Mióma és kismedencei gyulladások

8

Ebben a bejegyzésben a mióma kialakulásának egyéb okait vizsgáljuk. Feltételezések szerint a miómák méhűri sebek, hegek nyomán kialakult gyulladások következtében is kialakulhatnak. Az oldal alján három gyulladások krónikussá válásához vezető táplálkozási szokásról olvashatsz.

Mi okozza a miómát?

Szakértői vélemények szerint a daganatos betegségek harmada krónikus gyulladásra vezethető vissza.

A mióma hátterében meghúzódó összes okot még nem ismerik.

Mióma gyulladások nyomán is kialakulhat
Mióma gyulladások nyomán is kialakulhat
A mióma szövetek vizsgálata alapján kiderült, hogy “az aktív és inaktív gének általános mintázata nagyon hasonló ahhoz, amit keloid hajlam esetén tapasztalni lehet. ” A keloid egy túlburjánzó rendellenes hegszövet, amely a seb széleit jócskán túlnövi. A keloid egy speciális heg, amelynél a hegképződés folyamatos és az eredeti behatáson -vágás, seb- minden irányban túlterjed. A hegekhez hasonlóan a mióma főként kollagénból – az ízületekben és izmokban található fehérjéből – állnak.

A miómákat alkotó kollagén a fibroblasztokban raktározódik; ezek olyan vérsejtek, amelyek arra specializálódtak, hogy egy adott sérülés helyén „összecsoportosuljanak“ és felszaporodjanak vérrögöt alkotva. A fibrin nevű fehérje a kollagén csomókat összetartó „ragasztóként“ működik. A fibroblasztok szaporodását és a következésképpen az ebből származó mióma kifejlődését citokinek és növekedési faktorok serkentik, amelyek az immunrendszer kémiai hírvivői. (Forrás: www.enzymus.hu)

A mióma tehát méhűri sebek, felfázás vagy kórokozók miatti krónikus méhgyulladás hatására növekedésnek indulhat.

A belső női nemi szervi gyulladás okai

A gyulladások egyik okát a helytelen táplálkozásban, illetve külső hatásokban kell keresni. Az átlagos nyugati táplálék egy adagjában ugyanis harmincszor annyi gyulladáskeltő anyag található, mint száz évvel ezelőtt. Ezeket a gyulladásokat szabad szemmel nem lehet felismerni és nem is érezzük őket.

Kiderült hogy a napraforgó és szőlőmagolajban és a belőlük készült margarinokban több a gyulladás elősegítő Omega-6 zsírsav mint a gyulladásgátló hatású Omega-3 zsírsav. Táplálkozástudományi szakemberek javaslata hogy a konyhában használjunk egyes ételfélék elkészítésénél más-más növényi olajokat, zsírokat. Részletes összeállítás Mioma Organic Life kiadványokban.

Három kismedencei gyulladásra hajlamosító tényező

  • A gyulladáskeltő anyagok, például az arachidonsavak. Az arachidonsav természetes zsírsav, amely a húsban, a kolbászfélékben és más, állati eredetű táplálékokban, például tejtermékekben találhatók. Ezenkívül  szervezetünk is előállítja, ha Omega-6 zsírsavakat tartalmazó ételfélét eszünk.
  • A cukor és az egyéb, a szervezet által gyorsan felszívható szénhidrátok szintén gyulladások kialakulására hajlamosítanak. Tetejében a cukor merevvé teszi a kötőszöveteket Ezt nevezik glikizálásnak. A sok cukor felgyorsíthatja a kollagén rostok összeragadását és ráncosodáshoz vezet.
  • A harmadik gyulladásos góckeltő tényezők a szabad gyökök. A szabadgyökök fel-alá haladnak szervezetünkben megtámadható sejteket keresnek. A nem évszakhoz és nem napszakhoz igazított átgondolatlan napozás, a nikotin, a gyulladást életben tartó táplálkozás megsokszorozza a szabad gyökök számát, növeli romboló erejüket.

A glikizáló folyamatok serkentője a cukor

Még mindig sokan gyorsan emészthető szénhidrátokat fogyasztanak:süteményt, fehér lisztből készült termékeket, édességeket. Havonta átlagosan három kilót. Egy évre átszámítva ez körülbelül 34 kg cukor. A cukor a bőr rugalmasságát adó kollagénrostokat károsítja. Az emelkedett vércukorszint veszélye, hogy megemeli a  szervezetben a gyulladási értékeket amelyek felfázás, vagy sebek esetében a gyulladásos folyamatok elhúzódásához vezetnek.

 

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Mióma főoldal  Mióma történetek

 

 

Forrás:

http://www.konyhai_kisokos.abbcenter.com/

www.enzymus.hu

8 hozzászólás
  1. Vanda megjegyzése

    Sziasztok! Hét elején ágynak estem 39 fokos lázzal, gyulladás volt a szervezetemben ami sajnos nem ritka mióta miómám van. Méhüregi miómám van ami 2-3 havonta gyulladást okoz sajnos, méh, petefészek, kismedence szokott ilyenkor mindenestül begyulladni nálam. Végig szedtem az antibiotikum kúrát és szerencsére már lázam sincs sem gyulladás csak gyenge vagyok és picit el kezdett folyni az orrom. Május 16.-án lenne a mióma műtétem. Szerintetek lehet így bármi probléma altatáskor? Említsem az anesztesnek 9.-én? Teljesen pánikolok, hogy baj lesz és nem kelek fel az altatásból.

    1. Kriszta megjegyzése

      Nyugodj meg az mèg bő 2 hèt semmi gond nem lesz szedj sok vitamint addig megerősödsz.

      1. Orsi megjegyzése

        Attól nem kell félni, h az altatásból nem ébredsz fel. (Az altatás amúgy is a műtétek legjobb része.) Az altató orvos árgus szemekkel figyel rád végig. Bármilyen probléma esetén azonnal be tud avatkozni. Szóval nyugi, minden rendben lesz

        1. Erika megjegyzése

          Műtét előtt két hónapon belül nem lenne szabad antibiotikumot szedni. Már nem emlékszem, hogy csak megkérdezték, szedtem-e vagy nyilatkozni is kellett róla, szóval szerintem mindenképpen említsd meg.

          1. Ivett megjegyzése

            A vérvételből látni fogják ha még gyulladt a szervezeted. Aztàn az anesztes doki dönt műtenek e vagy sem.

          2. Gabi megjegyzése

            GAL multivitamin, D-vitamin 4000 NE, + bármely gyártótól nyomelem komplex kúra, florexin vas, alga, búzafűlé, zellerlé és nem leszel többé beteg.

  2. Sz.K. megjegyzése

    Kétszer műtöttek meg miómával és most pedig azt mondták hogy adenomyosis-m van. Mostanában az is kiderült, hőtérképen, hogy méhgyulladásom is van – még mindig – pedig már az antibiotikumtól kezdve a gynevac utodjának kurájáig mindent kiprobáltam és kicsi méhgyulladas még mindig van. Viszont minden leletem baktérium – gomba – vírusra negativ. Mit lehet még ilyenkor tenni? Teljesen tanácstalan és elkeseredett vagyok. Van esetleg valamilyen megvásárolható anyagod a méh gyulladással kapcsolatban vagy valamilyen ötleted, hogy hogyan lehetne levinni?

    1. Cserháti Gabi megjegyzése

      Nagyon gyakori a mióma-val kapcsolatban a krónikus méhgyulladás. A mai nyugati táplálkozás a gyulladásokat életben tartja. A sok félkész, mesterséges, nagyipari előállítású élelmiszer, amelyek nem frissek és tápanyagban szegények. A stressz határozottan gyulladáselőidéző hatású. Erről egy ábrát már többször posztoltam FB-n. Az alacsony GI szénhidrátok, az ellenőrzött gazdálkodásból származó vegyszermentes zöldségek, gyümölcsök, gyulladáscsökkentő hatásúak. Erről részletesen a Hormondiétában írtam. Bocs, de arra már nem emlékszem mit változtattál az életmódodon, Szedsz enzimeket? Iszod a gyógyteákat? Fogyasztasz minden nap pl. egy marék friss petrezselymet? Száműzted a gyulladáselőidéző hatású glutamátos ételízesítőket? Milyen a háztartásod?
      Iszol minden nap almaecetes vagy langyos citromos vizet? Menta tea? Csalán tea? További ötletek bejegyzésekben: https://mioma.hu/termeszetes-gyulladasgatlas/
      https://mioma.hu/a-mioma-es-a-kismedencei-gyulladasok/Gyulladáscsökkentő hatású táplálkozás: https://mioma.hu/hormondieta/
      Remélem segítségedre lehetek Kriszta. Ha úgy találod jónak, szívesen beszélek veled Messengeren. Gyógyulást, jobbulást, kitartást!

Válasz Vanda számára
Mégsem

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás