Vérszegény vagy? Ebéd vérszegény hölgyeknek

Céklaspagetti pesztóval grillezett pisztránggal

Legtöbb miómával rendelkező hölgynek a normálistól erősebb és hosszabb a vérzése, aminek vérszegénység (anemia) lesz a következménye. Közösségünkben a hölgyek kétharmadának nap mint nap a vérszegénység visszahúzó tüneteivel kell szembesülnie. Fáradékonyság, teljesítménycsökkenés, koncentrációzavar, sápadtság, levertség a legszembetűnőbb tünetek.

Nálam az egyik szembeötlő vérszegénység tünet volt a futás közbeni zihálás, levegő után kapkodás. Amíg egy nem vérszegény hölgy könnyedén hang nélkül veszi a levegőt futás közben, egy vérszegény nő hangosan liheg.

Súlyos vérszegénység kezelése

Ezért vaskészítményt, vastablettát közösségünkben valamilyen formában mindenki szed. Nem ritka a vérszegénység olyan szélsőséges formája sem, amikor vértranszfúzióban részesülnek a betegek. Ekkor a vérvizsgálati vas és hemoglobin értékek a referencia érték minimumának felére csökkenhetnek. A súlyos vérszegénységet nőgyógyász vagy házi orvos javaslatára vasinjekcióval és vasinfúzióval is kezelhetik.

Kapcsolódó bejegyzések: Íme a vastabletták alternatívái  Nagymama tippjei vérszegénység ellen   Vérszegénység étrendi kezelése májas receptek  

Te is vérszegény vagy?

Sokan nem tudják hogy a vaspótlásnak a fent említett hatékony formái is léteznek. Kérdezz rá kezelőorvosodnál, hogy melyek a vasinjekció beadásának feltételei.

Étrendi vaspótlás

Vaspótlás mellett óriási lökést jelent szervezeted számára a tudatos vaspótló étrend. Ahhoz hogy az élelmiszerekből elegendő mennyiségű vas szívódjon fel, nem elég a vaspótló étrend, a vaspótlás szabályait is ismerni kell. Ezzel a vas szervezetbe épülésének hatásfoka is megduplázható. További információ itt és íme a vastabletták alternatívái 

A vas beépülése duplázható

Legtöbb hölgy már tudja hogy a vasat C-vitaminnal együtt éhgyomorra kell bevenni, majd a reggelivel várni kell egy órát.

Mondj nemet a tejre!

Azt is sokan tudják, hogy a tej mellőzésével és a napi öt alkalomra elosztott C-vitaminnal a vas felszívódása megháromszorozódhat. További információ: 13 tipp, mire ügyelj ha vasat szedsz

Mióma, erős vérzéssel a vaspótlást elősegítő, vasban gazdag étrend is segít javítani a közérzetet. Ehhez nyújtok most segítséget. A pesztós cékla spagettit sült hallal este elkészítheted és munkába magaddal viheted. A vérszegénység étrendi kezelése részeként akár ebédre akár vacsorára fogyasztható. Ne felejtsd el ebéd előtt a vas beépülést elősegítő narancslevet, homoktövis levet vagy limonádét. Ebéd utáni italként citromos csalánteával a jótékony hatás tovább fokozható.

Te is vérszegény vagy? Próbáld ki a pesztós céklaspagettit! Fotó: chilirosen.de
Céklaspagetti pesztóval grillezett pisztránggal
Céklaspagetti
  • 25 dkg cékla
  • fél bio citrom leve és héja
Pesztó
  • fél csomag friss kapor
  • fél csomag friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 gramm szeletelt mandula
  • 20 gramm parmezán
  • 35 ml olívaolaj
  • bors
Hal
  • halfilé (szilvásváradi pisztráng)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj a hal grillezéshez
Elkészítés

A céklát meghámozod. Kesztyűben spirálvágóval spagettit készítesz. A citromnak kinyomod a levét, héját lereszeled. A mandulát szárazon megpirítod. Tedd zúzógépbe a fűszernövényeket, fokhagymát, pirított mandulát, parmezánt a citromhéjat és levet, az olíva olaj felét, pürésítsd és kész is a pesztónk. Egy serpenyőben pici olajon futtasd meg a céklaspagettit, tedd rá a fedőt és párold öt percig. Törd át fokhagymanyomóval a fokhagymát, egyenletesen kend be a halat sóval együtt. Fújd le a halat olajjal, és grillen vagy grillserpenyőben süsd meg mindkét oldalát pirosra. A céklaspagettivel összekevered a pesztót, s a tetejére tesszük a halat tálaláskor, amit citrommal ízesítünk.

Kapcsolódó bejegyzések: Négy vasban gazdag csalános recept

Kapcsolódó termék: Mioma Organic Life 3.0 életmódprogram Hormondiétával, Női Egészségtornával kedvezményes áron. Rendeld meg most!

Forrás:

Hormondiéta 2.0 receptgyűjtemény (előkészítés alatt)

https://www.chilirosen.de/2014/01/rote-bete-spaghetti-mit-pesto-vegan/  

https://www.szalajka-volgy.hu/latnivalok/pisztrangos-tavak 

életmódhormondiétamióma kezelés természetesentermészetes eszközök a mióma panaszok mérséklésében
Comments (0)
Add Comment