A mióma természetes úton történő gyógyítása

Mióma és kismedencei gyulladások

0

Ebben a bejegyzésben a mióma kialakulásának egyéb okait szeretném vizsgálni. Egy feltételezés szerint a miómák méhűri sebek, hegek nyomán kialakult gyulladások következtében is kialakulhatnak. Az oldal alján három gyulladások krónikussá válásához vezető táplálkozási szokásról olvashatsz.

Mi okozza a miómát?

Szakértői vélemények szerint a daganatos betegségek harmada krónikus gyulladásra vezethető vissza.

A mióma hátterében meghúzódó összes okot még nem ismerik.

Mióma gyulladások nyomán is kialakulhat
Mióma gyulladások nyomán is kialakulhat
A mióma szövetek vizsgálata alapján kiderült, hogy “az aktív és inaktív gének általános mintázata nagyon hasonló ahhoz, amit keloid hajlam esetén tapasztalni lehet. ” A keloid egy túlburjánzó rendellenes hegszövet, amely a seb széleit jócskán túlnövi. A keloid egy speciális heg, amelynél a hegképződés folyamatos és az eredeti behatáson -vágás, seb- minden irányban túlterjed. A hegekhez hasonlóan a mióma főként kollagénból – az ízületekben és izmokban található fehérjéből – állnak.

A miómákat alkotó kollagén a fibroblasztokban raktározódik; ezek olyan vérsejtek, amelyek arra specializálódtak, hogy egy adott sérülés helyén „összecsoportosuljanak“ és felszaporodjanak vérrögöt alkotva. A fibrin nevű fehérje a kollagén csomókat összetartó „ragasztóként“ működik. A fibroblasztok szaporodását és a következésképpen az ebből származó mióma kifejlődését citokinek és növekedési faktorok serkentik, amelyek az immunrendszer kémiai hírvivői. (Forrás: www.enzymus.hu)

A mióma, miómák tehát méhűri sebek, felfázás vagy más okok miatt kialakuló krónikus méhgyulladások hatására növekedésnek indulhatnak.

Mi vezet gyulladáshoz a belső nemi szerveknél?

A gyulladások egyik okát a helytelen táplálkozásban, külső hatásokban kell keresnünk. Az átlagos nyugati táplálék egy adagjában ugyanis harmincszor annyi gyulladáskeltő anyag található, mint száz évvel ezelőtt. Ezeket a gyulladásokat szabad szemmel nem lehet felismerni és nem is érezzük őket.

Kiderült hogy a napraforgó és szőlőmagolajban és a belőlük készült margarinokban több a gyulladás elősegítő Omega-6 zsírsav mint a gyulladásgátló hatású Omega-3 zsírsav. Táplálkozástudományi szakemberek javaslata hogy a konyhában használjunk egyes ételfélék elkészítésénél más-más növényi olajokat, zsírokat. Részletes összeállítás Mioma Organic Life kiadványokban.

 

Három gyulladások kialakulására hajlamosító tényező

  • A gyulladáskeltő anyagok, például az arachidonsavak,. Az arachidonsav természetes zsírsav, amely a húsban, a kolbászfélékben és más, állati eredetű táplálékokban, például tejtermékekben találhatók. Ezenkívül  szervezetünk is előállítja, ha Omega-6 zsírsavakat tartalmazó ételfélét eszünk.

 

  • A cukor és az egyéb, a szervezet által gyorsan felszívható szénhidrátok szintén gyulladások kialakulására hajlamosítanak. Tetejében a cukor merevvé teszi a kötőszöveteket Ezt nevezik glikizálásnak. A túl sok cukor fogyasztása meggyorsítja a kollagén rostok összeragadását is és ráncosodás előidézéséhez vezet.

 

  • A harmadik gyulladásos góckeltő tényezők a szabad gyökök. A szabad gyökök fel-alá haladnak a szervezetünkben és folyamatosan olyan sejteket keresnek amelyeket megtámadhatnak. A nem évszakhoz és nem napszakhoz igazított átgondolatlan napozás, a nikotin, a gyulladást életben tartó táplálkozás megsokszorozza a szabad gyökök számát, növeli romboló erejüket.

 

A glikizáló folyamatok serkentője a cukor

Még mindig sokan gyorsan emészthető szénhidrátokat fogyasztanak:süteményt, fehér lisztből készült termékeket, édességeket. Havonta átlagosan három kilót. Egy évre átszámítva ez körülbelül 34 kg cukor. A cukor a bőr rugalmasságát adó kollagénrostokat károsítja. A folyamatosan megemelkedett vércukorszint veszélye hogy megemeli az egész szervezetben a gyulladási értékeket amelyek felfázás, vagy sebek esetében a gyulladásos folyamatok elhúzódásához vezetnek.

 

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Mióma főoldal  Mióma történetek

 

 

Forrás:

http://www.konyhai_kisokos.abbcenter.com/

www.enzymus.hu

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

kettő × egy =