A mióma természetes úton történő gyógyítása

Hová vezet a rendellenes vérzés?

4

Mióma és vértranszfúzió
vértranszfúzió

Ha rendellenes a vérzésed, hosszú időn át sok vért veszítesz, fennáll a veszélye a vashiányos vérszegénységnek. A vérszegénységnek is vannak fokozatai. Extrém esetben nagyon gyakran a mióma következtében olyan súlyos vérszegénységre derül fény, ami veszélyezteti a mindennapi életvitelt,  súlyos pszichés problémák is jelentkezhetnek.

A vérszegénység részben vasban gazdag táplálkozással szüntethető meg, a szervezet vas raktárainak feltöltése azonban lassú folyamat. Akár 6-12 hónapra is szükség lehet hogy a vérben található vas a referencia tartományt elérje. Addig is élni és dolgozni kell, pozitív energiákat sugározni mások felé.

Súlyos vérszegénység esetében nincs idő hónapokat várni a vastabletta, vasinjekció formában bevitt vas felszívódásra, ezért előfordulhat a kórházi vér transzfúzió. A mióma tüneteiről a mióma tünetei menüpontban olvashatsz.

Vérszegénységre utaló tünetek (hormonális problémákra, változókorra, pajzsmirigy alulműködésre is gyanakodhatsz ha a felsorolásból öt rád illik)

 • fáradékonyság
 • sokszor alig tudod vonszolni magad
 • legszívesebben állva elaludnál
 • nehezedre esik koncentrálni
 • ingerlékeny vagy
 • gyakran érzed szomorúnak magad
 • mozgáskoordinációs zavarok, gyakran eltörsz, elfelejtesz valamit
 • minden ok nélkül gyakran fázik kezed, lábad a 25 fokos melegben is

 

Háziorvosodtól kérj időpontot vérvételre. Akinél a túl erős, rendellenes vérzés hónapok óta tart, annál kialakulhat a vashiányos vérszegénység. Ezt az állapotot kezelni kell. Addig is amíg az erős vérzést csillapítják (természetes módszer rá a pásztortáska tea) és kiderítik az okát, például a méhmiómát, addig is nap mint nap tenni kell a vérszegénység megszüntetése érdekében.

Ehhez tudatos étrend szükséges. Enni kell vörös húst, hiszen a húsokból nyolcszor nagyobb hatékonysággal szívódik fel a vas a szervezetedben, mint akár az egyik legnagyobb vastartalmú növényből, a céklából. Sok miómával küzdő nőnél előfordul, hogy a nagy vérvesztés miatt alacsony lesz a vas és hemoglobin érték. Súlyos vérszegénység esetén a beteg vért kap, az az vér transzfúzióra kerül sor.

 

Anikó súlyos vérszegénység miatt kórházba került, ahol vért kapott

Ugye Te nem szeretnél így járni? Ugye Te nem akarsz súlyosan legyengült állapotban sem az utcán összeesni, sem pedig kórházba kerülni?

Anikó például már annyira fáradékony volt, nehezen vette a levegőt (Olvasd el a vashiány, vérszegénység menüpontot, amelyből megtudod hogy a vas szállítja az oxigént a vérben és ha nincs belőle elég, nem kapnak a sejtek elég oxigént. Oxigénhiányos állapot lép fel, ezért  nehezen kapsz levegőt és fáradékonnyá válsz) feltűnően sápadt volt és lassan minden ereje elhagyta. A férje unszolására nagy nehezen erőt vett magán és elment a orvosához, aki vérvételre küldte.

Kiderült a vas értéke 3, a hemoglobin 68

Már biztosan jártál vérvételen és tudod, hogy a vas (serum) referenciaérték alsó határa 10. (Referenciatartomány:10-28) A hemoglobin referenciaérték alsó határa 120. (Referenciatartomány:120-160)

Tehát a vas a harmada, a hemoglobin a fele volt mint a minimum értékek. Bele sem merek gondolni hogy lehetett ilyen állapotban dolgozni és egy családot ellátni? A kórházak központi laboratóriumában készítik a vérvizsgálati eredményeket és tudomásom szerint ha szélsőségesen rossz,  a napi tevékenységet is veszélyeztető eredményekkel szembesülnek a laboránsok, orvosok, azonnal értesíteniük kell a beutaló orvos asszisztensét, vagy a beteget. Ez Anikó esetében is így volt. A laboráns nagy fekete felkiáltó jelet tett a laboreredmény mellé és megpróbálták elérni a háziorvos rendelőjét.

Amikor a háziorvos meglátta Anikó véreredményét, azonnal a hematológiára küldte. Anikó még nem sejtette hogy mióma okozta vérzés az oka a vérszegénységnek. A hematológus doktornő, a 45 éves Anikót -ebben a korban nagy a valószínűsége a rendellenes vérzésnek- azonnal a nőgyógyászatra küldte. A nőgyógyászaton kiderült a mióma, a súlyos vérvesztés nagy valószínűséggel mióma következménye.  A mióma kezelésével párhuzamosan a vérkép helyreállítása szükséges.

Ehhez Anikónak két napra be kellett feküdnie a kórházba, hogy vért kapjon. Ezt hívják vértranszfúziónak.

Az eljárás előtt természetesen meg kellett vizsgálni Anikó vérét, melyik vércsoportba tartozik, a vérében milyenek az ellenanyagok. Ennek megfelelően pedig megrendelték a vértranszfúzióhoz szükséges vért. Anikó a kórházi ágyon feküdt és bekötötték neki szép sorban a három csomag vérplazmát és a sóoldatot. Pontosan nem tudta megmondani hogy ez mennyi folyadék volt, nekem csak azt mondta hogy a sóoldattal együtt 4 fél literes zacskóhoz hasonlított.

Anikó azt mondja viccesen “3 zacskó kakaó” vért kaptam

Ezt a helyzetet, meg lehetett volna előzni, ha időben figyel az apró jelekre, hiszen régóta panaszkodott erős vérzésről, extrém gyengeségről, fáradékonyságról, sokszor már a családi programokon sem vett részt.

Anikó így mesél erről az élményről:

“Mikor a vénámon keresztül a testembe csöpögött a 3 zacskó vérplazma, úgy éreztem felmelegedtem, a jéghideg kezemet, lábamat melegség öntötte el. Olyan érzés, mintha újra életet kaptam volna. Komolyan mondom, nagyon jó érzés! Akkor kezdtem rájönni hogy az indokolatlan fázás, az állandó hideg kéz és láb egyik oka a vérszegénység lehetett.”

Érdemes tudni, ha a Hemoglobin érték 80 alatti (a minimum egyébként a 120) vért kaphatsz Ha 100 körüli, akkor vagy vas tablettát kell szedned, vagy vas és B12 injekciót kapsz naponta. Ha a rendellenes vérzés fogalmát időben tisztázod, nem jutsz a vérszegénység súlyos állapotába, amikor kórházba kell menned vértranszfúzióra.

Anikó azt is a vértranszfúzió után tudta meg, hogy

Három zacskó vérplazma csak 15 egységgel emeli meg a Hemoglobin szintet

Tehát még a minimum 120 értékhez sem volt elég. Anikó Hemoglobinja 68-ról 82 lett. 80-as érték alatt kötelező a transzfúzió. Vigyázz hogy ne járj így,  80 alatti Hemoglobinnál elájulhatsz. Anikó még egy évig szedte a 100 mg-os vasat, követte vastartalmú élelmiszert fogyasztott (máj, spenót, brokkoli, céklalé, vörös áfonya) és minden este ivott vörösbort. :-) ))) Az erős menstruációs vérzést pedig a Hormondiéta követésével csillapította.

A kórházban találkozott mióma műtét előtt álló nőkkel, akik a mióma műtét előtt kaptak vért. Súlyos vérszegény állapotban nem műtenek meg, hiszen a semmiből már nincs mit veszíteni!

