A mióma természetes úton történő gyógyítása

Nem puffasztó, fogyasztó hatású növényi rostok mióma esetén

0

Melyek a mióma kialakulását hajlamosító rizikó tényezők?

A növényi rostban szegény táplálkozás, a túlsúly mindenképpen a rizikó tényezők a mióma növekedésben.

Ma már bizonyára mindenki tudja, hogy a testsúlycsökkentéshez növényi rostokban gazdag táplálkozás szükséges. A rostok teltségérzetet biztosítanak, ezért sokáig jóllakottnak érezzük magunkat. A napi szükséges rost mennyiség 30-35 gramm. Magyarországon ez az érték csupán 23. Állítólag az USA-ban pedig a magyarországinak a fele, tehát 11.5 gramm. Távol-Keleten (Kína, Japán) pedig magasabb a növényi rostok bevitelének mennyisége mint a nyugati országokban.

Az ösztrogén dominancia csökkentése mióma esetén növényi rostok segítségével

A zsír és cukorszegény táplálkozás bizonyos növényi rostok bevitele nélkül csupán félsiker. A növényi rostok testsúly csökkentő hatását egy amerikai kutatás bizonyítja. 2008-ban 50 túlsúlyos nőt vizsgáltak meg, két csoportra osztották őket. A kísérletben résztvevő 50 fő mindegyike zsír és cukorszegény táplálkozást folytatott. Az egyik csoport abban különbözött a másiktól, hogy az a fentiek mellett növényi rostokban gazdagon táplálkozott.

A kísérlet eredménye 12 hét után

12 hét elteltével mindenki fogyott, de a rostban gazdag táplálkozást folytató hölgyek 3 kilóval többet veszítettek testsúlyukból. A növényi rostban gazdag táplálkozást folytatók a hasi térfogat csökkenésében is jobb eredményt értek el. Hasi térfogatuk 3.1 centivel csökkent a növényi rostban szegény táplálkozást folytató csoport tagok 2.5 centijéhez viszonyítva.
A Pennsylvaniai Egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a növényi rostokban gazdag táplálkozás javítja a testsúlycsökkentés mértékét.

Növényi és növényi rost közötti különbségek

Meg kell különböztetni vízben oldékony és vízben nem oldékony növényi rostokat.

Puffadást okozó, a szervezetből gyorsan távozó, nem oldékony növényi rostok

A hüvelyesek és teljes kiőrlésű gabonák rostjai (cellulóz, lignin) az utóbbiak közé tartoznak. Ezek a széklettel együtt kiürülnek. Az oldhatatlan növényi rostok az arra érzékenyeknél emésztési problémát (puffadás, teltségérzést) váltanak ki. A Hormondiéta szerint a bab és borsó félék puffadáskeltő hatását többszöri áztatással lehet elvenni.

Nem puffasztó vízoldékony növényi rostok

Hasi puffadásra való hajlam esetén a vízoldékony rostokat tartalmazó zöldség, gyümölcsöket válaszd. Vízoldékony növényi rostok: inulin, pektin, oligofruktóz, agar-agar, guar. Ezek a gyomorban rövid láncú zsírsavakká alakulnak, ezért könnyen emészthetőek.
Miben van inulin? articsóka, csicsóka
Miben van pektin? alma, citrom húsa, narancs húsa, málna, héj nélküli körte, birsalma, fekete ribizli

Példák: növényi rostok mennyisége

(100 gramm élelmiszer növényi rost tartalma)

tönkölybúza pehely 45.1
bab 23.2
aszalt szilva 18.8
fekete gyökér/ fekete retek 18.3

Melyik zöldség- gyümölcs félétől nem puffadsz?
Írd meg véleményed az info kukac mioma pont hu e-mail címre!

A mióma érintettek száma évek óta emelkedik

Ennek oka 90 százalékban környezeti ártó tényezőknek tudható be. Jó hír, hogy a tudatos, egészséges antiösztrogén életmód, a Hormondiéta, a kismedencei Női Egészségtorna bámulatos hatással rendelkezik. Csökkents Te is helyes életmóddal a mióma növekedés, a műtét utáni visszanövés esélyét! Ebben segítünk! Kattints!

 

Ötlettár:

Ernährungstipps, Ausgabe vom 08.03.2019
Diese Lebensmittel sind besonders ballaststoffreich von Christine Pauli
https://hirmagazin.sulinet.hu/hu/eletmod/a-novenyi-rostok
http://blikkruzs.blikk.hu/test-es-lelek/egeszseg/hozd-formaba-az-emesztesed/6yf5jpt
https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/fontos_rostok/20110901112204
http://tgy-magazin.hu/egeszseges-eletmod/a-ballasztanyagok-aldasai

https://www.upenn.edu/

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

kettő × három =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás