Mióma alternatív gyógymódok: májusi gyógynövények

májusi antiösztrogén gyógynövények gyűjtése

Hétvégi túrádon pakolj a hátizsákba egy növényhatározót és gyűjts hormonbarát gyógynövényeket. A forgalmas utaktól, kipufogáztól, vegyi anyagoktól távol szedeheted a mióma természetes kezelésére alkalmas gyógy és fűszernövényeket. A növények segítenek a méregtelenítésben, a magas ösztrogénszint csökkentésében, a mióma tünetek enyhítésében.  A tavaszi fáradtsággal, ásványi anyag és vitaminhiánnyal  – bővebben mióma kialakulásának oka – küzdő szervezeted több életenergiával hálálja meg a gyógynövény fogyasztást.

Legkorábban gyűjthető tavaszi növények a salátaboglárka, a gyermekláncfű, martilapu, zamatos turbolya, vadsóska, pásztortáska,vadhagyma-félék, medvehagyma, tyúkhúr, zsázsa, csalán, nagy és réti útifű.

A magas ösztrogénszint csökkentésére ezek mindegyike felhasználható a konyhában. Készíthetsz leveseket, mártásokat, főzeléket, szendvicskrémeket, salátákat, ízesíthetsz lepényeket, házi kenyereket. Jól kombinálhatók vörös- és fokhagymával, más fűszerekkel. Ezek a növények nemcsak tisztítanak, méregtelenítenek de energiával is feltöltenek.

Tavaszi antiösztrogén és vérzéscsillapító gyógynövények

Pásztortáska

A népi gyógyászat közismert vérzéscsillapítója. Friss sebek, horzsolások, fogínyvérzés megszüntetésére alkalmas. A modern fitoterápia rendellenes vérzéssel és görcsökkel járó menstruációs problémák kezelésére használja a belőle készített teát. Tavaszi friss leveleit salátákba, főzelékekbe is teheted. A pásztortáska vérzéscsillapító hatásáról az erős menstruációt csillapító gyógynövények bejegyzésben olvashattál.

Salátaboglárka

Enyhe összehúzó és vérzéscsillapító hatású. A tavaszi tisztítókúrák kedvelt növénye. Friss leveleit tea vagy saláta formájában fogyaszthatod. Bizonyos hatóanyagai gomba- és baktériumellenesek, így enyhébb fertőzések, bőrpanaszok kezelésénél is hatásos.

Zamatos turbolya

A francia konyhában népszerű turbolya levelei petrezselyem -szerűek, íze édeskés, ánizsra emlékeztet. Magas az illóolaj tartalma, ezért illata intenzív.  Sok vasat, jól felszívódó magnéziumot tartalmaz. Tartalmaz még keserűanyagokat , A- és C-vitamint. Hatásos a perimenopauza keringési betegségek megelőzésében. Enyhe vízhajtó.  Az ösztrogén dominanciával összefüggő vízvisszatartás kezelésében használható.  Reggel zöldturmix, délben leves, este édesburgonya chipsre szórhatod a friss zöld leveleket.

Turbolyás burgonya saláta
Nyírfa

Kevéssé ismert, hogy a nyírfa tavaszi nedve igazi vitaminbomba. A fa törzséből, a törzset 4-5 cm mélyen átfúrva gyűjtheted.  Helyezz alá egy edényt.  Egy egészséges fából napi egy liter nedv nyerhető.. A nyírfalé mennyisége függ a levegő hőmérsékletétől és a csapadékmennyiségtől.  A fejbőrbe dörzsölt nyírfanedv megakadályozza a hajhullást és korpásodást. Zsenge leveleit salátába is keverheted. Teája kiváló vizelethajtó, vértisztító, gyulladáscsökkentő, görcsoldó és fertőtlenítő hatású.

Ösztrogén kivezető, májerősítő gyógynövények a mióma zsugorításért

Csalán

Tavaszi tisztítókúra során teaként használható. Friss tavaszi leveleiből ízletes főzelék, saláta készíthető.

Pongyola pitypang

(gyermekláncfű, oroszlánfog): Leveleit tisztító, vízhajtó hatása miatt gyomor és béltisztításra, ösztrogén lebontásra,  sőt vesekő megelőzésére, hajtására alkalmazzák. Anyagcsere zavaroknál és az inzulinkiáramlás fékezésére is használják. Szárított gyökerével együtt készíthetsz belőle epe-májvédő teakeveréket. Tavaszi saláták, főzelékek kedvelt növénye, de sárga virágjával bátran díszítheted a szendvicseket is. 

Pexels.com / Karolina Grabowska

Vadnövényes finomságok

Tavaszi vadnövényfőzelék

A frissen szedett zsenge növényekből vadnövényfőzeléket készíthetsz: csalán, medvehagyma, libatop, tyúkhúr, paraj.

A leveleket megmosod és apróra vágod. Kókuszzsírban  a vöröshagymát és zúzott fokhagymát (pici házi vaj a jobb íz kedvéért) megpárolod, dinszteled és hozzáadod a gyógynövény leveleket. Kevés zöldséglével főzd meg, végül natur yoghurttal és tönkölybúzával behabarod. Összeforralod, majd frissen reszelt szerecsendióval ízesíted. Nagyon finom, csak ajánlani tudom.

Gyógynövényes leves

A 150 gramm apróra vágott és vajon megpárolt gyógynövényt felöntöd 1 liter előző este elkészített zöldséglével.Tíz perc főzés után turmixolod majd 1-2 fürjtojással, egy pohár bio gabona tejszínnel dúsítod. Pirított tönköly kenyérkockákkal tálalod.

Pitypangleveles fűszerkrém

1 pohár kefirt vagy joghurtot, 3 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál szezámmagolajat,  maroknyi apróra vágott mogyoróhagymát, maroknyi medvehagymát, maroknyi friss pitypang levelet kevés sót és frissen őrölt borsot simára keversz. Tavaszi medvehagymakrém

Két hónapot kell várni egy mióma specialistára?

Addig se várakozz, vágj bele a Mioma Organic Life 3.0 életmódváltásba. Katt! 

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Mióma főoldal  Mióma történetek

Forrás:

http://www.sokszinuvidek.hu/eletmod/3562-Erd%C5%91k-mez%C5%91k-tavaszi-kincsei

http://napmatka.blogspot.hu/2009/05/vadsoska-salata-gazdagon.html

http://kodpiszkalo.blog.hu/2013/08/01/csodakra_kepes-e_a_tyukhur

http://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/kerti_zsazsa_kar_kihagyni/20070406133305

http://www.femina.hu/egeszseg/cickafark

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/wildkraeuter.html

https://hu.wikipedia.org/wiki/Zamatos_turbolya

https://www.kertpont.hu/zamatos-turbolya/  

https://www.dujardinbeauty.com/learn/herbal-spotlight-chervil-uses-warm-french-potato-salad-recipe#/ 

mióma kezelés természetesentermészetes eszközök a mióma panaszok mérséklésében
Comments (0)
Add Comment