A mióma természetes úton történő gyógyítása

Fórum

 • Eszter hozzászólása Adókedvezmény 2019-től... cikk kapcsán

  Kedves Gabi!

  Engem 2016-ban műtöttek endometrium rosszindulatú daganata miatt( C5410-es BNO).Ezzel igénybe tudom venni az adókedvezményt vagy sem? Egy fentebbi leírásból úgy tűnne,hogy igen,de sajnos nem tiszta…

  Előre is köszi a választ,
  Eszter

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2019/01/31, 10:44
 • Szilvia hozzászólása Adókedvezmény 2019-től... cikk kapcsán

  Érdeklődni szeretnék hogy az adókedvezmény miómára és petefészek cisztára is jár?

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2019/01/31, 19:36
 • Sárvári Ágnes hozzászólása Adókedvezmény 2019-től... cikk kapcsán

  Kedves Gabi! Olvasom az informáciokat és nem tudom eldönteni,hogy nekem jár-e az adó kedvezmény.2009ben műtöttek elöször endometriosisal,2015ben méhet ,petefészkeket,petevezetéket méhnyakat eltávolitottak.Csonkolták a hüvelyt.Nyilván ezzel megszüntették a betegséget.Ezért nem tudom ,hogy igényelhetem -e.És ha igen elég hozzá az akkori záró jelentés és a pathologiai lelet.Vagy friss igazolás kell hozzá?Hisz azt is azok alapján tudják kiállitani…..Köszönöm válaszát.Üdvözlettel Ágnes

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2019/01/31, 22:11
 • Annamari hozzászólása Adókedvezmény 2019-től... cikk kapcsán

  Nah,megint egy logikátlan és bosszantó döntés. Egyszerűen föl sem fogható,hogy akinek a mióma miatt kellett eltávolítani a méhét,annak miért nem jár adókedvezmény,komolyan ..nem értem. Sok hölgyet ismerek,akiknek van miómája és nem okoz gondot pl.: vérzést,vérszegénységet stb…
  Míg másoknak hatalmas és megoldhatatlan bajt okoz, én 5évig küzdöttem és próbáltam elkerülni a mioma műtétet ( étrend,hormonok stb) ,szó szerint majdnem elvéreztem, így a végén áldásnak éreztem ,hogy már vége annak a sok vérzésnek (pedig már a menszesz előtt szedtem vérzéscsillapítót , úgy ahogy az orvosom mondta). Műtét előtt vért kellett kapnom,pedig vasat is szedtem már több,mint egy éve. Műtét után a szövettaniból derült ki,hogy adenomiomám is volt,az egész méhtestben..és akkor nem értem,hogy miért nem jár az adókedvezmény,hisz azért tudom-tudjuk jól,hogy a méhünkre később is szükség lenne..

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2019/02/01, 14:50
  • Cserháti Gabi hozzászólása Adókedvezmény 2019-től... cikk kapcsán

   Annamari, a méheltávolításon átesett hölgyek nevében köszönöm észrevételedet. Az elmúlt napokban már több hasonló levél érkezett. Erőfeszítéseket fogunk tenni annak érdekében, hogy a hölgyek életminőségét súlyosan romboló, sok káros testi és lelki következménnyel járó méheltávolítás bekerüljön az adókedvezmény igénybe vételére jogosító betegségek sorába. Kérem szíves türelmedet.

   Ugrás a hozzászóláshoz
   2019/02/01, 15:31
 • Szilágyiné Varga Éva hozzászólása Adókedvezmény 2019-től... cikk kapcsán

  Üdvözlöm Kedves Gabi!
  Több mint három éve állapították meg nálam a miómát.Mai napig meg van,problémákat okoz.Ellenőrzésre járok,gyógyszert szedtem,szedek rá.Jár-e adókedvezmény erre?

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2019/02/01, 17:37
 • Gál Tiborné hozzászólása Adókedvezmény 2019-től... cikk kapcsán

  Érdeklődném, hogy decemberben volt a második küretem. A decemberi szövettani eredményem ” Hyperplasia glanularis endometrii”. Erre jár e az adó kedvezmény?

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2019/02/10, 11:17
  • Cserháti Gabi hozzászólása Adókedvezmény 2019-től... cikk kapcsán

   Kedves Editke, a betegségek BNO besorolása szerint erre a diagnózisra nem jár adókedvezmény. Az információt itt ellenőrizheted:https://endometriozismagyarorszag.blog.hu/2019/01/23/5_evre_visszamenoleg_ervenyesitheto_az_adokedvezmeny_endometriozis_mellrak_mehnyakrak_petefeszekrak_?fbclid=IwAR32vnx10RKl_BM6ltITQmCDbU58HH

   Ugrás a hozzászóláshoz
   2019/02/11, 12:09
 • Németh Gyöngyi hozzászólása Adókedvezmény 2019-től... cikk kapcsán

  2009-ben műtöttek mellrákkal,kemó és sugárkezelést kaptam, azóta évente kontroll vizsgálatokra járok.jár-e az adókedvezmény?/öt évre visszamenőleg/.Köszi a választ.

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2019/02/12, 17:48
  • Cserháti Gabi hozzászólása Adókedvezmény 2019-től... cikk kapcsán

   Ez egy jó kérdés, mivel felvetődik, hogy akkor most 2019-ben mi a statusod Gyöngyi, ha a diagnózis 2009-ben történt? Betegnek vagy gyógyultnak minősül a mostani állapot? Az emlő rosszindulatú daganata (BNO: C50) után jár adókedvezmény.
   A kormány 2019. 01.23-i közleménye szerint ez 5 évre visszamenőleg érvényesíthető.
   A betegség tényéről igazolással kell rendelkezni az adózónak. Az igazolást kiállíthatja a szakorvos, szakambulancia vagy a szakorvosi dokumentumok alapján a háziorvos is.

   Ugrás a hozzászóláshoz
   2019/02/12, 18:20
 • Németh Gyöngyi hozzászólása Adókedvezmény 2019-től... cikk kapcsán

  Kedves Gabi! köszönöm gyors válaszod, de éppen a lényegre tapintottál válaszod kezdetén.Akkor én most gyógyult vagy beteg vagyok?ki tud erre nekem válaszolni?Köszi a segítséget!szép estét!

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2019/02/12, 19:40
 • Ernya hozzászólása Termékenységfokozó fagyöngy mióma esetén cikk kapcsán

  Stimuláció alatt is lehet inni?

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2019/02/18, 11:48
  • Cserháti Gabi hozzászólása Termékenységfokozó fagyöngy mióma esetén cikk kapcsán

   szerintem igen, csak használhat. azért érdemes megkérdezni az orvosodat. vagy ahogy mondani szokták “kérdezze meg kezelő orvosát, gyógyszerészét”. A mioma.hu gyógynövény szakvizsgával rendelkező gyógyszerészét Hips doktort kérdezve, a fagyöngy teát ajánlja petefészek stimuláció esetén.

   Ugrás a hozzászóláshoz
   2019/02/18, 11:59
 • Titanilla hozzászólása Mióma tünetek cikk kapcsán

  Az egyik ismerösőmnek borzalmas menstruációs időszakai voltak, rossz tünetekkel. Neki ezt a betétet ajánlották és azóta jobban viseli a menstruációs időszakot: https://havasilotuszbetet.hu/termek/victoria-secret-havasi-lotusz-betet-doboz/?v=35b5282113b8 Olvassatok utána szerintem egy próbát megér.

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2019/02/19, 10:54
 • Kristine hozzászólása Enzim a mióma kezelésben cikk kapcsán

  Két módszert alkalmazok, életmód és enzimek. Saját tapasztalatomat szeretném megosztani a mioma.hu olvasókkal.
  Eleinte lehetnek méregtelenítési rosszullétek,amikor az enzim hevesen kezdi bontani a miómát, aztán ez lassul. Megfelelő táplálkozással, testmozgással ezeket a tüneteket enyhíteni lehet.

  Az enzimnél nincs meghatározott kúra. Egyéni, kinél mi válik be! Mivel más a testünk (testsúly, testmagasság, immunrendszer, hormonrendszer, mióma helye és mérete), máshogy reagálunk! Én nem várhatok csodát, nekem óriási nagy a mióma, ez sok idő.

  Ahhoz, hogy ne tompuljon szervezetünk immunválasza, folyamatosan változtatni kell a “mióma gyilkos” módszereken. Kb. 2015 május óta 8-10 db/nap, ami rengeteg és megállás nélkül toltam szeptemberig, azután egy hasonló készítménnyel és az is elég magas dózis volt. Egyébként az a dolog valószínűleg nem igaz,hogy a kapszulák épségben elérnek a bélrendszerig, a gyomorsav erős,biztosan szétmarja, miután érzem az ízét lenyelést követően 15 perccel is.

  A menstruációs vérmennyiség, alvadt vérdarabok, nyálkahártya darabok mérete és mennyisége csökkent! Ideges, feszült sem vagyok, de érzem, ha “közeleg a Mikulás”. Hangulatváltozás, levertség, enyhe hasi diszkomfort, ám kényelmes a menstruáció. Nem áztam át most sem, pedig 2 órát utazom melóba és haza is 2 óra. Korábban úgy véreztem, hogy 1 óráig bírta egy éjszakai erős betét napközben és tele volt hatalmas darabokkal, a WC-be is ömlött.

  A korábbi hasi zsibbasztó nyomásérzés nincs. Se hason, se háton fekve, csak menstruáció előtt enyhén. Hüvelyi önvizsgálatnál üres hólyag mellett nem feszül a mióma fájdalmasan a hüvelyfalnak. Nincs MÁR diszkomfort érzésem.

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2016/02/29, 12:55
 • Kriszta hozzászólása Blog értesítő cikk kapcsán

  Kedves Gabi,
  csak azért írok Neked, hogy megosszam az örömhírt: a tanácsaidnak köszönhetően az ösztrogénszintemet 8 hónap alatt sikerült levinnem 1530-ról 270-re
  Nagyon köszönöm, hogy létrehoztad ezt a honlapot és felnyitottad a nők szemét, hogy 30-40 éves elavult módszerek helyett másképp is lehet!
  Sokszoros piros pont és köszönet érte!
  Varga Kriszta

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2014/12/02, 12:17
 • NévFlóra hozzászólása Blog értesítő cikk kapcsán

  Szia! A pásztortáska tea valamennyire csillapítja az erős vérzést.
  (Hogy mim van? 47×38 mm, hátsó méhfalban, a méh állományában több kisebb miómás göb.)
  Esmyát szedtem 3 hónapig, miómám méretét nem csökkentette, többféle mellékhatása jelentkezett nálam (hőhullámok, csüggedtség, fejfájás, szájszárazság, stb.), de mindezek ellenére élveztem a vérzés nélküli élet szabadságát 🙂
  MOL-t elkezdtem. Reménykedem. Tavaszig várok, ha javul az állapotom, örülök, ha nem, akkor megpróbálkozom az embolizációval.

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2014/11/30, 20:37
 • Cserháti Gabi hozzászólása Home cikk kapcsán

  Neked a jánlom a mai FB bejegyzésemet is:
  Az emberi agy zömmel Omega-3 zsírsavból, koleszterinből és vízből áll.
  A koleszterint mi magunk termeljük, de az Omega-3 zsírsav és a víz hiányát azonnal megérezzük a hangulatunkon.
  Az idegesség, szeszélyesség, kedvtelenség és különösen a depresszió mind az Omega-3 zsírsav hiányának tipikus jelei.
  A fotótól ne ijedj meg.
  https://www.facebook.com/pages/Hormon%C3%A1lis-probl%C3%A9m%C3%A1k-mi%C3%B3ma-%C3%A9s-v%C3%A9rszeg%C3%A9nys%C3%A9g-megel%C5%91z%C3%A9se-miomahu/282815425188573
  Ha tetszik like-old és oszd meg!

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2014/01/07, 18:41
 • Cserháti Gabi hozzászólása A mióma kezelése természetesen cikk kapcsán

  Szia Zsuzsa,

  1. A ligetszépe és a cataflam nem üti egymást. Gondolom a cataflamot csak időnként, napi max egyet és havonta egy-két alakalommal szeded.
  2. A gránátalma nem számít ösztrogénhatású anyagnak, a hormonszinteket inkább egyensúlyba hozza. Napi 2 dl bio gránátalmalé és egy kanál ligetszépe olaj használni fog.
  3. A cickafark teát inkább mellőzd, helyette a kömény legyen.
  4. A diófalevél jó méregtelenítő tisztító, napi 2 dl-nél ne igyál többet. Étkezés előtt igyad. És kéthetente tarts egy hét szünetet. Ha vérszegény vagy, akkor pedig hagyd ki,mert csersavtartalmánál fogva gátolja a vas felszívódását.
  Figyeld az oldalt, mert sok sok hasznos info következik majd 2014-ben.

  Várom a jelzésedet 4-5 hónap múlva, mekkora a miómád? Mennyit javult a helyzet?
  A mióma össze fog zsugorodni.
  Gabi

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2013/12/29, 17:42
 • Zsuzsa hozzászólása A mióma kezelése természetesen cikk kapcsán

  Szia Gabi!

  Köszönöm szépen a választ! Lennének még kérdéseim, ha nem baj. A ligetszépe olajjal kapcsolatban most egy kicsit kezdek elbizonytalanodni, már nem a miómával kapcsolatban, hanem azt olvasom, hogy kicsit vigyázni kell vele, Pl. nem lehet mellette bizonyos gyógyszereket szedni, én csak egy félét szoktam fájdalomcsillapítóként, mégpedig a cataflamot, mert fejfájásra, hasfájásra nekem semmi más nem használ, és azt írja kerülni kell, persze azt nem írja, hogy csak a rendszeres szedését, vagy alkalomadtán sem szabad bevenni. Meg hogy ritkán allergiás reakciókat is kiválthat, hát remélem ez nem következne be nálam. Gránátalmára már én is gondoltam, de azt mondják ösztrogént tartalmaz, ugyan úgy, mint a cickafarkfű, vagy a szója, talán még az édesköményet meg a lenmagolajat is olvastam. Szóval nem tudok már ezek között eligazodni, hogy mit lehet miómára és mit nem, mert valahol ezt írják, a másik helyen meg már megint az ellenkezőjét. Egyidőben elkezdtem reggelente éhgyomorra cicafarkat inni, bevallom nagyon jó hatással volt, mert elmúlt a puffadásom, én úgy érzem ennek köszönhetően, de abbahagytam pont amiatt, hogy hátha még sem tesz jó a miómának. A tejterméket kerülöm, mert tejérzékeny lettem, néha egy kis túrót, sajtot azért szoktam enni, mert nagyon kívánom. Kávét sohasem ittam. A diólevél tea jó miómára, mert most azt is iszom?

  Előre is köszönöm ismételten válaszod!
  Zsuzsa

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2013/12/28, 22:47
 • Timi hozzászólása Mióma kockázati tényezők cikk kapcsán

  Kedves Gabi!

  Köszönöm az újabb hasznos ismeretet. Nálam ez biztosan igaz, mármint, az izulin rezisztencia okozta panaszok! Nekem úgy tanácsolták, hogy szénhidrátot kell enni, de nem mindegy, hogy mikor mennyit (és persze nem cukrozott, finomított élelmiszereket). Mozgás pedig alapvetően fontos.
  Állati fehérjékkel kapcsolatosan szeretném megkérdezni a véleményedet: A szervezet számára mi a különbség állati v. növényi fehérjék között? Amikor felszívódnak, már az építőkövekre szétestek. Mi az összefüggés a hormonháztartással? (Szerintem, de lehet, hogy tévedek, a szervezet így nem tesz különbséget.) Én, ha nem eszem fehérjét, éhezek…és szóját, tejterméket tilos…vashiányra is oda kell figyelni. Előre is köszönöm!
  Üdv. Timi

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2013/11/07, 10:43
 • Baloghné Iona hozzászólása Mióma kockázati tényezők cikk kapcsán

  Kedves Gabi !
  Bocsánat ,hogy itt írok ,de nem fogadta el a blognál az e-mail címemet mondván nem valódi !
  Köszönöm ,hogy válaszoltál ! Tápiószecsőn lakom .
  Nem gond a Budapestre való utazás .
  Meg fogadom a tanácsodat , már csak azért is mert amióta kiderült a családom nem hagy békén :mondván ez nem játék ! Tudom ,hogy igazuk van ! De mivel a nőgyógyász nem foglalkozott vele ,és hogy nem kell törődni vele . Nem tudtam hova forduljak !
  Őszintén végig olvastam a bejegyzésedet ,közben jegyzeteltem.
  Örülök ,hogy van valaki aki a női problémákkal foglalkozik!
  Továbbra is figyelemmel fogom kisérni a bejegyzéseidet !
  Még egyszer nagyon köszönöm !!!
  Üdvözlettel Baloghné Dósa Ilona

  Ugrás a hozzászóláshoz
  2013/11/07, 10:38

Ehhez a cikkhez nem lehet hozzászólni.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás