Antioxidáns terápia és vaspótlás bodzabogyólével
vaspótlás és antioxidáns terápia
Miómával, erős menstruációval rendelkező hölgyek (nincs pontos szám) talán háromnegyedéről biztosan elmondható hogy vérszegény és gyenge. Nem könnyű így az élet.
Sorstársi történetek, sikeres gyógyulási sztorik: Csecsemőfejnyi miómától szabadultam meg…. Evelin 16 cm-es miómájának története Hogyan helyezkedhetnek el a miómák a méhben?
Antioxidáns terápia
A vasban gazdag gyógynövényekkel nem csupán kiváló és természetes vaspótlásról gondoskodunk, de magának a jóindulatú daganatnak is „jót teszünk” hiszen a piros bogyós gyümölcsök erős antioxidánsnak számítanak. Ahogy Professzor Ingrid Gerhard Méhmióma öngyógyítás című könyvéből megtudtuk a speciális tornával egybekötött antioxidáns terápia a daganatkezelés kiegészítő terápiája. A daganat stagnálása, közérzetjavulás érhető el. Melyek a legmagasabb antioxidáns kapacitással, tehát ORAC értékkel rendelkező zöldségek, gyümölcsök?
Az ősz különösen kedvez annak aki az antioxidáns terápiába belevág, hiszen a vadon termő bogyósok gazdag tárházával találkozunk. Egyikük a bodza. Augusztus végén, szeptember elején egészen mély padlizsán színűvé érnek a bodza bogyói, amiből könnyen készíthetünk saját konyhánkban vasban, antioxidánsokban gazdag bodzabogyólevet.
Bodzabogyó
Sétálj ki a forgalomtól messze eső domboldalra. Biztosan találni fogsz bodzabokrot. Eger környékén sok lehetőség kínálkozik. Óvatosan szedd a bogyókat! Különös paradoxon: a bodza virága ehető, VISZONT éretlen bogyója mérgező. Tilos megenni! Fekete színű érett bogyója azonban kitűnő antioxidáns és vérképző. Vérszegény hölgyek étrendjébe tökéletesen illeszthető. A bodzabogyó olcsó, könnyen hozzáférhető.
Ha szívesen elkészítenéd otthon a levét, jó hír, hogy nem kell hosszú beszerzési listával bajlódni. Elég egy nagy tál, üvegkancsó és szűrő. Jellegzetes ízű, más vasszirupokhoz viszonyítva van benne valami egyediség, üdeség.
Nyers zöld bogyó, mély lila érett bogyó
A nagy mennyiségben fogyasztott nyers bogyók cianogen glycosid sambunigrin hatóanyagot tartalmaznak. Ezért rövid időre fel kell forralni hogy az egészségtelen anyagok megsemmisüljenek. Ezután lehet préselni a levét. Ne használj cukrot, gyógyhatása jobban érvényesül.
Miért olyan egészséges?
A bodzabogyó vadnövény, szupertermészetes. Jellemzően magas C-vitamin és összetett B-vitamin tartalma mellett a tápanyagok felszívódását elősegítő (biohasznosulás) egészséges növényi olajokban, flavonoidokban gazdag. Általános regeneráló, immunerősítő.
Bodzabogyólé
Hozzávalók
- 1 kg ernyősvirágú bogyó
- 400 ml víz
- egy citrom leve
- két fazék
- sűrű szövésű szűrő
- zárható fertőtlenített üvegek
Elkészítés
- A bogyókat villával edénybe szárazod. Az éretlen bogyókat ki kell válogatni, és ki kell kidobni.
- Ráöntöd a vizet a bogyókra, felforralod. Öt percig főzöd.
- Ráteszed a szűrőt a másik edényre. A bogyósűrítményt szitán átszűröd. Levét kanállal alaposan kinyomkodod.
- Hozzáadod a citromlevet. Újra felforralod.
- Még forrón fertőtlenített üvegekbe öntöd. Lezárod.
- Különleges tartósító eljárás, ha még melegen öntöd üvegekbe.
- Ha alaposan kifertőtlenített üvegeket használsz, több hónapig tartható spájzban/kamrában.
Tipp:
Ízét túl nyersnek, gyógynövényesnek találod? Két almával finomíthatod.. Szeretnéd hogy hosszabb ideig legyen felhasználható? Cukor hozzáadásával, pasztörizálással nem csupán néhány hónapig, egy évig sem romlik meg.
Fogyasztás:
Reggel és este étkezés előtt egy kanál bodzabogyólé.
Kapcsolódó termék:
Mioma Organic Life 3.0 életmódprogram, Hormondiéta receptgyűjtemény kismedencei Női Egészségtornával 3 in 1 termék a mióma zsugorításért. Rendeld meg most!
Forrás:
https://www.smarticular.net/holundersaft-selber-machen-holunderbeerensaft-herstellen-gesund/
https://mioma.hu/antioxidans-terapia/
https://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen_radical_absorbance_capacity