A mióma természetes úton történő gyógyítása

Tavaszi ibolya a konyhában

Így készül az ibolyaszörp
0

Gyűjts egy kosár ibolyát a a város zajától távol eső erdei tisztáson és használd fel a konyhában.

Ibolyaszörp

Hogyan használhatod a frissen szedett ibolyát a konyhában?

Milyen gyógyhatású finomságokat készíthetsz ibolyából? Ötletek:

  • ibolya ecet
  • ibolya szörp
  • ibolyás nyírfacukor
  • ibolyás gyógytea mióma esetén
  • ibolya tinktúra

Az erdőszéli bokrok alján, fűben, árokparton nyíló illatos ibolya a tavaszi saláták különleges összetevője.

Az ibolya nőgyógyászati hatása

Az ibolya A és C vitaminban gazdag, erős antioxidáns hatású ehető virág, hormonegyensúly teremtő és gyulladáscsökkentő hatással bír, segít az ösztrogéndominancia csökkentésében. Segít a hormonális és nőgyógyászati problémákkal összefüggésben álló anyagcsere zavarok kezelésében. Idegesség estén hatékony nyugtatószer. Antioxidáns hatásának köszönhetően a daganatos betegségek kiegészítő kezelésében ajánlott növény.

Többféle ibolyafaj létezik az illatos ibolyát szabad gyűjteni. Gyűjtéskor érdemes növényhatározót magaddal vinni.

Az ibolya konyhai felhasználása régen

A virágesszenciából készített ibolyaszirup francia találmány. Angliában ma is népszerű édesség az ibolyakrémmel töltött étcsokoládé korong, Franciaországban pedig az ibolyával ízesített likőr a Creme Yvette.

Az ibolya ehető virág. Sütemények, pudingok, jégkrémek, saláták díszítésére használják. A kandírozott ibolya Sissy királyné kedvenc desszertje volt. Az ibolya virág mellett a friss leveleket is keverhetjük salátába.

Ibolya ecet

  • ibolya – csak a virágfej
  • almaecet vagy borecet (csak fehér)

Szedj egy kosárnyi ibolyát az erdőben kipufogógáztól, permetezéstől távoli tiszta helyen. Az ibolya frissen nyílott virágait szedd. Mosd meg, majd egy konyharuhára fektetve szárítsd meg őket. Egy fél literes üveget tölts meg negyed részben ibolyavirággal. Majd öntsd fel langyos borecettel. Fedd le. Hagyd állni egy-két hétig.hűvös és sötét helyen  Az ibolya ecet gyönyörű mély bíbor színű lesz. Szűrd le. Öntsd egy dekoratív üvegbe. Egész tavasszal használható ételek, saláták ízesítéséhez.

Ibolya szörp

  • 200 gramm friss ibolya virágfej
  • 140 dkg nyírfacukor vagy rizsszirup
  • 2 db bio citrom
  • 40 gramm citromsav
  • 1-2  l víz
  • 3 gramm szegfűszeg (természetes antioxidáns és tartósítószer)

Az ibolyafejeket megmosod. A virágokat három, négyszeres mennyiségű vízbe áztatod. Az ibolyás vízbe nyírfa cukrot vagy rizsszirupot szórsz. Már pár perc múlva intenzív íze és illata lesz az áztatott ibolyavirágnak. Ízesítsd friss citromlével. Pár óra elteltével a citromsavval együtt rövid ideig felforralod az áztatott ibolyát majd botmixerrel turmixolod, leszűröd. Újraforralod, majd forrón üvegbe öntöd, lezárod és pár percre a feje tetejére állítod az üveget, ahogy a lekvárokkal szokás. Azután beteszed a hűvös kamrába. Szuper tavaszi vendégváró ital! 

Ibolyás nyírfacukor

Ibolya limonádé
Húsvéti ibolyás limeos limonádé – mindenki imádja!

Egy dekoratív üvegedényben keverd össze a hozzávalókat. Tavaszi kancsóban elkészített zöld citromos limonádéba használd.

 

Ibolyás gyógytea mióma esetén

A gyógynövényeket egyenlő arányban egy nagy tálban keverd össze. Egy lapos evőkanál teakeveréket tégy a teakészítő edénybe, majd önts rá 1-1,5 liter forrásban lévő vizet. 10 percre fedd le. Szűröd és máris fogyaszthatod. Az ibolyás aroma legjobban a cserépedényben készített forrázatban érvényesül.

 

Ibolya tinktúra

  • 5 dl alkohol
  • 10 gramm ibolyavirág
  • 10 gramm kakukkfű
  • 5 ml babérolaj

Az ibolya tinktúrát külsőleg alhasi borogatás elkészítéséhez használd. Az összetevőket keverd össze egy üvegben. Néhány napig hagyd állni, majd szűr át. Így egy bedörzsölő szert kapsz. Alhasi fájdalom esetén 40 percen keresztül helyezz a hasadra ibolyatinktúrás borogatást. Nyugtató, fájdalomcsillapító, gyulladásgátló hatású. Isteni, az egész lakás ibolya illatú lesz.

 

Forrás:

http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=1179010

http://biobodyguard.blogspot.hu/2009/04/zolderdobenmire-jo-az-ibolya.html

http://www.selectfood.hu/2010/04/viragbol-sokmindent-1-kiserleti-alany.html#.VRAl946G8xY

http://naspolyakonyha.blogspot.hu/2012/04/ibolyaszorp.html

http://www.szatmar.ro/Gyogyito_ibolya/hirek/30722

http://timcsigyogynoveny.blogspot.hu/2011/12/ibolya.html

http://www.csajokmagazin.hu/index.php?id=eletmod&idd=269

 

 

 

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

16 − 7 =