 

4 hozzászólás
 1. Szilvi megjegyzése

  Sziasztok!
  Hasonló mióma, rendellenes menstruációs vérzés tünetekkel, nekem 74-es volt a hemoglobinom. Az asszisztens nem engedett haza, azonnal hívta a nőgyógyászom. Nekem is akartak adni vért, de nagyon tiltakoztam. Közös megegyezéssel (oszt.vez.főorvos, saját főorvosom) elkezdtem az Esmyát és a Maltofert, mellé ittam piros bogyós lötyit. Az Esmyától nem véreztem, kb. ennyi volt az összes pozitív hatása. Három hónap múlva a hemoglobinom 152!!!-re ment fel. Azt mondta a dokim, ő még ilyet soha nem látott. Megműtöttek, a műtét utáni Hemoglobin:128.

 2. Ibolya megjegyzése

  Nekem segít a B csepp vitaminokkal. Állítólag jól felszívódó vasat tartalmaz. A hormoningadozást Gabi javasolta teákkal jól kordában tudom tartani. Erős vérzésem van már 30 éve, az ultrahang nem mutatott ki miómát.

  1. Anikó megjegyzése

   Nem tudtam még megvalósítani tanácsaid nagy részét a Mioma Organic Life életmód és táplálkozásom átprogramozására vonatkozóan, de nagyon igyekszem. Sajnos a munkahelyem és a munkám nem mindig teszi lehetővé,hogy ilyen mértékben tudjak figyelni. Bizonyára ez a fő oka, hogy ismét segítségedet szeretném kérni.

   Az utóbbi hónapokban a menszeszem már nagyon szépen beállt 4-5 hétre, és már nem volt vészesen erős.
   Mondhatni normál, igaz itt-ott még néha jelentkeztek darabos időszakok.
   Aztán a munkahelyi helyzet, megnövekedett munkaidő, túlórák, több stressz miatt már nem tudtam a heti két kismedencei tornát, hormonjógát megvalósítani.
   Novemberben még ok volt minden, de decemberben már 3 hétre jött meg a menzesz.
   Szeretnék tanácsot kérni, tudsz-e nőgyógyászt javasolni, aki mióma specialista, de nem akar mindenáron műteni.
   Úgy érzem az én nőgyógyászom nem eléggé elkötelezett a miómáim és általában a helyzet tekintetében.
   Viszont szeretnék már egy hozzáértő szakvéleményt.

 3. Annamari megjegyzése

  Sziasztok!
  Már sokadszor jutottam ide erre az oldalra,köszönet a létrehozónak!
  Februárban két hét vérzés után kerültem kórházba, eü.kaparás stb..eredmény:18mm-es mióma,méheltávolítást akartak,de nem egyeztem bele,időt kértem. Aztán újra véreztem és akkor kaptam vérzéscsíllapítót és Proverát. Három hónapon keresztül 10szem,úgy tűnt megszűnt a rendellenes vérzés és sikerült kicsikarni vérzést. Márciusban volt egy labor (Hemoglobin 86/ MCV 67,20/ MCH 20,70 / Szérum fe3,0 )Közben elkezdtem szedni Wild Yam kapszulát, napi 2-3kanál lenmagot, úgy tűnt elfelejthetem a bajomat /kitolhatom az éveket (42é) ..Tegnap lett kész az új labor (Hemoglobin 77 /MCV 63,30 / MCH 19,20 / Szérum fe 3,6)
  Keresgéltem a neten,erre megint “kidobta” a miómát..
  Most májusban kellett volna visszamenni a nőgyógyászhoz,de gondoltam megvárom ezt a hónapot,hogy a vérezgetés/vérzés hogy alakul.
  Azonkívül,hogy szinte állandóan fáj a fejem jelenleg nincs más tünet /nah,jó néha fájdogál az alhasam. A háziorvosom nem tud erről a 80-as alsó határról, kaptam székletminta “egységcsomagot”, annak még megvárom az eredményét és visszamegyek a nőgyógyászhoz,mert nem szeretnék beájulni túrázás közben:) Most már nem csodálkozom azon,hogy alig volt erőm hegyen-völgyön keresztül menni.

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

kilenc + húsz =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás