A mióma természetes úton történő gyógyítása

Zsuzsa mióma tünetei (történetek)

0

A mióma tüneteit akár vélhetnénk a preklimaxos időszak beköszöntének is. A hormonális változások, az ösztrogén túlsúly bizonyítékai elkezdenek meglátszani testünkön. Ahol eddig éppen formásan gömbölyödtünk, ott kezd lerakódni a felesleges zsír. Csípő, has és comb tájékon egyre szorosabbak a ruhák. Hamarosan jöhet a következő méret.

Érdemes megvizsgálni egy-egy jól sikerült élelmiszerbolti bevásárlás után, mi van a kosarunkban. Különösen vonzókká válnak a cukorban dús ételek, tejtermékek, a különböző magvak, a tökmag, napraforgó, diófélék. Visszagondolva a néhány évvel ezelőtti kosarak tartalmára, ahhoz képest alapos változást lehet felfedezni.

Erős menstruációs vérzés, hangulatingadozás, fáradtság, nassolás

Na, de olyan szomorúak tudunk lenni és ez a rengeteg, végeláthatatlan vérzés! A hangulatingadozások mélypontján muszáj valamin rágódni. Ilyenkor aztán ott vannak a magok, meg minden más ami édes, tejes, cukros. És ez az állandó fáradtság! Ha végre jönne egy átaludt éjszaka az sokat segítene. Ne kellene kiszaladni még éjjel is egyre többször a feszülő hólyag sürgetése miatt. Mint egy terhes kismama kívánósan, hasasan.

Mióma és párkapcsolat

A lélek terhei eközben mázsás súlyként nehezednek ránk. Vita a társsal vagy éppen a küzdelem, hogy legyen. A sok kudarcos kapcsolat után milyen jó lenne, ha lenne végre egy érzelmileg stabil, egyenrangú párkapcsolat, amiben el lehetne köteleződni. Az eddigiekben megélt bántások, megalázó helyzetek, ki nem mondott gondolatok, érzések csak elbizonytalanítanak, gátat szabnak a továbbjutásban, az igazi kapcsolat kialakításában, a vágyott gyermek megfoganásában. Jöhetnek helyette az állandóan visszatérő gyulladások, mióma, a menstruációt megelőzően fokozódó mellfeszülés, puffadás, vizesedés, székrekedés, vashiány.

Női örökség

Érdemes utána keresgélni, vajon édesanyánk nagyanyáink, ha van még aki vissza tud emlékezni női felmenői között, volt-e mióma beteg. Sokféle női minta él bennünk, melynek mentén érdemes végignézni mi befolyásol döntéseink meghozatalában. Sajnos a nők hajlamosak önmaguk hibáztatására.

Szakorvosi diagnózis

Ha megvan a biztos diagnózis az orvosi javaslat mellett fontos belefogni egy alapos életmódváltásba. Ugyanis hiába a gondos szakorvosi ellátás, az esetenként hatásos gyógyszerek a kiváló mióma műtéti technikák, a kiváltó ok megmarad, s a lélek bugyraiban elrejtett, s onnan időnként tudattalanul is feltörő elfojtások továbbra is befolyásolhatják egészségi állapotunkat. A táplálkozás megváltoztatása, a sok mozgás és a lélek megtisztítása nem csak kiegészítheti a szakorvosi ellátást, de a gyógyulás útjára is vezetnek.

A saját történetem a miómával ki tudja már mikor kezdődött. Évekkel ezelőtt megjártam néhány nőgyógyászatot, igyekeztem az akkori orvoslásnak megfelelő lehető legtöbb információt begyűjteni. Szedtem az akkor még kipróbálás alatt álló Esmyát, s az első kúra után valóban minimális csökkenés volt a három miómás göböm méretében. Hittem a doktornőben aki azt mondta:

Magának ezek a miómák úgy el fognak múlni hogy észre sem veszi hogy egyáltalán voltak!

nyomatékul csettintett egyet az ujjaival. A következő kúra utáni mérési eredmények már közel sem voltak ennyire kecsegtetők. Mindhárom göb jócskán megnőtt. A doktornő újabb Esmya kúrát javasolt és kevésbé volt derűlátó. Én addigra már annyira rosszul voltam, hogy úgy döntöttem felkeresek egy másik nőgyógyászt. A leletek megfellebbezhetetlenné tették a hysterektomia (méheltávolítás) szükségességét.

Tudtam, hogy ettől még nem oldódnak meg a problémák. Tudatosan készültem a felépülésre, nem csak fizikailag, hanem lelkileg is. A betegség és a műtét okozta veszteség kiheverésében is nagyon sokat segített a mozgás. A nagy séták, gyaloglások, majd ahogy erősödött a testem, a futás. Eközben találtam meg a magam lelki békéjét és tudom mennyit jelent, hogy segítők álltak mellettem akik ezen az úton kísértek.

M. L. Zsuzsanna
06 30 2659396

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

három × 5 =