A mióma természetes úton történő gyógyítása

Gyulladáscsökkentő hatású élelmiszerek a mióma kezelésben

0

A mióma kialakulásának okai között előfordulhat a krónikus méhgyulladás. A mióma és a kismedencei gyulladások bejegyzésben olvasható hogy a miómák méhűri sebek, hegek nyomán kialakult gyulladások következtében is kialakulhatnak. Szakértői vélemények szerint a daganatos betegségek harmada krónikus gyulladásokra vezethető vissza.

A helyes élelmiszerek fogyasztásával a gyulladásos folyamat leállítható, vagy ellenkezőleg gyulladáskeltő hatású élelmiszerekben gazdag táplálkozással krónikussá válhat. Ezúttal a kismedencei, vagy méhgyulladást természetes módon kezelő élelmiszereket ismerhetsz meg.

Gyulladáscsökkentő hatású Omega-3 zsírsavak

A leghatékonyabb gyulladásgátló hatású élelmiszerek csoportjába tartoznak az Omega-3 zsírsav tartalmú élelmiszerek. Például a halak, növényi magvak és olajok: lenmag, lenmagolaj, kendermag, kendermagolaj.

A  mióma növekedést elősegítő krónikus méhgyulladás kezelése érdekében elengedhetetlen hetente kétszer a tiszta higany és műanyag szennyeződéstől mentes zsíros tengeri halak mint makréla, lazac, hering, tonhal, szardínia fogyasztása.  Az Omega-3 zsírsavakban gazdag élelmiszerek szervezetünkben gyulladásgátló hatású vegyületekké alakulnak.

 

A gyulladáskeltő hatású arachidonsav

Ha csak napi kétszáz milligrammnál kevesebbet fogyasztunk ebből a vegyületből, már lényegesen csökken a szervezetben felhalmozódó gyulladáskeltő anyagok szintje.

Sajnos a hagyományos táplálkozás során a káros savakból pont a dupláját (400 mg) fogyasztjuk mint kellene..

Mely élelmiszerekben található gyulladáskeltő hatású arachidonsav?

  • 100 gramm kenőmájasban több mint 200 mg arachidonsav található.
  • 100 gramm sertészsírban 1700 mg arachidonsav található.

 

Gyulladáscsökkentő hatású élelmiszerek

Dió-félék

A gyulladások szempontjából jótékony hatású ételek közé sorolhatók a diófélék. A paradió hatásosabb mint a szeléntabletták. Már két paradió fedezi a napi szelénszükségletet. Ez a nyomelem számos antioxidáns hatású enzim nélkülözhetetlen alkotóeleme. A paradiónak a krómtartalma is magas, ami kedvezően befolyásolja a vércukorszintet.

Kurkuma

A kurkuma erős gyulladásgátló hatású fűszer. Az arachidonsavak ellen hatnak, ezzel megakadályozva a gyulladáskeltő vegyületek keletkezését. Kurkumából tanácsos napi fél teáskanálnyit fogyasztani a sejtek védelmében. Ez lehet tea vagy fűszer. Állítólag a kurkuma a legerősebb természetes gyulladáscsökkentő anyag. A növény a gyömbérfélék családjába tartozik. A kurkuma a Worchester szósz és a curry fontos alkotóeleme. Gyulladáscsökkentő hatása mellett daganatellenes, antibakteriális, immunrendszer működést segítő hatással rendelkezik.

Gyömbér

Erős gyulladásgátló hatású fűszer a gyömbérgyökér. Hatóanyaga megakadályozza hogy a romboló hatású arachidonsavak átalakulását erős gyulladáskeltő ingerületátvivő anyaggá leukotrienné.

Paradicsom

Főként nyáron fontos a természetes, ökológiai gazdálkodásból származó paradicsom félék fogyasztása. Magas a gyulladásgátló hatású anyagok szintje a paradicsomszószban, a paradicsomlében és más paradicsomból készült ételekben. A nap káros hatása következtében kialakuló leégés, bőrgyulladás megelőzhető a paradicsom piros színét adó anyaggal a likopinnal. A likopin 4-es faktornak megfelelő erősséggel védi a bőrt a napallergiától, leégéstől, a korai öregedéstől.

A paradicsom mellett sok likopint tartalmaz a görögdinnye és a rózsaszínű grapefruit.

Omega-3 zsírsav tartalmú gyulladáscsökkentő hatású élelmiszerek

(gramm/ 100 gramm)

makréla 2,7

lazac 1,8

hering 1,7

tonhal 1,6

szardínia 1,3

Omega-3 zsírsavak növényi olajokban (gramm/100 gramm)

bogáncsolaj 0,5

szőlőmag olaj 0,5

napraforgóolaj 0,5

növényi margarin 0,5

szezámmag olaj 0,7

kukoricacsíra-olaj 1,0

földimogyoróolaj 0,8

olívaolaj 0,8

búzacsíra olaj 7,1

repceolaj 9,3

dióolaj 10,1

kenderolaj 20,2

lenmagolaj 61,5

A kismedencei gyulladások nyomán kialakuló mióma kezelése érdekében egyél minél kevesebb gyulladáskeltő hatású arachidonsavakat tartalmazó és minél több gyulladásgátló hatású Omega-3 zsírsav tartalmú élelmiszereket.

Szintetikus helyett válaszd a természetest!

Járj nőgyógyászati vizsgálatra és figyeld a mióma növekedés ütemét.
Megfelelő információkkal sokat tehetsz a mióma növekedés megfékezése, a mióma műtét elkerülése érdekében.
Ebben nyújt segítséget a Mioma Organic Life 2.0 + Hormondiéta mióma, hormonegyensúly életmódjavító kiadványaink.  Kitartó vagy? A mióma akár össze is zsugorodhat.

 

Forrás:

http://www.konyhai_kisokos.abbcenter.com

Az Omega-3 zsírsavak miómára gyakorolt hatása

Az Omega-3 zsírsavak új generációja: a Krill-olaj a mióma gyógyításban I.

Az Omega-3 zsírsavak új generációja: a Krill-olaj a mióma gyógyításban II. 

 

 

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

15 − öt =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás