Karcsúsító gyömbéres uborkás mentakoktél

Hét napos kúra az ösztrogén dominancia kezelése, a hormonegyensúly érdekében

Méhmióma, ösztrogén dominancia mellett, a perimenopauza időszakában a 38 év feletti hölgyek többsége túlsúllyal küzd. Akik eddig őrizték fiatalos formájukat, azok is plusz kilók észrevétlen „felkúszásáról” számolnak be.

Jó hír a túlsúllyal küzdők számára

Az év többi időszakához képest nyáron több lehetőségünk van az ösztrogén dominanciára hajlamosító zsírpárnáktól való megszabadulásra. Ebben segítségünkre vannak: a nyári napfény, az anyagcsere serkentő D vitamin és az anyagcsere-serkentő hatású gyógynövények.

Kapcsolódó bejegyzések: 8 ösztrogén dominancia csökkentését meghíúsító táplálkozási tévhit  Izzadásgátlás természetesen  38-52: ösztrogén dominancia majd ösztrogénhiány  Bizonytalan hatású ösztrogén dominanciát kiváltó vegyszerek  

Mentaolajjal az éhség ellen

A mentalevélben található emésztés-gyorsító enzimekkel a testzsír könnyebben energiává alakul át. Növényi olajai pedig csökkentik az éhségérzetet. A hatás testmozgás segítségével fokozható.
Erdei tisztásokon, patakparton többféle mentát gyűjthetsz:fodormenta, borsmenta, macskamenta. Ezek hatásukban hasonlóak, emésztés és epeműködést segítő gyógynövények. A menta frissíti a leheletet, semlegesíti a kellemetlen illatokat. További kedvező hatása koleszterinszint csökkentő tulajdonsága.

Gyűjtsd a mentát Te magad!

A mentaféléket illatukról már messziről könnyen felismerheted. Gyűjtés után ügyelj arra , hogy szárításnál a növényt napfény ne érje közvetlenül, különben hatóanyagai elvesznek. Teraszon függesztve szárítsd. Néhány nap elteltével a leveleket a szárról morzsold vászonzsákba. Ásványvizedbe is tégy egy-egy szál friss menta ágat.

Az igazi ösztrogén dominancia kezelő, anyagcsere és nyirokkeringés-serkentő csodaital a gyömbéres uborkás mentakoktél. Ezeket szerezd be hozzá és így készítsd el!

Karcsúsító, gyömbéres uborkás mentakoktél

Hét napos kúra

A mentalevél „testzsírolvasztó” hatását turbózza a gyömbér, citrom és uborka. Így együtt, egymás hatását megtöbbszörözve az étvágyat is csillapítja. A gyömbér szintén intenzív anyagcsere-serkentő, ráadásul segít a szervezetből eltávolítani a salakanyagokat. Az uborka ellátja a szervezetet vassal és káliummal, a citrom pedig a C-vitamint biztosítja.

Ezeket szerezd be:
  • 3 cm gyömbérgyökér
  • 1 darab szabadföldi uborka
  • 1 db citrom (a fele kifacsarva, a fele felkarikázva)
  • 3 ág mentalevél
  • 8 dl forrásvíz

A gyömbért, az uborkát és citromot megtisztítod, héját eltávolítod, felszeleteled őket, botmixerrel pürésíted. ( a pürésítéssel a hatóanyagok jobban kioldódnak) Kancsóba töltöd és felöntöd vízzel. A mentaleveleket beleszórod. Egy óra után fogyasztható.
Hét napon át minden nap készítsd el frissen, lehetőleg aznap szedett mentalevéllel.

A gyulladáscsökkentő gyömbér, a vízhajtó uborka, a C-vitamin bomba citrom és a klorofillban gazdag menta négyese segít az ösztrogén dominancia és mióma panaszok csökkentésében. Egy liter szűrt vízhez 5 cm reszelt gyömbér, egy darab vékony karikákra vágott uborka, fél citrom leve, egy marék friss mentalevél szükséges. Fotó: sat1.de
A mióma növekedését hátráltató életmód és táplálkozás

Állati eredetű fehérjék helyett fogyassz növényi fehérjéket! A mióma növekedését serkentő szénhidrátok helyett fogyaszd a mióma zsugorítását elősegítő élelmiszereket. Mit lehet és mit nem? Hogyan hozd újra működésbe szervezeted öngyógyító folyamatait, amely során az oda nem illő felesleges anyagokat bontja le?  Hogyan élénkítsd a méh egészségét helyreállító kismedencei vérkeringést Női Egészségtornával?

Mioma Organic Life 2.0 + Hormondiéta receptgyűjtemény és kismedencei Női Egészségtorna visszatérő olvasóknak kedvezménnyel. Kattints és gyógyulj természetesen!

Forrás:

https://www.berettyohir.hu/index.php/eletmod/biobanya/1734-borsmenta-fodormenta-vadmenta-vizi-menta-macskamenta
https://www.freundin.de/abnehmen-minze
https://www.ihr-wellness-magazin.de/abnehmen/abnehmrezepte/infused-water/detox-wasser-10.html

életmódhormondiétamióma kezelés természetesen
Comments (0)
Add Comment