A feldolgozott húsfélék adalékanyagai miómát okozhatnak

1

A miómát előidéző hormonális problémákat részben a tartósított, félkész húsipari termékekben található adalékanyagok is előidézhetik Részletes lista: ingyen letölthető tanulmányok.

A mióma kialakulását megelőző táplálkozási ajánlások tiltólistáján szerepelnek a szalámik, kolbászok, felvágottak, fóliázott húsok. Egy volt húsipari dolgozó rémisztő vallomása.

Mindig friss húst vásárolj!
Lehetőleg mindig friss, ökológiai gazdálkodásból származó húst. vásárolj

Mit raknak elénk hús helyett?

Milyen állapotok uralkodnak a húsfeldolgozó iparban?

Hús helyett soluprat adalékanyag, tejpor, szójafehérje

EGY HENTES LEVELE

Az egyik szemem sír, a másik nevet. 1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkemmel. Na, nem azért mert én 45 kg-os Barbi baba vagyok, ellenkezőleg! 150 kg-os, paraszt gyerek, akinek helyén van a szíve meg mindene. Még bevezetőként annyit, hogy 10 éve nem dolgozom a szakmámban. A lelkiismeretem miatt.

Tízenöt éve mégcsak három- féle adalékanyag létezett. „Soluprat”, tejpor és szójafehérje. Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam. A régi hentesektől még azt tanultam, hogy a kolbász húsból van.

Soluprat

A soluprat jellemője, hogy súlyának tízszeresét képes vízből megkötni.  Főzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából a vizet. Miért van erre szükség?  Az igazi húst helyettesíti. Biztos tapasztaltad már hogy felvágottak elfogyasztása után szomjas vagy.  Az anyag a belekben is dolgozik, ott tovább szívja magába a vizet. Régen  a solupratot „csak” a parizerbe és olcsó hentesárukba tették, de ma már mindenbe teszik.

Tejpor

A tejpor is húst helyettesít. Ezzel állítják be a fehérjetartalmat a receptúra szerinti arányban.

„Szójafehérje” is húspótló, még a jó minőségű termékekbe is teszik, szintén a fehérjetartalom miatt.

Tehát ha te vásárolsz egy 6000.-Ft/kg-os szalámit, akkor igazán egy párszáz forintos műanyagot fogsz megenni.

Emulgálószerek

Fő funkciója a zsír megkötése, úgy hogy ne legyen látható! Tehát minél több a zsír, annál több az emulgálószer. Ezt a szájpadlásodon érezheted legelőbb amikor odaragad a falat. Az elmúlt 15 év alatt adalékanyagok arzenálja alakult ki. Lassan nincs szükség hentesekre! Hús helyett adalékanyagok összemixelt keverékét etetik meg.

Műbél

A műbél színe állaga alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlót. Egy jó barna színű virsliről azt gondoljuk, milyen jól meg van füstölve. Ja. Míg le nem húzod a celofánt… Emberek! A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi fűszerekből állnak, amit a végén füstölnek és/vagy főznek. Az összes többi max. húsz százalék húst tartalmazó: SZEMÉT.

Mi a megoldás?

Háznál vásárolni vagy kicsi hentesnél falun. Persze mindenki tudja, hogy az olcsó hústermékek rosszak, nem olyan jók. Megéri a minőségi vagy bio-termelésből, egészséges takarmányon tartott állatokat tartó falusi gazdától származó valódi húst vásárolni.

Ha lehet kerüld a szalámit, felvágottat, virsli-félét, az előre csomagolt húsárukat. Készíts helyettük a mélyhűtőbe natur, jó minőségű, ellenőrzött gazdálkodásból származó hússzeleteket (csirkemell, csirkecomb, kacsacomb, sertéskaraj, marha, pulyka).  Csak előveszed, enyhén átsütöd, grillezed, vagy kókuszolajban megsütöd. Az így elkészített húsokból nem kerül hormonrendszer károsító, mióma növekedést serkentő adalékanyag az ételbe.

Forrás:

http://etelreformer.blogspot.hu/2010/06/egy-hentes-levele.html

http://amindenit.blog.hu/2013/02/28/egy_hentes_levele_916

http://renegraeber.de/

1 hozzászólás
  1. irmen megjegyzése

    Szia elöször is szeretném megkösszöni ,ezt az oldalt ,hogy itt lehetek és .hogy olvashatok ezekröl a sok jó dolgokról nagyon hasznosak nekem is mivel három hónapja kiderült .hogy miomámvan de az orvosom azdt modta ha nem nöl nincs gond evel el is volt rendezve.Én else tudtam képzelni mi az a mioma ez az oldal nagyon sokat segit . kösszönöm kösszönöm kösszönöm. Üdvözletel Irmus

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás