Karácsonyi hangulat alkoholmentes forralt borral

0

Ünnepi fények, csillogás, zeneszó, vidám dallamok, finom illatok.  Az utcai adventi vásárokat betöltő finom illatok egyik forrása a forralt bor. Számomra a decemberi esték elképzelhetetlenek eme varázslatos ital nélkül.

Északi országok kedvelt itala

Otthon is elkészíthetjük. Illata utánozhatatlan, ünnepi hangulatot varázsol otthonunkba amit a házba lépve mindenki felismer: Hello! Forralt bor készül? Egyébként a forralt bor a hosszú, ködös, barátságtalan telek uralta országokban vált igazán népszerűvé.

Könnyen megárt

Eredeti, vörösboros alkoholos változata gyorsan a fejünkbe száll. Ha Te is szereted a forralt bor hangulatát, de nem szeretnéd hogy megártson, próbáld ki alkoholmentes változatát. Amikor készíted ügyelj arra hogy a fűszereket ne porban, hanem egész formában használd. Finomabb ízt érünk el, ha egész fűszereket használunk. Az ízeket fokozhatjuk, ha a fűszereket nyeles edényben kissé megpirítjuk. Ha az alkoholt gyümölcsteával helyettesítjük ösztrogénszintünk az alkohol miatt nem emelkedik, közelebb kerülünk a hormonegyensúlyhoz.

Kapcsolódó bejegyzés:  Hogyan hat az alkohol ciklusunkra?   Köszöntsük alkoholmentes pezsgővel az Új Évet! 

Antioxidáns hatás

A forralt borhoz felhasznált fűszerek antioxidáns tulajdonságaik miatt illenek a hormonbarát étrendbe. Alkoholmentes változata vasban, C-vitaminban gazdag, így vérszegénység esetén a hölgyek vérképén is javíthat. Mivel a C-vitamin negyven fok felett megsemmisül, a narancslevet forrás után tíz perccel keverd bele.

Kapcsolódó bejegyzések: Professzor Ingrid Gerhard: Méhmióma öngyógyítás című könyv bevezető összefoglaló
Antioxidáns terápia   Három napos vasban gazdag étrend   13 tipp mire ügyelj ha vasat szedsz 

Alkoholmentes forralt bor

Elkészítési idő 15 perc

Hozzávalók hat személyre
  • 750 ml vörös bogyós mix gyümölcstea (nem filteres)
  • 750 ml fekete ribizllié
  • 250 ml narancslé
  • 1 fahéjrúd
  • 7 db szegfűszeg
  • 1 db csillagánizs
  • 2 kanál méz
Elkészítés
  1.  Öntsd egybe a meleg gyümölcsteát, fekete ribizlilevet, add hozzá a fahéjat, szegfűszeget, többi fűszert, mézet.
  2. A keveréket felforralod. Két percig főzöd.
  3. Átszűröd.
  4. Öt percig hagyod kihűlni.
  5. Ekkor adod hozzá a narancslevet. (Több C-vitamin marad benne.) Összekevered.
  6. Bögrébe öntöd, narancskarikával díszíted.
Fotó: Lecker.de

Egészségedre!

Boldog, szeretetteljes karácsonyt kívánok!

Inspiráció:

https://www.bildderfrau.de/kochen-backen/rezepte/gluehwein-ohne-alkohol-114656/

https://www.sueddeutsche.de/stil/test-welcher-punsch-schmeckt-am-besten-1.3263518

 

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás