A mióma természetes úton történő gyógyítása

Fórum

 • Anita hozzászólása A mióma szakorvosi kezelése cikk kapcsán

  Sziasztok, egy jó hírről szeretnék beszámolni mindenkinek.
  39 vagyok, 2 éve fedezték fel a miómát a méhemben. Több orvost felkestem.
  Nyíregyházi főorvos úr aki végül megmentette a méhem a Jósa András Oktató Kórházban.
  Előzetesen megvizsgálta miómat egy ultramodern ultrahanggal (Pesten a Bajcsy kórházban nem volt ilyen)
  Nagy ultrahang specialista hírében áll és agyondicsért szülész-nőgyógyász főorvos.
  Bátran mondhatom megérte hogy a negyedik orvost megkerestem, mert kioperálta a vérerekkel hálózott miómát, a méhem is megmentette.
  Az első mióma vizsgálat után sem volt kérdés számára, hogy megtartja a méhem.
  Végig kérte, hogy a negatív gondolatokat hesegessem el,
  minden rendben lesz…és úgy is lett.
  (mivel Budapesten több orvos leírt és emberszámba sem vett, csak a méhem kivételét szajkózta,
  hihetetlen váltás volt Vele beszélgetnem)
  Emberséges, kedves és hihetetlen bizalmat árasztó pozitív személy, csak ajánlani tudom, az olyan félős embereknek is mint én. Emellett a kórház dolgozói is a betegekért mindent maximálisan megtettek,.kedvesek, segítőkészek voltak. A kórház 21 éves épület, a nőgyógyászat szép, színes szobákkal és környezettel.

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2018/10/17, 11:08
  • Ágota hozzászólása A mióma szakorvosi kezelése cikk kapcsán

   Üdv. Szeretném megtudni a Nyíregyházi csoda főorvos nevét, aki tudna segíteni rajtam a mióma erek eltávolításában, mivel több éve szenvedek ugyan ezekkel a panaszokkal, túl vagyok a tablettás kúrákon, volt már műtétem is, de a helyzet nem javult, és szeretnék végre meggyógyulni, vagy legalább tünet mentes lenni. Köszönettel.
   Az esmyanak csak a későbbi mellékhatásairól nem ad tájékoztatót egy orvos sem.

   Ugrás a hozzászóláshoz
   2018/10/25, 9:59
 • Virág hozzászólása Laparotómia, laparoszkópia: mit jelentenek? cikk kapcsán

  Kedves Gabi! Köszönöm az összefoglaló cikket a kétféle műtéti lehetőségről. Nálam november végén lesz esedékes laparotómiás mióma eltávolítás. Négy éven keresztül próbáltam különféle módszerekkel visszaszorítani a növekedését, de mostanra feladom, nagyon elfáradtam fizikailag. 40 éves vagyok, még nincs gyermekem, és az ultrahang alapján úgy tűnik, erre esélyem sincs, hacsak nem a műtétet választom. A miómám, mely a méhnyak közelében helyezkedik el, mostanra majdnem 9 cm-es, és pokoli fájdalmakat , valamint nagyon erös vérzést okoz. A kezelőorvosom elmagyarázta a laparoszkopiás és a hagyományos mütét közötti különbséget, ill.elmondta, hogy ennél a méretnél már praktikusabb a hagyományos utat választani, mert az biztonságosabb, akkor is, ha hosszabb gyógyulási idöt vesz igénybe. Szerencsére a műtétre Ausztriában, egy nagyon jó felszereltségű és hírű kórházban kerül sor, igy eléggé optimista vagyok. Műtét után tervezem, hogy írok majd egy részletes beszámolót, hátha hasznos lehet azok számára, akik ezt az utat választják a gyógyulás felé.

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2018/10/25, 11:12
  • Piri hozzászólása Laparotómia, laparoszkópia: mit jelentenek? cikk kapcsán

   Most műtöttek. Saját véleményem
   A laparoszkópia előnyei a hagyományos hasi műtéttel (laparotómia) szemben.
   A mióma műtét utáni összenövéses szövődmények előfordulása minimális.
   Laparoszkópos mióma operációk esetén a kórházban töltött napok száma 2, összehasonlítva a mióma laparotómia 5-8 kórházi nappal.
   Laparoszkópia esetén az otthoni gyógyulás (a műtét utáni munkába állás) időtartama általában 1 hét, míg a laparotómia esetén 4-6 hét.” Laparotómiám volt a kórházban 1 nappal voltam tovább, mint a laporoszkópiával műtöttek, 1-2 hét alatt meggyógyultam. Szövődmény éppen, hogy a laporoszkópiával műtötteknél gyakoribb nem fordítva.( több beteg is feküt a kórházban összenövések miatt, korábban laporoszkopós műtéte volt, házi orvosom tapasztalatai szerint, sokkal több probléma van utána.)Laporoszkopós műtéteknél gyakoribb, hogy bennmarad valami ( ciszta, mióma stb.) Laparatomia, pontosabb, precízebb, kisebb az esélye a visszanövéseknek. Viszont sokkal fájdalmasabb.

   Ugrás a hozzászóláshoz
   2018/10/26, 9:50
 • Mariann hozzászólása Mióma embolizáció Budapesten cikk kapcsán

  Szia, azt szeretném megtudni nálam szóba jöhet-e a mióma embolizáció? 2. terhesség alatt véletlenül derült fény a méh falában elhelyezkedő miómára, 2011-ben. Semmi panaszt nem okozott. Azóta annyi a változás, hogy időnként erősebb a menstruáció, 1-2 napig vannak benne alvadékok. Menstruáció előtt néha gyakoribb a vizeletürítés. Egyébként köszönöm, jól vagyok. Idén nyáron szokásos szűrővizsgálat során 8-9 cm nagyságú volt. Azóta várakozó állásponton van a doktor, mert aug. végén csípőprotézis műtétem volt. Azt mondta, előbb abból épüljek fel, s majd utána valamikor találkozunk. 43 éves vagyok, vitaminokon kívül gyógyszert rendszeresen nem szedek. Véralvadásgátlót csípőprotézis műtét miatt, a műtétet követően egy hónapig kellett szednem.

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2018/11/16, 14:41
  • Cserháti Gabi hozzászólása Mióma embolizáció Budapesten cikk kapcsán

   véleményem szerint a csípőprotézis műtét nem kizáró ok a mióma embolizációra. a leleteid alapján egyeztess a klinikán, vidd magaddal a kismedencei MR felvételt. volt már hozzád hasonló olvasó, több itt:https://mioma.hu/csipomutetek-es-mioma/

   Ugrás a hozzászóláshoz
   2018/11/19, 13:34
   • Marianna hozzászólása Mióma embolizáció Budapesten cikk kapcsán

    Kedves Gabi!

    Nagyon szépen köszönöm válaszát! MR felvétel még sosem készült a miómáról. Sőt, szóba sem került egy nőgyógyász részéről sem, hogy kellene készíteni. Fizikálisan és vag. UH-val nézték még csak. Akkor legközelebb, ha megyek doktorhoz, kérjem meg, hogy feltétlenül írjon nekem MR-re beutalót, s végeztessem el a vizsgálatot? Válaszát nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Mariann

    Ugrás a hozzászóláshoz
    2018/12/12, 17:13
 • Erzsébet hozzászólása Mióma, menopauza összefüggések 9 pontban cikk kapcsán

  54 éves vagyok. Már évekkel ezlőtt megjelent a mióma. Orvosi szempontból csak kísérték, de semilyen beavatkozást nem ajáltak. 1,5 évvel ezelőtt hirtelen nőtt a méhen polip. Eltávolították és ekkor azt mondták a miómát nem kell bántani. Júliusban 6. volt az utolsó igazi meszeszem. Október 29. óta vérzek különböző tipusú küllmemű. napi-egy két alkalommal épp hogy bepiszkolom az alsóneműmet. Voltam orvosnál és legelőször hormonokat kaptam. Ezt a gyógyszertáros ügyességének köszönhetően megtudtam, hogy nem szedhetem. Ugyanis vérrögök keletkeztek az első szülés után és lehúzódtak a lábamba, majd megműtottek és aránylag jó állapotban lévő chirozis hepatistiszes (B vírus) vagyok. Ekkor a nőgyógyász dönt: küretálás. Most az a kérdésem ezzel eltávolótják a miómát is? Különben nagyon félek, mert egy hónapja vérzek és még 3 hetet várnom kell a beavatkozásra, mert várólistás.

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2018/11/25, 11:52
  • baga hozzászólása Mióma, menopauza összefüggések 9 pontban cikk kapcsán

   Nekem is vérezgetés miatti küretet javasolt az orvosom, de én ezt nem látom megoldásnak. Sok nőnek a küret után nem szűnnek meg a problémái, akkor meg méheltávolítást javasolnak. Ha a cél a méhnyálkahártya vizsgálata, hogy van-e rosszindulatu elváltozás, azt pl. az u,n. endometrium biopszia eljárással is ki lehet deríteni. Igaz, hogy azt a tb nem támogatja, de sokkal kevésbé durva beavatkozás. Ha szükséges én inkább erre szavaznék.
   Én kértem három hónapot a nőgyógyásztól,addig megpróbálom táplálkozással, gyógynövényekkel , jógával inaktívvá tenni az endometriumot , hogy abba maradjon a vérezgetés. Nagyon próbálok reménykedni , bár nem könnyű. 🙂

   Ugrás a hozzászóláshoz
   2018/11/29, 19:27
   • Viki Kovács hozzászólása Mióma, menopauza összefüggések 9 pontban cikk kapcsán

    Sziasztok, korábban már írtam nektek 3 éve mioma miatt, illetve perimenopauza miatt ami végül is nem indult tovább rossz irányba ám most más kérdésem van, tanácstalan vagyok. Rákszűrésem negatív, hasam nem fáj , miomáim most tudtommal nincsenek, viszont most töltöm be a 43 évemet,
    és most 2018 október 15 óta nem jön meg a menszesz. Még arra utaló jel sincs, terhesség teljesen kizárt.
    Augusztusban viszaálltam dolgozni akkor meg 2 hetente jelentkezett a nem túl sok menszesz, pecsételgetés, nekem ezek voltak a problémáim, inkább ilyen ciklusos jellegű. Viszont október óta semmi. Ez már a klimax kapuja????
    Mert menni fogok orvoshoz meg kell vizsgálnia ezt tudom. Az egészet a hormonrendszerre fogom. 2 gyermekem van, természetesen születtek.
    Mi van velem? Mennyit várjak a menszeszre?? Hormonpótlás kell?? Köszönöm ha válaszoltok!

    Ugrás a hozzászóláshoz
    2018/12/12, 11:11
  • Cserháti Gabi hozzászólása Mióma, menopauza összefüggések 9 pontban cikk kapcsán

   Erzsike, a kürettel nem távolítják el a miómát. A küret a méh belsejében található menstruációs és egyéb maradványokat távolítja el, valójában belülről kitisztítja a méhet, emellett endometrium (méh belsejét borító nyálkahártya) mintavételre alkalmas. Próbáld ki a vérzéscsillapító gyógyteákat! https://mioma.hu/menstruaciot-csillapito-gyogynovenyek/ Lépj be a mioma.hu FACEBOOK zárt csoportba, segítünk egymásnak.Tarts ki, a problémáid rövidesen megszűnnek.

   Ugrás a hozzászóláshoz
   2018/11/29, 12:08
 • Baga hozzászólása A nőgyógyászati küret cikk kapcsán

  A problémám hasonló, (bejegyzés 2015. 07. 14 ) Menopauzában vagyok, időnként vérezgetek ,amit a vérnyomás ingadozásommal vélek kapcsolatba hozni. Amikor nő a vérnyomásom, jelentkezik a minimális vérzés. Voltam nőgyőgyásznál, cytologia negatív, hüvelyi ultrahang nem jelez korós elváltozást. Méhkaparást javasolnak, amit én durva és eléggé veszélyes eljárásnak gondolok.
  Szívesen felvenném a kapcsolatot a hasonló tüneteket tapasztalókkal.

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2018/11/29, 11:38
 • Klári hozzászólása Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek a mióma panaszok csökkentésében I. /Jód cikk kapcsán

  Hashimotos vagyok mióma mellett, a jód kérdésben nem lehet eligazodni.
  Egyik oladlon tiltják, másik oldalon azt olvasom a Hashimoto egyik oka a háttere masszív jódhiány.
  A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem a “sok jód” okoz autoimmun pajzsmirigy betegséget, mint ahogy azt az orvosok hiszik, hanem pont a túl alacsony jódellátottság ágyaz meg az egésznek? Kinek lehet hinni? Tiszta káoszt látok ezen a területen. Tud valaki segíteni?

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2018/11/30, 11:29
 • Kelemen Gabi hozzászólása Mi a mióma? cikk kapcsán

  Sziasztok, van valakinek tapasztalata abban, hogy a mióma a változókorral együtt zsugorodik?
  Ez minden esetben így van? Minden választ köszönök!

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2018/11/30, 11:56
  • Rita hozzászólása Mi a mióma? cikk kapcsán

   Nővéremnek 48 évesen mult el a menszesze.
   Akkor csináltak uh és kiderült hogy 3 db 2-3 cm es mioma.
   A köv kontrolnál már 1 se volt. Nekem 8 cm, de nem engedem megműteni.
   Különösebb gondot nem okoz. Már 12 éve.
   Most figyelek a vegyszerek kerülésére a vitaminokra.
   A ciklusom rendeződött. 23 naprol 27 re. Konkrétan tudom a peteérést szoval lehet jo uton haladok.

   Ugrás a hozzászóláshoz
   2018/11/30, 12:04
 • Anikó hozzászólása Mióma és D vitamin kapcsolata cikk kapcsán

  95 kiló voltam, 43 éves 8 centis miómával, 19 volt a D vitamin szintem.
  Az orvos méheltávolítást, az endokrinológusom hormonkészítményt és D vitamint javasolt.
  Nem mentem bele, úgy döntöttem várok fogyni próbálok, a mióma enyhe PMS fájdalmon kvül nem okoz panaszt.
  Szedtem a D vitamint fél évig mire felment 80-ra. Közben ez idő alatt fogytam 10 kilót is, ami tök jó!
  Múlt héten voltam kontrollon és azt mondta a doki, a mióma 7.2×6 centi lett.
  Kértem írjanak fel vitaminokat, de sem a nőgyógyi, sem a házi doki nem hajlandó felírni, mondják VESZÉLYES lehet.
  Azért szeretnék íratni, mert ki szererném a Bioextra A vitamint próbálni,
  de ezek vénykötelesek. De most D vitaminom se lesz, mert nincs dózis javaslat.
  Nincs valami orvos Bp-en aki nem szalad el ha vitamint akar szedni az ember?
  Nekem rengeteget javítottak az életminőségemem.

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2018/12/04, 18:37
  • Cserháti Gabi hozzászólása Mióma és D vitamin kapcsolata cikk kapcsán

   Holisztikus szemléletű endokrinológus, nőgyógyász létezik aki a miómát természetes módon kezeli. Keress rá a neten. Megnézem az adatbázisban és elküldöm a nevet e-mailben.

   Ugrás a hozzászóláshoz
   2018/12/10, 10:54
   • Andi L. J. hozzászólása Mióma és D vitamin kapcsolata cikk kapcsán

    Köszönöm a jó ötleteket! Sajnos nekem is vannak miomaim, több is. A nőgyógyászaton mindig rám ijesztenek, hogy műteni kellene, de mivel nekem egyéb problémát nem okoz, ezért elég nehezen veszem rá magam. Most lehetőség lett volna egy mioma gyógyszer kísérleti programjában részt venni, de mielőtt időpontot egyeztettünk volna, leállították a programot, mert valakinél probléma merült fel. Most ott tartok, hogy januártól nagyon fogok igyekezni az életmódváltáson és betartani a tanácsaidat. Sajnos tudom, hogy nem igazán vagyok kitartó, de ki kell bírnom, ha törik, ha szakad. Szóval köszönöm a tanácsokat. Egyébként 52 éves vagyok és várom, hogy elmúljon a menzesz, hátha összébb megy! Hallottam, hogy valakinek utána zsugorodni kezd. Üdv, Andi

    Ugrás a hozzászóláshoz
    2018/12/12, 6:21
 • Judit hozzászólása Mióma terhesség mellett cikk kapcsán

  Mioma melletti terhesség szándék esetén folsavat meg sok vitamint erdemes kiprobalni szedni valamint gyogyteakat inni. Vagyont koltottem a vitaminokra. Nekem doki azt mondta eloszor h nincs tennivaló mioma mellett, havonta kontroll bar nem mondta ki lattam h az ott volt h ki kell venni hamarosan a mehem. Masfelhonap telt es jott a baba. A teak, vitaminok megtizedeltek a gorcsoket es verzest….. Szoval az h azt mondja az orvosod, mioma mellett nincs teendo nem ertek ezzel egyet teljesen.

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2018/12/13, 14:01
 • Barbara hozzászólása Mioma Organic Life életmód cikk kapcsán

  A nagy adag vitaminok, a tea amiket rendszeresen iszok mersekelték a vérzest a fajdalmas menses szinte teljesen elmúlt. A derekam iszonyatosan fájt minden reggel es fel voltam puffadva. A derékfájásom teljesen elmúlt. A vérzes mennyisége csökkent de meg nem annyira ahogy én szretnem. Lehet nálam elindult a változó kor is. Utolsó vizsgálaton kiderült pár mm-t csökkentek a mioma méretek. Kitartóan kell szedni a vitaminokat is. És a teákat. Barbara

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2018/12/14, 10:43
 • Cserháti Gabi hozzászólása A mióma korszerű kezelése cikk kapcsán

  Kedves Adrienn, egybehangzó vélemények szerint a teljes gyógyulás akár félév is lehet. Van aki félévig még szédül is, az altatás mellékhatása nem tudom pontosan, de sokan számolnak be hosszú ideig tartó szédülésről is. Fogamzásgátló 42 évesen? Próbálj ki természetes hormonegyensúlyteremtő növényeket, gyógyteákat, fitoösztrogéneket. Ha szeretnéd megszüntetni az ödémásodást és hasi puffadást, próbáld meg a gyulladáscsökkentő hatású táplálkozást. https://mioma.hu/teljes-archivum/ Gabi

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2018/05/10, 15:05
 • Kristine hozzászólása Enzim a mióma kezelésben cikk kapcsán

  Két módszert alkalmazok, életmód és enzimek. Saját tapasztalatomat szeretném megosztani a mioma.hu olvasókkal.
  Eleinte lehetnek méregtelenítési rosszullétek,amikor az enzim hevesen kezdi bontani a miómát, aztán ez lassul. Megfelelő táplálkozással, testmozgással ezeket a tüneteket enyhíteni lehet.

  Az enzimnél nincs meghatározott kúra. Egyéni, kinél mi válik be! Mivel más a testünk (testsúly, testmagasság, immunrendszer, hormonrendszer, mióma helye és mérete), máshogy reagálunk! Én nem várhatok csodát, nekem óriási nagy a mióma, ez sok idő.

  Ahhoz, hogy ne tompuljon szervezetünk immunválasza, folyamatosan változtatni kell a “mióma gyilkos” módszereken. Kb. 2015 május óta 8-10 db/nap, ami rengeteg és megállás nélkül toltam szeptemberig, azután egy hasonló készítménnyel és az is elég magas dózis volt. Egyébként az a dolog valószínűleg nem igaz,hogy a kapszulák épségben elérnek a bélrendszerig, a gyomorsav erős,biztosan szétmarja, miután érzem az ízét lenyelést követően 15 perccel is.

  A menstruációs vérmennyiség, alvadt vérdarabok, nyálkahártya darabok mérete és mennyisége csökkent! Ideges, feszült sem vagyok, de érzem, ha “közeleg a Mikulás”. Hangulatváltozás, levertség, enyhe hasi diszkomfort, ám kényelmes a menstruáció. Nem áztam át most sem, pedig 2 órát utazom melóba és haza is 2 óra. Korábban úgy véreztem, hogy 1 óráig bírta egy éjszakai erős betét napközben és tele volt hatalmas darabokkal, a WC-be is ömlött.

  A korábbi hasi zsibbasztó nyomásérzés nincs. Se hason, se háton fekve, csak menstruáció előtt enyhén. Hüvelyi önvizsgálatnál üres hólyag mellett nem feszül a mióma fájdalmasan a hüvelyfalnak. Nincs MÁR diszkomfort érzésem.

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2016/02/29, 12:55
 • Kriszta hozzászólása Blog értesítő cikk kapcsán

  Kedves Gabi,
  csak azért írok Neked, hogy megosszam az örömhírt: a tanácsaidnak köszönhetően az ösztrogénszintemet 8 hónap alatt sikerült levinnem 1530-ról 270-re
  Nagyon köszönöm, hogy létrehoztad ezt a honlapot és felnyitottad a nők szemét, hogy 30-40 éves elavult módszerek helyett másképp is lehet!
  Sokszoros piros pont és köszönet érte!
  Varga Kriszta

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2014/12/02, 12:17
 • NévFlóra hozzászólása Blog értesítő cikk kapcsán

  Szia! A pásztortáska tea valamennyire csillapítja az erős vérzést.
  (Hogy mim van? 47×38 mm, hátsó méhfalban, a méh állományában több kisebb miómás göb.)
  Esmyát szedtem 3 hónapig, miómám méretét nem csökkentette, többféle mellékhatása jelentkezett nálam (hőhullámok, csüggedtség, fejfájás, szájszárazság, stb.), de mindezek ellenére élveztem a vérzés nélküli élet szabadságát 🙂
  MOL-t elkezdtem. Reménykedem. Tavaszig várok, ha javul az állapotom, örülök, ha nem, akkor megpróbálkozom az embolizációval.

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2014/11/30, 20:37
 • Cserháti Gabi hozzászólása Home cikk kapcsán

  Neked a jánlom a mai FB bejegyzésemet is:
  Az emberi agy zömmel Omega-3 zsírsavból, koleszterinből és vízből áll.
  A koleszterint mi magunk termeljük, de az Omega-3 zsírsav és a víz hiányát azonnal megérezzük a hangulatunkon.
  Az idegesség, szeszélyesség, kedvtelenség és különösen a depresszió mind az Omega-3 zsírsav hiányának tipikus jelei.
  A fotótól ne ijedj meg.
  https://www.facebook.com/pages/Hormon%C3%A1lis-probl%C3%A9m%C3%A1k-mi%C3%B3ma-%C3%A9s-v%C3%A9rszeg%C3%A9nys%C3%A9g-megel%C5%91z%C3%A9se-miomahu/282815425188573
  Ha tetszik like-old és oszd meg!

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2014/01/07, 18:41
 • Cserháti Gabi hozzászólása A mióma kezelése természetesen cikk kapcsán

  Szia Zsuzsa,

  1. A ligetszépe és a cataflam nem üti egymást. Gondolom a cataflamot csak időnként, napi max egyet és havonta egy-két alakalommal szeded.
  2. A gránátalma nem számít ösztrogénhatású anyagnak, a hormonszinteket inkább egyensúlyba hozza. Napi 2 dl bio gránátalmalé és egy kanál ligetszépe olaj használni fog.
  3. A cickafark teát inkább mellőzd, helyette a kömény legyen.
  4. A diófalevél jó méregtelenítő tisztító, napi 2 dl-nél ne igyál többet. Étkezés előtt igyad. És kéthetente tarts egy hét szünetet. Ha vérszegény vagy, akkor pedig hagyd ki,mert csersavtartalmánál fogva gátolja a vas felszívódását.
  Figyeld az oldalt, mert sok sok hasznos info következik majd 2014-ben.

  Várom a jelzésedet 4-5 hónap múlva, mekkora a miómád? Mennyit javult a helyzet?
  A mióma össze fog zsugorodni.
  Gabi

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2013/12/29, 17:42
 • Zsuzsa hozzászólása A mióma kezelése természetesen cikk kapcsán

  Szia Gabi!

  Köszönöm szépen a választ! Lennének még kérdéseim, ha nem baj. A ligetszépe olajjal kapcsolatban most egy kicsit kezdek elbizonytalanodni, már nem a miómával kapcsolatban, hanem azt olvasom, hogy kicsit vigyázni kell vele, Pl. nem lehet mellette bizonyos gyógyszereket szedni, én csak egy félét szoktam fájdalomcsillapítóként, mégpedig a cataflamot, mert fejfájásra, hasfájásra nekem semmi más nem használ, és azt írja kerülni kell, persze azt nem írja, hogy csak a rendszeres szedését, vagy alkalomadtán sem szabad bevenni. Meg hogy ritkán allergiás reakciókat is kiválthat, hát remélem ez nem következne be nálam. Gránátalmára már én is gondoltam, de azt mondják ösztrogént tartalmaz, ugyan úgy, mint a cickafarkfű, vagy a szója, talán még az édesköményet meg a lenmagolajat is olvastam. Szóval nem tudok már ezek között eligazodni, hogy mit lehet miómára és mit nem, mert valahol ezt írják, a másik helyen meg már megint az ellenkezőjét. Egyidőben elkezdtem reggelente éhgyomorra cicafarkat inni, bevallom nagyon jó hatással volt, mert elmúlt a puffadásom, én úgy érzem ennek köszönhetően, de abbahagytam pont amiatt, hogy hátha még sem tesz jó a miómának. A tejterméket kerülöm, mert tejérzékeny lettem, néha egy kis túrót, sajtot azért szoktam enni, mert nagyon kívánom. Kávét sohasem ittam. A diólevél tea jó miómára, mert most azt is iszom?

  Előre is köszönöm ismételten válaszod!
  Zsuzsa

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2013/12/28, 22:47
 • Timi hozzászólása Mióma hajlamosító tényezők cikk kapcsán

  Kedves Gabi!

  Köszönöm az újabb hasznos ismeretet. Nálam ez biztosan igaz, mármint, az izulin rezisztencia okozta panaszok! Nekem úgy tanácsolták, hogy szénhidrátot kell enni, de nem mindegy, hogy mikor mennyit (és persze nem cukrozott, finomított élelmiszereket). Mozgás pedig alapvetően fontos.
  Állati fehérjékkel kapcsolatosan szeretném megkérdezni a véleményedet: A szervezet számára mi a különbség állati v. növényi fehérjék között? Amikor felszívódnak, már az építőkövekre szétestek. Mi az összefüggés a hormonháztartással? (Szerintem, de lehet, hogy tévedek, a szervezet így nem tesz különbséget.) Én, ha nem eszem fehérjét, éhezek…és szóját, tejterméket tilos…vashiányra is oda kell figyelni. Előre is köszönöm!
  Üdv. Timi

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2013/11/07, 10:43
 • Baloghné Iona hozzászólása Mióma hajlamosító tényezők cikk kapcsán

  Kedves Gabi !
  Bocsánat ,hogy itt írok ,de nem fogadta el a blognál az e-mail címemet mondván nem valódi !
  Köszönöm ,hogy válaszoltál ! Tápiószecsőn lakom .
  Nem gond a Budapestre való utazás .
  Meg fogadom a tanácsodat , már csak azért is mert amióta kiderült a családom nem hagy békén :mondván ez nem játék ! Tudom ,hogy igazuk van ! De mivel a nőgyógyász nem foglalkozott vele ,és hogy nem kell törődni vele . Nem tudtam hova forduljak !
  Őszintén végig olvastam a bejegyzésedet ,közben jegyzeteltem.
  Örülök ,hogy van valaki aki a női problémákkal foglalkozik!
  Továbbra is figyelemmel fogom kisérni a bejegyzéseidet !
  Még egyszer nagyon köszönöm !!!
  Üdvözlettel Baloghné Dósa Ilona

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2013/11/07, 10:38

Ehhez a cikkhez nem lehet hozzászólni.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás