Fórum | Mióma.hu
A mióma természetes úton történő gyógyítása

Fórum

 • Sz. Kinga hozzászólása Enzimterápia mióma esetén I. cikk kapcsán

  Számomra nagyon aktuális és hasznos amit itt olvasok. Tehát enzimekre van szükségem ha jól értem. A miómám brutál fájdalmakat,+ nehézségeket okoz. Köszi az értékes tanácsokat.

  2018/06/12, 11:16
 • Andika hozzászólása Hormontartalmú spirál mióma esetén cikk kapcsán

  Szia!
  A Mirena spirálról én is inkább rossz dolgokat tudtam meg és hogy segítsek a döntésben egyértelmű hogy mindenkit le fogok beszélni róla. Sajnos az orvosom rá tudott beszélni, hogy próbáljam ki. Nagyon bíztam a hatásosságában, de hiába, 5 hét elteltével csak úgy kimozdult a helyéről, szülési fájdalommal felérő fájdalmak után bő vérzéssel távozott az eszköz a szervezetemből.
  Közben nagyon fájtak a melleim és tompa folyamatos menstruálós fájalom volt az alhasamba az első naptól kezdve. Ráadásul a gyártó v. forgalmazó esze ágában sincs pénzvisszafizetési garanciát vállalni. Fél éve próbálom a kártérítést rendezni kb. a 6. helyre írom a panaszomat, a fogyasztóvédelemtől kezdve a járási hivatalon át most éppen a békéltető testülethez irányítottak.
  Ez a termék teljesen megbízhatatlan, sőt inkább Veszélyes, a méhet akár ki is lyukaszthatja! ! !
  Ha el tudnám érni szívem szerint be is tiltatnám a forgalmazását.

  2018/06/15, 22:06
 • Krisztina hozzászólása Mióma, menopauza összefüggések 9 pontban cikk kapcsán

  39 éves koromban mutatta ki a teljes hormonszint vizsgálat, hogy szépen benne vagyok a klimaxban. Mióma úgyszintén. Most 43 vagyok, de kikészítenek. Napokra lebénít, hol így, hol úgy jön meg, dekoncentráció, felejtés, szédelgés, erőtlenség stb. A látásromlást nem írom a rovására, szerintem az a ” kor” . Sajna gyorsan rmlik a látásom is. A hízás viszont igen fenyeget, változó kór.

  2018/06/19, 12:48
 • Szilvi hozzászólása Az erős menstruációs vérzést csillapító gyógynövények cikk kapcsán

  Én egy kis ellentmondást vélek felfedezni a palástfűvel kapcsolatban. Azt írjátok, hogy a palástfű teát az erős menstruációs vérzést csillapító növények közé soroljátok, tehát ebből az következik, hogy józan paraszti ésszel vérzéscsillapításra akkor kell inni mikor már megjött a menses, de aztán meg le van írva hogy a ciklus 15-28 napoján kell fogyasztani. Szóval akkor igazából én ezt nem értem. Most akkor mikor igyam? Menses előtt vagy menses közben? Hogy tudná csillapítani már a vérzést, ha menstruáció előtt kell inni, és mensi alatt nem? Mensi közben mit kell inni? A málnalevél tea való a vérzés csillapításra menstruáció alatt, nem a palástfű.

  2018/06/20, 16:13
  • Cserháti Gabi hozzászólása Az erős menstruációs vérzést csillapító gyógynövények cikk kapcsán

   A menstruációs ciklus második felében, beleértve a menstruációt is. Köszönjük a kérdést, segítettél!

   2018/06/21, 13:06
 • Szilvi hozzászólása Az ösztrogén dominancia csökkentése természetesen I. cikk kapcsán

  Sziasztok. Mi a helyzet akkor, mikor az hormoneredmenyeim teljesen tokeletesek, nincs igazolt ösztrogéndominanciam. Sportolok rendszeresen, hastancolok is, igyekszem zoldsegekben, gyumolcsokben gazdagon etkezni. Megis miomam van. Menstruációban mar bezavar, mert befele no, es elhuzodik a mensesem Mindenki csak tippelget, genetika, stb. Ilyenkor mi a helyzet az allandoan hangoztatott osztrogéntulsullyal, amivel mindig magyarazzak a miómakat? Miert van pl. a vegetarianus bnomnek szintem miómai, o nem is eszik hust es sportos eletet el. En mondjuk fogyasztok hust, el sem tudom kepzelni hogy ne egyek.

  2018/06/20, 21:30
  • Cserháti Gabi hozzászólása Az ösztrogén dominancia csökkentése természetesen I. cikk kapcsán

   Nem igazolt ösztrogéndominancia esetén még lehetnek méreganyagok felhalmozódva a szervezetben. Ellenőrzött gazdálkodásból vásárolsz Szilvi? A mióma több tényező együttes hatására keletkezik. Ide tartozik a környezeti stressz, bármilyen más stressz, emésztőrendszeri lerakódás, májműködés zavara, idült hüvelyi, méh vagy kismedencei gyulladás (ezeket sokszor észre sem vesszük) belső sérülések, bizonyos tápanyagok hiánya a sok zöldségfogyasztás ellenére is. https://mioma.hu/mioma-kialakulasanak-okai/ https://mioma.hu/nem-atveres-a-bio/ és még sok más…..

   2018/06/22, 14:30
 • Sz.K. hozzászólása Mióma és kismedencei gyulladások cikk kapcsán

  Kétszer műtöttek meg miómával és most pedig azt mondták hogy adenomyosis-m van. Mostanában az is kiderült, hőtérképen, hogy méhgyulladásom is van – még mindig – pedig már az antibiotikumtól kezdve a gynevac utodjának kurájáig mindent kiprobáltam és kicsi méhgyulladas még mindig van. Viszont minden leletem baktérium – gomba – vírusra negativ. Mit lehet még ilyenkor tenni? Teljesen tanácstalan és elkeseredett vagyok. Van esetleg valamilyen megvásárolható anyagod a méh gyulladással kapcsolatban vagy valamilyen ötleted, hogy hogyan lehetne levinni?

  2018/06/23, 15:21
  • Cserháti Gabi hozzászólása Mióma és kismedencei gyulladások cikk kapcsán

   Nagyon gyakori a mióma-val kapcsolatban a krónikus méhgyulladás. A mai nyugati táplálkozás a gyulladásokat életben tartja. A sok félkész, mesterséges, nagyipari előállítású élelmiszer, amelyek nem frissek és tápanyagban szegények. A stressz határozottan gyulladáselőidéző hatású. Erről egy ábrát már többször posztoltam FB-n. Az alacsony GI szénhidrátok, az ellenőrzött gazdálkodásból származó vegyszermentes zöldségek, gyümölcsök, gyulladáscsökkentő hatásúak. Erről részletesen a Hormondiétában írtam. Bocs, de arra már nem emlékszem mit változtattál az életmódodon, Szedsz enzimeket? Iszod a gyógyteákat? Fogyasztasz minden nap pl. egy marék friss petrezselymet? Száműzted a gyulladáselőidéző hatású glutamátos ételízesítőket? Milyen a háztartásod?
   Iszol minden nap almaecetes vagy langyos citromos vizet? Menta tea? Csalán tea? További ötletek bejegyzésekben: https://mioma.hu/termeszetes-gyulladasgatlas/
   https://mioma.hu/a-mioma-es-a-kismedencei-gyulladasok/Gyulladáscsökkentő hatású táplálkozás: https://mioma.hu/hormondieta/
   Remélem segítségedre lehetek Kriszta. Ha úgy találod jónak, szívesen beszélek veled Messengeren. Gyógyulást, jobbulást, kitartást!

   2018/06/25, 15:32
 • Kinga hozzászólása Miért jön létre D-vitamin hiány? cikk kapcsán

  Miómám van, vérképet ellenőriztek.
  Decemberben nézett a háziorvos D vitamin szintet is, alacsony volt eléggé.
  Orvosi javaslatra szedek minden nap 1000 NE D vitamint.
  Most kérdeztem, hogy lehetne csinálni egy kontroll mérést. Persze, mennyit szedek, mondom 5000-et.
  (A 10 000-et nem mertem bevallani.)

  Azt mondja az 5000 NE D vitaminra az orvos:
  Hát az naaagyon veszélyes, mert vesekő (asszem ezt mondta) meg még nem tudom mi lesz belőle.
  Mondtam neki, hogy az 1000-rel értem el azt a kórosan alacsony értéket, és az nagyon kevés. de akkor se szedjek többet, mondja.
  Olyan rossz, hogy alig lehet találni olyan orvost, aki ért a vitaminpótlás, mióma, változókori panaszokkal kapcsoatos összefüggésekhez
  D vitamin….ismertek ilyet?

  2018/06/28, 13:02
  • Cserháti Gabi hozzászólása Miért jön létre D-vitamin hiány? cikk kapcsán

   Létezik holisztikus szemléletű belgyógyász, endokrinológus. Létezik életmód-orvoslás és ortomolekuláris orvoslás szakterületek. Itt olvashatsz róla: https://mioma.hu/vitaminok-e-vitamin/ Mióma, változókori panaszok holisztikus kezelése szakember talán létezik a Budai Endokrin Központban is.

   2018/07/05, 13:34
 • Ildi hozzászólása Online Női Egészségtorna a hormonegyensúly érdekében cikk kapcsán

  Van köztetek olyan, akinek jóga- vagy tornagyakorlatokkal sikerült csökkentenie a mióma méretét?

  2018/07/11, 14:37
  • Cserháti Gabi hozzászólása Online Női Egészségtorna a hormonegyensúly érdekében cikk kapcsán

   csak tornával nem biztos hogy lehet. több területen kell támadni a miómát, kezelni a kialakulás okát! menzesz előtt két nappal, alatt a Torna nem ajánlott! sétálj, meditálj, relaxálj, hallgass zenét, tedd fel a lábad, gondolj boldogító célokra!

   2018/07/14, 14:43
 • Anna hozzászólása Zsuzsa mióma tünetei (történetek) cikk kapcsán

  Voltam nőgyógyásznál és megállapította, hogy mind a két miómám nőtt 8 mm-t. Szeretném megkérdezni, mert már nem láttam a mioma.hu oldalon, hogy megadná nekem a németországi Klinika címét, ahol legalább 20 sikeres mióma műtét történt. 30-án utazunk vissza külföldre. Kint dolgozom Norvégiában és mielőtt decemberben Magyarországra érnénk elmennénk a Klinikára. Lehet, hogy nekem is lehetséges ez a műtét. Addig próbálom lelassítani a növekedési folyamatot, hátha sikerül. Köszönöm a segítséget!

  2018/07/22, 14:44
  • Cserháti Gabi hozzászólása Zsuzsa mióma tünetei (történetek) cikk kapcsán

   Ebben a bejegyzésben található a dachaui MRgFUS mióma eltávolító klinika címe:

   Tudnivalók a dachaui MRgFUS Klinika fókuszált ultrahangos mióma eltávolításáról


   Kérlek görgess a bejegyzés alajára. A mióma ultrahangos eltávolítása egy megoldás, azonban már létezik lézeres eltávolítás is, amelyben a Jenai klinika jár élen.
   Klinikák
   Jéna
   Nürnberg

   A mióma lézeres eltávolítása: klinikák Európában


   Mindenképpen jó lenne egy kismedenecei MR felvétel azt valószínűleg úgyis kérik. Ehhez kérhetsz beutalót a nőgyógyászodtól vagy házorvostól is.
   A mioma.hu olvasók nevében várom visszajelzésedet a kezelés eredményeiről, tapasztalataidról, esetleg az életmódban bekövetkezett változtatásokról, azok hatásáról.

   2018/07/24, 14:48
   • Bori hozzászólása Zsuzsa mióma tünetei (történetek) cikk kapcsán

    Voltam ma utrahangon, szerdán megyek nogyogyaszhoz, tudnal nekem mondani a leletről valamit? Uterus 9 , 5×6 corpusa inhomogen mit jelent? Nagyon szepen koszonom!

    2018/07/28, 14:57
 • Illés Maria hozzászólása Mióma embolizáció méheltávolítás helyett cikk kapcsán

  Nekem 4 éve végeztek mióma-embolizációt. 3 hónap alatt távoztak a miómák.
  Teljesen helyreállt a ciklusom. Azóta imába foglalom a főorvos nevét.

  2018/08/10, 15:51
 • Cserháti Gabi hozzászólása A mióma korszerű kezelése cikk kapcsán

  Kedves Adrienn, egybehangzó vélemények szerint a teljes gyógyulás akár félév is lehet. Van aki félévig még szédül is, az altatás mellékhatása nem tudom pontosan, de sokan számolnak be hosszú ideig tartó szédülésről is. Fogamzásgátló 42 évesen? Próbálj ki természetes hormonegyensúlyteremtő növényeket, gyógyteákat, fitoösztrogéneket. Ha szeretnéd megszüntetni az ödémásodást és hasi puffadást, próbáld meg a gyulladáscsökkentő hatású táplálkozást. https://mioma.hu/teljes-archivum/ Gabi

  2018/05/10, 15:05
 • Kristine hozzászólása Enzim a mióma kezelésben cikk kapcsán

  Két módszert alkalmazok, életmód és enzimek. Saját tapasztalatomat szeretném megosztani a mioma.hu olvasókkal.
  Eleinte lehetnek méregtelenítési rosszullétek,amikor az enzim hevesen kezdi bontani a miómát, aztán ez lassul. Megfelelő táplálkozással, testmozgással ezeket a tüneteket enyhíteni lehet.

  Az enzimnél nincs meghatározott kúra. Egyéni, kinél mi válik be! Mivel más a testünk (testsúly, testmagasság, immunrendszer, hormonrendszer, mióma helye és mérete), máshogy reagálunk! Én nem várhatok csodát, nekem óriási nagy a mióma, ez sok idő.

  Ahhoz, hogy ne tompuljon szervezetünk immunválasza, folyamatosan változtatni kell a “mióma gyilkos” módszereken. Kb. 2015 május óta 8-10 db/nap, ami rengeteg és megállás nélkül toltam szeptemberig, azután egy hasonló készítménnyel és az is elég magas dózis volt. Egyébként az a dolog valószínűleg nem igaz,hogy a kapszulák épségben elérnek a bélrendszerig, a gyomorsav erős,biztosan szétmarja, miután érzem az ízét lenyelést követően 15 perccel is.

  A menstruációs vérmennyiség, alvadt vérdarabok, nyálkahártya darabok mérete és mennyisége csökkent! Ideges, feszült sem vagyok, de érzem, ha “közeleg a Mikulás”. Hangulatváltozás, levertség, enyhe hasi diszkomfort, ám kényelmes a menstruáció. Nem áztam át most sem, pedig 2 órát utazom melóba és haza is 2 óra. Korábban úgy véreztem, hogy 1 óráig bírta egy éjszakai erős betét napközben és tele volt hatalmas darabokkal, a WC-be is ömlött.

  A korábbi hasi zsibbasztó nyomásérzés nincs. Se hason, se háton fekve, csak menstruáció előtt enyhén. Hüvelyi önvizsgálatnál üres hólyag mellett nem feszül a mióma fájdalmasan a hüvelyfalnak. Nincs MÁR diszkomfort érzésem.

  2016/02/29, 12:55
 • Kriszta hozzászólása Blog értesítő cikk kapcsán

  Kedves Gabi,
  csak azért írok Neked, hogy megosszam az örömhírt: a tanácsaidnak köszönhetően az ösztrogénszintemet 8 hónap alatt sikerült levinnem 1530-ról 270-re
  Nagyon köszönöm, hogy létrehoztad ezt a honlapot és felnyitottad a nők szemét, hogy 30-40 éves elavult módszerek helyett másképp is lehet!
  Sokszoros piros pont és köszönet érte!
  Varga Kriszta

  2014/12/02, 12:17
 • NévFlóra hozzászólása Blog értesítő cikk kapcsán

  Szia! A pásztortáska tea valamennyire csillapítja az erős vérzést.
  (Hogy mim van? 47×38 mm, hátsó méhfalban, a méh állományában több kisebb miómás göb.)
  Esmyát szedtem 3 hónapig, miómám méretét nem csökkentette, többféle mellékhatása jelentkezett nálam (hőhullámok, csüggedtség, fejfájás, szájszárazság, stb.), de mindezek ellenére élveztem a vérzés nélküli élet szabadságát 🙂
  MOL-t elkezdtem. Reménykedem. Tavaszig várok, ha javul az állapotom, örülök, ha nem, akkor megpróbálkozom az embolizációval.

  2014/11/30, 20:37
 • Cserháti Gabi hozzászólása Home cikk kapcsán

  Neked a jánlom a mai FB bejegyzésemet is:
  Az emberi agy zömmel Omega-3 zsírsavból, koleszterinből és vízből áll.
  A koleszterint mi magunk termeljük, de az Omega-3 zsírsav és a víz hiányát azonnal megérezzük a hangulatunkon.
  Az idegesség, szeszélyesség, kedvtelenség és különösen a depresszió mind az Omega-3 zsírsav hiányának tipikus jelei.
  A fotótól ne ijedj meg.
  https://www.facebook.com/pages/Hormon%C3%A1lis-probl%C3%A9m%C3%A1k-mi%C3%B3ma-%C3%A9s-v%C3%A9rszeg%C3%A9nys%C3%A9g-megel%C5%91z%C3%A9se-miomahu/282815425188573
  Ha tetszik like-old és oszd meg!

  2014/01/07, 18:41
 • Cserháti Gabi hozzászólása A mióma kezelése természetesen cikk kapcsán

  Szia Zsuzsa,

  1. A ligetszépe és a cataflam nem üti egymást. Gondolom a cataflamot csak időnként, napi max egyet és havonta egy-két alakalommal szeded.
  2. A gránátalma nem számít ösztrogénhatású anyagnak, a hormonszinteket inkább egyensúlyba hozza. Napi 2 dl bio gránátalmalé és egy kanál ligetszépe olaj használni fog.
  3. A cickafark teát inkább mellőzd, helyette a kömény legyen.
  4. A diófalevél jó méregtelenítő tisztító, napi 2 dl-nél ne igyál többet. Étkezés előtt igyad. És kéthetente tarts egy hét szünetet. Ha vérszegény vagy, akkor pedig hagyd ki,mert csersavtartalmánál fogva gátolja a vas felszívódását.
  Figyeld az oldalt, mert sok sok hasznos info következik majd 2014-ben.

  Várom a jelzésedet 4-5 hónap múlva, mekkora a miómád? Mennyit javult a helyzet?
  A mióma össze fog zsugorodni.
  Gabi

  2013/12/29, 17:42
 • Zsuzsa hozzászólása A mióma kezelése természetesen cikk kapcsán

  Szia Gabi!

  Köszönöm szépen a választ! Lennének még kérdéseim, ha nem baj. A ligetszépe olajjal kapcsolatban most egy kicsit kezdek elbizonytalanodni, már nem a miómával kapcsolatban, hanem azt olvasom, hogy kicsit vigyázni kell vele, Pl. nem lehet mellette bizonyos gyógyszereket szedni, én csak egy félét szoktam fájdalomcsillapítóként, mégpedig a cataflamot, mert fejfájásra, hasfájásra nekem semmi más nem használ, és azt írja kerülni kell, persze azt nem írja, hogy csak a rendszeres szedését, vagy alkalomadtán sem szabad bevenni. Meg hogy ritkán allergiás reakciókat is kiválthat, hát remélem ez nem következne be nálam. Gránátalmára már én is gondoltam, de azt mondják ösztrogént tartalmaz, ugyan úgy, mint a cickafarkfű, vagy a szója, talán még az édesköményet meg a lenmagolajat is olvastam. Szóval nem tudok már ezek között eligazodni, hogy mit lehet miómára és mit nem, mert valahol ezt írják, a másik helyen meg már megint az ellenkezőjét. Egyidőben elkezdtem reggelente éhgyomorra cicafarkat inni, bevallom nagyon jó hatással volt, mert elmúlt a puffadásom, én úgy érzem ennek köszönhetően, de abbahagytam pont amiatt, hogy hátha még sem tesz jó a miómának. A tejterméket kerülöm, mert tejérzékeny lettem, néha egy kis túrót, sajtot azért szoktam enni, mert nagyon kívánom. Kávét sohasem ittam. A diólevél tea jó miómára, mert most azt is iszom?

  Előre is köszönöm ismételten válaszod!
  Zsuzsa

  2013/12/28, 22:47
 • Timi hozzászólása Mióma hajlamosító tényezők cikk kapcsán

  Kedves Gabi!

  Köszönöm az újabb hasznos ismeretet. Nálam ez biztosan igaz, mármint, az izulin rezisztencia okozta panaszok! Nekem úgy tanácsolták, hogy szénhidrátot kell enni, de nem mindegy, hogy mikor mennyit (és persze nem cukrozott, finomított élelmiszereket). Mozgás pedig alapvetően fontos.
  Állati fehérjékkel kapcsolatosan szeretném megkérdezni a véleményedet: A szervezet számára mi a különbség állati v. növényi fehérjék között? Amikor felszívódnak, már az építőkövekre szétestek. Mi az összefüggés a hormonháztartással? (Szerintem, de lehet, hogy tévedek, a szervezet így nem tesz különbséget.) Én, ha nem eszem fehérjét, éhezek…és szóját, tejterméket tilos…vashiányra is oda kell figyelni. Előre is köszönöm!
  Üdv. Timi

  2013/11/07, 10:43
 • Baloghné Iona hozzászólása Mióma hajlamosító tényezők cikk kapcsán

  Kedves Gabi !
  Bocsánat ,hogy itt írok ,de nem fogadta el a blognál az e-mail címemet mondván nem valódi !
  Köszönöm ,hogy válaszoltál ! Tápiószecsőn lakom .
  Nem gond a Budapestre való utazás .
  Meg fogadom a tanácsodat , már csak azért is mert amióta kiderült a családom nem hagy békén :mondván ez nem játék ! Tudom ,hogy igazuk van ! De mivel a nőgyógyász nem foglalkozott vele ,és hogy nem kell törődni vele . Nem tudtam hova forduljak !
  Őszintén végig olvastam a bejegyzésedet ,közben jegyzeteltem.
  Örülök ,hogy van valaki aki a női problémákkal foglalkozik!
  Továbbra is figyelemmel fogom kisérni a bejegyzéseidet !
  Még egyszer nagyon köszönöm !!!
  Üdvözlettel Baloghné Dósa Ilona

  2013/11/07, 10:38