Húsvét előtti ötnapos böjt a mióma zsugorításért

A húsvétot megelőző böjti időszak minden évben hat hétig tart.  Mivel minden betegség, különösen a jóindulatú daganatok (mióma) életviteli kezelésében is ütőkártya lehet az időszakos böjt, nézzük meg hogyan lehet a kellemeset a hasznossal összekötni.

Hogyan lehet a húsvét előtti böjti időszakot a mióma zsugorító böjttel összekapcsolni?

A böjt test és lélek számára olyan, mint lakásunkmak a nagytakarítással egybe kötött lomtalanítás.  Mióma, ösztrogén dominancia, perimenopauza öt napos böjt célja szervezetünk megszabadítása az étel és gyógyszermaradványoktól.  Ezzel akár át is térhetsz egy új táplálkozási módra. Nem cél a drasztikus testsúlycsökkentés, sem pedig a zsírpárnastop, hiszen ez csak tartós táplálkozási reformmal lehetséges. Ha már régóta fontolod táplálkozásod gyökeres átalakítását, az ötnapos böjttel „bemelegíthetsz”. A  siker a kétnapos előkészítésen múlik.

Felkészülés: első nap

Gondold végig a motivációt. (kevesebb orvoshoz járás, méheltávolítás elkerülése, mióma panaszok megszüntetése, a mióma zsugorítása) Böjti napokon kerüld a stresszt. Biztosíts magadnak nyugalmat, amennyire lehet. Vásárold meg előre a böjthöz szükséges élelmiszereket. Böjti napok előtt készülj fel és kezdd el a változtatást. Ezeken a napokon hagyd el a hús és felvágott féléket, a félkész, műanyagdobozos ételeket.

Kapcsolódó oldalak: Mióma tünet  Mióma természetes kezelése Mióma kezelése szakorvossal  Méheltávolítás szövődmények elkerülése  Vérszegénység ahogy én látom  Adenomiózis   Mióma műtétek utáni felépülés időtartama  

Felkészülés második nap

A böjti felkészülés második napján a fokozatosság elvét betartva következő élelmiszerek elhagyása következik.

  • hús, kolbász, szalámi, virsli félék
  • tojás
  • tejtermék
  • cukor, méz, édesítő
  • alkohol
  • kávé
A mióma böjt test és lélek számára annyi, mint lakásnak a nagytakarítással egybe kötött lomtalanítás. A mióma, ösztrogén dominancia, perimenopauza öt napos böjt célja a szervezet étel és gyógyszermaradványoktól való megszabadítása, átmenet egy új táplálkozási módra. pexels.com/ Daria Shevtsova

1. nap

Böjt első nap

A böjti felkészülés két napjában napi 3 alkalommal szezonális vegyszermentes zöldség és gyümölcsfélékből álljon étkezésed. Mellőzd a zsírbevitelt amennyire csak lehet. Mellőzd az étkezések közötti nassolást is.

2. nap

Böjt második nap

A második tehermentesítési nap induljon friss gyümölccsel, egy szelet teljes kiőrlésű tartósító-anyag mentes tönkölykenyérrel, bioparadicsommal, zöld uborkával. Ebédre kókuszolajban párolt, sárgarépa, zöldborsóval következik. A vacsora gyógynövény tea, egy alma és egy narancs. Ekkor már elkezdődik a gyomor teljes kiürítése. A bevezető két napon szűrt hormonmentes vízet, citromos gyógynövényteát fogyaszthatsz bőségesen.

Video:pexels.com
https://mioma.hu/wp-content/uploads/böjt_mioma.hu_.mp4
Enyhe hashajtás természetes keserűsós vízzel

A második napon délután igyál. enyhe hashajtó hatású glaubersós (natriumszulfát) gyógyvízet. A patikákban kapható glaubersós gyógyvizek általában keserűsót tartalmaznak, Segítik a belek belső falára tapadt ösztrogén hatású gyulladás előidéző anyagok eltávolítását. A galubersós gyógyvíz nem ajánlott heveny gyulladás, gyomorfekély, Crohn betegség esetén. A víz elfogyasztása után 2-3 órával enyhe hasmenés formában a belek kitisztulnak.

Ha nem találsz ilyen gyógyvizet, vásárolj gyógyszertárban glaubersót.

500 ml vízbe, 30 mg glaubersó feloldása szükséges. Iszogasd lassan kortyonként 15 percig. Az íze fura, de meg lehet szokni, szerintem nem vészes. Ha nem bírod a glaubersós víz ízét, alternatívaként próbáld ki a savanyú káposztalevet. Hatása hasonló lesz.

Mióma böjt harmadik, negyedik nap

A kétnapos átállás, az enyhe hashajtás átállította szervezeted böjt-üzemmódra. A következő két böjti napon nem szabad szilárd táplálékot fogyasztani. Kezdd a napot egy üveg frissen préselt zöldséglével (zeller, cékla, spenót, alma, gyömbér) és egy csésze (nem filteres) kakukkfű teával. A zöldségleveket Te magad készítsd, vagy reformházban, bioboltban vásárold meg. Az ebéd meleg zöldségleves. A vacsora ismét egy üveg natur.zöldséglé (búzafűlé wakame tengeri algával, kivivel, citrommal). Vacsora után altató, nyugtató hatású citromfű, levendula, komló teát fogyassz. A negyedik napon a csak folyékony zöldségléből álló napot ismételd meg.

Böjtöléskor a szervezet saját raktárait használja fel, ezáltal képes lebontani a szervezetben található fölösleges testszövetet. (Mióma autolízis)

5. nap

A böjt ötödik napján szervezeted anyagcseréjét fel kell készíteni a szilárd táplálékbevitelre. Ezért a visszatérés napjain a fokozatosság elengedlhetetlen. A böjt utolsó napját kezd egy almával. Az almát rágd meg falatonként lassan alaposan, élvezd az ízét. Ebédre párolt zöldséget készíts. Vacsora egy szelet teljes kiőrlésű kenyér könnyű friss zöld levelekkel.

A böjt pozitív hatásai

  • szervezetedben a gyulladás szintje csökken
  • javul a szellemi teljesítményed
  • izmaid erősödnek
  • stressztűrőképességed javul
Kapcsolódó három az egyben életmódtermék:

Mioma Organic Life 3.0 életmódprogram, Hormondiéta makrobiotikus receptgyüjtemény, műtéti összenövéseket kivédő kismedencei Női Egészségtorna. Kattints!

 

Inspiráció:

https://en.wikipedia.org/wiki/Myoma

https://en.wikipedia.org/wiki/Estrogen

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/perimenopause/symptoms-causes/syc-20354666

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/weight-loss/expert-answers/fast-weight-loss/faq-20058289

https://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1trium-szulf%C3%A1t

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/uterine-fibroids/symptoms-causes/syc-20354288

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/uterine-fibroids/multimedia/fibroid-locations/img-20006761

https://www.mayo.edu/research/clinical-trials/cls-20356720?_ga=2.259661833.2003656729.1582536165-1481069565.1578739937

https://utopia.de/ratgeber/richtig-fasten-anleitung-und-tipps-fuer-gesundes-fasten/  

A glaubersós gyógyvizek hatása

Über FID Gesundheitswissen

Naturmedizin Akuell – Ihre kleine Fastenkur zu Hause: Regeneriert und vital in 5 Tagen

Comments (10)
Add Comment
  • Noémi

    Sziasztok! Tudtok olyan tapasztalatokat mondani, ahol alternatív módszerek segítettek? Nekem a mióma 3 év alatt 3 centiből 9 lett. Akkor mindenki legyintett rá, hogy nem kell ezzel foglalkozni csak ha zavar, most meg már mindenki a méhem akarja kivenni.Én akkor tényleg nem foglalkoztam vele mostmeg állandóan el akarok vérezni… Hirtelen jöttek a tünetek és most mindenki a méhemmel együtt szeretné kipucolni. Mivel szeretnék gyereket ez nem opció, tudom hogy sok más módszer segíthet csak nem tudom hol kezdjem és jó lenne néhány nem orvosos tapasztalatot hallani.

    • Edina

      Szia, jo szívvel ajanlom Kovács Zoltánt termeszetesnogyogyasz.hu az oldala, nekem o ajanlott modszereket (eletmodvaltas, Aviva torna, dietetikus, stb) Nekem kb 4-5cms miomam nott 7cmre (amikor nem csinaltam), majd elso varandossag alatt megnott 10+cmsre, de a 6.hetes kontrollra visszacsokkent kb 5cmsre, 2.varandossag alatt 7cmsre nott csak, most a 3.varandossag alatt 5cm korul van.

      • Kriszta

        Szia! Hasonló helyzetben voltam én is! Ekkora méretű miómánál már nem segít semmiféle alternatív gyógymód, csak a műtét! Keress egy jó szakembert, aki nem a méhkivétellel riogat! Nekem hasi vágásos műtétem volt, méhmegtartással, 10 db miómával!

        • Ági

          Szerintem első körben végeztess hormonvizsgálatot mert a miómák a magas ösztrogén alacsony progeszteron miatt alakulnak ki. Sajnos még mindig nem úgy gyógyítanak az orvosok hogy a kiváltó okot kezelik. Embolizáció is lehet egy opció. Nézz utána milyen gyógyteákat lehet fogyasztani.

          • Vera

            Ekkora méternél már nem biztos hogy segítenek az alternatív módszerek. Viszont az is sajnos nagyon régi beidegződés, hogy ki kell venni a méhet. Egy mióma specialista, Ács prof, Koppán, Fülöp stb, náluk fel se merül, hogy ki kell venni a méhet. Amúgy nekem is ugyanez a sztorim, mint neked, ha gondolod, keress rá a nevemre. Nekem is így volt, hogy ah nem kell ezzel foglalkozni, aztán már mindenki ki akarta venni a méhem. Végül eljutottam Ács prof.hoz, és ez nála fel se merült. 15 miómám volt, a legnagyobb 13 centis, a méhem felnőtt ember fej nagyságú volt, körbenőtte a beleket stb… most van egy normál méretű, alakú méhem.

          • Andi

            Mi miómára Doterra esszenciákat vetünk be. ilyen esetben is a hozzánk fordulóknál, sok tapasztalaton vagyunk túl, jó szívvel ajánlom neked is.

          • Zita

            Kezdd el inni a hölgyi teát. Bioboltba kaphato. Tejterméket fogd vissza. Alovera berry ital. Meg egy homepátiás szert szettem. De ez nem gyogyszertárba kaphato. Orvos rendelte nekem. Hét miomám volt. Ugyszintén kiakarták venni a méhem. Egy kicsi maratt. Még E-vitamin menjen.

          • Csilla

            Én mit veszthetek alapon elmentem piócázni. Most már sokkal kisebb, a menzeszem szinte rendben, de legalábbis kiszámítható. Azóta tanulom a gyógyászatot én is. Olyan helyen van a miómám, hogy csak méhestül lehetne kivenni. Nem szeretném.

          • Juli

            Én is rettegtem a műtéttől, mert babát szerettem volna. Minden nap egy szenvedés volt, de minden porcikám viszketett egy gyerekért…Intoleranciák miatt eleve laktóz-, glutén-, cukor-, vörös hús mentes diétán voltam, sokat sétáltam. Emellett Lapacho tea – ösztrogén dominancia ellen – , egy árnyalatnyi enyhülést hozott. Ilyen-olyan csoda vitaminok – egyik sem segített. Gyógymasszázs, akupunktúra, … inkább hagyjuk. Már olyan szinten voltam, hogy fájdalomcsillapítón és vérzés csillapítókon éltem, havonta szerintem 2-szer jártam a nőgyógyászomhoz vagy a kórházba. Aztán már én kértem a műtétet. Nem bírtam tovább!A nőgyógyászomnak köszönhetően egy kiváló sebész kezei közé kerültem, de a mióma nagyon ragaszkodó volt, másodjára, elég drasztikus módszerrel sikerült eltávolítani, ezt követően újjá születtem!Igaz, emiatt valószínűsítették, hogy csak lombik babàm lehet, és megmondták, hogy csak császárral szülhetek, de ez a legkevesebb!
            A műtét után 4 hónappal, mindenki legnagyobb megdöbbenésére, természetes úton teherbe estem. Azóta már 2 gyönyörű császáros babám van. A megfelelő orvost kell megtalálni!

          • Cserháti Gabi

            Szia, a CUKOR , tej, gluténmentes, bio élelmiszerek használatán nyugvó diéta segíthet. A tapasztalat az, hogy kisebb (4 cm) miómák növekedését lehet megállítani. A zöld tea koncentrátum, D-vitamin, B-vitaminok kutatási eredeményekkel alátámasztott mióma zsugorító hatásáról szóló bejegyzést itt olvashatod: https://mioma.hu/zold-tea-kivonat-es-d-vitamin-a-mioma…/ Professzor Ingrid Gerhard Méhmióma öngyógyítás könyv összefoglaló: https://mioma.hu/mioma-ongyogyitas/ Szerintem az alternatív gyógymódok sorában az ösztrogén kivezetés és a máj méregtelenítő munkájának támogatása is szükséges, példa: https://mioma.hu/5-majregeneralo-pitypang-recept/ Regina sikertörténete, 4.5 cm mióma zsugorodott 1.8 cm-re. https://mioma.hu/ot-centi-mioma-meretcsokkenes-felev-alatt/