A mióma természetes úton történő gyógyítása

A mióma gyógyító étrend

A csodálatos ruccola
0

Az előző cikkben a zöldturmixok hormonrendszer stabilizáló hatásáról olvashattál. A zöld turmixok alkotóelemei az igénygyümölcsök és citrusfélék mellett a klorofillban gazdag zöld levelek. A zöldturmixok a mióma gyógyító étrend részei. Ebben a bejegyzésben a turmixok zöld színét adó klorofillról és két különleges saláta és zöldturmix alapanyagról a radiccio és rukkoláról olvashatsz.

 

Miért fontos mióma esetén a klorofill?

A klorofillban gazdag zöld turmixok vagy nyers levelek fogyasztása a mióma diéta részei
A klorofillban gazdag zöld turmixok vagy nyers levelek fogyasztása a mióma diéta részei

A klorofill erőteljes természetes méregtelenítő anyag. Mint tudod a mióma természetes úton történő gyógyításához hozzájárulhat az emésztőrendszer és a belső nemi szervek tisztítása, méregtelenítése. A klorofill gyulladásgátló hatású, csillapíthatja a lappangó kismedencei gyulladásokat. Gyorsítja a sebek, sérülések gyógyulását. A klorofill daganatos megbetegedések kialakulását gátló anyagokat tartalmaz. A klorofillban gazdag táplálkozás jótékonyan hat a menstruáció lefolyására, a mióma növekedését lassíthatja.

A klorofillt a növények „vérének” is nevezik, mert molekulaszerkezete és kémiai összetétele csaknem azonos a vér hemoglobinjáéval. A klorofill éltető oxigénnel látja el a szervezetet. Segít vérszegénység esetén. Nem számít vitaminnak, mégis a  klorofill fontos része a mióma gyógyító étrendnek. A klorofill a szervezetben “belső dezodorként” működik. Az erőteljes környezetszennyezés miatt, különös fontosságú a klorofill egyik tulajdonsága, hogy segít eltávolítani a testünkben felgyülemlett szennyező anyagokat, az ösztrogéntúlsúlyt okozó vegyületeket. Képes megszüntetni az emésztőszervi vagy húgyúti rendellenességek miatt keletkező kellemetlen test­szagot, semlegesíti a vizelet és a széklet szagát.

 

A klorofill az ösztrogéndominancia ellenszere

A zöldturmixok alapanyagai a klorofillban gazdag zöld növényi levelek a miómát kiváltó magas ösztrogén szint csökkentésében játszanak szerepet. A hormonrendszerre gyakorolt kiváló hatását a benne lévő keserű anyagoknak köszönheti. Ezek segítenek a káros ösztrogéneket tároló testzsír csökkentésében, zsírégető hatásúak és megszüntetik az édesség utáni sóvárgást is. A zöldturmixok a makrobiotikus konyha étrendi ajánlásában is szerepelnek. A klorofillban gazdag zöldturmixok vitamintartalmuknál fogva az egyik leggazdagabb teljes értékű tápláléknak számítanak. Mivel nincsenek hőkezelve, teljes mértékben bennük maradnak a vitaminok, ásványi anyagok, a nyomelemek, a másodlagos növényi összetevők.

A klorofill a szervezetünk egészére jótékonyan hat, amely a holisztikus szemléletnek is megfelel.

 

A klorofillban gazdag növényi levelek további kedvező élettani hatása:

  • Csökkenti a kismedencei és belső női nemi szervek gyulladásából eredő fájdalmakat.
  • A szervezetbe kerülve azonnal a véráramba jut.
  • Mivel vasat juttat a szervezetbe, így enyhíti a vérszegénységet, javítja a vérképet, növeli a vörös vértestek számát.
  • Vérhígító és vértisztító hatású, javítja a vérkeringést.
  • Javítja a lábak vérkeringését is, így enyhíti a visszeresség okozta panaszokat is.
  • Segít a daganatos betegségek megelőzésében.
  • Segíti a vese és a máj tisztulását.
  • Javítja a vérzékeny betegek állapotát.
  • Kiváló száj- és toroköblítő, mivel tisztítja és erősíti a fogínyt és megszünteti a rossz szájszagot.
  • Javítja a látást.
  • Csökkenti a fáradtságot.
  • Növeli a vitaminok és ásványi anyagok hatását. Segíti a tápanyagok hasznosítását, a vitaminok felszívódását.
  • Javítja a szervezet oxigénnel való ellátottságát.
  • Erős antioxidáns, védi a sejteket.
  • OPTIMALIZÁLJA hormonrendszer működését, testi, lelki egyensúlyteremtő hatású.

 

Ha nem tudsz készíteni minden nap zöld turmixot, javaslom hogy minden nap fogyassz nyers petrezselyem zöldet. Ez az egyik legkönnyebben elérhető klorofill forrás. A nyers zöld levelek fogyasztása váljon a mindennapjaid részévé. Gondoskodj arról hogy legyenek mindig friss ehető zöld növényi hajtások a kertedben. Ha nincs kerted, a közeli bio piacon rendszeresen szerezd be őket. A zöld turmixokat és salátákat a hagyományos összetevők mellett feldobhatod egy két különlegességgel, ezek közül lássunk most kettőt. Olvass el néhány érdekességet a rukkoláról és radiccióról! Ezeket télen-nyáron beszerezheted.

 

Rukkola (ruccola)

mióma diéta, ruccola
A csodálatos ruccola

A rukkola íze hasonlít a borséhoz, a mustáréhoz. A kisebb levelek íze enyhébb, a nagyobbak csípősebbek. Leggyakrabban más salátákkal vegyítve fogyaszd. Feldobja a szendvicset. Illik csirkéhez, halhoz; burgonyás, paradicsomos fogásokhoz. Más zöldségekkel keverve, olajban megpárolva tésztával, bulgurral is fogyaszthatod. Keverheted barna rizsből készített rizottóhoz. Párolás, dinsztelés után spenótot helyettesíthetsz rukkolával. Gyorsan készíthetsz belőle levest is.

A rukkolának magas a vitamin- (A, B2, B5, C és K), valamint ásványi anyag (kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, mangán, szilícium) tartalma. Várandós anyáknál mérsékli a rosszullét tüneteit. Csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát, gyorsítja a sebgyógyulást. A rukkola magvak illóolajtartalma serkenti az emésztést, védi a hormonrendszert és hozzájárul a csontok épségének megőrzéséhez..

 

Radiccio

mióma diéta radiccio
Radiccio levelek

A radicchio az endíviák családjába tartozik. Az endívia salátával ellentétben a radicchio nem annyira keserű, sokkal inkább lágyabb ízű. Pikáns, lila levelit nyersen vagy akár pirítva is fogyaszthatod. A radicchiot szigorú feltételek mellett termesztik Olaszországban.  A boltokban márványos erezetű, élénklilás, pirosas színű salátával találkozhatsz.  A valóságban azonban ennek a salátának vannak zöldes fedőlevelei, de ezek emberi fogyasztásra nem alkalmasak. Ezeket eltávolítják. Vásárláskor a tömör, élénk színű, ép darabokat válaszd. A fonnyadt, vagy túl vastag erezetű levelek már keserű lehet, így veszít élvezeti értékéből. A leveleket lemosva, leszárítva akár egy-két hétig is eláll a hűtőszekrényben. A radiccio csodás, színes lilás márványos megjelenést egy különleges termesztési technikának köszönheti. Ezek a lilás árnyalatú levelek úgy alakulnak ki, hogy a napfényt megvonják tőlük. A külső fedőlevelek eltakarják a belső leveleket, így a napfény nem jut át rajtuk. A fedőlevelek alatt a klorofill lebomlik, és helyette a vörös színanyag, az intibin veszi át a színadó szerepet.

A radicchio levelei enyhén pikánsak, fűszeresek, kicsit borsos ízűek. Nyersen fogyaszthatod vagy salátákba keverve. Leveleit elég bő vízben lemosni, majd itasd fel róluk a nedvességet. A radicchio vastag, eres levelei lehet grillezni is, mert hő hatására sem enged sokat a nedvességéből. Pici olívaolajon, közepesen magas hőfokon 1-2 percig pirítod, vagy grillezed, pici sóval, színes borssal fűszerezed, és már készen is van.

Az endíviához hasonló formára nevelt radicchio szépen ívelt leveleibe ízlés szerint tölthetsz kész salátákat, halas pástétomokat, fűszeres gabonákat is. A lilás színű radicchio bármilyen salátát színessé tesz. Alacsony a kalóriatartalma (25 kcal/100 g), ezért a mióma diétába tökéletes. Nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, magnéziumot, foszfort, folsavat.

 

Ha tetszik a cikk nyomj egy like-ot, oszd meg, vagy csatlakozz hozzánk Facebookon!

 

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Mióma főoldal  Mióma történetek

 

Iratkozz fel a Mióma Blogértesítőre!

Rendszeresen frissülő információt kapsz a betegség kialakulásának hátteréről. Választ kapsz arra a kérdésedre, milyen lehetőségeid vannak a panaszaid enyhítésére természetes módon? Mit kerülj az életmódodban annak érdekében, hogy visszanyerd a mióma előtti életminőséged? Hogyan tudod elkerülni a mióma műtétet? Tarts velem!

.

Forrás:

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/146a7ff08ff640c1

Naturmedizin Aktuell 2014. júni 17.

http://www.kaldeneker.hu/kaldeneker/eletmod/radicchio-a-sotetben-termo-salata.html

http://tudatosvasarlo.hu/cikk/mi-fan-terem-rukkola

http://de.wikipedia.org/wiki/Pampelmuse

http://fuszerhaz.blogspot.hu/2010/05/estragon-francia-tarkony.html

http://heilkraeuter.de/lexikon/thymian.htm

http://de.wikipedia.org/wiki/Arznei-Engelwurz

http://www.heilkraeuter.de/lexikon/wermut.htm

http://de.wikipedia.org/wiki/G%C3%A4nsebl%C3%BCmchen

http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=1541

http://egeszsegtaplalkozas.shp.hu/hpc/web.php?a=egeszsegtaplalkozas&o=klorofill_syRW

Victoria Boutenko: A nyers étel csodája című könyve (lásd könyvajánló), különös tekintettel a Magyarországon egy könyvként kiadott második részre/könyvre: Életet adó zöldek.

 

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

3 × 5 =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás