Hűsítő túlélő levesek kánikulai napokra

0

Harmincöt fokban szenvedés a főzés a konyhában. Ezért egyszerű, melegítés nélküli kajákkal próbáljuk túlélni a kánikulai napokat. Három hónapig kevesen bírják ki csak zöldséggel, gyümölccsel. Kell valami tartalmasabb. Kell valami hűsítő. Ha az ételt hidegen készítjük, több  hormonháztartásunk számára jótékony tápanyagot őrzünk meg.

Ezért most két gyors hűsítő, vitamindús, tápanyagban (vas) gazdag leveshez szeretnék ötletet adni. Három hétig még biztosan harminc fok feletti hőmérséklettel kell küzdenünk.  A levesek friss, vitaminban gazdag alapanyagokból hidegen, főzés nélkül készülnek.  Így nem kell a tikkasztó hőségben plusz meleghatásnak kitenni szervezetünket.

A nemzetközi konyha két szuper hideg levese a hűsítő litván céklaleves és a hideg kapros uborkaleves. Este készítsd el, éjszakára tedd hűtőbe.

Kapcsolódó oldalak: Mi a mióma?  Íme a mióma tünetei  Ezek a mióma feltételezett okai 

Hűsítő litván céklaleves

Ha szereted a borcsot (orosz céklaleves) akkor nyári változatát is kedvelni fogod.

Hozzávalók négy személyre

  • 3 fej friss céklagumó (vagy egy üveges cékla)
  • 1 liter kefír
  • 5 db főtt fürjtojás
  • Házi creme fraiche (gazdag ízvilágú krém)
  • 1 szabadföldi uborka
  • kapor
  • újhagyma
  • bors
Elkészítés

A céklát, uborkát, főtt tojást kockára vágod. Kaprot, újhagymát vékony karikákra szeleteled. Egynegyedét a tálaláshoz félre teszed. Az alapanyagokat alaposan összekevered, sóval, borssal ízesíted. A kefirt és creme fraiche-t egy tálban összekevered. Hozzáadod a céklás, uburkás, tojásos mixet. Hűtőbe teszed. Tálalás előtt kaporral, újhagyma szeletekkel díszíted.

Tipp:

A céklalevelet ne dobd ki. Tedd félre, használd fel salátákba!

Litván céklaleves fürjtojással Fotó: Pinterest.com

Hideg kapros uborka leves

Az uborka a hideg levesek tökéletes alapanyaga. Ebben a levesben főszerepet játszik.

Hozzávalók (4 személy)
  • 5 db friss szabadföldi uborka
  • 4 fokhagyma gerezd
  • 200 gramm creme fraiche (vegán)
  • kapor
  • metélőhagyma
  • citromlé
  • bors
Elkészítés

Az uborkát megtisztítod, a háromnegyedét nagydarabokra szeleteled. A maradékot kisebb kockákra vágod. A kaprot, metélőhagymát felaprítod. Az uborkát, apróra vágott metélőhagymát, fokhagymát, kaprot, citromlevet és joghurttkrémet turmixolod. Sóval, borssal ízesíted. Hűtőbe teszed. Tálalás előtt citromlével újra ízesíted.
Tálalás előtt uborkaszeletekkel, kaporral díszíted.

Hormondiéta házi magvas Wasa kenyérrel tálalod.

Creme Fraiche házilag

0.33 dl nem tartósított növényi tejszínt összekeversz 1.5 dl görög yoghurttal. Lezárt üvegben másfél napig szobahőmérsékleten érleled. Az eredmény egy szenzációs homogén krém lesz.

Jó étvágyat kívánok!

Kapcsolódó bejegyzések:

Karcsúsító gyömbéres uborkás mentakoktél    Tiszta hormonbarát élelmiszerek: a pisztráng   Hűsítő frissítő mentás őszibarack lassi   Hűsító mentaleveles receptek   Mentás tofus dinnyesaláta magvas kenyér 

Intimegészség nyári kánikulában   Megváltozik-e a menstruáció kánikula hatására? 

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás