D-vitamin hiány mint mióma kockázati tényező

7

Nap és D-vitamin mániásként állítom, ez a bejegyzés számodra is fontos információkat tartalmaz.

Dr. Hollick amerikai D-vitamin kutató professzor szerint, a daganatok fejlődését hátráltató D-vitamin szint legalább 60 ng/ml. A hölgyek többségének D-vitamin szintje tél végére mégis csupán 16 ng/ml, amely a daganatok fejlődését hajlamosíthatja.

23 év zárt térben iskolában, irodában töltött évek eredményeként jelentkezett a méhmióma. 23 év iskolai, irodai bezártság után 6 éve (amikor a nap előbukkan) minden nap napozom.
Az életkedvem ezerszer, az egészségügyi leleteim tízszer jobbak mint 5 éve.

A D-vitamin hiánya a daganatos betegségek mióma (méhmióma, fibroid, adenomiózis) kialakulását hajlamosítja.
A D-vitamin hiányt D-vitaminnal kell felszámolni! Ennek legfontosabb forrása a nap.
A D-vitamin hiány okozta betegségeket ne drága gyógyszerekkel és még drágább sebészi beavatkozásokkal kezeltesd! Kapcsolódó bejegyzés: Mióma hajlamosító tényezők

Egészséges napozás és kampánynapozás

Az egészséges napozás és kampány napozás egészségünk szempontjából két különböző dolog.

Mit értek egészséges napozás alatt?

Az egészséges napozás olyan mint az egészséges táplálkozás, rendszeresen minden nap, többször kevesebb. Lehetőleg UV szűrős krém nélkül napozzunk. Napkrémet magam csak a szem környékre használok. Az egészséges napozás évszaknak és napszaknak, bőrtípusnak megfelelően történik.
Különbséget kell tenni egészséges napozás és kampánynapozás között. Az egészséges napozás során bőrünk fokozatosan hozzászokik a napfényhez, ezért nem ég le.

Kampánynapozás

A kampánynapozás egészségtelen.
Kampánynapozás alatt értem, amikor egész évben zárt térben vagy, de kábé évente kétszer nyaraláskor két hét alatt kampány-szerűen a napon „szénné égeted” a bőröd. Eközben arra nem figyelsz hogy belső bőrvédő tápanyagokkal lásd el szervezeted. Tetejében tetőtől talpig kened a bőröd mindenféle naptejjel. A naptejet használók között egyébként több a melanoma mint a naptejet nem használók körében.

Egészséges napozás: minden nap félóra derült ég alatt a szabadban

Ma már számtalan kutatási eredmény bizonyítja, az egészséges napozás vagy rendszeres, egyórás napozás kevésbé okoz melanomát. Európában Svájcban a legmagasabb a bőrrák előfordulási aránya. A svájciak megtehetik hogy évente kétszer két hétre napfényes országba utaznak. Itt aztán a fokozatosság betartása nélkül, idejüket a napon töltik. Két hét alatt megadózis UV sugárzás éri a bőrüket, többnyire bőrük felkészítése nélkül. (A szolárium nem alkalmas D vitamin pótlásra.)

Ha a nap lenne a bőrrák oka, a déli országokban lenne több melanoma, azonban ez pont fordítva igaz. Délről Északra haladva öt, hatszorosára emelkedik a daganatos betegségek aránya. Példaként szolgál Portugália és Dánia.
Idejük nagy részét a szabadban töltő paraszt bácsik, és útépítő munkások között pedig csaknem ismeretlen a melanoma. A trópusokon meztelen, a szabadban élő természeti népeknél ritka a daganatos betegség.

A női hormonháztartás egyensúlya számára az egyik legfontosabb vitamin a D3 vitamin. A hölgyek D-vitamin szintje tél végére 16 ng/ml. A méh-mióma fejlődését hátráltató D-vitamin szint 60 ng/ml. Egy nyári napon „egészséges napozással” 10.000 Nemzetközi Egységnek megfelelő D-vitamin termeléshez szükséges előanyaghoz jutunk. Szervezetünk kielégítő működéséhez naponta 800 NE D-vitamint használunk fel. Fotó: eatsmarter.de

Egészséges D-vitamin szint

Egészséged érdekében legalább 30 ng/ml vérből mért D-vitamin szint szükséges. A daganatok fejlődését megelőző D-vitamin szint 75 ng/ml.  A hölgyek D-vitamin szintje tél végére 16 ng/ml. A magyar lakosság 90 százaléka tél végére D -vitamin hiányban szenved.
D-vitamin szint mérés magánlaborokban lehetséges. Menj el és méresd meg. Úgy tudom 10.000.-Ft-ba kerül. Patikában már kapható D- vitamin szint mérő teszt. Ezt is érdemes kipróbálni.

Egy nyári napon egészséges napozással 10.000 NE D vitaminhoz jutunk. Szervezetünk kielégítő működéséhez naponta 800 NE D vitamint használunk fel.

D-vitamin pótlás

A D-vitamin pótlás két lépésben történik. Ha kiderül az alacsony D vitamin szint (zsírban oldódó vitamin lévén a D vitamin a májban és zsírban tárolódik) egyszerre 10.000-20.000 NE pótlására is lehetőség van.
Ezután a D vitamin szint szinten tartás szükséges, napi 4-5000 NE pótlással.
Méresd meg a D vitamin szintet.

Ha rajtam múlna, minden hölgynek „melegen ajánlamán” hogy az ebédszüneti egy órát télen nyáron a szabadban töltse. Ezen kívül javasolnám novembertől áprilisig a D vitamin pótlást is. Élelmiszerekkel nem jutunk elegendő D vitaminhoz.

Hogyan napozz hogy az egészséges legyen? Csökkentsd a mióma méretét és a mióma panaszokat D vitaminnal? Hogyan és mennyi D-vitamint pótolj?
Mitől függ hogy mennyi D-vitamint képes szervezeted termelni?
Hamarosan erről is olvashatsz. Várlak vissza!

D-vitamin története előzmények

Először Frederick Ludwig Hoffman (amerikai egészségügyi statisztikus)
1915-ben írta le híres könyvében hogy az USA-ban Északról Dél felé haladva csökken a daganatos betegségek előfordulása.
Dánia és Portugália között hatszoros volt a különbség. Tehát Dániában hatszor annyian lettek daganatosak mint Portugáliában.
1941-ben mindezt Frank Longstaff Apperly angol patológus fenti adatokat megerősítette.Apperly kimutatta hogy az USA-ban északról dél felé haladva harmadára csökken a belső szervi daganatok száma. Apperly eredményeit egyértelmű összefüggésbe hozta az adott területre eső évi UV sugárzással.

Kapcsolódó bejegyzések: A mióma hajlamosító vitaminhiány feltételezhető okai A mióma növekedése A mióma/miómák elhelyezkedése 8+2 kérdés amely segít eldönteni erős-e a vérzéded? 

Miómát állapítottak meg nálad? Nem szeretnél gyógyszereket sem pedig műtétet? A mióma szakorvosi kezelése előtt adj magadnak esélyt, próbáld ki a mióma természetes kezelés módszerét a Hormondiétát!

Forrás

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/vitamin-d-die-richtige-einnahme.html

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/news/vitamin-d-gegen-sonnenbrand-170704049.html

https://www.tenyek-tevhitek.hu/d-vitamin-szerteagazo-hatasai.htm

https://core.ac.uk/download/pdf/83096803.pdf

Coronapandemie belastet stärker bei Vitamin-D-Mangel und Depression

7 hozzászólás
 1. Kira megjegyzése

  Szeretném megkérdezni, hogy tudtok e segíteni abban, hogy melyik budapesti orvost kereshetném fel, akivel online tudnék konzultálni? Azért lenne erre szükségem, mert külföldön élek és a jelenlegi utazási szabályok miatt, nem tudom, hogy mikor tudok hazamenni. Az jutott eszembe, hogy ha az orvos tudna fogadni online egy első konzultációra, akkor a következő alkalommal már tudnám, hogy milyen vizsgálatok eredményét kellene elvinnem magammal, hogy meg is tudjanak majd műteni.
  Sajnos többszöri panasz után sem jelentkezett az ír orvos, aki kiszedné a miómát. Viszont jó is történt velem. Ui, két hónap barátcserje szedés, teák és a D-vitamin csodát művelt velem. Már csak egy napos haldoklással jár a menszeszem három nap helyett és a vérzésem is normális. Enyhültek a feszítő fájdalmak a hasamban és a mióma által kitolt köldöksérvem visszahúzódott. Több az energiám, és csak 2 napot nem dolgoztam az elmúlt 1 hónapban! Korábban menzesz alatt öt napig nem tudtam dolgozni.

  1. Anita megjegyzése

   Szerintem ezzel az lesz a baja a nődokiknak, hogy ameddig nem látnak személyesen, addig vonakodnak bármit mondani (valószinű sok hülyébe is belefutnak) Talán az lenne a legjobb ha elküldenéd az angol leletedet, az alapján gondolom mütétet javasolnak, és max annyi hogy a mütéthez szükséges vizsgálatokat el tudod előre késziteni, plusz adnak mütétre időpontot, hogy célírányosan időpontra tudj hazajönni.

   1. Edina megjegyzése

    Egy nagyszerű orvos. Dr.Tabanyi Ádám Semmelweis klinika drtabanyiadam@gmail.com.

 2. Orbán Ágnes megjegyzése

  Kedves Gabi, kérlek nekem is elküldenéd? Pont én is készülök egy ilyen fajta kivizsgálásra, csak visszatart a tortúra jellege, meg az esetleges eltérő nézőpontok esete.

 3. Anikó megjegyzése

  95 kiló voltam, 43 éves 8 centis miómával, 19 volt a D vitamin szintem.
  Az orvos méheltávolítást, az endokrinológusom hormonkészítményt és D vitamint javasolt.
  Nem mentem bele, úgy döntöttem várok fogyni próbálok, a mióma enyhe PMS fájdalmon kvül nem okoz panaszt.
  Szedtem a D vitamint fél évig mire felment 80-ra. Közben ez idő alatt fogytam 10 kilót is, ami tök jó!
  Múlt héten voltam kontrollon és azt mondta a doki, a mióma 7.2×6 centi lett.
  Kértem írjanak fel vitaminokat, de sem a nőgyógyi, sem a házi doki nem hajlandó felírni, mondják VESZÉLYES lehet.
  Azért szeretnék íratni, mert ki szererném a Bioextra A vitamint próbálni,
  de ezek vénykötelesek. De most D vitaminom se lesz, mert nincs dózis javaslat.
  Nincs valami orvos Bp-en aki nem szalad el ha vitamint akar szedni az ember?
  Nekem rengeteget javítottak az életminőségemem.

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Holisztikus szemléletű endokrinológus, nőgyógyász létezik aki a miómát természetes módon kezeli. Keress rá a neten. Megnézem az adatbázisban és elküldöm a nevet e-mailben.

   1. Andi L. J. megjegyzése

    Köszönöm a jó ötleteket! Sajnos nekem is vannak miomaim, több is. A nőgyógyászaton mindig rám ijesztenek, hogy műteni kellene, de mivel nekem egyéb problémát nem okoz, ezért elég nehezen veszem rá magam. Most lehetőség lett volna egy mioma gyógyszer kísérleti programjában részt venni, de mielőtt időpontot egyeztettünk volna, leállították a programot, mert valakinél probléma merült fel. Most ott tartok, hogy januártól nagyon fogok igyekezni az életmódváltáson és betartani a tanácsaidat. Sajnos tudom, hogy nem igazán vagyok kitartó, de ki kell bírnom, ha törik, ha szakad. Szóval köszönöm a tanácsokat. Egyébként 52 éves vagyok és várom, hogy elmúljon a menzesz, hátha összébb megy! Hallottam, hogy valakinek utána zsugorodni kezd. Üdv, Andi

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás