A mióma természetes úton történő gyógyítása

Normális vérzés? Rendellenes vérzés?

35

Hogyan különböztesd meg a normális és rendellenes vérzést?

Mióma miatti rendellenes vérzés

A mióma tünetek egyike az elhúzódó és erős menstruációs vérzés, esetleg alvadt vérdarabok megjelenésével. Évek óta próbáltam megfejteni azt a kérdést, hogy hol húzódik a határ a normálisnak mondott és a rendellenes vérzés között?

Rendellenesen erős vérzésnél tampon és betét használata egyszerre szükséges
Rendellenesen erős vérzésnél tampon és betét használata egyszerre szükséges
Főleg a vérzés mennyiségével kapcsolatban nem tudtam megállapítani hol húzódik a határ betegség és egészség között.
Az világos hogy a 7 napnál hosszabban tartó vérzés nem normális. Már azt is tudom hogy az erős vérzés maximum egy napig tarthat, nem pedig 2-3 napig. A nők körülbelül egynegyede szenved a túl erős vérzés következményeitől főleg 35 és 50 év közötti korban. Ha vérzési zavarral és mióma panaszokkal küzdesz, bizonyára benned is felvetődött a kérdés, mi számít normális és mi számít rendellenes vérzésnek?

A vérzés gyakorisága

A menzesz idejét és rendszerességét könnyen meg tudjuk ítélni, vajon rendben van-e? Hiszen azt mindannyian tudjuk, hogy 25-30 nap közötti vérzés gyakoriság normális.  Egy-két nap oda, vissza. Azt azonban kevesen tudják, hogy 35 felett a ciklus időtartama lerövidül 28 napról 24, vagy még kevesebb napra. Egy orvosi portálon olvastam, hogy az életkor előrehaladtával a ciklus rövidül, de legalább a 21 napos ciklusnak, a három hétnek meg kell maradnia. Tény, hogy a menstruációs ciklusok az életkor előrehaladtával rövidülnek. A köztes vérzések ugyancsak rendellenességre utalnak.

De nem találtam útmutatást arra, hogy mikortól tekinthető a vérzés mennyisége betegségre utaló jelnek.

Most erre teszek kísérletet.

 

A vérzés mennyisége

Mit figyelj?

Az alhasi fájdalom és erős vérzés rendellenességre figyelmeztetnek
Az alhasi fájdalom és erős vérzés rendellenességre figyelmeztetnek

A menzesz időtartamára.

Mennyi ideig tart? 5 nap? 7 nap? 9 nap?

Mennyi és milyen tampont használsz naponta? Mennyire szívja magába a nedvességet? Találkoztam olyannal amelyik mellől kiszivárgott a vér, a tampon pedig épp hogy véres lett.

Mennyi betétet használsz naponta?

Használod a tampont és betétet egyszerre?

Menzeszkor milyen sűrűn jársz mosdóba? 1-2-3-4 óránként? Kóros elváltozást jeleznek a csirkemájhoz hasonlító alvadt vérdarabok. A menzeszkor jelentkező erős vérzés 1, maximum két napig tarthat. A huzamosabb ideig tartó 2-3 napot meghaladó erős vérzés gyengeséget, szédülést, vérszegénységet, vashiányt okoz. Pár hónap alatt könnyen kialakulhat a vashiányos vérszegénység.

Mi számít normális vérzésnek? Mióma tünetei

Normális vérzés

 • A vérzés mennyisége normális esetben 50 ml körül van, amely méhnyálkahártya szövettörmeléket és vért tartalmaz. Ez a mennyiség két csésze espresszo kávés csészének felel meg.
 • 5-7 napig tart. A vérképedről pontos képet vérvétel során nyerhetsz. Erről olvasd el a vérvétel után, vérszegénységre utaló értékek bejegyzésemet. Saját tapasztalatomból kiindulva a jóindulatú daganat miatti rendellenes vérzést a következők szerint tudom leírni.

Ez a leírás lehet hogy durva, de éveken át nem tudtam sehol beazonosítani a panaszaimat, beszélni csak félve mertem. Senkinek nem mertem elmesélni mi a bajom. Most ezt pótolom. Leírom, tanuljatok belőle!

Rendellenes vérzés

A rendellenes vérzés jele, az alvadt vér megjelenése
Az alvadt vér megjelenése rendellenességre utal

Rendellenes vérzésnél a vérzés mennyisége 80-100 ml. Szélsőséges esetben a normális vérzés mennyisége megduplázódik. Ez három csésze eszpresszó mennyiségnek felel meg. Lehet négy is ha a vérzés túl erős vagy akár 10 napig is elhúzódik.

Mikor beszélünk rendellenes vérzésről?

 • Ráülsz a WC -re és sugárban folyik a vér belőled, közben potyognak a nagy darab, alvadt vércsomók
 •  Nem tudsz aludni, mert kétóránként ki kell menned a mosdóba, különben elönti az ágyadat a vér
 •  Már olyan eszközök után keresgéltél, mint gumilepedő, régi selejt törülközök, ha netán mégis elaludnál, ne legyen az egész matrac és lepedő is véres
 • Nappal dupla védelem mellett (extra tampon, tisztasági betét) mégis óránként kell a mosdóba menni.
 • Egy nap alatt elhasználsz egy doboz extra tampont és fél csomag „a legerősebb napokra” jelzéssel ellátott tisztasági betétet
 •  Az erős vérzés 2-3 napig húzódik.
 • Mindezek következtében nem tudsz utazni, nem tudsz dolgozni, hiszen helyhez és mosdóhoz vagy kötve
 • Már előre félsz,  mikor jön a menzeszed. A programjaidat úgy szervezed, hogy olyankor otthonról ki se kelljen mozdulni.
 • Mióma vérszegénység miatt előfordult, hogy a nő elájult az utcán. Mentővel vitték be a nőgyógyászatra, megműtötték, méheltávolítást végeztek.

Tenni kell az erős vérzés megállítása érdekében. Időben kell elmenned a nőgyógyászodhoz, aki vérzéscsillapító cseppeket fog neked felírni. Nekem a cseppek nem sokat használtak, de a pásztortáskából készített gyógynövény tea annál inkább. Napi két csészével kell innod belőle. Dr. Sellman amerikai természetgyógyász szakorvos három részes cikksorozatát olvasd el a mióma természetes gyógyításáról.

Menstruációs rendellenességgel kapcsolatban itt juthatsz még további információhoz:Részletesen a menstruáció zavarairól /Origo

Erős menstruációs vérzés meghatározása a Webbeteg szerint:

Erős menstruációs vérzésnek tekintjük, ha egy ciklusban 12 tamponnál, napi négy tamponnál többet használsz. A vérzés időtartama több mint 7 nap, véralvadékot tartalmaz.
Alvadt vérdarabok esetén azonnal menj orvoshoz!
Nekem napi egy doboz tampon fogyott el, plusz betétek halmaza, akkor sehol nem tudtam utána nézni hogy beazonosítsam, ez súlyos rendellenességre utal.
Vedd észre a problémát időben, ezért hoztam létre a mioma.hu-t.

 

Ha a mióma nálad is túl erős vérzést eredményez és szeretnél a mióma panaszaidon természetes módon enyhíteni, klikkelj ide: Mioma Organic Life gyógyító program

 

 

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Mióma főoldal  Mióma történetek

 

Forrás:

http://www.drberes.hu/blog/menopauza-endokrinologiaja

http://www.apotheken-umschau.de/Gebaermutter/Starke-Monatsblutung–was-tun-182063.html

http://www.diagnozis.hu/a_valtozokor_legfobb_elettani_jelensegei/

http://www.informed.hu/?tPath=/print/betegsegek/gyacs/application&article_print=yes&article_id=1099

 

35 hozzászólás
 1. Julcsi megjegyzése

  Sziasztok, Julcsi vagyok . Segítségre szorulok. Nekem is miómám van polippal kiegészülve. Folyamatosan menszeszelek de már megszoktam kb 10-15 naponként. igazából az lenne a kérdésem ,hogy nov.2.-tól 13.-ig mert akkor volt kis műtétem , állítólag akkor eltávolították a polipot .Kérdésem? 13.-án lehet-e újabb polip?

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Szia Julcsi, kizárt. Más ok lehet. Például endometrium hiperplazia, hormonális probléma. A hiperplazia azt jelenti hogy a méh belsejét borító nyálkahártya túlságosan vastag. Ezért történt “kisműtét”, más néven nőgyógyászati küret. Az orvosodat mindenképpen kérdezd meg. Gyakori méhbetegségekről itt olvashatsz: https://mioma.hu/a-meh-5-gyakori-betegsege-38-felett/ Ha a körülmények lehetővé teszik változtass az étkezéseden, életviteleden. Kezdd el a gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító hatású, hormonegyensúly táplálkozást.

 2. Bányai Anikó megjegyzése

  Szia Gabi!
  49 éves vagyok, közel három éve kivették mindkét petefészkemet. Elvileg ezzel menopauzába léptem, de ennek semmiféle tünetét nem érzem. Viszont két-három havonta vérezgetek, és minden hónapban van egy hét, ami teljesen olyan mint régen a PMS tüneteim. A héten egy rutin (gyomorproblémák, székrekedés, gyakori hányás, hasmenés miatt) hasi UH-n kiderült, hogy az emésztőrendszeremnek kutya baja, viszont van egy 4 cm-es miómám. Okozhatta-e ez a vérzéseket és az emésztőrendszeri tüneteket. Jövő hét után megyek nőgyógyászhoz.
  A hasi műtétet, mivel már volt öt belőle, kerülném, ha lehetséges.
  Válaszodat előre is köszönöm.

  Üdv.
  Anikó

  1. Gabi megjegyzése

   Szia Anikó. a mióma simán okozhat vérzéseket. Anyagcsere probléma és mióma szorosan összefügghet. Pontosabban mióma hajlamosító tényezői okozhatnak ilyen tüneteket. Hányásról azért még nem hallottam, székrekedés gyakori probléma. Véleményem szerint egy alapos nőgyógyászati-endokrinológiai kivizsgálás nyújthat biztos diagnózist. Érdekes lehet, hogyan élsz. hogyan táplálkozol, melyek voltak a nőgyógyászati előzményeid? Magam az életmód, táplálkozás döntő szerepében hiszek. Legalább félóra, egy órában kellene elmesélned az előzményeket. Kérlek írj az info@mioma,hu-ra.

 3. Kun Ibolya megjegyzése

  Sziasztok . Ibolya vagyok 41-éves. Nekem régóta vannak panaszaim a menstrúációmmal .Alvadt vér darabok és erős vérzés!Most szeptember 23-án megjött,ami 27-én el is múlt. De most Október1-én újra megjött de ekkor éppen hogy csak volt egy pötty.Hétfőn viszont munkába menet elöntött ,így haza mentem s kértem ídőpontot. Az orvos azt mondta nem tudja mitől van lehet ez . Írt fel Ergam cseppet. Ezt kell most szednem . De nem értem az egészet ,hisz mondtam hol erősebb hol gyengébb a vérzésem ami alvadt vérdarabokkal párosul. Annyit mondott még ha a vérzés továbbra is fent áll hétfőn menjek vissza s befektet egy egészségügyi műtétre!!Szerintetek mi lejet a bajom ? És nem szeretnék már gyereket sem amit mondtam a dokinak is. Szerintetek kérhetem hogy vegyék ki a méhem ?Előre is köszi a válaszokat .

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Ibolya, persze kérheted a méheltávolítást. Azt érdemes végiggondolni melyik “típusát szeretnéd” illetve melyek a méheltávolítás szövődményei (mert azért vannak) Itt olvashatsz róla. https://mioma.hu/mioma-meheltavolitas-szovodmenyek-elkerulese/ A vérzészavarok oka hormonális egyensúlyvesztés, esetleg korai változó kor, sok stressz, talán a “műételek”. Mit gondolsz ez előfordulhat? Fájdalom van?

  2. Janka megjegyzése

   Kérdésem az hogy a mióma okozhat barnázást majd vérzést menstruáció idején kívül is? 24 éves vagyok, múlt héten tudtam meg hogy egy 7cm-es miómám van, még csak most “ismerkedek vele”, orvosról orvosra küldtek, az elmúlt napokban 3 hüvelyi uh-m volt, a barnázás és vérzés az utolsó után kezdődött, előtte csak pecsételés volt kétszer. Mi a teendő ilyenkor? Aggódom.

 4. Fejes Rita megjegyzése

  Sziasztok,

  SOS keresek olyan nőgyágyászt BP-en, akinek NEM az első mondata az, hogy ez a mióma nagy, ki kell venni – a méhével együtt. Bárki, aki talált ilyen dokit????? Help!! Köszönöm!! Rita 70-2062650

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Orvosajánlás egymásnak privátban.

  2. Koczka megjegyzése

   Szia a legjobb nőgyògyász Dr. Krammer József Margit rendelő BP.!

 5. Marita megjegyzése

  Szia.
  Van egy 118mm miómám, hónapok óta bő havi vérzésem van, már annyira legyengültem, hogy nem tudom teljesen visszaszedni az erőmet. Olyankor olyan beteg voltam hogy alig bírtam ki, görcsök és mindenem fájt. Vajdaságból írok, itt nem talaltam olyan orvost aki meg tudja tartani a méhet, mivel nincs gyermekem és szeretnék. Amikor elmentem az orvoshoz már nagy volt a mióma és semmilyen gyógyszert nem kaptam a fájdalmas havi vérzésre sem, csak mindjárt kórházba küldött. Akkora hasam van, hogy alig birok menni. Ráadásul híztam sokat és fel vagyok puffadva senki nem akar segíteni csak a méhem akarják kivenni. Még itthon vagyok és szeretnék olyan orvost találni aki meg tudja tartani a méhemet ez fontos. Étrendkiegészítőket használok, teákat és cseppeket amit megvásároltam és használok, mivel az orvos fájdalomcsillapítón kívül semmit nem írt nem is ajánlott. Hol található olyan orvos aki tudna segíteni rajtam úgy, hogy megmaradjon a méhem? Esetleg elmúlhat e visszahúzódhat e valamitől?

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Marita, több módszer létezik a fenti tünetek enyhítésére és a mióma műtéti kezelésére a méh megtartása mellett. Budapesten vagy Pécsen végeznek mióma embolizációt illetve laparoszkópos mióma eltávolítást. http://mioma.hu/mioma-embolizacio-meheltavolitas-helyett/ A haspuffadás megszüntetéséről itt olvashatsz: http://mioma.hu/haspuffadas-belrendszeri-lerakodas-mioma/ A hormondiéta a testsúlycsökkentésben sokat segíthet. Erről itt olvashatsz. http://mioma.hu/antiosztrogen-eletmod-antiosztrogen-dieta/ Konkrét javaslatokért kérlek írj az info@mioma.hu e-mail címre.

   1. Marita megjegyzése

    Nagyon szépen köszönöm az infót de ezeket már mindet végigolvastam és valamit nem értek. Azt írja cipekedni kell. Nos én nem birok megemelni már semmit, a cipekedéstől fáj az alhasam és nől is. Attól nőtt meg ekkorára hogy nehezeket emelgettem. Ami az orvost illeti valami elérhetőséget kapok?
    Nagyon szépen köszönöm.
    Üdv
    Marita

    1. Cserháti Gabi megjegyzése

     Igen, 50 kg-os zsákok emelgetése nem tesz jót. De elkerékpározni reggelente a közeli biopiacra friss zöldség és gyümölcsért, vagy elmenni kerékpárral egy hormonjóga órára hátizsákkal, lépcsőzni lift helyett, vagy kisebb hátizsákkal felgyalogolni a közeli dombra, kifejezetten frissítő és jobb közérzetet teremthet.

  2. Fejes Rita megjegyzése

   Szia, akkor mióma méretben hasonlóak vagyunk… én saját szememmel láttam egy táplálkozási tanácsadó eredményeit daganatok terén. Esküszöm a nyers étrendre, amitől ez vissza fog húzódni minimálisra… Ráadásul így várnod sem kell addig sem… Nyilván az oldalon megadott gyógyteák, vitaminok stb. kiegészítésével… Dokit egyelőre én is keresek….

  3. Cserháti Gabi megjegyzése

   Marita, írj légy szíves e-mail címet, mert az oldalon megjelenő nem helyes.

   1. Marita megjegyzése

    Szia. Marita vagyok.
    Újra kezdem a kérdést. Nem tudom említettem e, hogy nagyon nehezeket emelgettem, akkor is, amikor havi vérzés volt, azóta van sok és fájdalmas havi vérzés. A mióma megvan már régóta, csak nem tudtam róla és semilyen gondot nem okozott. Akkor mentem el az orvoshoz, amikor nagyon megfájdult az alhasam, persze tudtam, hogy a cipekedéstől, de meglátták ezt a miómát és meg se hallgattak mi a panaszom még. Már értem miért nem birok megemlni egy két kilót se, nemhogy cipekedjek, boltba járjak, épp ezzel kezdődött, hogy egyre nehezebben ment a “járkálás” a mindennapi egyszerű dolgokat sem tudom megtenni, annyira fáj az alhasam, csak akkor enyhül ha fekszek, pihenek. A bő vérzés is akkor kezdődött amikor nagyon nehezeket cipeltem, így az újabb kérdésem az lenne, hogy a méhszalagok meg az összes többi ha elgyengült, fel tud e erősödni, van e rá gyógyszer és mit kell tennem hogy meggyógyuljon? Sokszor éreztem hogy az összes belső szervem fáj, le akar szakadni. Ezért viseltem olyan nehezen a havi vérzést is, az utóbbinál úgy éreztem, hogy nem élem túl, de most kicsit jobban vagyok, birok enni, azelőtt enni se birtam, most, hogy táplákkiegészítőt, vitaminokat használok, annyival jobb, hogy birok enni, teát is meg birom inni, csak ha állok húz lefelé a hasam és nagyon fáj, attól is megfájdul, ha beszélek. Menni nem sokat birok mert ha megfájdul, csak a pihenéstől vagyok kicsit jobban. Néha a szemem is elhomályosul, annyira fáradtnak érzem magam. Újra elnézésed kérem, így már jó az email és leírtam a lényeget is, nem csak azt amit az orvos észrevett. Voltam másiknál is, de ő sem hallgat meg, így nem tudom elmondani nekik mi a panaszom, meg se hallgatnak. Remélem tudsz segíteni.
    Üdv Marita

    1. Cserháti Gabi megjegyzése

     Kedves Marita! Akkor keresni kell sajnos egy 3. nőgyógyászt. Gyakran fordul elő, hogy több orvost kell megkeresnünk (saját és a mioma.hu olvasónak tapasztalata) hogy megtaláljuk a nekünk megfelelőt. Véleményem szerint esetedben két különböző dolog egymás hatását súlyosbíthatja.
     1. Mióma – életviteli hibák miatt ösztrogén dominancia, menstruációs problémák, rendellenes vérzés
     2. Fizikai túlterheltség
     Az első problémára a mioma.hu/Tudásbázis/Életmód és Mioma Organic Life kategóriák alatt találod a megoldást, a Hormondiéta, vitaminpótlás, gyógynövénykúrák további alkalmazása mellett.
     A második és első probléma együttes kezelése érdekében a körzeti orvos és szakorvos együttműködésére feltétlenül szükség van. Javaslatom, beutaló kérése 3 hetes gyógyfürdőkúra igénybe vételére. 3 hét táppénz, pihenés, relaxálás, meditáció, kiegészítve nőgyógyászati gyógykezeléssel, gyógyvízben végzett vízi gimnasztikával, kismedencei tornával. Ezzel a módszerrel a túlerőltetett izmok pihennek, a gyenge méhszalagok erősödnek, a gyógyvizes terápia a Mioma Organic Life-al együtt nyújt még hatékonyabb megoldást. Az országban két helyen Parádfürdőn és Harkányban 3 hetes kezelés keretében gyógyítják a nőgyógyászati panaszokkal rendelkező betegeket. A nőgyógyászati gyógyfürdős kezelések alapja a vasas-timsós fürdővíz. A kezelések igénybevételéhez szakorvosi beutaló szükséges.

     1. Zsuzsa megjegyzése

      Nekem a spirulina alga segít a mióma miatti vérzéscsillapításban. Szinte minden ajánlatot kipróbáltam változó sikerrel, ezt már csak minden mindegy alapon vettem meg. Aztán én lepődtem meg a legjobban amikor három hónap vérzésszünet következett. Kicsit össze tudtam szedni magam a több éves kivérzés után.
      Ajánlom sorstársaimnak hátha másnak is segítségére lehet.

     2. Cili megjegyzése

      Évek óta meglévő mióma panaszaim miatt írok. Sajnos két mióma eltávolító műtét után is visszanőttek a miomaim és nagyon súlyos menstruációs vérzéseket okoznak. Egy hónapja a véreredményem 74-es Hemoglobin értéket mutatott. Próbáltam hormonspirált, ami a torzult méh-em miatt sajnos nem jó. Jelenleg gyógyszereket szedek. Problémám, hogy a fogamzásgátló szedés 5 hónapja alatt is minden nap véreztem. Most 2 hete egy másikat szedek, de a vérzés maradt.
      Mi lehet az ok? A fogamzásgátlók nem jók (ezeket azért kaptam, hogy ne legyen erős menstruációs vérzésem, ami valóban nem annyira erős.) Mi lehet az oka a folyamatos vérzésnek? Mit lehet tenni a méheltávolítás előtt, amit természetesen nagyon szeretnék elkerülni? Nem segített sem a Provera progeszteron gyógyszer, sem a hormonspirál, sem a műtétek, ezek szerint a fogamzásgátló tabletta sem, meddig legyek türelmes? Cili

     3. Cserháti Gabi megjegyzése

      Ezekre a problémákra az orvosok tudják a megoldást. Célravezető lenne egy komolyabb hormonvizsgálat (pl. Budai Endokrin Központ) vagy további szakvélemény ill. orvos keresés.

     4. M.K. megjegyzése

      Nagyon erős vérzés esetén mit kell tenni?
      Két napja ömlik.. Kihívjam az ügyeletes orvost?
      Pár hete lejárt az Esmya kúra. Most meg lassan elvérzek…10 percenként mosdó.
      Éjjel nappal. Nem tudok a lakásból kimenni.
      Szédülök, nagyon gyengének érzem magam.

     5. Zoé megjegyzése

      Nekem az udvarunkban szedett pásztortáska segìtet,de orvos mindenképp lásson. Nagyon súlyos lehet a vérzés! En is igy voltam. Korhaz lett a vege es veratomlesztes. Most mutetre varok de folyamatosan gyogyszert szedek igy nem verzek.

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

egy × 4 =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás