A mióma lelki okai

17

Bár sok hölgy figyel az életvitelére, rendszeresen sportol, mégis jelenhet meg mióma a méhében. A mióma kiváltó okait tekintve a munkahelyi stressz, a környezeti stressz és a menstális okok is meghatározóak. Zsanett történetén keresztül szeretném bemutatni milyen lelki ok vezethet miómához.

Zsanett története

Októberben egy autóbaleset utáni hasi ultrahangon diagnosztizáltak a hasamban egy 15 cm nagyságú miómát. Mivel akkoriban 41 kilót fogytam, elég jól kitapinthatóvá vált. Azonnal ki akarták venni a a miómát a méhemmel együtt, de én nem engedtem. 37 éves vagyok, még nincs gyermekem.Természetesen nagyon szeretném hogy kisbabám szülessen, ezért mindent el fogok követni annak érdekében hogy természetes módon oldjam meg a kialakult helyzetet. Több eset bizonyítja -a Gabié is- hogy mióma mellett akár 38 év felett is születhet egészséges gyermek. Böjtölök, rendszeresen sportolok,  és a stressz oldására  is nagyobb hangsúlyt fektetek.

Mióma oka Miért jön létre D vitamin hiány? Mióma és kismedencei gyulladások Mióma és pajzsmirigy alulműködés Mi okozza a hormonműködés zavarát? Az ösztrogén szerepe a mióma kialakulásában A hagyományos kínai orvoslás és a mióma Okok között a rossz anyagcsere? Menstruációs panaszok, szelíd gyógymódok I. Miómák elhelyezkedése

Mióma mint a gyermekvállalási problémák következménye

Gyakorló parapszichológusként hiszem, hogy a betegségnek lelki oka i meghatározóak. Szakértők szerint a mióma a gyermekvállalással kapcsolatos félelmekre, blokkokra, megoldatlan problémákra vezethető vissza. Az Új Medicina  ezt a feltételezést erősíti meg. Dr. Hamer az Új Medicina atyja szerint a betegségek hátterében mindig  lelki megrázkódtatás áll. Kapcsolódó bejegyzés:Meggyógyulsz a miómából ha megérted az okát

Saját véleményem szerint a miómának lehet egy másik lelki oka is, a szüleinkhez fűződő viszony.  További ok lehet még  a családi örökség. Anyai,  nagyszülői ágon előforduló mióma.

Négy évvel ezelőtt bukkant fel az életemben az “igazi szerelem”. Ez csupán másfél hónapig tartott,  mert a párom eltűnt hirtelen.  Nagyon megviselt lelkileg az egész. Kilenc hónapon át nem jött meg a menstruációm. Egész életemben voltak menstruációs problémáim a stresszes időszakaimban, így az első pár hónapban a menzesz kimaradásnak nem tulajdonítottam jelentőséget.

Egy este a szőnyegen ültem otthon, amikor úgy éreztem, valami megmozdul a hasamban. Mintha rúgást éreztem volna belülről. Azt gondoltam állapotos vagyok. Kiszámoltam a volt szerelmemmel való együttlétünk óta négy és fél hónap telt el.  Ha terhes lennék, félidős lennék. Ha így lett volna, időszerű lett volna, hogy megmozduljon a baba. Vártam, figyeltem. A rúgást pár perc múlva újra éreztem. Másnap terhességi tesztet csináltam. Sajnos nem lettem terhes.

Fotó: vorteilhaftwebseite.com

Méh-mióma mint a gyermek utáni vágy kivetülése

Nem sokkal később kórházba kerültem epegörccsel. Itt kiderült, van egy egészen kicsi miómám. Tehát a mióma  növekedése a nagy szerelmemmel  való szakításom után kezdődött. Kisbaba helyett miómát növesztettem. Időközben kiderült, hogy amig én mióma formájában a méhembe teremtettem  egy gyermeket, addig a volt páromnak a velem való szakítás után a 9. hónapban egy másik hölgytől született kisfia.  Ezek megdöbbentő összefüggések. Azóta négy év telt el, a  mióma négy éve növekszik a méhemben.

Elérkezett az idő hogy a mióma kialakulásában szerepet játszó belső lelki konfliktust megoldjam. Munkám során már sok-sok embernek segítettem.  Saját problémám megoldása sokkal nehezebb. Olvastam egy hölgyről, aki kosárlabda méretű miómáját hat hét alatt „tüntette el” el,  az életmódváltás mellett belső munkával.

Elvégeztem a könyv lelki gyakorlatait, és szinte azonnal puhább lett a hasam. Meggyőződésem, hogy a miómát mind fizikai, mind lelki oldalról kezelni kell a gyógyulás érdekében. A miómát  saját gondolatainkkal MI teremtjük magunknak. 

Zsanett

Javaslat

A mióma ösztrogénfüggő daganat, melynek okai a gyakori peteérési zavar (a tüszőrepedés elmaradása, a progeszteronhiány, az egyoldalú ösztrogénterhelés). Ilyen esetben tehát a kiváltó okot kell megszüntetni. Hogy ez sikerüljön életmódváltással befolyást gyakorolhatsz a mióma növekedés gyorsaságára, vagy a növekedés visszafordítására. Ha kitartó vagy és jól csinálod a miómák akár el is sorvadhatnak. Milyen lépéseket kell tenned ennek érdekében, megtudod itt!

 

Forrás:

http://elozoeletek.blogspot.hu/2016/01/a-kreativ-ero-megkovult-gyongye-mioma.html

https://vorteilhaftwebsite.com/traumdeutung-baby-traumsymbole-und-ihre-bedeutung/  

 

 

17 hozzászólás
 1. Móni megjegyzése

  Kriszta Megjegyzése fentebb 8 hónapja:
  „15 ès 8 cm miámákat műtöttek ki nekem hat ève. Rá 7 hónapra spontán teherbe estem. …”

  Szeretném Tőle megkérdezni, ki tudta ekkora mióma kiműtésével megtartani a méhét és mi az elérhetősége?

 2. Dalma megjegyzése

  Sziasztok! Arról szeretnék tőletek érdeklődni, hogy akiknek volt már méh mióma eltàvolító laparos műtéte utána tudtak e babát vállalni, mert nekem jelenleg van egy 6×5 cm es miómám amit hamarosan el is távolítanak de eddig 4 szülész-nőgyógyász szakorvos véleményei alapján 2-en azt mondták próbáljak meg így mióma melett teherbe esni ami ugye eddig sajnos nem jött össze az elmúlt 3 évben, másik két orvos szerint pedig a műtét után már egyáltalán nem lehet gyerekem bár ezt nem tudom mire alapozzák. Sajnos eddig magyarázatot nem kaptam rá normálisan senkitől. Egy orvos szerint pedig aki meddőségi specialista is egyben azt mondta, lehetséges a műtét után a babavállalás de nem természetes úton csakis beültetéssel. Na most így nem tudom mire számítsak? Megköszönném ha írnátok véleményeket vagy akik mióma műtét után szültek babát mik voltak a tapasztalaitok? Kórházban kellett tölteni végig a terhességet vagy semmilyen probléma nem volt a terhességetek alatt? Már van egy nagy fiam de még szeretnénk egy babát a jelenlegi párommal is, 38 éves vagyok. Köszönöm szépen előre is a válaszaitokat!

  1. Ági megjegyzése

   Annyit tudok hozzáfúzni, nekem mióma eltavolítasnal sulyosabb mehet erinto mutetem volt szules elott 1 evvel mindossze es ikreket hordtam ki, nem kellett befekudnom elore a korhazba, csak annyi, h császár kellett.

   1. Kati megjegyzése

    Nekem az 5 cm es miómára azt mondták hogy ha csak azt veszik ki akkor lesz egy nagy heg a méhen és a méhem is kisebb lesz ezáltal. Ha össze is jönne a terhesség akkor nem biztos hogy ki tudnám hordani és csak a császár jöhetne szóba mert szülés közben szétrepedhetne a méhem. De ahogy előttem írták, jó néhányan estek már mióma mellett teherbe és szültek gond nélkül.

    1. Berni megjegyzése

     Nekem 7 cm miómat vettek ki laparoval 2016-ban. 2020-ban szültem császárral. 36 voltam, nem volt semmi gond a terhességgel.

     1. Zita megjegyzése

      Azt szabad tudni, h kik ezek az orvosok, akik ezt mondták? Nekem volt mióma műtétem. Utána egyszer lombikkal, egyszer természetes úton sikerult teherbe esnem.

     2. Dalma megjegyzése

      A császármetszéstől nem félek, mert az első gyerekem így született nem volt semmi gondom ezzel, viszont az nagyon érdekelne, hogy miért akadályozott a méh mióma műtét után a természetes úton való teherbeesés…

     3. Kriszta megjegyzése

      15 ès 8 cm miámákat műtöttek ki nekem hat ève. Rá 7 hónapra spontán teherbe estem. Kilenc èv sikertelensèg után. Ne hallgass a vészmadarakra.

     4. Anna megjegyzése

      Sziasztok! Nekem 10 éve van miómám, az első kisfiam születése után a 6 hetes kontrollon derült ki. Második kisfiam már a 6cm-es hátsó fali miómám mellett fogant. A terhesség alatt nem változott jelentős mértékben a mérete, és természetes úton szültem. Teherbeesés előtt olyan erős menstruációim voltak, hogy többször elájultam. 10 hónapja szültem, 4 hónapja menstruálok, és úgy érzem sokkal jobb a helyzet, mint előtte! Nekem azt mondta az orvosom, ha szeretnék még babát semmi esetre se operáltassam meg magam, mert nagyon kockázatos.

     5. Andrea megjegyzése

      Terhességem első uh-ján állapítottak meg egy db 2cmes miomát, ami a terhesség végére hormonok hatására csecsemő fej méretűre nőtte ki magát. Természetes úton, komplikáció mentesen szültem. Azóta is minden nap köszönetet mondok

     6. Judit megjegyzése

      Szia Dalma, engem 2018-ban műtöttek 2-szer miómával, másodjára, laparoszkóppal sikerült eltávolítani. Nekem is azt mondták, hogy valószínű meddőségi kezelésre lesz szükség, de próbálkozzunk addig, tavasszal visszatérünk rá. Mindenki legnagyobb megdöbbenésére a műtét után 4 hónappal természetes úton teherbe estem! Végig veszélyeztetett voltam, kórházba ugyan nem kellett befeküdnöm, de a doktornőm különösen odafigyelt rám (nem tudom eléggé megköszönni neki!), és csak császárral szülhettem. A belső heg miatt harántfekvéses volt a kislányom, emiatt kellett Dévényre járnunk, de egy tökéletes terhesség volt, tökéletes kisbabám született! Annyi volt a kitétel, hogy a kistesóval várni kell 1 évet. Akkor jött a következő döbbenet: a letelt 1 év után egy héttel terhes voltam! Pedig még miómásan számtalanszor hallottam, hogy nagyon rossz helyen van a mióma, ezzel a méhhel nem lehet teherbe esni, meg ha valaha lesz is babám, az csakis lombikkal.Drukkolok hogy sikerüljön.

  2. Cserháti Gabi megjegyzése

   Szia, én a közösségben már mindenre láttam példát. Szóval bármi lehet. A barátnőm mindkét gyerekével úgy lett terhes, úgy hordta ki a babákat, hogy voltak közben miómái. Egyedül annyi volt, hogy nem szülhetett természetes úton, csak császárral.

 3. Barbara megjegyzése

  Sziasztok! Majdnem fél éve volt laparoszkópos mióma műtétem, kiszedtek több miómát is, egyet viszont bent hagytak a méhemben, mert az orvosom szerint, ha gyermeket szeretnék vállalni, akkor túlságosan “szét kellett volna farigcsálni a méhem”, ami a teherbeesés esélyeit igencsak csökkentette volna. Voltam kontrollon, és most kiderült, hogy a bent hagyott mióma miatt is kicsi az esély a teherbeesésre, ha pedig sikerül, nagy a kockázata a vetélésnek. Volt közületek olyan, akinek így megfogant egy kisbaba? És miket lehet tenni a termékenység növelésére? Köszönöm előre is a válaszaitokat.

  1. Olga megjegyzése

   Szia! Érdemes lenne egy meddőségi specialista véleményét kikérni ebben a kérdésben (ha eddig nem tetted meg). Valszeg újabb műtétre lesz szükséged. Drukkolok, h ne így legyen és mihamarabb összejöjjön a baba.

   1. Noémi megjegyzése

    Szia! Aloe vera termekeket szedett egy ismerősöm akit meddőnek mondtak. Ma két 3 és négy éves kislánya van. Ki lehet próbálni ártani nem árt…Jó babázást!

    1. Vivien megjegyzése

     Szia! Nekem mindig tele volt a méhem, többször is műtöttek, de újra és újra kiújultak. Mégis megfogant a kisfiam természetes úton, úgy hogy gyakorlatilag a terhesség végére nagyobb volt a mióma mint a baba feje.39. hétre született, gyakorlatilag panaszmentes várandóságom volt. A legjobb barátnőmnek szintén 5 centis mióma mellett született mindkét gyereke időre. Szóval igen lehet.

     1. Cserháti Gabi megjegyzése

      Szia Barbi, egy év próbálkozás után estem teherbe mióma, adenomiózis mellett. Nekem sem volt könnyű, de ma már egy csodás 13 éves kisfiú édeasanyja vagyok. A legjobb dolog az életemben ez a csodagyerek. Akkoriban szedtem nonsptop tökmagolajat, diétáztam, Lenkei vitaminokat szedtem és fagyöngyöt is. https://mioma.hu/termekenysegfokozo-fagyongy-mioma-eseten/ Kívánom hogy sikerüljön neked is! Ölelés

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás