Fűtéshiány: veszélyben a női szervek

hogyan védekezhetsz?

Már bőrünkön tapasztaljuk a gázáremelés egészségkárosító hatását.  Reggel 16 fokos osztályterem fogadja hölgytársaimat az iskolában. Sajnos nem csak az iskolákban spórolnak a fűtéssel. Hideg üzletekkel, fűtetlen irodákkal találkozunk, ahol a hölgyek női egészsége nem kis veszélynek van kitéve.

16 fokos iskolai osztálytermekről nem egyszer hallok. Múlt héten jutott el hozzám a hír, hogy egy laparoszkópos mióma eltávolításon átesett hölgy két héttel a beavatkozás után 8 órától délután három óráig fűtetlen helyiségben dolgozott.

A felfázás sem miómával, sem mióma műtét után nem segíti a gyógyulást. Korábbi bejegyzésünkben említett hideg méh jelenségről olvashattál, ami normális körülmények között is veszélyezteti a hölgyek állapotát. A női szervek egészségének őrzéséhez  21-22 fokos szobahőmérséklet szükséges.

Kapcsolódó bejegyzések: 11 kérdés, amelyek segítenek eldönteni rendellenes-e a vérzésed? 

Milyen jelekből következtethetsz arra, hogy mióma van a méhedben?   Milyen okok vezethettek nálad miómához? 

Hogyan néz ki a méhed ha egészséges vagy ha beteg?    Méh belsejében található mióma kezelése   Méh falában vagy a méh külső felszínén található mióma kezelése 

Hogyan védekezz ha munkahelyeden alig fűtenek?

Egyrészt három réteg ruhába öltözünk, másrészt melegítő olajjal kenjük be testrészeinket. Főleg a láb, combok és alhas van veszélyben. Javaslom próbáld ki a melegítő chilis masszázsolajat. Masszírozd be jó alaposan a lábadba reggel és este. Erre vedd fel a zoknit és az aláöltözőt. Jómagam két zokni, aláöltöző, vastag talpú bakancs, derékra tekert pulóver nélkül létezni sem tudok.

A fázékonyságot az erős menstruáció miatti vérszegénység és pajzsmirigy alulműködés tovább fokozza. Erős menstruációt enyhítő gyógynövényekről itt, a pajzsmirigy alulműködés természetes kezeléséről itt olvashatsz.

Tudom, a melegító olajos átdörzsölés nem helyettesíti a fűtést, de talán a semmitől többet ér. Egy-két óráig érezhető a hatása. Ne feledkezz meg a melegítő fűszerekről, amelyek belsőleg fejtik ki hatásukat. A reggeli melegítő levesek is sokat segítenek. Használj chilit és gyömbért. Én magam szinte minden ételbe teszek. (További melegítő hatású fűszerek.) Vigyél magaddal a munkahelyedre két termosz forró gyógyteát. A melegítő hadműveletben ez is sokat segíthet.

unsplash.com

Chilis masszázsolaj készítése

A chiliben található kapszaicin vérkeringés serkentő hatására a vér a legapróbb hajszálerekbe is eljut, így fejti ki melegítő hatását. Ne feledd a chilis masszázsolaj nem azonos a konyhában használt fűszerolajjal.

Chilis masszázsolaj alapanyagok

  • 100 ml mandulaolaj vagy argánolaj
  • fél chili paprika
  • 50 ml-es üveg

Akár egy egész chilit is felhasználhatsz, de légy óvatos. Kezdetben próbáld ki kevesebb mennyiséggel és figyeld meg hogyan reagál a bőröd. Az olajba csepegtethetsz 10-20 csepp levendulaolajat.

Elkészítés

A chilit felszeleteled, az olajjal együtt beleteszed egy hőálló üvegbe. Vízfürdőbe helyezed, óvatosan keverve langyos hőmérsékletig felmelegíted. 45 percig párolod. Kihűtöd, fertőtlenített barna üvegbe átszűröd. Néhány hónapig eltartható.

Tipp

A magasabb hatóanyag tartalom érdekében hideg eljárással is készülhet. Ebben az esetben szárított chilit használj, így az érlelés szobahőmérsékleten 2-3 hét lesz.

Így használd a melegítő masszázsolajat reggel és este

Mielőtt munkába indulsz oszlass el néhány csepp olajat a tenyeredben, masszírozd alaposan a lábfejedbe. Húzz rá vékony zoknit, olyat amit nem sajnálsz ha olajos lesz. Attól függően hogy reggel munkába menet előtt csinálod, vagy este húzz rá még egy zoknit, ha este, tekerd be a lábad meleg törülközőbe. Mosd meg a kezed.

Így hat szervezetedre
  •  segíti a vérkeringést
  • oldja a feszültséget
  • felmelegíti a végtagokat
  • lazítja az izmokat
Figyelem!

A chilis masszázsolaj arcmasszázsra nem alkalmas. Szembe ne kerüljön.

Mióma alternatív gyógymódok

Mioma Organic Life 3.0 életmódprogram a mióma életmódbeli kezelése az alapanyagok beszerzési listájával együtt

Hormondiéta receptgyüjtemény: gyógyító receptek a mióma étrendi kezelése

Digitális 27 perces Női Egészségtorna: a kismedencei izmok, méhet tartó szalagok erősítése

 

 

 

Comments (0)
Add Comment