A mióma természetes úton történő gyógyítása

Így készíts otthon természetes antibiotikumot!

a vírusfertőzés megelőzése érdekében

0

Koronavírus járvány idején a betegség ellen védelmet nyújtó hatékony házi gyógymódot keresünk. A hagyományos antibiotikumokat nem igazán szeretjük, a bélflórát rombolják. Ezért biztosan Te is gondoltál arra milyen szuper lenne, ha vírusfertőzés idején néhány konyhai nyersanyagból rövid idő alatt saját „bélflórabarát” házi vírusölő antibiotikumot gyárthatnál.

Bár a hagyományos antibiotikumok főleg baktériumok ellen veszik fel a harcot, a természetes antibiotikum két összetevőnek köszönhetően (fokhagyma és gyömbér) vírusok ellen is védelmet nyújthat.
A természetes antibiotikum hatóanyagai olyan mértékben képesek az immunrendszert erősíteni, hogy azok akár a vírusok elleni védekezésben is segítségünkre lehetnek. A természetes antibiotikum koktél eredeti recept a járványok sújtotta középkori Európából származik. Több száz éves receptúra

Fotó: Zentrum der Gesundheit

Így készíts 7 dl természetes antibiotikumot!

A természetes antibiotikum érlelési ideje az eredeti recept szerint két hét. Sokkal inkább a megelőzésben fontos, mint a már kialakult betegség kezelésben. A természetes antibiotikum hatóanyagai érlelés nélkül is antivirális hatásúak. A természetes antibiotikum hatóanyagai több baktériumtípus és más paraziták, például gombák (candida) ellen is védelmet nyújthat. Javítja a vérkeringést és nyirokkeringést. Az egyes összetevők önmagukban gyengék, együtt viszont többszörös védő hatást nyújtanak. Kumuláló hatásának köszönhetően egyszerre több betegség előidéző tényezővel szemben is felveszi a versenyt. Már meglévő betegség esetén az orvosi terápia kiegészítéseként használd. Ha valamelyik összetevőt kihagyod, az összhatás megváltozhat.

Előkészület

Vegyél fel gumikesztyűt. A hagyma szeletelés az orrnyálkahártyát irritálja, könnyezni fogsz.

Az elkészítés ideje 20 perc
Érlelési idő két hét

0.7 liter természetes antibiotikum összetevők

  • 7 dl bio, természetes szűrt házi almaecet
  • 25 gramm (1 fej) megtisztított fokhagyma
  • 70 gramm ( 2 közepes fej) felszeletelt vöröshagyma
  • 2 db friss pepperoni vagy chili paprika apróra vágva
  • 25 gramm friss gyömbér
  • 15 gramm friss tormagyökér
  • 27 gramm friss kurkumagyökér
  • ¼ teáskanál örölt feketebors
  • 2 evőkanál vegyes virágméz

Az apróra vágott összetevőket alaposan keverd össze egy üvegtálban. Helyezd a keveréket egy nagyobb befőttes üvegbe. Öntsd rá az almaecetet, úgy hogy teljesen ellepje. Zárd le az edényt, rázd össze erősen.
Helyezd az üveget két hétre száraz, hűvös helyre. Naponta többször rázd össze. A fokhagyma, chili antivirális hatóanyagai így átszivárognak az almaecetbe. Két hét elteltével szűrd át egy üvegbe. Préseld ki olyan erősen amennyire csak lehet, úgy hogy minden csepp szivárogjon át az üvegbe.

A keveréket kis mennyiségben főzéshez is használhatod. A kapott folyadék a Te saját készítésű antibiotikumod.

Eltarthatóság

Az eredeti forrás szerint antibiotikumunkat nem szükséges hűtőben tárolni. Elegendő a hűvös kamra.
Ameddig a keverék íze és illata friss, ez általában három hónap, addig eltartható. Ha íze és illata megváltozik, akkor járt le a „szavatossági ideje”.

Használat

Vigyázz! A keverék nagyon erős és csípős. Mokkáskanálnyi mennyiséget tesztelj, hogy le tudod-e nyelni.
Sokan önmagában is képesek elfogyasztani, van aki csak vízzel hígítva képes lenyelni. Ha már a fertőzés a torokba került, mindenképpen hatásos lehet a hígítatlan természetes antibiotikum!
Fogyassz naponta egy evőkanál természetes antibiotikumot a vírusfertőzés megelőzése, az immunrendszer védelme érdekében. Ha túl csípősnek találod, igyál utána vizet.

Igazolt vírusfertőzés esetén emeld az adagot!

Naponta emeld a mennyiséget egészen egy likőrös pohárig. Komolyabb fertőzés esetén emeld az adagot, ajánlott a napi 5-6 alkalommal egy evőkanál mennyiség éhgyomorra fogyasztása. (ha bírja a gyomrod)
Betegség megelőzésként fogyaszd 14 napig. Tarts négy hét szünetet, majd folytasd a kúrát újabb 14 napig.

Ha más gyógyszert is szedsz, beszéld meg kezelőorvosoddal a teendőket.

A természetes antibiotikum minden esetben orvosi kezelés melletti kiegészítés, semmiképpen nem szabad elhagyni az orvos által felírt készítményeket.
Ha tisztán fogyasztod, készíts elő egy szelet narancsot és citromot. A hígított keverékkel gargalizáni is lehet.
Levesekbe is használhatod, lenmagolajjal összekeverve szuper egészséges salátaönteted lesz.

Forrás:
  • https://www.zentrum-der-gesundheit.de/natuerliche-antibiotika-selbst-hergestellt-ia.html
    Ever Kills Any Infections in The Body, Januar 2015, (Das ist das absolut mächtigste natürliche Antibiotikum es bekämpft jede Infektion im Körper)
  • Chao-Ying et al, Edible Vinegar: Its bactericidal action and efficacy, Medical Journal of Qilu, 2007-03, (Geniessbarer Essig: seine bakterizide Wirkung und Wirksamkeit)
  • Silva Pinto M et al, Vinegar as an antimicrobial agent for control of candida spp. In complete denture wearers, Journal of Applied Oral Science, Nov/Dec 2008, (Essig als ein antimikrobielles Agens zur Kontrolle von Candida spp. bei Vollprothesenträgern)
  • Cortesia C et al, Acetic Acid, the Active Component of Vinegar, Is an Effective Tuberculocidal Disinfectant, American Society for Microbiology, 25 February 2014, (Essigsäure, der aktive Inhaltsstoff von Essig, ist ein effektives Tuberkolozid-Desinfektionsmittel)
  • Mota AC et al, Antifungal Activity ofAppleCiderVinegaron Candida Species Involved in Denture Stomatitis, Journal of Prosthodontics, 2015 Jun;24(4):296-302, (Antifungale Aktivität von Apfelessig auf Candidaspezies involviert bei Mundfäule durch Zahnersatz)
  • Sivam GP, Protection against Helicobacter pylori and other bacterial infections by garlic, The Journal of Nutrition, 2001 Mar;131(3s):1106S-8S, (Schutz vor Helicobacter pylori und anderen bakteriellen Infektionen durch Knoblauch)
  • Goncagul G et al, Antimicrobial effect of garlic (Allium sativum), Recent Patents on Anti-infective Drug Discovery, 2010 Jan;5(1):91-3, (Antimikrobielle Wirkung von Knoblauch (Allium sativum))
    Lanzotti V et al, Antifungal saponins from bulbs of garlic, Allium sativum L. var. Voghiera, Phytochemistry, 2012 Jun;78:126-34, (Antifungale Saponine von Knoblauchknollen, Allium sativum L var. Voghiera)
    Bayan L et al, Garlic: a review of potential therapeutic effects, Avicenna Journal of Phytomedicine, 2014 Jan-Feb; 4(1): 114, (Knoblauch: Ein Review der potentiellen therapeutischen Wirkungen)
  • Zohri AN et al, Antibacterial, antidermatophytic and antitoxigenic activities ofonion(Allium cepa L.) oil, Microbiological Research, 1995 May;150(2):167-72, (Antibakterielle, antidermatophytische und antitoxigene Aktivitäten von Zwiebel- (Allium cepa L.) l)
  • Kim JH, Anti-bacterial action of onion (Allium cepa L.) extracts against oral pathogenic bacteria, The Journal of Nihon University School of Dentistry, 1997 Sep;39(3):136-41, (Antibakterielle Wirkung von Zwiebel- (Allium cepa L.) extrakten gegen orale pathogene Bakterien)
  • Hannan A et al, In vitroantibacterialactivity ofonion(Allium cepa) against clinical isolates of Vibrio cholerae, Journal of Ayub Medical College, 2010 Apr-Jun;22(2):160-3, (In vitro antibakterielle Wirkung der Zwiebel (Allium cepa) gegen klinische Isolate von Vibrio cholerae)
  • Sharifi-Rad J et al, Plants of the genus Allium asantibacterialagents: From tradition to pharmacy, Cellular and Molecular Biology, (Pflanzen der Gattung Allium als antibakterielle Agenzien: von der Tradition zur Pharmazie)
  • Cichewicz RH et al, The antimicrobial properties of chile peppers (Capsicum species) and their uses in Mayan medicine, Journal of Ethnopharmacology, 1996 Jun;52(2):61-70, (Die antimikrobiellen Eigenschaften von Chili (Capsicum Spezies) und seinem Gebrauch in der Medizin der Maya)
  • Omolo MA et al, Antimicrobial Properties of Chili Peppers, Infectious Deseases & Therapy, 06. Juni 2014, (Antimikrobielle Eigenschaften von Chili)
  • Marini E et al, Antimicrobial and Anti-Virulence Activity of Capsaicin Against Erythromycin-Resistant, Cell-Invasive Group A Streptococci, Frontiers in Microbiology, 2015; 6: 1281, (Antimikrobielle und antivirulente Wirkung von Capsaicin gegen erythromycinresistente, zellinvasive Gruppe A Streptokokken)
  • Akoachere JF et al, Antibacterialeffect of Zingiber officinale and Garcinia kola on respiratory tract pathogens, East African Medical Journal, 2002 Nov;79(11):588-92, (Antibakterielle Wirkung von Zingiber officinale und Garcinia kola auf Pathogene des Atemwegtrakts)
  • Ficker CE et al, Inhibition of human pathogenic fungi by ethnobotanically selected plant extracts, Mycoses, 2003 Feb;46(1-2):29-37, (Hemmung von humanpathogenen Pilzen durch ethnobotanische selektierte Pflanzenextrakte)
  • Karrupiah P et al, Antibacterial effect ofAllium sativumcloves andZingiber officinale rhizomes against multiple-drug resistant clinical pathogens, Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine, 2012 Aug; 2(8): 597601, (Antibakterielle Wirkung von Allium sativum Zehen und Zingiber officinale Rhizome gegen multiresistente klinische Pathogene)
  • Khazal Kadhim Hindi et al, Antibacterial activity of the aquatic extract of fresh, dry powder ginger, apple vinegar extract of fresh ginger and cruid oil of ginger (Zingiber officinale) against different types of bacteria in Hilla City, Iraq, International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, April 2014, (Antibakterielle Aktivität des wässrigen Extrakts aus frischem, trockenem Ingwerpulver, Apfelessigextrakt aus frischem Ingwer und Rohöl aus Ingwer (Zingiber officinale) gegen verschiedene Arten von Bakterien in Hilla City, Irak)
  • Park HW et al, Antimicrobial activity of isothiocyanates (ITCs) extracted fromhorseradish (Armoraciarusticana) root against oral microorganisms, Biocontrol Science, 2013;18(3):163-8, (Antimikrobielle Aktivität von Isothiocynaten (ITCs), extrahiert aus Meerrettich (Armoracia rusticana) -wurzeln, gegen orale Mikroorganismen)
  • Moghadamtousi SZ et al, A Review on Antibacterial, Antiviral, and Antifungal Activity of Curcumin, BioMed Research International, 29 April 2014, (Ein Review über die antibakterielle, antivirale und antifungale Aktivität von Kurkuma)
  • Tyagi P et al, Bactericidal Activity of Curcumin I Is Associated with Damaging of Bacterial Membrane, PloS One, 2015; 10(3): e0121313, (Bakterizide Wirkung von Kurkuma ÖI ist mit der Schädigung des Bakterienmembrans verbunden)
  • Izui S et al, AntibacterialActivity of Curcumin Against Periodontopathic Bacteria, Journal of Periodontology, 2016 Jan;87(1):83-90, (Antibakterielle Wirkung von Kurkuma gegen periodontopathische Bakterien)
  • Zarringhalam M et al, Inhibitory Effect of Black and Red Pepper and Thyme Extracts and Essential Oils onEnterohemorrhagic Escherichia coliand DNase Activity of Staphylococcus aureus, Iranian Journal of Pharmaceutical Research, 2013 Summer; 12(3): 363369, (Hemmende Wirkung von schwarzem und rotem Pfeffer und Thymianextrakten und essentiellen Ölen auf enterohemorrhagische Escherichia coli und DNase-Aktivitt von Staphylococcus aureus
  • Karsha PV et al, Antibacterial activity of black pepper (Piper nigrum Linn.) with special reference to its mode of action on bacteria, Indian Journal of Natural Products and Recources, June 2010, (Antibakterielle Aktivität von schwarzem Pfeffer (Piper nigrum Linn.) mit speziellem Bezug auf seine Wirkungsweise auf Bakterien)
  • Kwakman PH et al, How honey kills bacteria, FASEB Journal: Official Publication of the Federation of American Societies for Experimental Biology, 2010 Jul;24(7):2576-82, (Wie Honig Bakterien tötet)
    Deb Mandal M et al, Honey: its medicinal property and antibacterial activity, Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine, 2011 Apr; 1(2): 154160, (Honig: seine medizinischen Eigenschaften und antibakterielle Wirkung)
  • Israili ZH, Antimicrobial properties of honey, American Journal of Therapeutics, 2014 Jul-Aug;21(4):304-23, (Antimikrobielle Eigenschaften von Honig)

https://en.wikipedia.org/wiki/Coronavirus_disease_2019

https://en.wikipedia.org/wiki/Ginger

https://en.wikipedia.org/wiki/Garlic

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

tizenhét + tizenhat =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás