A dió kalóriatartalma magas, de nem ez a lényeg

dió a mióma étrendi kezelésében

Jómagam úgy húszonöt éven keresztül nagy ívben kerültem a dió és mogyoró-féléket. A világ minden kincséért sem ettem volna meg őket. Fura módon azt hittem, hogy magas a kalóriatartalmuk, ezért hízlalnak, tehát nekem nem való. Értékes tápanyagoktól,  a krónikus kismedencei gyulladás kezelésében szerepet játszó Omega-3 zsírsavaktól, E-vitamintól fosztottam meg a szervezetemet.  Pedig ma már tudom, hogy a tápanyag hiány is szerepet játszhatott a mióma, ösztrogén dominancia és az őrületesen erős menstruáció kialakulásában.

10 dkg dió kalória tartalma 654, glikémiás indexe 20

tehát a Hormondiéta alacsony GI élelmiszerek csoportjába tartozik. E-vitamin tartalmával a méh és petefészek működését segíti, csodálatos módon a PMS mellérzékenységet csökkenti. Hormonkészítmények helyett válaszd a mióma tüneteit enyhítő étrendi kezelést,  a gyógyszereknek számos mellékhatása lehet. Közösségünk tagja Éva, aki orvosi tanácsra hetekig hormonkészítményt szedett, ez idő alatt közérzete rossz irányba változott, amelyről így ír:

10 napig (hormon tartalmú) tablettát szedtem. Rosszul éreztem magam, a hangulatom mélypontra került. Depressziós lettem. Ha még egyszer a történetem elején járnék, a gyógyszert soha el nem kezdeném Sajnos nem ismertem a mioma.hu közösséget, ahol csupa jó tanáccsal látnak el, korábban nem voltam járatos a témában. 

Az olajos magvak és a testsúly

Az olajos magvak kalóriabombák és sok zsírt tartalmaznak, testzsírrá mégsem alakulnak.  Egy nemzetközi kutatás bebizonyította, hogy magas kalóriatartalmuk ellenére, nem alakulnak testzsírrá.  Egy nemzetközi kutató csoport vizsgálta az olajos magvak testsúlyra gyakorolt hatását és megállapították, hogy inkább a karcsúság megőrzésében segítenek, mintsem hízlalnának. A 8865 felnőtt részvételével zajlott kutatás eredménye bebizonyította, hogy a legalább heti két alkalommal olajos magvakat fogyasztó hölgyek körében 40 százalékkal alacsonyabb az elhízási rizikó, mint az olajos magvakat csak ritkán fogyasztóknál.

A magvaktól nem lesz vastagabb a zsírpárnád, aminek az az oka, hogy a telítetlen zsírsavak élettani szerepük miatt nem képesek zsírként tárolódni a szervezetben. A naponta kis mennyiségben fogyasztott dió és mogyoró  féle segíti a mióma, ösztrogéndominancia panaszok természetes kezelését. Egyél naponta négy – öt szem diót, kesudiót (persze nem kilószámra kell enni, hanem mértékkel.) Kapcsolódó bejegyzés:Vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek a mióma panaszok csökkentésében / Evitamin

Progeszteron hatású, E-vitamint tartalmazó élelmiszerünk a dió támogatja a méh és petefészek működését és közvetett módon csökkenti a mell érzékenységét. Fotó: unsplash.com

Hogyan vásárolj dió-félét?

Hat tipp:

  • Vásárolj kimért, hálós, nem pedig műanyagba zárt magvakat. A műanyag csomagolásban kapható dió és magfélék a visszatartott nedvesség miatt veszítenek értékükből.
  • Végezd el a rázás tesztet! Ha a dió, mogyoró a héjában megrázva csörög valószínűleg nem friss, hanem ki van száradva és régi.
  • A dió és mogyoróféléket sötét, száraz, de leginkább szellős helyen tárold, a penészedés elkerülése miatt.
  • Ha apró fekete vagy kékes színű foltok jelennek meg a dión, az már a penész jele, semmiképpen ne edd meg.
  • Ha avas, dohos szagot érzel, dobd ki azonnal.
  • Részesítsd előnyben a bio terméket, amely nincs tartósító anyaggal (gázzal) kezelve.

Mióma, hormonális problémák, változókori panaszok esetén gyógyulj természetesen!

Járj rendszeresen nőgyógyászati vizsgálatra és figyeld a mióma növekedés ütemét. Megfelelő információkkal sokat tehetsz a mióma növekedés megfékezése, a mióma műtét elkerülése érdekében. Ehhez nyújt segítséget a Mioma Organic Life 2.0 + Hormondiéta Ha kitartó vagy a mióma akár össze is zsugorodhat.

Szeretnél tornázni de “el vagy havazva” ezért lekésed a tornát? Válaszd az online Női Egészségtornát!

Forrás:

So gesund sind Nüsse – Naturmedizin Aktuell Ausgabe vom 23.11.2018

http://www.origo.hu/egeszseg/20110328-melyik-a-legegeszsegesebb-a-dio-es-mogyorofelek-kozul.html

Comments (0)
Add Comment