A mióma természetes úton történő gyógyítása

Mióma antiösztrogén diéta ősszel

Őszi zöldséges köles leves
0

Ősszel a természet energiája összehúzódó. Az indián nyár kellemes napjait a ködös szeles és hideg időszak követi. Ezekhez a változásokhoz kell alkalmazkodnunk az alapanyagok kiválasztásakor. A meleg őszi időt még a könnyebb ételek egyensúlyozzák, a hűvösebb időszakban abban segítjük testünket, hogy felmelegedjen, hőt tároljon és felkészüljön a télre. Az oldal alján egy könnyű, de melegítő hatású őszi menü összeállítást találsz.

A nyár zöld színeit felváltották a piros, barna, sárga, narancs és az arany árnyalatai. Ezeket tükrözik az őszi tökfélék, gyökér zöldségek, gabonafélék. A sütőtök, hagyma, sárgarépa, paszternák, fejes káposzta mellet megérett a gesztenye és a dió. Az egész évben használatos barna rizs mellett előtérbe kerül az erőt adó búza, az enyhén melegítő köles. Erős lehűlés esetén már használhatjuk a melegítő hatású hajdinát és zabot.

Kapcsolódó bejegyzések:Mióma diéta:Ételünk a gyógyszerünk Kik élték túl a hirosímai katasztrófát? Makrobiotikus táplálkozással a mióma gyógyításban A mióma gyógyító étrend Gyulladásgátló élelmiszerek  A helytelen életmód következménye:mióma Energiaital természetes összetevőkkel 

Több olajat használunk mint nyáron

A főzéshez a nyárinál több olajat, tengeri sót és kevesebb vizet használunk. A meleg napok elmúltával csökkentjük a nyers zöldségek és gyümölcssaláták fogyasztását. Desszertkészítésnél előtérbe kerülnek a sült vagy aszalt gyümölcsök, sütőtök, a gesztenyéből készült melegítő gabonalapú sütemények. Csökken a leveles zöldségek aránya, több kerek és gyökérzöldséget használunk. Ezeket blansírozva, hidegen sajtolt olajjal hirtelen sütve és párolva tesszük az asztalra.

Kevesebb víz, hosszabb főzési idő

A gyökér zöldségeket  -sárgarépa, jégcsapretek, fehérrépa, bojtorjángyökér, paszternák – a enyhe őszi napokon gyufaszálra vágjuk és rövid idő alatt megpirítjuk. Hideg őszi napokon a zöldség féléket, gyökérzöldségeket nagyobb darabokra vágjuk kevesebb vízzel hosszabb idő alatt készítjük. A levesek is hosszabban főnek és sűrűbbek. Gyakrabban használunk bab és lencseféléket, sűrű zöldséges ragukat.

Őszi menüjavaslat

Édes zöldséges köles leves

Őszi zöldséges köles leves
Őszi zöldséges köles leves
  • 1 csésze köles
  • 1 csésze sütőtök meghámozva, felkockázva
  • 1 csésze negyed holdra vágott sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma kockára vágva
  • 5 brokkoli rózsa
  • petrezselyemzöldje apróra vágva
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj
  • 1 kiskanál tönkölyliszt
  • 1 kiskanál kalocsai paprika őrlemény
  • tengeri só

Az előkészített hozzávalókat 10 percen át olajon megdinszteljük. Majd a tűzről levéve megszórjuk a paprikával és liszttel. Összekeverjük, felengedjük vízzel. Majd 30 percig főzzük. Tálaláskor friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

 

Bulgur édesburgonyával vagy csicsókával, paradicsommal és fenyőmaggal

  • 25 dkg bulgur
  • 1 fej vöröshagyma kockára vágva
  • 3 paradicsom
  • 1 édesburgonya vagy 20 dkg csicsóka
  • 5 dkg fenyőmag
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj
  • tengeri só

Olajon kevés sóval megpirítjuk a vöröshagymát és a fenyőmagot, majd hozzáadjuk a paradicsomot az édesburgonya vagy csicsóka kockákat. Hozzáadjuk a bulgurt, együtt pároljuk néhány percig, majd felengedjük kétszeres vízzel. 25 perc alatt közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük.

 

Karobos mandulás muffin

  • 2 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 kiskanál karobpor
  • 1 csésze őrölt mandula
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál yacon szirup
  • ¾ csésze 100 %-os almalé
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt szezámolaj

 

Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, a karobporral és szódabikarbónával. Egy másik tálban keverd össze az olajat, az almalevet, a rizsszirupot.  A száraz összetevők folyamatos kézi habverővel való keverése mellett adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat. Olajozzunk ki egy muffin formát. Amikor a massza egységes állagú és csomómentes, keverjük hozzá a mandulát. Előmelegített sütőben 30 percig süsd.

 

Ital ajánlat

Meleg citromital gyömbérrel

  • Fél citrom frissen facsart leve
  • 3 dl tisztított szűrt víz
  • 1 kanál frissen reszelt gyömbér leve

Forrald fel a vizet a gyömbérlével. Facsard a citromot egy csészébe. Öntsd rá a forró vizet, keverd el és melegen fogyaszd.

A citrom germánium tartalmánál fogva a daganatok kialakulását gátolja. C-vitamin tartalma immun és hormonrendszer erősítő. A gyömbér a mióma, antiösztrogén diétában univerzális szernek számít, hiszen erős gyulladás-gátló, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású növény. Élénkítő hatása is egyedülálló.  Ezért inkább napközbeni fogyasztása javasolt.

Mióma esetén milyen kenyeret együnk? 

Forrás:

Sebestyén Szilvia:Makrobiotika – Az egészséges és harmonikus életért

 

 

 

 

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

9 − hat =