Hol húzódik a határ normális és rendellenes menstruáció között?

Rendellenesen erős vérzésnél tampon és betét egyszerre szükséges
44

Hogyan állapítsuk meg mi számít normális illetve rendellenes menstruációnak?

Mióma miatti rendellenes vérzés

A mióma tünetek egyike az elhúzódó és erős menstruációs vérzés, gyakran alvadt vérdarabok megjelenésével. Évek óta gondolkodom, hogyan lehet meghatározni a rendellenes vérzés fogalmát és hogyan lehetséges meghúzni a határt egészséges és rendellenes menstruáció között.

Rendellenesen erős vérzésnél tampon és betét használata egyszerre szükséges
Erős menstruációs vérzésnél tampon és betét használata akár egyszerre is szükséges lehet.
Főleg a vérzés mennyiségével kapcsolatban nem tudtam megállapítani hol húzódik a határ az egészséges menstruációs és betegség okozta vérzés között. Az világos, hogy a hét napnál hosszabb ideig tartó vérzés nem normális dolog. Már azt is tudom hogy az erős vérzés maximum egy napig tarthat, nem 2-3 napig.
A 35-53 év közötti hölgyek körülbelül egynegyede szenved a túl erős vérzés kellemetlen következményeitől. 

Vérzés gyakorisága

A menstruációs ciklus 25 és 30 nap közötti. Tehát ennyi idő telik el normális esetben két vérzés között. Kevesen tudják, hogy 35 éves kortól kezdődően a menstruációs ciklus időtartama 28 napról akár 24 vagy még kevesebb napra rövidülhet. Tehát alaphelyzetben az életkor emelkedésével a menstruációs ciklus hossza, a két menzesz közötti napok száma rövidülhet.

Mennyiség

Az alhasi fájdalom és erős vérzés rendellenességre figyelmeztetnek
Az alhasi fájdalom és erős vérzés rendellenességre figyelmeztetnek

Meg kell figyelni a menstruáció időtartamát.

Mennyi ideig tart a menzesz? Öt nap? Hét nap? Kilenc nap?

Mennyi és milyen tampont kell használnod naponta?

Mennyi betétet használsz el naponta?

Tamponra és betétet egyszerre is használsz?

Ha intimkelyhet használsz, az XL méretű, 50 ml űrtartalmú?

Menzesz idején milyen sűrűn jársz mosdóba? 1-2-3-4 óránként? Betegséget jeleznek a csirkemájhoz hasonlító alvadt vérdarabok megjelenése. A erős vérzés egy, maximum két napig tarthat. A huzamosabb ideig tartó 2-3 napot meghaladó erős vérzés gyengeséget, szédülést, vérszegénységet, vashiányt okoz. Pár hónap alatt könnyen kialakulhat a vashiányos vérszegénység.  Mióma tünetek

Normális vérzés

 • A vérzés mennyisége 50 ml körüli, amely méhnyálkahártya szövettörmeléket és vért tartalmaz. Ez a mennyiség két csésze espresso kávés csészének felel meg.

Ez a leírás lehet hogy durva, de éveken át nem tudtam sehol beazonosítani a panaszaimat, beszélni csak félve mertem. Senkinek nem mertem elmesélni mi a bajom. Most ezt pótolom. Leírom, tanuljatok belőle!

Rendellenes vérzés nyolc jellemző

A rendellenes vérzés jele, az alvadt vér megjelenése
Az alvadt vér megjelenése menstruációs során rendellenességre utal.

Rendellenes vérzésnél a vérzés mennyisége 80-100 ml. Szélsőséges esetben a normális vérzés mennyisége megduplázódik. Ez három csésze espresso mennyiségnek felel meg. Lehet négy is ha a vérzés túl erős vagy ha 10 napig húzódik.

Mikor beszélhetünk rendellenes vérzésről?

 • Ráülsz a WC -re, sugárban folyik a vér akár egy csapból, közben potyognak ki az alvadt vérdarabok.
 •  Nem tudsz aludni, mert kétóránként ki kell menned a mosdóba, különben úszni fogsz a vérben.
 •  Olyan dolgokat keresgélsz ami felfogja a véráramot: gumilepedő, régi selejt törülközö. Ezek hiányában reggelre sajnos garantált a vérfoltos pizsama, lepedő, de még a matrac is.
 • Nappal dupla védelem mellett (extra tampon, tisztasági betét) óránként kell a mosdót felkeresni.
 • Egy nap alatt elhasználsz egy hétre való tampon és betét mennyiséget, például egy doboz extra tampont és fél csomag „legerősebb napokra” tisztasági betétet.
 •  Az erős vérzés 2-3 napig fáraszt és keseríti meg a napjaidat.
 • Mindezek következtében nem tudsz utazni, nem tudsz dolgozni, hiszen helyhez és mosdóhoz vagy kötve.
 • Már előre félsz, a menzeszedtől. ?A programokat sorban le kell mondani, mindenféle ürügyet találni, hogy lehetőleg otthonról ki se kelljen mozdulnod.

Nem pánikkeltés miatt, de a brutál vérzést nem szabad elhanyagolni. Mióma vérszegénység miatt akár utcai elájulásra is számíthatsz. Mentő, műtő, méheltávolítás. Ugye nem akarod?

Tenni kell az erős vérzés megállítása érdekében. Időben kell elmenned a nőgyógyászodhoz, aki vérzéscsillapító cseppeket fog neked felírni. Nekem a cseppek nem sokat használtak, de a pásztortáskából készített gyógynövény tea annál inkább. Napi két csészével kell innod belőle. Dr. Sellman amerikai természetgyógyász szakorvos három részes cikksorozatát olvasd el a mióma természetes gyógyításáról.

Menstruációs rendellenességek további információ:Részletesen a menstruáció zavarairól /Origo

Az erős menstruációs vérzés a Webbeteg szerint

Erős a menstruációs vérzés, ha egy ciklusban 12 tamponnál, napi négy tamponnál többet nem kell használni. A vérzés időtartama több mint 7 nap, véralvadékot tartalmaz.

Alvadt vérdarabok, gyengeség esetén akár a nőgyógyászati ambulanciát is felkeresheted!

Nekem napi egy doboz tampon fogyott el, plusz betétek halmaza. Tíz évvel ezelőtt csak sejtettem, hogy ez betegségre utal.

 Az erős menstruációs vérzés kezelése életmóddal, helyes táplálkozással:

Mioma Organic Life 2.0 életmód és Hormondiéta étrend és receptgyüjtemény

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Mióma főoldal  Mióma történetek

Forrás:

https://en.wikipedia.org/wiki/Myoma

https://de.wikipedia.org/wiki/Myom

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/menorrhagia/symptoms-causes/syc-20352829

http://www.drberes.hu/blog/menopauza-endokrinologiaja

http://www.apotheken-umschau.de/Gebaermutter/Starke-Monatsblutung–was-tun-182063.html

http://www.diagnozis.hu/a_valtozokor_legfobb_elettani_jelensegei/

http://www.informed.hu/?tPath=/print/betegsegek/gyacs/application&article_print=yes&article_id=1099

 

44 hozzászólás
 1. Helga megjegyzése

  Sziasztok, Nektek is brutál mensitek volt norculut vagy más mesterséges progeszteron után (én most progesterone exeltist kaptam)? A norculutnál is ez volt, elvileg ez a mostani enyhébb. De én ma gyakorlatilag felkelni alig bírok úgy fáj a hasam, semmilyen gyógyszer nem mulasztotta el és már ömlök is. Tegnap jött meg. Elkezdtem szedni most az Exacylt, de már az előző mensinél se mulasztotta el, ezért is kaptam ezt a progeszteront. 2.-án már műt Ács prof, addig ki kéne bírnom, de már ki vagyok és elkeserítő, ijesztő ez a helyzet. Ács professzor szerint csak 5 cm-s a mióma, de előzôleg minden doki nagyobbat (6,5-7 cm) mért. Ezt nem értem. Persze lehet, hogy nem számít neki annyira, laparral műt, legalábbis ez a terv.
  Köszönöm, ha válaszoltok.

  1. Andi megjegyzése

   Vérzéscsillapítás témájában érdeklődnék, miket próbáltatok, mi vált be, mi nem? Meddig próbálkoztatok?
   Olvastam itt a fahéj teáról, de ahogy utánanéztem kérdéses.A palástfüvet is ajánlják, de azt meg előtte kell inni. Én viszont jelenleg nem tudom, hogy mikor fog megjönni, mert teljes összevisszaság van sajnos. Ebben a hónapban kb. egy hét volt, amikor semmi nem volt, de ez sem egyfolytában, hanem 1-2 nap a pecsételős, vérezgetős vagy épp rendesen vérző napok között.
   Nincsenek fájdalmaim, elvileg nincs miómám, de van megnagyobbodott méh és volt 3 elhúzódó, erős vérzés, az egyik után küret. Jelenleg szedem a Premens tablettát, 3 hónapig szedni fogom, hogy lássam az eredményt. Iszom a pásztortáska teát, van progeszteron krémem is itthon, csak azt most fogalmam sincs, hogy hogyan használjam, mert ciklikusan kéne. Az utolsó „rendes” mensi után használtam a ciklus 2. felében, de 3 hét után sem jött meg a vérzésem. Mondjuk előtte nem is látott tüszőt a doki. Már volt pár hónap, amikor kimaradt a vérzés, emiatt reménykedek abban, hogy jön a menopauza, de még évekig eltarthat, mire teljesen elmarad.
   Exacyl van itthon, de csak akkor szedem, ha nagyon beindul, mert 3-4×2-t kell szednem napokig, hogy jobb legyen. Ergam cseppet 1 napig szedtem 3×25cseppet, az inkább fokozta a vérzést, de lehet, hogy tovább kellett volna próbálnom. Ja, homeopátiát is próbáltam, illetve agykontrollt. Csak amikor több dolgot is bevet az ember, nehéz eldönteni, hogy mitől lett jobb vagy épp rosszabb.
   Szóval tudtok még valamit, amit érdemes megpróbálni?

   1. Kinga megjegyzése

    Szia, jó endokrinológus kell, normalizálni kell a hormonszinteket, nekem egy éve szépen beállt, de sok mindent szedek: szelén-E-C-vitamin, cink, D-vitamin, Q10, barátcserje, és a 15-27-ig napig progeszteron, bio alapanyagok, hormondiéta és Női Egészségtorna torna, így szépen beállt, és 3-4 nap a menstruáció, normál vérzés, nem fáj. Előtte hónapokig nem volt, aztán meg hónapokig ömlött a vér. Egy éve minden rendben, szóval kell egy jó nőgyógyász-endokrinológus, és életmódváltás!

    1. zsófi megjegyzése

     Köszöni amiker írtál, annak egy részét szedem már egy ideje, utánanézek a többinek. Progeszteronos próbálkozás volt. Egy hormonvizsgálatot szeretnék mindenképpen. Tudnál jó endokrinológust ajánlani?
     A diéta nehéz kérdés, én a változatos, szélsőségektől mentes étrendet érzem jónak számomra, mértékkel eszek mindent. De ez a kiszámíthatatlan vérzés felőröl teljesen, tervezhetetlenek a napok.

     1. Mariann megjegyzése

      Nekem a fahéjtea bevált, én méhösszehúzó hatást tudok a fahéjról, véralvadásgátló hatást nem. Pont azért szeretem, mert akkor tudom alkalmazni, amikor épp erős a vérzés, hamar hat. Nekem az ergam csepp és az exacyl nem vált be, viszont brutál vérnyomást csináltak. Persze a fahéjtea nem a problémát oldja meg, csak pillanatnyi segítség, most női teát isiszom, azt kúraszerűen, és egészségesebben táplálkozom a hormondiéta szerint, már semmilyen gyógyszert nem szedek lassan egy éve.

     2. L.ZS. megjegyzése

      Szia Gabi, újra egy rendes menzesz volt márciusban, es időben jött meg. Nagy hálával gondolok Rad! Igyekszem tartani a Mioma Organic Life tanacsokat, evesben, ivasban, vitaminokban, egyebekben.
      A NE.Tornát egyelőre heti egyszer tudom csinálni. Sajnos mindig túlórázom ügyfélszolgálaton, ugyhogy most a stresszoldás resze nem megoldott tehÁt… de talán ez helyrehozható. Üdv, L

 2. Éva megjegyzése

  Szia Gabi, sziasztok Sorstársak! Nincs valami ötletetek, hogyan tudnék Ergam csepphez jutni, este 8 után.
  Most értem haza. Rendkívül erősen kezdek vérezni (óránként kell cserélnem tampont és betétet).
  Erre nem számítottam, és mindjárt kifogy az Ergam. 46 éves vagyok, klímaxban vagyok miómával,
  felmerült a méheltávolítás, de egyelőre Trisequence hormont kaptam.

  1. Gyöngyvér megjegyzése

   Szia, csak kórházi nőgyógyászati ambulancián tudsz recepthez jutni. Nálunk van nőgyógyászati ügyelet a kórházban. Én még megpróbálnám telefonon is felhívni őket, hátha felteszik neked felhőbe és akkor irány az ügyeletes gyógyszertár. Egyéni, kinek mi vált be, nekem pl az Ergam csepp mindig jó volt bár kellett pár nap, míg az Exacil kb annyit ért mintha tiktakot kapkodnék be.

   1. Cserháti Gabi megjegyzése

    Másfél óránként szedj 200-300 mg C-vitamint magas dózisban vassal pár napig palástfű, pásztortáska teával együtt. Sok hölgynek felére csillapítja a vérzés mennyiségét.

 3. Julcsi megjegyzése

  Sziasztok, Julcsi vagyok . Segítségre szorulok. Nekem is miómám van polippal kiegészülve. Folyamatosan menszeszelek de már megszoktam kb 10-15 naponként. igazából az lenne a kérdésem ,hogy nov.2.-tól 13.-ig mert akkor volt kis műtétem , állítólag akkor eltávolították a polipot .Kérdésem? 13.-án lehet-e újabb polip?

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Szia Julcsi, kizárt. Más ok lehet. Például endometrium hiperplazia, hormonális probléma. A hiperplazia azt jelenti hogy a méh belsejét borító nyálkahártya túlságosan vastag. Ezért történt „kisműtét”, más néven nőgyógyászati küret. Az orvosodat mindenképpen kérdezd meg. Gyakori méhbetegségekről itt olvashatsz: https://mioma.hu/a-meh-5-gyakori-betegsege-38-felett/ Ha a körülmények lehetővé teszik változtass az étkezéseden, életviteleden. Kezdd el a gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító hatású, hormonegyensúly táplálkozást.

 4. Bányai Anikó megjegyzése

  Szia Gabi!
  49 éves vagyok, közel három éve kivették mindkét petefészkemet. Elvileg ezzel menopauzába léptem, de ennek semmiféle tünetét nem érzem. Viszont két-három havonta vérezgetek, és minden hónapban van egy hét, ami teljesen olyan mint régen a PMS tüneteim. A héten egy rutin (gyomorproblémák, székrekedés, gyakori hányás, hasmenés miatt) hasi UH-n kiderült, hogy az emésztőrendszeremnek kutya baja, viszont van egy 4 cm-es miómám. Okozhatta-e ez a vérzéseket és az emésztőrendszeri tüneteket. Jövő hét után megyek nőgyógyászhoz.
  A hasi műtétet, mivel már volt öt belőle, kerülném, ha lehetséges.
  Válaszodat előre is köszönöm.

  Üdv.
  Anikó

  1. Gabi megjegyzése

   Szia Anikó. a mióma simán okozhat vérzéseket. Anyagcsere probléma és mióma szorosan összefügghet. Pontosabban mióma hajlamosító tényezői okozhatnak ilyen tüneteket. Hányásról azért még nem hallottam, székrekedés gyakori probléma. Véleményem szerint egy alapos nőgyógyászati-endokrinológiai kivizsgálás nyújthat biztos diagnózist. Érdekes lehet, hogyan élsz. hogyan táplálkozol, melyek voltak a nőgyógyászati előzményeid? Magam az életmód, táplálkozás döntő szerepében hiszek. Legalább félóra, egy órában kellene elmesélned az előzményeket. Kérlek írj az info@mioma,hu-ra.

 5. Kun Ibolya megjegyzése

  Sziasztok . Ibolya vagyok 41-éves. Nekem régóta vannak panaszaim a menstrúációmmal .Alvadt vér darabok és erős vérzés!Most szeptember 23-án megjött,ami 27-én el is múlt. De most Október1-én újra megjött de ekkor éppen hogy csak volt egy pötty.Hétfőn viszont munkába menet elöntött ,így haza mentem s kértem ídőpontot. Az orvos azt mondta nem tudja mitől van lehet ez . Írt fel Ergam cseppet. Ezt kell most szednem . De nem értem az egészet ,hisz mondtam hol erősebb hol gyengébb a vérzésem ami alvadt vérdarabokkal párosul. Annyit mondott még ha a vérzés továbbra is fent áll hétfőn menjek vissza s befektet egy egészségügyi műtétre!!Szerintetek mi lejet a bajom ? És nem szeretnék már gyereket sem amit mondtam a dokinak is. Szerintetek kérhetem hogy vegyék ki a méhem ?Előre is köszi a válaszokat .

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Ibolya, persze kérheted a méheltávolítást. Azt érdemes végiggondolni melyik „típusát szeretnéd” illetve melyek a méheltávolítás szövődményei (mert azért vannak) Itt olvashatsz róla. https://mioma.hu/mioma-meheltavolitas-szovodmenyek-elkerulese/ A vérzészavarok oka hormonális egyensúlyvesztés, esetleg korai változó kor, sok stressz, talán a „műételek”. Mit gondolsz ez előfordulhat? Fájdalom van?

  2. Janka megjegyzése

   Kérdésem az hogy a mióma okozhat barnázást majd vérzést menstruáció idején kívül is? 24 éves vagyok, múlt héten tudtam meg hogy egy 7cm-es miómám van, még csak most „ismerkedek vele”, orvosról orvosra küldtek, az elmúlt napokban 3 hüvelyi uh-m volt, a barnázás és vérzés az utolsó után kezdődött, előtte csak pecsételés volt kétszer. Mi a teendő ilyenkor? Aggódom.

 6. Fejes Rita megjegyzése

  Sziasztok,

  SOS keresek olyan nőgyágyászt BP-en, akinek NEM az első mondata az, hogy ez a mióma nagy, ki kell venni – a méhével együtt. Bárki, aki talált ilyen dokit????? Help!! Köszönöm!! Rita 70-2062650

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Orvosajánlás egymásnak privátban.

  2. Koczka megjegyzése

   Szia a legjobb nőgyògyász Dr. Krammer József Margit rendelő BP.!

 7. Marita megjegyzése

  Szia.
  Van egy 118mm miómám, hónapok óta bő havi vérzésem van, már annyira legyengültem, hogy nem tudom teljesen visszaszedni az erőmet. Olyankor olyan beteg voltam hogy alig bírtam ki, görcsök és mindenem fájt. Vajdaságból írok, itt nem talaltam olyan orvost aki meg tudja tartani a méhet, mivel nincs gyermekem és szeretnék. Amikor elmentem az orvoshoz már nagy volt a mióma és semmilyen gyógyszert nem kaptam a fájdalmas havi vérzésre sem, csak mindjárt kórházba küldött. Akkora hasam van, hogy alig birok menni. Ráadásul híztam sokat és fel vagyok puffadva senki nem akar segíteni csak a méhem akarják kivenni. Még itthon vagyok és szeretnék olyan orvost találni aki meg tudja tartani a méhemet ez fontos. Étrendkiegészítőket használok, teákat és cseppeket amit megvásároltam és használok, mivel az orvos fájdalomcsillapítón kívül semmit nem írt nem is ajánlott. Hol található olyan orvos aki tudna segíteni rajtam úgy, hogy megmaradjon a méhem? Esetleg elmúlhat e visszahúzódhat e valamitől?

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Marita, több módszer létezik a fenti tünetek enyhítésére és a mióma műtéti kezelésére a méh megtartása mellett. Budapesten vagy Pécsen végeznek mióma embolizációt illetve laparoszkópos mióma eltávolítást. https://mioma.hu/mioma-embolizacio-meheltavolitas-helyett/ A haspuffadás megszüntetéséről itt olvashatsz: https://mioma.hu/haspuffadas-belrendszeri-lerakodas-mioma/ A hormondiéta a testsúlycsökkentésben sokat segíthet. Erről itt olvashatsz. https://mioma.hu/antiosztrogen-eletmod-antiosztrogen-dieta/ Konkrét javaslatokért kérlek írj az info@mioma.hu e-mail címre.

   1. Marita megjegyzése

    Nagyon szépen köszönöm az infót de ezeket már mindet végigolvastam és valamit nem értek. Azt írja cipekedni kell. Nos én nem birok megemelni már semmit, a cipekedéstől fáj az alhasam és nől is. Attól nőtt meg ekkorára hogy nehezeket emelgettem. Ami az orvost illeti valami elérhetőséget kapok?
    Nagyon szépen köszönöm.
    Üdv
    Marita

    1. Cserháti Gabi megjegyzése

     Igen, 50 kg-os zsákok emelgetése nem tesz jót. De elkerékpározni reggelente a közeli biopiacra friss zöldség és gyümölcsért, vagy elmenni kerékpárral egy hormonjóga órára hátizsákkal, lépcsőzni lift helyett, vagy kisebb hátizsákkal felgyalogolni a közeli dombra, kifejezetten frissítő és jobb közérzetet teremthet.

  2. Fejes Rita megjegyzése

   Szia, akkor mióma méretben hasonlóak vagyunk… én saját szememmel láttam egy táplálkozási tanácsadó eredményeit daganatok terén. Esküszöm a nyers étrendre, amitől ez vissza fog húzódni minimálisra… Ráadásul így várnod sem kell addig sem… Nyilván az oldalon megadott gyógyteák, vitaminok stb. kiegészítésével… Dokit egyelőre én is keresek….

  3. Cserháti Gabi megjegyzése

   Marita, írj légy szíves e-mail címet, mert az oldalon megjelenő nem helyes.

   1. Marita megjegyzése

    Szia. Marita vagyok.
    Újra kezdem a kérdést. Nem tudom említettem e, hogy nagyon nehezeket emelgettem, akkor is, amikor havi vérzés volt, azóta van sok és fájdalmas havi vérzés. A mióma megvan már régóta, csak nem tudtam róla és semilyen gondot nem okozott. Akkor mentem el az orvoshoz, amikor nagyon megfájdult az alhasam, persze tudtam, hogy a cipekedéstől, de meglátták ezt a miómát és meg se hallgattak mi a panaszom még. Már értem miért nem birok megemlni egy két kilót se, nemhogy cipekedjek, boltba járjak, épp ezzel kezdődött, hogy egyre nehezebben ment a „járkálás” a mindennapi egyszerű dolgokat sem tudom megtenni, annyira fáj az alhasam, csak akkor enyhül ha fekszek, pihenek. A bő vérzés is akkor kezdődött amikor nagyon nehezeket cipeltem, így az újabb kérdésem az lenne, hogy a méhszalagok meg az összes többi ha elgyengült, fel tud e erősödni, van e rá gyógyszer és mit kell tennem hogy meggyógyuljon? Sokszor éreztem hogy az összes belső szervem fáj, le akar szakadni. Ezért viseltem olyan nehezen a havi vérzést is, az utóbbinál úgy éreztem, hogy nem élem túl, de most kicsit jobban vagyok, birok enni, azelőtt enni se birtam, most, hogy táplákkiegészítőt, vitaminokat használok, annyival jobb, hogy birok enni, teát is meg birom inni, csak ha állok húz lefelé a hasam és nagyon fáj, attól is megfájdul, ha beszélek. Menni nem sokat birok mert ha megfájdul, csak a pihenéstől vagyok kicsit jobban. Néha a szemem is elhomályosul, annyira fáradtnak érzem magam. Újra elnézésed kérem, így már jó az email és leírtam a lényeget is, nem csak azt amit az orvos észrevett. Voltam másiknál is, de ő sem hallgat meg, így nem tudom elmondani nekik mi a panaszom, meg se hallgatnak. Remélem tudsz segíteni.
    Üdv Marita

    1. Cserháti Gabi megjegyzése

     Kedves Marita! Akkor keresni kell sajnos egy 3. nőgyógyászt. Gyakran fordul elő, hogy több orvost kell megkeresnünk (saját és a mioma.hu olvasónak tapasztalata) hogy megtaláljuk a nekünk megfelelőt. Véleményem szerint esetedben két különböző dolog egymás hatását súlyosbíthatja.
     1. Mióma – életviteli hibák miatt ösztrogén dominancia, menstruációs problémák, rendellenes vérzés
     2. Fizikai túlterheltség
     Az első problémára a mioma.hu/Tudásbázis/Életmód és Mioma Organic Life kategóriák alatt találod a megoldást, a Hormondiéta, vitaminpótlás, gyógynövénykúrák további alkalmazása mellett.
     A második és első probléma együttes kezelése érdekében a körzeti orvos és szakorvos együttműködésére feltétlenül szükség van. Javaslatom, beutaló kérése 3 hetes gyógyfürdőkúra igénybe vételére. 3 hét táppénz, pihenés, relaxálás, meditáció, kiegészítve nőgyógyászati gyógykezeléssel, gyógyvízben végzett vízi gimnasztikával, kismedencei tornával. Ezzel a módszerrel a túlerőltetett izmok pihennek, a gyenge méhszalagok erősödnek, a gyógyvizes terápia a Mioma Organic Life-al együtt nyújt még hatékonyabb megoldást. Az országban két helyen Parádfürdőn és Harkányban 3 hetes kezelés keretében gyógyítják a nőgyógyászati panaszokkal rendelkező betegeket. A nőgyógyászati gyógyfürdős kezelések alapja a vasas-timsós fürdővíz. A kezelések igénybevételéhez szakorvosi beutaló szükséges.

     1. Zsuzsa megjegyzése

      Nekem a spirulina alga segít a mióma miatti vérzéscsillapításban. Szinte minden ajánlatot kipróbáltam változó sikerrel, ezt már csak minden mindegy alapon vettem meg. Aztán én lepődtem meg a legjobban amikor három hónap vérzésszünet következett. Kicsit össze tudtam szedni magam a több éves kivérzés után.
      Ajánlom sorstársaimnak hátha másnak is segítségére lehet.

     2. Cili megjegyzése

      Évek óta meglévő mióma panaszaim miatt írok. Sajnos két mióma eltávolító műtét után is visszanőttek a miomaim és nagyon súlyos menstruációs vérzéseket okoznak. Egy hónapja a véreredményem 74-es Hemoglobin értéket mutatott. Próbáltam hormonspirált, ami a torzult méh-em miatt sajnos nem jó. Jelenleg gyógyszereket szedek. Problémám, hogy a fogamzásgátló szedés 5 hónapja alatt is minden nap véreztem. Most 2 hete egy másikat szedek, de a vérzés maradt.
      Mi lehet az ok? A fogamzásgátlók nem jók (ezeket azért kaptam, hogy ne legyen erős menstruációs vérzésem, ami valóban nem annyira erős.) Mi lehet az oka a folyamatos vérzésnek? Mit lehet tenni a méheltávolítás előtt, amit természetesen nagyon szeretnék elkerülni? Nem segített sem a Provera progeszteron gyógyszer, sem a hormonspirál, sem a műtétek, ezek szerint a fogamzásgátló tabletta sem, meddig legyek türelmes? Cili

     3. Cserháti Gabi megjegyzése

      Ezekre a problémákra az orvosok tudják a megoldást. Célravezető lenne egy komolyabb hormonvizsgálat (pl. Budai Endokrin Központ) vagy további szakvélemény ill. orvos keresés.

     4. M.K. megjegyzése

      Nagyon erős vérzés esetén mit kell tenni?
      Két napja ömlik.. Kihívjam az ügyeletes orvost?
      Pár hete lejárt az Esmya kúra. Most meg lassan elvérzek…10 percenként mosdó.
      Éjjel nappal. Nem tudok a lakásból kimenni.
      Szédülök, nagyon gyengének érzem magam.

     5. Zoé megjegyzése

      Nekem az udvarunkban szedett pásztortáska segìtet,de orvos mindenképp lásson. Nagyon súlyos lehet a vérzés! En is igy voltam. Korhaz lett a vege es veratomlesztes. Most mutetre varok de folyamatosan gyogyszert szedek igy nem verzek.

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás