Kik élték túl a hirosímai katasztrófát?

A betegségek oka legtöbbször ásványi anyag és vitaminhiány. Egyél kevesebb feldolgozott, nagyipari körülmények között előállított félkész élelmiszert.
1

 Az ásványi anyag és vitaminhiány mint mióma hajlamosító tényező

A betegségek eredete általában valamilyen hiányállapotra vezethető vissza. Például a cukorbetegség, a szívbetegségek, a pajzsmirigyproblémák

Ásványi anyag hiány

de a hormonrendszer zavara, a nőgyógyászati panaszok és a mióma okai között is valamilyen ásványi anyag és vitaminhiányt találunk. A hiányállapot kialakulhat a káros környezeti hatások következményeként is. Ugyanis bármennyire elővigyázatos vagy, a káros környezeti hatásokat, a hormonrendszert károsító mérgeket nem tudod teljes mértékben elkerülni.

Ezért nem mindegy milyen a szervezeted tűrőképessége! Ebben pedig kulcsfontosságú szerepe van annak, hogyan étkezel. A hormonegyensúly helyre állítható megfelelő táplálkozással. Sajnos a környezeti ártalmak növekedésével a táplálkozási szokásaink is rossz irányba változtak. A kevés vitamint és ásványi anyagot tartalmazó feldolgozott élelmiszerekből egyre többet, a nyers feldolgozatlan friss növényekből, gyümölcsökből évről évre kevesebbet eszünk.

Tejtermékből kilencszer annyit eszünk mint 100 évvel ezelőtt

Az Egyesült Államokban készült felmérés szerint marhahúsból 2-szer, sajtból négyszer, konzervzöldségből négyszer, mélyhűtött zöldségből tizenhétszer, feldolgozott gyümölcsből hatszor, fagyiból kilencszer, tejből, tejtermékből kilencszer, szirupokból nyolcszor, üdítőkből huszonhétszer, tartósítószerekből, mesterséges színezékekből tízszer többet fogyasztunk, mint száz évvel ezelőtt.

 

Friss zöldségből és gyümölcsből harmadannyit eszünk mint száz évvel ezelőtt

Másrészt viszont búzából, rozsból, árpából, zabból, babból, hüvelyesekből fele annyit, friss zöldségekből, gyümölcsökből egyharmadát fogyasztjuk, mint a száz évvel ezelőtt.

 

Hogyan táplálkoztak az atomtámadás túlélői?

A második világháború után évekkel megvizsgálták a hirosimai atomtámadás áldozatait. Meglepődve tapasztalták hogy néhányan annak ellenére életben maradtak hogy halálos sugárdózist kaptak. Kiderült: Ők azok akik makrobiotikusan táplálkoztak. Szervezetünk egészséges működéséhez ugyanis szükségünk van 90 táplálék-kiegészítőre, ebből 60 ásvány, 16 vitamin, 12 alapvető aminosav és 3 alapvető zsírsav. Összesen 90 kiegészítő a mindennapi étrendünkhöz, amelyek hiánya különböző betegségeket, köztük hormonális zavarokat, nőgyógyászati problémákat, miómát okozhat. A makrobiotikus táplálkozást követők nagyobb arányban jutnak hozzá a létfontosságú tápanyagokhoz.

Dr. Joel Wallach  1991-ben Nobel díjra jelölt nagynevű amerikai orvos-patológus a halál okainak feltárásához 17.500 boncolást végzett el és a következő eredményre jutott: A biokémiai elemzések eredményei azt mutatják hogy a betegségek kialakulása és a halál a helytelen táplálkozás miatti hiányállapotok miatt jön létre.

 

Tápanyaghiány okozza az élőlények halálát? 

Mit is csinál pontosan a patológus?

A klinikai információkból (betegvizsgálat és képalkotók adatai), valamint a szövettani mintákból készített metszetek mikroszkópos vizsgálatával megállapítja a betegség típusát, súlyosságát, bizonyos esetekben azonosítja a kórokozó baktériumokat vagy gombákat, daganatos betegségek esetén megállapítja a pontos stádiumot is. A patológiai lelet gyakran a gyógyulás első és egyik legfontosabb lépése. Ezek mellett a gyógyító orvosi csapat munkáját segíti szaktudásával (onkológust, sebészt, belgyógyászt). Sok patológus vesz részt kutatásokban, rákkutatási projektekben.Munkájuk során boncolásokat végeznek, a halálhoz vezető folyamatokat, a halál közvetlen okát állapítják meg.

 

Példák hiányállapotokra és a belőlük következő betegségekre

A kalciumhiány

A kalciumhiány az oka például megközelítőleg 147 különböző betegségnek. A Guinness Rekordok könyvében szereplő, virginiai lakos Margaret Pitch, mint a legöregebb amerikai, 115 éves korában halt meg. Egy esés következtében hunyt el. Kitalálod mitől halt meg? Igen! A csontritkulástól. Ez a nő kalciumhiánytól halt meg.

 

A magnéziumhiány

Magnézium hiányában a szervezet nem képes megfelelően hasznosítana a zsírokat, fehérjéket és szénhidrátokat. A magnézium feltétlenül

narancsbőr
A narancsbőr az ösztrogéndominancia, ásványi anyag és vitaminhiány, és kevés testmozgás miatt alakul ki.

szükséges a tápanyagok felszívódásához és hasznosításához.Ha megfelelő mennyiségű magnézium van jelen szervezetedben, az inzulin megfelelően tud működni, a vércukor pedig energiaként hasznosul.

Emellett magnéziumra szüksége van a szervezetnek, hogy a D-vitamint megfelelő módon tudja felhasználni. Ha valakinél súlyos D-vitamin hiány alakul ki, az egyik ok a magnézium alacsony szintje lehet. A D-vitaminnak pedig szintén fontos szerepe van nemcsak a mióma de a 2-es típusú cukorbeteg megelőzésében is.

 

A hiányállapotok ‘hízlaló’ hatása

A leptin egy zsírégető hormon, mely a teltségérzetünket határozza meg. Hiánya túlevéshez, túlzott kalória bevitelhez, elhízáshoz és az annak kapcsán kialakuló betegségekhez vezethet.

Ismert tény, hogy a kevés alvás növeli az étvágyat mivel csökkenti a leptin szintjét. A melatonin nevű hormon, mely szervezetünk belső óráját szabályozza szoros kapcsolatban áll a leptin termeléssel. A szervezet éjszaka, alvás közben termeli a legtöbb leptint. Bármi, ami megzavarja az alvást, megzavarja a leptin termelődést is. Ennek egyik oka lehet a magnéziumhiány. Általánosságban elmondható tehát hogy túlsúlyos embereknél gyakrabban fordul elő magnéziumhiány.

Emellett a magnézium hatással van az idegrendszer működésére, magnéziumhiány esetén az idegrendszer túlműködhet, mely ingerültséghez, idegességhez és stresszhez vezethet.

Gondoskodj arról, hogy szervezetedbe megfelelő mennyiségű magnézium és más hasznos tápanyag nap mint nap megfelelő mennyiségben legyen jelen, különben megjelenik a minőségi éhezés, aztán a hormonális betegségek. A hiányzó vitaminokat a szervezet mindig az elfogyasztott étel mennyiségének növelésével próbálja meg kompenzálni. A hiányállapotok megszüntetéséhez vezető legjobb út a megfelelő táplálkozás és a makrobiotikus konyha táplálkozási javaslatainak követése.

 

Hogy milyen hiányállapotok vezetnek hormonális problémákhoz?

…… és a mióma kialakulásához, azt pontosan megtudod a Mioma Organic Life gyógyító életmód programból. Itt pontosan megtudod mely ásványi anyagokat és vitaminokat kell naponta pótolnod, mely élelmiszereket kell naponta és hetente fogyasztanod a gyógyulás érdekében.

 

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Mióma főoldal  Mióma történetek

 

Forrás:

Kövesdi Natália (Életfa Természetgyógyászati Intézet igazgatója): A magyar makrobiotika kézikönyve

http://fogyas.drtihanyi.hu/cikk/ehezes-es-elhizas-leptin-es-magnezium

http://www.pathology.hu/a-patologus-munkaja-es-szerepe

http://www.wallachonline.com/

www.skepdic.com/wallach

www.keleteimedicinatitkai.hu

Leptin: What Is It & Why Should We Care?

 

1 hozzászólás
  1. NévVajas Ferencné megjegyzése

    Tetszik az oldal ! Szent meggyőződésem, hogy a betegségek egyik oka a tápanyag hiány.Meg kell adni a testnek a megfelelő táplálékot, hogy jól működjön.Az immunrendszerünk tökéletes,de csak akkor tudja ellátni a feladatát, ha testben, és lélekben harmónia van.

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás