A mióma természetes úton történő gyógyítása

A feldolgozott húsokban található mesterséges anyagok miómát okozhatnak

1

A miómát előidéző hormonális problémákat nagymértékben előidézik a tartósított, félkész húsipari termékekben található adalékanyagok, amelyek listáját az ingyen letölthető tanulmányok között olvashatod. A mióma kialakulását megelőző táplálkozási ajánlások tiltólistáján elsők között szerepelnek a feldolgozott szalámik, kolbászok, felvágottak, fóliázott hústermékek. A káros környezeti hatások hozzájárulnak a mióma kialakulásához.

Az alábbiakban ezeknek az előállításáról olvashatsz. Ez is lehet a mióma oka. Álljon itt tehát egy volt húsipari dolgozó rémisztő vallomása.

Mindig friss húst vásárolj!
Mindig friss, ökológiai gazdálkodásból származó húst vásárolj!

Mit raknak elénk valójában hús helyett?

Milyen állapotok uralkodnak a húsfeldolgozó iparban?

Hús helyett soluprat adalékanyag, tejpor és szójafehérje

EGY HENTES LEVELE

Az egyik szemem sír, a másik nevet. 1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkemmel. Na, nem azért mert én 45 kg-os Barbi baba vagyok, ellenkezőleg! 150 kg-os, paraszt gyerek, akinek helyén van a szíve meg mindene. Még bevezetőként annyit, hogy 10 éve nem dolgozom a szakmámban. A lelkiismeretem miatt.

10 évvel ezelőtt 3 féle adalékanyag létezett. A „soluprat”, a tejpor és a szójafehérje. Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam. A régi hentesektől még azt tanultam, hogy a kolbász húsból van.

A „soluprat” egy igen érdekes kémiai anyag.

Az a tulajdonsága, hogy súlyának min. tízszeres vízmennyiséget képes megkötni, sőt főzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából. Miért kell ez az anyag? Hús helyett. Biztos tapasztaltál már olyat, hogy egy-egy felvágott után, “megiszod a londoni ködöt is”. Az anyag a beleidben is működik, tehát még ott is veszi fel a folyadékot! Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tettek, de ma már mindenbe!

„Tejpor” az egy jó anyag, de mit keres a húsiparban?

Ez az anyag is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be a fehérjetartalmat, a receptúra szerinti mértékre.

A „szójafehérje” is húspótló, a magasabb áru termékekbe teszik, szintén a fehérjetartalom miatt.

Tehát ha te veszel egy 2500.-Ft/kg áron szalámit, akkor igazából egy kb. 500.-Ft-os anyagot majszolsz jóízűen.

Egyik “kedvenc” anyagom az „emulgálószer”.

Ó ez nagyon remek! Egyik fő funkciója a zsír megkötése, oly módon, hogy ne legyen látható! Tehát minél több zsír van benne, annál több az emulgálószer benne! Ezt a szájpadlásodon érezheted legelőbb amikor “fent ragad” a falat. Az elmúlt 10 év alatt az adalékanyagok arzenálja alakult ki.

Lassan nincs szükség a hentes szakmára! Hús helyett adalékanyagok összemixelt keverékét etetik veled.

A másik kedvenc, de ide tartózó témakör:a műbelek

A műbél színe állaga alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlót.

Pl.: “Egy jó barna színű virsliről azt gondoljuk, milyen jól meg van füstölve. Ja. Míg le nem húzod a celofánt… Emberek! A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi fűszerekből állnak, amit a végén füstölnek és/vagy főznek! Az összes többi max. 20 % húst tartalmazó: SZEMÉT! Hogyan tudod kikerülni ezeket a káros környezeti hatásokat?

Mi a megoldás?

Háznál vásárolni vagy kicsi hentesnél falun. Persze mindenki tudja, hogy az olcsó hústermékek rosszak, nem olyan jók. A húsvásárláskor megéri a minőségi, vagy bio-termelésből, egészséges takarmányon tartott állatokat tartó falusi gazdától származó valódi húst vásárolni.

Ha lehet kerüld a szalámit, felvágottat, virsli félét, fóliázott előre csomagolt húsárut. Helyettük készíts be a mélyhűtőbe elhelyezett natur, jó minőségű ellenőrzött gazdálkodásból származó hússzeleteket (ez lehet, csirkemell, csirkecomb, kacsacomb, sertéskaraj, marhacomb). Ezeket csak előveszed, frissen enyhén átsütöd, grillezed, vagy pici kókuszolajban megsütöd, esetleg párolod. Nálam mindig van a mélyhűtőben megbízható forrásból származó fél kilós csomagokban előkészített darált zsírmentes sertéscomb. Teljes kiőrlésű , durum vagy tönköly tésztákhoz, rakott zöldséghez használom. Az ilyen módon elkészített húsokból nem kerül a hormonrendszert károsító, esetleg a mióma növekedését serkentő mesterséges adalékanyag az ételbe.

Forrás:

http://etelreformer.blogspot.hu/2010/06/egy-hentes-levele.html

http://amindenit.blog.hu/2013/02/28/egy_hentes_levele_916

http://renegraeber.de/

1 hozzászólás
  1. irmen megjegyzése

    Szia elöször is szeretném megkösszöni ,ezt az oldalt ,hogy itt lehetek és .hogy olvashatok ezekröl a sok jó dolgokról nagyon hasznosak nekem is mivel három hónapja kiderült .hogy miomámvan de az orvosom azdt modta ha nem nöl nincs gond evel el is volt rendezve.Én else tudtam képzelni mi az a mioma ez az oldal nagyon sokat segit . kösszönöm kösszönöm kösszönöm. Üdvözletel Irmus

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

egy × 1 =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás