Aviva módszer a mióma kezelésben

9

Mióma gyógyítása Aviva tornával

Hogyan tudod a mióma jeleit, a mióma okozta panaszokat a mióma tüneteit természetes módon enyhíteni? Testünk működésének törvényeit nem tudod megváltoztatni, de lehetőséged van a rendellenes működés helyes irányba való visszaállítására, mégpedig természetes módszerekkel. A mióma természetes úton történő kezelésének egyik eszköze az Aviva torna, vagy Aviva módszer.

Aviva Steiner magyar-izraeli pedagógusnő szerint a külső és belső izmok megmozgatásával jelentősen megváltoztatható szervezetünk hormonális állapota. A torna, az alhas, a belső hasi és gátizmok, a farizmok, a háti izomzat megmozgatásával éri el pozitív hatását. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését, így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut el a “célszervbe”. Ez a belső nemi szervek egészséges működését eredményezi, de visszahat a központi hormonális szabályozó, a hipofízis működésére is.

Milyen nőgyógyászati problémák esetén segít az AVIVA módszer?

 • A miómát előidéző magas ösztrogénszintet csökkenteni tudod.
 • A hormontermelő mirigyek működésének serkentésével javítani tudod a kibillent hormonszinteket. A hormoningadozások, vagy ösztrogéndominancia következtében fennálló fizikai tünetek, lelki panaszok enyhülnek.
 • A menstruáció előtti, alatti erős alhasi fájdalmak csökkenthetők.
 • Több napon túli, elhúzódó menstruáció esetében a ciklus működését helyreállítja.
 • A pajzsmirigy alul-működés miatti súlygyarapodás  esetében a testsúlyod megtartására nyújt megoldást.

 

Az Aviva-módszer kidolgozója: Aviva Gabriella Steiner

Aviva Gabriella Steiner egy Izraelben élő testnevelő tanár. Gondolkodásának fő pillére, hogy a testi és lelki panaszokat testmozgással meg lehet gyógyítani. Aviva erősen hitt a mozgás gyógyító erejében, ahogy egy régi mondás tartja, a gyógyszert lehet pótolni tornával, de a mozgást nem lehet pótolni gyógyszerrel.

Aviva Steiner tanárnőt hosszú ideig nem hagyta nyugodni egy gondolat. Abból indult ki, hogy ha az ember képes szabályozni bizonyos testi funkcióit, mint például a vizelet vagy székletürítést, akkor nyilván más szervek működésére is hatással lehet!  Miért ne volna lehetőségünk, hogy a női  belső nemi szervek, például a méh működésére hatást gyakoroljunk? Vagy már meglévő betegség, mióma esetén a kóros folyamatokat az egészséges mederbe visszatereljük?

Aviva 1966-ban kidolgozott egy bemelegítő gyakorlatsort hormonális problémákban, menstruációs panaszokban és miómás megbetegedésekben  szenvedő, vagy a változókor előjeleit tapasztaló nők számára. Ezután több évtizedes kutató, kísérletező munka következett. Ennek során olyan gyakorlatsort fejlesztett ki, amely segítségével a menstruációs ciklus és a méh működése visszatér a normális mederbe.

 

Az Aviva módszer működése

Az Aviva torna egy táncos, zenére végzett torna.

Aviva Steiner szerint  testünk külső és belső izmainak megdolgoztatásával hatással lehetsz a hormonműködésedre. Az alhasi, belső hasi és gátizmok, farizmok mozgatásával éri el a belső női nemi szervekre gyakorolt jótékony hatását. A gyakorlatok végzése során a célszervekben élénkül a vérkeringés, több vitamint, ásványi anyagot, építő hatású hormont juttatva el a belső női nemi szervekbe. Visszaáll a belső női nemi szervek egészséges működése, amely visszahat a hormonális folyamatokat irányító agyalapi mirigy működésére is.

A gyorsabb vérkeringés miatt a méhben elinduló kóros folyamatok, a jóindulatú daganat keletkezésének folyamatát meg lehet állítani. Lehetőség van a mióma növekedési ütemének mérséklésére, megállítására, vagy a mióma méretének csökkentésére.

A kismedencei vérkeringés javítása

Egy nőnek rengeteg hormonnal telített öt liter vére van. A torna végzésének hatására a belső női szerveink azt érzékelik, mintha az ötből tizenöt liter vér és persze hormon áramlana rajtuk keresztül. A megemelkedett hasznos hormonszint gyógyítja meg a nőket.

Az Aviva torna végzése révén megerősödik a méh izomzata. Visszatér a rendszeres normális 28 napos női ciklus. A hormonális ingadozások következtében fennálló kora változókori, 36 év feletti nők nőgyógyászati panaszainak enyhítésében is eredményesen lehet alkalmazni. Az Aviva torna 40 év körüli nőknél megszünteti a változókor körül jelentkező panaszokat: helyreállítja a hormonszintet,  enyhíti a hangulatváltozásokat, a depresszióra, búskomorságra való hajlamot. Késői változókorban amikor plusz ösztrogén bevitelre szorul a szervezet, megemeli az ösztrogénszintet. Fizikai terhelés révén erősíti a csontok szerkezetét, ezáltal a csontritkulás folyamatát lassítja.

A gyakorlatok rendszeres, legalább féléven keresztül történő végzésével a belső regeneráló erő aktivizálódik, jelentősen csökken a mióma mérete, a cisztát pedig képes megszüntetni. Az Aviva módszer révén számos nő szabadult meg a mióma tüneteitől, a mióma jeleitől.

Hogyan kell végezni az Aviva tornát?

A torna pozitív hatásai, 3 – 6 hónapon keresztül heti két alkalommal történő gyakorlás után jelentkeznek. A belső női nemi szervekre gyakorolt vérkeringés serkentő hatása miatt, a gyakorlatok elvégzése után legalább fél óráig érdemes a csípőtájékát takaróba tekerni. Felhúzott lábakkal kell ülni és meleg zöld vagy vörös teát inni.

A torna révén keletkező belső meleg-töltést legalább 24 órán keresztül meg kell tartani, ennek érdekében hideg vízzel semmiképpen nem szabad zuhanyozni. Nem célszerű az úszás, de még a fürdés, fürdőkádba ülés sem javasolt. A torna hatásossága érdekében tehát zuhanyozás, fürdés 24 órán keresztül nem javasolt, forró vízbe mártott kicsavart frottírtörülközővel kell átdörzsölni a tested.

A torna hatására az alhasi fájdalmak, a mióma tünetei, az erős vérzés enyhültek. Edit barátnőm ököl méretű miómája a gyakorlatok és táplálkozási szokásaiban bekövetkezett változtatások hatására felére csökkent. Olyannyira, hogy a mióma panaszai is jelentősen enyhültek. Orvosa azt mondta, a méheltávolító műtét a jelenlegi állapotban már nem szükséges. A torna révén Editet meg tudták menteni a méhcsonkolástól. Orvosok is ajánlják az Aviva tornát mióma tünetek és hormonális panaszokban szenvedő nőknek, abban az esetben, ha kizárólag természetes úton, mozgás és életmód változás segítségével szeretnének meggyógyulni.

 Olvasd el ezt isMi a mióma? Melyek a mióma tünetei? Melyek a mióma kialakulásának okaiMióma kezelése orvosi segítséggel Mióma kezelése természetes módon

9 hozzászólás
 1. Józsa Bea megjegyzése

  65 éves nyugdijas pedagógus vagyok, rendszeres jógázó kb.2 éve. Kicsike miómám van. A tegnapi igen erös gyakorlatsor után ma reggel kevés halványpiros vér jelent meg nálam. Ez 7 éve elképzelhetetlen eset. 2 hete estem át egy átfogó nögyógyászati szürésen, mindent rendben talált az orvosom. Kérdezem, hogy a megnövekedett vérböség és az emelkedett hormonszint miatt lehetséges ez? Teljesen el vagyok keseredve, hiszen nem érzem magam ” betegnek” és a vizsgálatok is negativ leleteket mutattak. Jógázni szeretek, igen mozgékony és hajlékony vagyok, most mi a fene van velem? Segits, ha tudsz, legalább válaszolj valami biztatót! Köszönöm!

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Bea, nem kell pánikba esni. Szerintem érdemes egy kicsit kivárni, és lazíts a gyakorlatsor erősségén. Biztos vagyok benne, hogy a vérzés többet nem fog előfordulni.
   Mióma esetén ülőfürdős kezeléseket érdemes kipróbálni. Itt olvashatsz róla:https://mioma.hu/a-mioma-fajdalom-enyhitese-termeszetesen/

 2. Tünde megjegyzése

  Szia Gabi!

  Leszerettem volna tölteni aviva torna dvd-t, de nem sikerült. Tudsz esetleg segíteni ebben? Amiket az internet kiad azok nem működnek.
  Üdv: Tünde

 3. benyo tunde megjegyzése

  Köszönöm a választ és az oldalt , Gabi!:-)
  Nos, igen, mikor kicsi volt már akkor ki kellett volna szedni a göböt, hüvelyen keresztül, de
  Túl büszke és önfejű voltam, plusz anyukàm jól megijesztett és így a spiritualitás felè mentem el…nem figyelve a vészes vashiányra. Bíztam a mediációban, a blokkoldásban, az akkupunktúrában, gyógynövényekben, a légzésterápiában, a jógában….de semmi jó hír.4 év alatt 8centisre nőtt es 2 éve semmi mozgásra nem vagyok képes, lihegek, alszom,…mint egy őszi légy!

  Most megelégeltem és keresgélek. Embo vagy műtét mert élni szeretnék újra!!!!!!

 4. Benyó Tünde megjegyzése

  Szia Gabi!
  Ki műtött téged a SOTE-n?
  A méhedet is eltávolították? Milyen volt a lábadozás, felépülés, fizikai aktivitás, teherbírás
  a műtét után? A sexuális életben fájdalom volt e? Bármilyen szövődmény, ami fellépett?

  Köszönöm!

 5. Név: Dénes Zoltánné Zsuzsa megjegyzése

  Szia!
  Most olvasom először ezt a blogot. Én is évek óta szenvedek a miómáktól. Már másodszor volt eü-küretem a vérzés miatt. Szeretném az Aviva tornát megismerni – hol lehetne megtanulni? Én sem szeretném, ha nagy hasi műtéttel eltávolítanák a méhemet.
  Üdvözlettel: Zsuzsa

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Szia Zsuzsa,

   itt olvashatsz az Aviva tornáról és jelentkezhetsz is rá, ezeken az elérhetőségeken: http://www.avivamodszer.hu vagy http://www.avivaagi.hu
   Az arwen torna is hatásos lehet, keresd meg Németh Tündét a módszer feltalálóját itt: http://www.arwentorna.hu

   Életmódváltás is javasolt, amiről a http://www.mioma.hu oldalon hamarosan bővebben írok. Pl. mit egyél és mit ne? Mit kell kerülni a háztartásban, stb.
   Meg fogsz gyógyulni!

   Cserhati Gabi

 6. Noémi megjegyzése

  Sziasztok!
  Én aviva tornát oktatok és olyan lányokat, nőket keresek, akik a torna segítségével kezelték a miómájukat, akár műtét előtt, helyett vagy után. Szeretnék egy kis “interjút” készíteni velük (csak írásban, nem szükséges személyes találkozó). Lenne kedve valakinek beszélgetni?
  Üdv,
  egy olyan oktató, aki a miómája miatt talált rá a módszerre 🙂

 7. Nomka megjegyzése

  Érdekelne, hogy Edit barátnőd hány éves volt mikor miómáját ezzel a módszerrel megszüntette? (Mivel én pszichésen rosszul viseltem a dolgot, műtéti úton szabadultam meg a miómától, de csak a miómától, igaz sok alternatív dolgot bevetettem az AVIVÁn kívül is, de mire a műtő asztalra kerültem a miómám kisebb volt, mint az ultrahangon látták.
  A megelőzésen most egy homeopata doktornővel dolgozunk, és érdekes módon 4 nőgyógyászból egynek sme jutott eszébe a hormonális vizsgálat, míg neki igen.

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás