A mióma természetes úton történő gyógyítása

Menstruációs panaszok, szelíd gyógymódok I. rész

A menstruációs panaszoknak több oka lehet, ezek egyike a mióma
1
 Menstruációs panaszok
A menstruációs panaszoknak több oka lehet, ezek egyike a mióma

Itt egy kétrészes cikksorozat első részét olvasod.

A mióma tünetek között szinte mindenkinél előfordulnak menstruációs problémák, gyakran előforduló alhasi görcsök, alvadt vér darabok megjelenése. Mindezt teljes legyengülés, napokig tartó görnyedt vánszorgás, egyeseknél depresszió követi.

Olyan esetet is ismerek akinél több hónapra kimaradt a menstruáció. Mióma esetében a méhfal rugalmatlansága miatt általában erősebb vérzés alakulhat ki. Ebben az összefoglalóban arról olvashatsz, milyen okok vezethetnek még a menstruációs fájdalmak és alhasi görcsök kialakulásához.

 

Hogyan gyógyítja mindezt az orvostudomány? Mi lenne valójában a jó megoldás?

A nőkön kívül vajon komolyan veszik a szakemberek a menstruációs panaszokat?

Mi az oka az alvadt vérdarabok megjelenésének?

Mi lehet az összefüggés a mióma, az erős vérzés és a táplálkozás között?

 

Már 5000 évvel ezelőtt is szenvedtek a nők a menstruációs panaszoktól?

Ötezer éve ismerik ezt a problémát, eddig mégsem foglalkozott vele senki komolyan! Itt az ideje hogy ezt a hiányosságot pótoljuk! Lehet, hogy ebben az összefoglalóban lesz számodra pár közismert dolog, de az is lehet hogy nem. De ha találsz legalább egy-két megfontolásra érdemes gondolatot, már érdemes végigolvasnod. Ha itt-ott hibát találsz, netán orvos, gyógyszerész vagy, a szakkifejezések pontatlanságát nézd el nekem. Remélem az összefoglaló tartalma és mondanivalója pótolja majd a hiányosságokat.

A menstruációs fájdalmak nagyon komolyan érintik a mindennapokat, gyakran napokra kieshetünk a hétköznapi életritmusból. A fájdalmak és a görcsök enyhítésére alkalmazott gyógyszerek inkább tüneti kezelést nyújtanak, mint igazi megoldást, nem is beszélve a gyógyszerek mellékhatásairól, amelyek összességében egyáltalán nem biztos hogy a valódi gyógyuláshoz vezetnek. Milyen természetes eszközök állnak rendelkezésedre a menstruációs fájdalmak enyhítésére?

 

A menstruációs panaszok típusai

Számos nőt “bénítanak” meg napokra a menstruációkor jelentkező alhasi görcsök és fájdalmak. A görcsök a méhnyálkahártya leválásával járó méhösszehúzódásokból erednek. A fájdalmas menstruációhoz gyakran társul kellemetlen gyomorfájdalom, hányinger, hányás, hátfájás, teljes kimerültségérzés. Sokan ez idő alatt a legsúlyosabb fokú, 3-as erősségű “érzékenységben, szenzibilitásban” szenvednek, amely akár súlyos depressziót is kiválthat. Aki nem élt át hasonló gyötrelmet, el sem tudja képzelni milyen lehet az!

 

Menstruációs panaszok: az orvostudomány megoldásai

Az orvostudomány két megoldást kínál:

  • különféle fájdalomcsillapító szereket
  • hormonális fogamzásgátlókat

 

Az utóbbit fiatal lányoknak írják fel, pedig ők nem is gondolnak fogamzásgátlásra, csak a menstruációs fájdalmak és görcsök enyhítését szeretnék elérni. A közismert mellékhatásokat tekintve a mesterséges hormonterápiát kételkedve kell fogadnunk. Az orvosod TALÁN ismeri a menstruációs panaszokat enyhítő gyógynövényeket, úgyszintén speciális étrendi javaslatokat is tudna ajánlani, azonban ilyen gyógymódokkal mégis ritkán találkozunk.

 

A menstruációs panaszok okai

A menstruációs panaszok első történelmi utalásai egészen az 5000 évvel ezelőtti Mezopotámiába nyúlnak vissza, ahol a nők szintén szenvedtek menstruációs panaszokban. Ezek szerint a menstruációs panaszok normálisnak, akár természetesnek számítanak? Bizonyos fokú elviselhető mértékű kellemetlenség  még “elmegy”. De ha a panaszok elviselhetetlenné válnak, és a nő napokon keresztül összegörnyedve vánszorog és a hasára helyezett meleg vizes flakon nélkül élni sem tud, akkor egészen bizonyos, valami természetellenes dolog áll a háttérben.

Ebben az esetben tehát kisebb vagy nagyobb mértékű rendellenességről beszélhetünk. Bár a menstruációs panaszok kezelését az orvostudomány feladatának tekinti – azonban ha nem állapítanak meg a beteg esetében súlyos testi elváltozást – a panaszokat mégsem veszik kellően komolyan. Pedig valójában a menstruációs panaszoknak megvannak a maga okai, amelyeket kezelni kell. És ha ezek az okok bizonyos mértékben már az antik világ asszonyait is érintették, legfőbb ideje hogy az okok végére járjunk.

 

A fájdalmat előidéző hormonok  és a menstruációs panaszok

A menstruációs panaszok egyik oka a prosztaglandinok egyik fajtájának méhnyálkahártyában történő felszaporodása. A prosztaglandinok szöveti hormonok amelyeknek három típusa van, ezek:

  • Dihomogammalinolensav DGLA (Prostaglandinok I. csoport) vagy
  • Arachidonsavból álló               (Prostaglandinok II. csoport) vagy
  • Eicosapentaensavból EPA             (Prostaglandinok III csoport)

 

A fájdalmas és görcsös menstruációt kiváltó prosztaglandinok a II. csoportba tartoznak. Ezek felerősítik a fájdalmat és a fájdalomérzékelést, gyulladást váltanak ki, összeszűkítik a véredényeket és felerősítik a véralvadás folyamatát. Ezt pontosan tudja az orvostudomány, amire fájdalomcsökkentőket (pl. ASS, Acetilszalicil-savak, Aspirin) ajánl, amelyek célirányosan ezeknek a káros prosztaglandinoknak a hatását gátolják. Ezzel csak az a baj, hogy a gyógyszerek egyidejűleg a két másik jótékony hatású prosztaglandin (I. és a III. csoport) működését is akadályozzák.

Holott az I. és III. csoportba tartozó prosztaglandinok a II. csoportba tartozó fájdalmat okozó prosztaglandinok természetes ellenszerei.

Az I. és III. típusú prosztaglandinok enyhítik a gyulladásokat, csökkentik a véralvadást és leállítják a fájdalom és gyulladásokat kiváltó II. típusú prosztaglandinok keletkezését. Az Acetylszalicilsav (ASS) fájdalomcsillapítók ezért hosszabb távon felerősítik a fájdalmat, mivel azok a test-azonos természetes prosztaglandinokat hatástalanítják.

 

Az állati eredetű élelmiszerek felerősítik a fájdalmat és a gyulladásokat?

Felmerül tehát a kérdés, a normálistól jóval nagyobb mennyiségű káros II. típusú prosztaglandinok honnan származnak? Az ok az állati eredetű élelmiszerekben keresendő, mivel az a II. típusú káros prosztaglandin keletkezéséhez szállít anyagokat, ezzel ellentétben nincs bennük anyag a hasznos I. és III. típusú prosztaglandinok előállításához. A legtöbb állati eredetű termék (hús, kolbász, szalámi, tejtermékek, tojás) arachidon-savakat tartalmaznak, amelyek táplálják a fájdalmat és a gyulladásokat. Ezzel ellenkezőleg például az …………….. és ………………… alfa-linolén savakat tartalmaz, amely a fájdalomnak kétféleképpen tudja elejét venni. Egyrészt megakadályozza a testben az arachidonsavak keletkezését, ezzel egy időben olyan anyagokat közvetít amelyek a jótékony hatású I. és III. típusú prosztaglandinok előállítását segítik.

 

Az értékes zsírsavakat tartalmazó olajok

A megoldás az állati eredetű termékek fogyasztásának csökkentése és a zsírszükséglet gondosan válogatott növényi olajokból történő fedezése. Ez azt jelenti hogy a salátákhoz és a nyers ételekhez, magas tápértékű, hidegen sajtolt magas Omega-3 zsírsavtartalmú olajokat kell használni. Ha olajat szeretnél melegíteni akkor használj extra szűz olivaolajat (ez a nyers salátákra is kiváló). Bizonyos főzési módokat kerülj, mint például a frittőz használata.

 

Az ásványi anyag hiány okozta menstruációs panaszok

Az alhasi görcsökre való hajlam sok esetben visszavezethető erre a hiányzó ásványi anyagra, ezért célirányosan ezt a hiányzó élelmiszert kell fogyasztanod. Ez azt jelenti hogy nemcsak napi XY, de más ásványi anyagokkal is maximálisan fel kell tölteni a szervezetet a fájdalmas menstruáció megelőzése érdekében. A fájdalmas menstruáció utolsó oka az éveken át tartó savasító táplálkozás és életmód, amelyet csak hosszú idő munkája során lehet megszűntetni. Vedd figyelembe, hogy legalább 12 hónapon keresztül kell szájon át szedni az XY ásványi anyagot, hogy az intracelluláris magnéziumszintet ismét a megfelelő szintre emeld. Ha a bőrön át felszívódó magnézium-chloridot használsz (pl. MAGOL), akkor a sejtszintű magnéziumszint elérheti 6-7 hét alatt a kívánatos szintet.

 

A savasodás miatt kialakuló menstruációs panaszok

A fájdalmak annál erősebben jelentkeznek, minél erősebb a szervezet savasodása. A stresszel, élvezeti szerekkel (nikotin, koffein, cukor) és gyógyszerek fogyasztásával “tarkított” rossz táplálkozási szokások ásványi anyag hiányhoz és a méreganyagok felhalmozódásához vezetnek. Mindezek a káros hatások idővel különböző betegségek formájában jelentkeznek, tehát egy hosszú távon végzett LÚGOSÍTÁS összekötve a szervezet kielégítő vitaminellátásával nemcsak a menstruációs panaszokat, a miómát, hanem sok más kellemetlen egészségügyi problémát is csökkenthet, vagy megszüntethet.

Menstruációs panaszok, szelíd gyógymódok II. részében konkrét lépéseket fogok leírni a menstruációs panaszok megszüntetése érdekében. Hasonlóan ahogy például a Mioma-Organic-Life programban leírtam a miómára vonatkozóan.

 

A következő részből megtudod:

Milyen ételeket kell kerülni?

Milyen ételeket szabad enni?

Milyen vitaminoknak kell feltétlen elegendő mennyiségben rendelkezésre állnia a szervezetedben hogy a menstruációs fájdalmak csökkenjenek?

Milyen gyógynövényeket ajánlatos használnod?

Melyik az egyik leghatásosabb görcsoldó tea/növény!

 

A menstruációs panaszok, szelíd gyógymódok II. részét itt olvashatod.

 

Ha tetszett a cikk, kérlek like-old az oldalt, oszd meg, vagy csatlakozz hozzánk Facebookon!

 

Forrás:
http://www.zentrum-der gesundheit.de/menstruationsbeschwerden.html#ixzz39Pr30It1

 

1 hozzászólás
  1. Tóth Teodóra megjegyzése

    KÖszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm!
    Végre tudom mi a bajom! A legtöbb tünet stimmel, végre tudom mit kezdjek vele. Annyira megkönnyebbültem!

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

4 + 20 =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás