A mióma természetes úton történő gyógyítása

A mióma kezelése természetesen

Magam úgy gondolom a miómát, menstruációs fájdalmat, ciklus zavarokat, ösztrogén dominanciát és premenopauza panaszokat nem a gyógyszerek vagy a mióma műtét hiánya okozza.

A méhmiómát több tényező hosszabb ideig fennálló (10-15 év) együttes hatása eredményezi.

A mióma természetes kezelése a kiváltó okok megszüntetésével, a hormonegyensúly megteremtésével történik. Szüntesd meg Te is panaszaid kiváltó okait, amelyek az elmúlt 10-15 év életvitelében gyökereznek.

11 pont a mióma természetes kezelése érdekében

 • A mióma hajlamosító háztartási, élelmiszeripari kémiai bombák kizárása.
 • A szervezet “nagytakarítása”.
 • Étrend-változtatás a Hormondiéta segítségével hormonegyensúly teremtő fitoösztrogénekkel.
 • A hormonegyensúly helyreállítását biztosító gyógynövény-készítmények.
 • A zárt terekben tartózkodás helyett évszak, napszak szerinti okos napozás, a mióma hajlamosító D vitamin hiány felszámolása.
 • A “hideg méh” jelenséghez vezető ülőmunka megszüntetése óránként 10-15 perc mozgással.
 • A kismedencei vérkeringés és energiaáramlás serkentése tornával. 
 • Mindennapos testmozgás a szabadban, legalább hetente egy alkalommal vizes program (úszás, vizigimnasztika)
 • Legtöbbször gyermekvállalással kapcsolatos mióma-hoz vezető párkapcsolati problémák megoldása, a probléma elengedése.
 • Alkotóerő, kreativitás kibontakoztatása: végezd azt a munkát amit szeretsz!
 • Mellékhatással rendelkező gyógyszerek elhagyása.

Renáta miómái négy hónap alatt három és öt centit zsugorodtak

Öt év alatt nőttek két centiről háromszoros méretűre a miómáim.Tavaly novemberben két darab 7,5 centi és egy 2,3 cm-est talált az orvos. Méheltávolítást javasolt, mivel szerinte túl gyorsan nőnek. Nem tetszett ez a megoldás. Úgy gondoltam változtatok az életvitelemen, semmit nem veszíthetek.
2019 februári diagnózis szerint a hét és fél centis mióma 4,5 centire zsugorodott, a másik hét centis 2,5 centi (öt centit zsugorodott) a 2.3 centis helyett pedig 1,8 centit mértek (fél centit zsugorodott). 
Csoda? Nem hiszem. Sokkal inkább hit és bizalom önmagamban.
Ha arra fókuszálsz, hogy minden rendben van és a gyógyulás itt van, akkor az megtörténik. Én ebben hiszek. De azt is tudom, hogy sokan sokfélék vagyunk és mindenki másban hisz, mást tapasztal, de a sok gyógyszer, műtét, ijesztő jövőképek mellett tudnotok kell, hogy a legtöbbet TI tehetitek önmagatokért. Gondolatainknak teremtő ereje van.
A jóknak és a rosszaknak is. Szervezetünknek csodálatos öngyógyító ereje van és amit negatív gondolatainkkal megteremtettünk, azt el is tudjuk onnan tüntetni.

Bízz magadban!

Reni – FB csoport 2019 március

További információ:

Mioma Organic Life életmód tanulmányok

 

73 hozzászólás
 1. kata megjegyzése

  Szia Gabi.!!! egy 2 cm miomam van, hogyan tudnám zsugoritani???

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Étrenddel, gyógynövényekkel és a kismedencei szerveket naponta megmozgató tornával.

 2. Zsuzska megjegyzése

  Kedves Gabi!

  Szeretném szedni az alga + ligetszépe kapszulát miómára, viszont úgy tudom, hogy az algát pajzsmirigy túlműködés esetén nem ajánlatos szedni. De nem tudom nekem van-e ilyen jellegű problémám. Most akkor mit javasolsz, vizsgáltassam ki magam előtte? Vagy van valakinek valami tapasztalata e téren?

  Előre is köszönöm!
  Zsuzska

 3. Vné Bea megjegyzése

  Szia Gabi!
  Szeretném megkérdezni, hogy a természetes gyógymódok, teák közül mit lehet szoptatás alatt alkalmazni.
  Nekem is van sajnos két 4cm-es miómám, amit szeretnék csökkenteni. Választ előre is köszönöm. Bea

 4. Névmelinda megjegyzése

  kedves Gabi
  40 éves vagyok férfi ökölnyi myomám van
  az orvosok az mondák a myoma véget nem tudok kihordani nagyon szeretnék gyereket most volt a tegnap vetélésem 6 hetes voltam
  mit ajálsz mejik gyogynövényt kiprobálnám a baba érdekében nem sok idöm van hátra
  köszönöm

  1. T. Tünde megjegyzése

   Szia Gabi!
   Köszönöm, hogy időt szakítottál a kérdéseim megválaszolására!
   Tudom, hogy nekem kell döntenem (részben) melyik kezelési módszert választom, de a tanácsaid nagyon sokat segítenek!
   Továbbra is érdeklődéssel fogom olvasni a honlapodon található cikkeket!
   Tünde

   1. Zólyomi Zsuzsa megjegyzése

    Kedves Gabi!
    Először is szeretném elmondani, hogy mennyire nagy örömömre szolgál az Ön oldalának olvasása. Nagyon sok hasznos információ gyűjthető össze belőle a mióma-val kapcsolatban. Gratulálok hozzá.
    Természeten, vagy legalábbis én azt gondolom “természetes”, hogy aki ilyen oldalakat keresgél az már valamilyen szinten érintett e témakörben, így tehát én is.
    47 éves vagyok és kb. 3 éve diagnosztizáltak nálam miómát (35×39) amire az orvosom azt mondta, hogy ellenőrizni kell 1/2 évente, vagy ha gondot okoz, akkor hamarabb. Egyre fokozódó erősebb és darabosabb vérzés mellett és egy egészségügyi küret után, elkezdtem szedni a Macskakarom…. kapszulát 2×1 (biocom) aminek hatóanyag tartalma 480 mg és többféle vitamint. Az ellenőrzések során azt tapasztaltuk hogy a mióma mérete(32×29) csökkent. Bár a citológiai eredmény P2 reaktív elváltozással jött vissza, a mióma csökkenésének nagyon örültem. A macskakarom kapszulát közben kivonták a cégtől a többi elérhető helyen pedig a hatóanyag tartalom csak 30-80 mg. Ajánlották a Wild Yam kapszulát is, azt szeretném megkérdezni Önnek ezekről a készítményekről mi a véleménye? Üdv, Z.Zsuzsa

 5. Andrea megjegyzése

  Kedves Gabi! Azt szeretném megkérdezni, hogy a diólevél tea mellett, ha szedek Brokkoli kapszulát, illetve még Ligetszépe olajat is, hogy ez a hármas mehet-e így? Előre is köszönöm válaszod! Andrea

 6. ERZSI megjegyzése

  SZIA GABI NEM RÉG DERÜLT KI HOGY VAN KETTÖ MIOMÁM AMI 2CM MEG 3CM .AZ ORVOSOM AZT MONDTA HOGY VETESEM KI A MÉHEMET AMIT ÉN NEM AKKAROK SZERETNÉK GYEMEKET EZÉRT SZERETNÉM KÉRNI A SEGITSÉGEDET HA VAN JÓ GYÓGYMÓD AKKOR KÉRLEK IRD MEG ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!!

 7. Helga megjegyzése

  Kedves Gabi! Először is köszönöm a választ! Most azt olvastam, hogy a 3 vitaminnal együtt nem szedhetők a savlekötők, mert fennáll a kórosan magas magnézium vérplazmaszint kialakulásának veszélye. Sajnos nekem kell szednem, (Nolpaza) mert gyomorsavtúltengésem van. Most mit csináljak? Viszont a D3-at sem szeretném abbahagyni.

  Előre is köszönöm válaszod!
  Helga

  1. Ida megjegyzése

   Kedves Gabi,
   köszönöm a gyors választ. Nagyon sokat segít az oldalad.
   Meg fogok gyógyulni.
   Ida

 8. Helga megjegyzése

  Kedves Gabi! Szeretném a mióma-val kapcsolatban a véleményedet kérni. Elkezdtem szedni a vitamint, mert szinte alig vagyok napon, viszont azt olvasom, hogy veseelégtelenségben, vesekövességben, illetve mellékpajzsmirigy túlműködésben szenvedők nem szedhetik. Nem hiszem, hogy lenne ilyen betegségem, de akkor most ki kellett volna előtte vizsgáltatnom magam? Kb. másfél éve volt utoljára vérvételem, nem volt gond. Mások hogyan csinálják, mert olvastam, hogy többen szedik miómára. A következő kérdésem, hogy ez mellé az Omega 3-at, vagy az alga kapszulát ajánlod inkább, vagy esetleg mindkettőt? Viszont olyan túl sok kapszulát sem szeretnék szedni, az algásból elég sokat kell 1 nap bevenni. A következő kérdéseim pedig, hogy olvastam a Wild Yam gyökér jótékony hatásairól, de igazából nem tudom eldönteni miómára jó volna-e ez? Bár úgy tudom, hogy a progeszteron krémekben is található belőle,ami ugye kifejezetten miómára van. De úgy tudom összezavarhatja a menzeszt is, amit nem szeretnék, mert nekem teljesen jó, nincs problémám vele. És, ha mégis javasolod, akkor melyiket inkább, a krémet, vagy a kapszulát? Ja, és még egy kérdés, hogy a vitaminhoz, illetve az Omega3 és algához is hozzáadnak E vitamint, ha most mindezeket szedem, sok lesz-e az E vitamin a szervezetemben, vagy igazából ennek nincs jelentősége, nem lehet túladagolni?

  Előre is köszönöm a válaszaidat!
  Helga

 9. Klarissza megjegyzése

  Szeretném megkérdezni, hogy ezek közül a gyógymódok illetve teák/gyógynövények közül melyek használhatók terhesség alatt? (Első trimeszter vége, majdnem 4 cm mióma esetén.) Köszönöm szépen a választ!

 10. Hamza Bori megjegyzése

  Üdv, Van egy 4cm méternél kicsit nagyobb átmérőjű mióma a méhemben. Az egyik orvos azt mondta, hogy a rutin műtét után még nyugodtan lehetek terhes. Egy másik azt, hogy legyek terhes, mivel már 37 éses leszek októberben. Mivelnincs vállalkozó apajelöltem jelenleg, de azért szeretnék gyereket, teljesen tanácstalan vagyok.

  1. Korsós Adrienn megjegyzése

   Gabi!
   Éppen most kaptam kézhez az általad ajánlott daganatcsökkentő szert, nagyon jókat hallottam róla.
   Segít minden szó, nagyon informativ és jól érthető a mióma lap amit írsz.
   Eligazít a sok mióma információ között, mivel sokan sokfélét írnak a gyógynővények használatáról és a hormonrendszert egyensúlyban tartó táplálékozásról is.
   Szerintem, nagyon fontos a gyakorlati megvalósítás, a gyógymódok megpróbálása, a mesterségesen előállított gyógyszerek szedése helyett. Még rosszabb ha valaki teljesen elhanyagolja magát, és nem vesz tudomást a mióma tüneteiről.
   Köszönöm hogy van lehetőségem Veled beszélgetni a nőiségemmel kapcsolatos problémákról. Mint írtam csak a természetes gyógymódokat részesítem előnyben. Sajnos a nőgyógyászok többsége nem ért a hormonális problémák természetes módon történő kezeléséhez. Mióma panaszok esetén a legjobb, legegyszerűbb megoldásnak tartják a a vágást, operálást. Adnál időpontot mikor tudnálak újra keresni Skype-on?

   1. Kata megjegyzése

    Kedves Gabi, Korsós Adrienn! Meg lehetne esetleg tudni, hogy melyik ez a daganatcsökkentő szer? Előre is köszönöm, ha segítetek, mert nekem is van egy nagyméretű miómám, és nagyon jó lenne elkerülni a műtétet.

    Még egyszer köszönöm, ha segítetek!
    Kata

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

4 × 3 =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás