Gyógyfürdős kezelések miómával élő hölgyeknek

Nőgyógyászati problémák (mióma, endometriózis, rendellenes menstruációs vérzés, alhasi fájdalom, krónikus kismedencei gyulladás) esetén az alternatív kezelések sorában ne feledkezzünk el a gyógyvizes kezelések közérzetjavító hatásáról.

Nőgyógyászati utókezelések

Mióma, ösztrogéndominancia, krónikus kismedencei gyulladás gyógyvizes kezelése

Az ország két legfontosabb nőgyógyászati részleggel rendelkező gyógyvizes intézménye Parádfürdőn és Harkányban található. A nőgyógyászati gyógykezelés időtartama három hét.

Forrás: balneoportal.hu

Hogyan kapsz beutalót?

Szülész-nőgyógyász szakorvos vagy a területileg illetékes nőgyógyászati szakrendelő szakorvosától kérhetsz beutalót. Beszéld meg kezelő orvosoddal pontosan melyik kezelés és milyen időtartamban lenne számodra megfelelő.

Parádfürdői kórház

(vasas timsós gyógyvíz)

Milyen problémák esetén segít a parádfürdői kórház nőgyógyászati osztálya?

  • mióma, endometriózis
  • nőgyógyászati krónikus gyulladások megszüntetése
  • nőgyógyászati műtéti beavatkozások utókezelése
  • petefészek működési rendellenességei
  • hormonegyensúly problémák
  • krónikus kismedencei gyulladás
  • a kismedencei szervek gyenge vérellátása
  • súlytöbblet miatti hormonális elégtelenség
  • változókori panaszok
  • vizelettartási zavarok

A parádfürdői kórház Magyarország egyik legismertebb rehabilitációs kórháza. A festői környezetben található intézmény a környék forrásaiból származó ásványvizet a 18. századtól használja gyógyászati célra.
Parádfürdőn három eltérő típusú gyógyvíz található, amelyekből a vasas-timsós gyógyvíz emelkedik ki.  A hideg timsós vizet meleg vízzel keverik. A barna  színű 38 Celsius fokos gyógyvizben húsz perces ülőfürdőt vehetünk.  Gyógytorna, iszappakolás, elektromos kezelés egészíti ki a kezelést. A gyógykezeléseket nőgyógyászati, labor- és ultrahangvizsgálat előzi meg.

Kinga csupán három napot töltött a parádfürdői kórházban, amelyről ezt írta:  „Három napot töltöttem Parádfürdőn.  Közérzetem javult, a kismedencéből kisugárzó derékfájdalom a múlté.  Úgy érzem javult az állapotom,. Orvosom  szerint műtétre nincs szükség.”

Zsigmondi Vilmos Harkányi Gyógyfürdő Kórház

(hidrogén-szulfitos gyógyvíz)

Milyen nőgyógyászati problémák kezelésében nyújt segítséget a harkányi gyógyvíz?

  • mióma
  • kismedencei idült gyulladások
  • endometriózis
  • nőgyógyászati műtétek utáni regenerálódás
  • változókori panaszok
  • inkontinencia
  • hüvelyfali süllyedések, sérvek

A harkányi hidrogén-szulfitos gyógyvíz segítséget nyújt az alhasi krónikus fájdalommal, gyulladással, menstruációs vérzészavarral járó betegségek esetén.
A kórházban a gyógyvizes kádfürdőt iszapkezelés, gyógymasszázs, gyógytorna és keringésjavító eljárások egészítik ki. Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban
krónikus nőgyógyászati gyulladások esetén speciális iszapnadrág kezelést végeznek. A gyógykezeléseket nőgyógyászati labor- és ultrahangvizsgálat előzi meg. A kezelések általában három hetet vesznek igénybe, amelyhez szakorvosi beutaló szükséges.

Budapest

2018 decemberben újranyitott a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő nőgyógyászati problémákra is jó.
A jódos-sós gyógyvíz az egész országban ritka. Budapesten élsz? Feltétlen próbáld ki!

Kuriózum Pesterzsébeten: megmártóztunk Budapest egyetlen jódos-sós gyógyfürdőjében

Nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas gyógyvizes strandok

Csokonyavisonta
Csorna
Zalakaros
Hévíz
Kehidakustány
Sárvár
Igal
Szeged–Anna fürdő
Gyopárosfürdő
Gyula
Hajdúszoboszló
Budapest: Pesterzsébeti fürdő

Gyógyfürdőzés a Balatonban

A Balaton vizében megmártózás mint gyógyfürdőzés az 1800-as évekig nyúlik vissza. Nyugtatónak, ideggyengeség, vérszegénység és női betegségek kezelésére is javasolták a Balaton vizét. 1899-ben a Kneipp Intézet Balatonalmádiban kúraközpontot nyitott. Itt hideg és meleg vizes terápiával, diétával, napoztatással és légterápiával kezelték a gyógyulni vágyókat. Nem történt tudományos kutatás a Balatonban fürdés jótékony hatásáról, de saját tapasztalatom alapján állítom, a kékes, zöldes, smaragd színű csodavíz bámulatba ejtő. Nyugtat, gyógyít. Egy hét Balaton után boldogsággal feltöltődve, vidáman térek haza. Tehát ideggyengeségre, stressz levezetésre biztos hogy  tökéletesen alkalmas. Nagy kár, hogy nem lehetek ott mindig.

Ne hanyagold el a mióma-t!

Járj rendszeresen nőgyógyászati szűrővizsgálatra és figyeld a növekedés ütemét. Életmódbeli hajlamosító tényezők ismeretével, azok kiküszöbölésével Te magad is sokat tehetsz a mióma növekedésének megfékezése érdekében. Több száz nő sikerrel próbálta és bevált. A Mioma Organic Life 3.0 programmal a mióma növekedését fékezheted, ha kitartó vagy és jól csinálod a mióma akár össze is zsugorodhat. A mióma panaszok megszűnnek. A műtét előtt adj magadnak még egy esélyt, semmit nem veszíthetsz!

Forrás:

Nőgyógyászat

http://spamagazin.hu/index.php/gyogyulas/889-gyogyviz-nogyogyaszati-problemakra-paradfurdo-es-harkany

https://www.paradfurdo.hu/

http://www.harkanyfurdo.hu/

http://www.harkanyfurdo.hu/userfiles/tanusitvanyok/Nogyogy_harkanyi_termalviz.pdf
http://www.otvenentul.hu/tavasz_2012/2895
http://www.origo.hu/egeszseg/20130717-gyogyfurdo-gyogyviz-asvanyi-anyagok-ivokura.html

életmódmióma kezelés természetesennőgyógyászat
Comments (0)
Add Comment