Öt lelki konfliktus a mióma hátterében

6

Mint minden betegségben, az életmódbeli kiváltó tényezőkön kívül lelki megpróbáltatások is szerepet játszhatnak a mióma létrejöttében. Öt nő, öt történetén keresztül ismerheted meg a mióma hátterében rejlő lelki okokat.  Közös pont az öt történetben, hogy a betegség kiindulópontja mindig a nőiséget ért konfliktus, egy sokkhatás, egy lelki trauma. Akár óriás miómát is eredményezhet egy mély megrázkódtatásként átélt hosszú ideig elhúzódó konfliktus.  Melyek a jellemző konfliktusok?

 • konfliktus a szülővel
 • szexuális problémák, nemi örömök hiánya
 • agresszivitás, elfojtás
 • gyermekvállalási problémák
 • érzelmi megrázkódtatás

Öt hölgy meséli el a mióma előzményeként átélt lelki tarumát.

Kapcsolódó bejegyzések: Mióma műtét, gyógyítás vagy testi sértés? IMióma méheltávolítás:Gyógyítás vagy testi sértés? II.

Konfliktus a szülővel

„Úgy érzem, az Anyukám számára egy eszköz vagyok a hatalmi vágyainak kiélésében. Anyukám uralkodni szeretne rajtam. Hazudik nekem vagy egyszerűen elhallgat dolgokat. Egy egészséges anya-lány viszonyban a felek megbeszélik egymással a problémákat. Mi nem beszélgetünk semmilyen formában. Azt gondolom , Anyám csalódott, mert lány helyett fiút szeretett volna. Valószínűleg ez lehet a köztünk lévő konfliktus oka. Anyám nem vallja be a saját betegségét sem. De egyszer elszólta magát és borzasztó dolgokat mondott! Kiderült amit régóta próbál elhallgatni, de én sejtettem. Valami van a hasában. Ez minden bizonnyal egy óriási mióma! Anyukám alhasában jobb oldalon feltehetően egy görögdinnye méretű daganat található! Anyám nem sovány, de a daganat kitüremkedése a hasán így is látszik. Nem hajlandó ultrahangra menni. Eszi a sok „szemetet” (műételek). Mindenféle kenőcsöt, fájdalomcsillapítót, gézlapot látok anyám szobájában. Egy korábbi műtét helyén állítólag valamennyire szétnyílt a hasán lévő varrat. Kérem anyámat menjen orvosi vizsgálatra, de hiába!”

Gyermekvállalással kapcsolatos problémák

A nők egyik legnagyobb, a női létüket megkérdőjelező problémája ha NEM születik gyermekük. A nincs gyermekem probléma két alapvető oka:

 • „Ettől a férfitól nem akarok gyereket. Vagy szeretnék csak nem most” 
 • Vagy ennek az ellenkezője. Ha egy nő nagyon szeretne gyermeket, ennek ellenére mégsem lesz gyermeke.

Ezek a lelki vívódások a mióma kialakulásában szerepet játszhatnak. Végül a nő méhe belebetegszik a konfliktusba. Hiszen az anyaméh a nőiség szimbóluma. Ez a szervünk áll kapcsolatban az említett eseményekkel, tágabb értelemben a nőiséggel, szexualitással és anyasággal. A nőiség konfliktusai révén feszültség keletkezik a méhben. A méh képletesen mióma formában tárolja el a sérelmeket, az oldódások hiányát.

Unsplash.com

Örömteli szex hiánya

„Nem hinném hogy csak az életmód hibás mindenért. Hiszen a mióma történetekből kitűnik a nőiességen esett csorba, esetleg a megaláztatás. Előfordulhatott a nő részéről nem kívánt szexuális együttlét vagy ennek ellenkezője is. Vagyis az a helyzet: „Szeretem a párom, kívánom az együttlétet, de bármit teszünk nem élek át orgazmust.” Az eredmény feszültség a méhben. A méh képletesen eltárolja a sérelmeket, az oldódások hiányát. Nem jut megfelelő minőségű boldogság hormonhoz. (oxitocin, endorfin) Boldogsághormonok akkor keletkeznek, ha a nő elégedett a nőiséggel, a szexualitással, az anyaság érzésével.

Miért fontosak a boldogsághormonok? Ezek a hormonok stresszoldó hatással bírnak! Boldog szexuális együttlét során boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetben. Az oxitocin felelős a méhösszehúzódásokért mind a szülés, mind az orgazmus megélése közben. A boldogsághormonok feltehetően hozzájárulhatnak a méh egészségének megőrzéséhez is.

Nagyon valószínűnek tartom, hogy a lelki problémák hozzájárulnak a mióma kialakulásához! Amikor a test és a lélek közötti harmónia megbomlik, a probléma gyakran nőgyógyászati kórképek formájában jelentkezik, ami pszichés problémára figyelmeztet. A szexualitással kapcsolatos megaláztatás, a visszautasítás vagy a nemi örömök tartós hiánya az együttlétet tudat alatt korlátozó betegségek kialakulásához vezethet.”

Agresszivitás, elfojtás

Az erőszakos, agresszív szex is a nőiesség traumája. A szexuális élet görcsössége, merevsége, elakadásai is lehetnek stressz források. Ezek a konfliktusok ráadásul drámaian tartósak, ami együtt jár a vágyak elfojtásával. Ezek a negatív érzések mióma kialakulásához vezethetnek. Főleg a szexuális elfojtás lehet nagyon erős tényező! A mióma üzenete a nőnek: Nem jó, ahogy élsz! Nem éled meg a szexualitást helyesen. Ennek jelzéseként mióma keletkezik.”

Érzelmi sokk

Már elegem van! A mióma 7 cm-rel indult, ami rövid idő alatt 10 cm-re növekedett. Az a durva, hogy senki nem hiszi el nekem azt, hogy a 7 cm mióma 2,5 hónap alatt keletkezett! Valószínűnek tartom hogy a párkapcsolataim problémái állnak a háttérben. Mivel egyik férfi sem volt igazi társam a kapcsolataimban csak én nekik, így mindig tovább léptem x évek után…Nem szeretnék általánosítani, de egyes férfiak borzasztóan önzőek. Az utolsó kapcsolatomnál a szervezetem elutasította őt, így mióma nőtt méhen kívül, hogy ne legyen tőle gyermekem…  Az is durva, hogy minden évben elmentem nőgyógyászati vizsgálatra. Hosszú éveken át a nőgyógyászom mindent rendben talált! Azután egyszer csak hirtelen a semmiből diagnosztizálták a 7 cm nagyságú miómát!”

Kapcsolódó bejegyzések:

Lelki oldás a mióma kezelésének eszköztárában  A mióma lelki oka  Mióma és meddőség  Reményt adó példák az életmódváltást követő gyógyulásra  Meggyógyulsz a miómából ha megérted az okát

Mióma, ösztrogéndominancia kezelése természetesen

Mielőtt belevágsz a mióma műtétbe adj magadnak még egy esélyt. Életmódváltoztatással megállíthatod a miómát. Katt: Mioma Organic Life 3.0 + Hormondiéta

6 hozzászólás
 1. Bükkösi Ildikó megjegyzése

  Szép napot kívánok nektek!🌸 Az én történetemmel szeretném megerősíteni, hogy kimondottan lelki eredetű a myoma és az endometriózis! Hosszú évekig házasságban éltem, defolyamatosan bántott a férjem, verbálisan és fizikálisan,vagy KO val kiütött, vagy leköpött de volt hogy arra ébredtem hogy elszakadt hajnal 04:00 kor a bugyi ami rajtam volt. Volt olyan hogy amíg zuhanyoztam bejött és gusztustalan szavakkal és megjegyzésekkel csúfolta a testemet azt a testet amit szeretett, mert ő közben mondta hogy szeret. A védőnőtől kezdve a szomszédok, a szüleink mindenki tudta mit tesz de nem segítettek. Többször volt kint a rendőrség hiszen a páromnak fegyverhasználati engedélye volt. Volt hogy az 1 éves gyerekkel a kezembe vert és lögdösött. Később elhagyott minket. Három kisgyerekkel maradtam. Nagyon vékony voltam amikor a vérzés problémáim kezdödtek,körülbelül 60 kg voltam három évig pelenkába kerültem. Tudtam, hogy élni akarok így Istenhez fordultam és gyülekezetbe jártam. Az ima hatására jobban lettem. 2016 ban egy diónyi csomót talált a nőgyógyász a jobb mellembe, nem éreztem fájdalmat és emiatt azonnal mammográfiára küldtek. Még ebben az évben novemberben az urológus átküldött a nőgyógyászatra aki mondta, hogy valami van a méhembe és CT re küldtek. Sajnos nem vették komolyan. Hosszú évek alatt csak labor, ultrahang és mindig kinevettek, hogy semmi bajom sincs. Mint kiderült hátsó fali méh myomám és bal oldali endometriózisom van erős vérzésekkel, medence fájdalommal hólyag görcsökkel és hát és derék fájdalmakkal. Az elmúlt évben 30 orvost kerestem meg de nem tettek semmit. A gyülekezetem imalistára tett és folyamatosan imádkoznak értem. Azóta nem menstruálok.
  Körzeti nőgyógyász megvizsgált azt mondta pici a myoma jelenleg nem kell operálni. Ultrahang:2020-Uterus 90×53 mm 20mm myomgóc sejthető endkmetrium vastagság 4,3 Ultrahang:Uterus 126x63mm 23mm myomagóc sejthető. Endometrium 5,5mm mellső falban kissé bal oldalt Ultrahang:Uterus 137x62mm első falán 36 mm átmerőjű myomagöbEndometrium: 3mm. Jelenleg nincs teendő. A mostani ultrahang előtt ;állni,ülni és feküdni sem tudtam. A vizelés fájdalmas volt és vér is jelent meg a nyálkahártyában. Jelenleg nem menstruálok és nem fáj semmim. Várom a cytológiai leletemet.
  Anyukámmal mindent megbeszéltünk. Minden ismerösömmel beszélek és akivel nem szeretném folytatni a barátságos azt elengedtem. Nagyon figyelek az étkezésre és elhagytam a tejtermékeket, hiszen magas volt a húgysavam. Többet mozgok és a legfontosabb megbocsájtani azoknak akik bántottak,mert megbocsájtás nélkül nincs gyógyulás. Orvosomat mindenkinek ajánlom Prof. dr. Bánhidy Ferenc (A mellemben lévő csomó eltünt ez egy kezdődő burjánzó rákos sejt volt. Itt is imádkoztak értem.) Hölgyek! Táncoljatok, mozogjatok, sétáljatok és főleg szeressétek magatokat, mert szépek vagytok! Szeretettel :Ildikó🤗

 2. Annamária P-Sz megjegyzése

  Sziasztok! Sokszor olvastam, hogy visszafordítható a mioma mérete, amennyiben rájövünk a lelki eredetre. Lehet, hogy valaki már gondolt erre a megoldásra, amit most én felvetek. Arra gondoltam, hogy tennék egy kísérletet. Stresszoldás kineziológiai módszerrel foglalkozom a vállalkozásom mellett. Ezzel a módszerrel lelki nehézségeket oldok, úgy, hogy felderítem, hogy a trauma melyik életkorban történt és felidéztetem az akkori elakadást, pontosabban az eseményt, amit az oldás alatt fel is oldunk. Igaz specialitásaim a pánikrohamosok, de, reményeim szerint a mióma méretének csökkenését is eredményezné az oldás. Ezért szükségem lenne öt miómával küzdő hölgyre, akiket oldhatok. Ez egy kineziológiai módszer. Izomteszt alapján vizsgálom meg a tudatalatti információkat. Lényegében pszichológia az egész. Amikor rossz hírt közölnek veled, akkor azt mondják, h ülj le mielőtt közlök veled valamit. Ez azert van, mert az izom az-az a tudatalatti elenged összecsuklik a hír hallatán. Ezt használjuk fel mi kineziológusok egy pontos életkor megállapításánál is. Ezt így nehéz megírni. Fontos tudnod azt is, hogy a tudatalatti (azaz TE) nem enged piszkálni olyan traumákat, amire nem vagy felkészülve. Kapcsolat a csoportban.

  1. Fövenyi-Tòth Barbara megjegyzése

   Szia Annamària!

   Nem tudom, hogy idôben vagyok-e mèg, de most találtam rà, hogy keresel miòmàs hölgyeket vizsgàlati cèlbòl.
   Engem nagyon èrdekelne, habàr nagyjàbòl tudom is a vàlaszt az okokra.
   Viszont nem talàltam meg az elèrhetôsègedet. Tudnàl esetleg valami kapcsolati címet, telszàmot adni?
   Nagyon szèpen köszönöm ès szèp napot minden szèpsèges hölgytàrsamnak!

   1. Cserháti Gabi megjegyzése

    Kedves Barbara, több tízezer, sőt Magyarországon 500.000 miómával rendelkező hölgy van, Remélem hamarosan Annamária és olvasni fogja kérdésedet és válaszolni fog. Ha tudok segíteni kérlek keress. Üdv, Gabi

 3. Lobosóczki Sándorné megjegyzése

  Jó napot kivánok. Több mint 15éve nincs vérzésem. El is vagyok kötve. Egy hete jelentkezet újra a vérzésem, ami szerintem nem normális. Amúgy meg a koromra tekintve 60éves vagyok.

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Szia, kérlek minél előbb keress egy jó nőgyógyászt, a panasszal akár a helyi nőgyógyászati szakrendelő ambulanciát is megkeresheted. Melyik városban vagy? Van más panasz is? Fájdalom? Puffadás?

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás