27 perces kismedencei Női Egészségtorna otthoni gyakorlásra

relaxációs zenével

32

A méh-mióma, adenomiózis endometriózis betegek által végzett kismedencei torna tünetenyhítő szerepét számos tudományos kutatás támasztja alá. (lásd, lent)

Ezzel összehangban oldalunk célja a perimenopauza nőgyógyászati betegségekben szenvedő hölgyek életminőségének javítása. Felkért szakértőnk Vadócz Bianka Aviva torna oktató e célkitűzésnek megfelelően állította össze a Női Egészségtorna félórás gyakorlatsort.

Fotó: fiver.com

Mivel olvasóink munkahelyi és családi teendőik miatt nagyon elfoglaltak, szeretnénk számukra az időbeosztásukhoz igazodó gyakorlás lehetőségét biztosítani. A számítógépen látható gyakorlatokat csak utánozni kell. A torna vásárlás után felhasználónév és jelszó beírása után a mioma.hu oldalon megtekinthető.

Zuhog az eső, kint már sötét van, tornaterembe nem tudsz járni, akkor ezt a tornát pont neked találták ki.

Miért jó a digitális elérhetőség?

Az otthoni számítógépes gyakorlatok végzésének előnyei:

 • tetszés szerint, a számodra megfelelő időpontban gyakorolhatsz
 • bárhol tornázhatsz: nappaliban, teraszon, kertben, vidéki házban, a számítógép mindenhol veled van
 • edzettségi állapotodtól függően Te döntesz 10-15 vagy 20 percet szánsz a gyakorlásra, közben megállhatsz és szünetet tarthatsz  Kattints a tornáért! 

Hogyan segít a kismedencei Női Egészségtorna?

 • segít a hormonegyensúly helyreállításában, az ösztrogén dominancia kezelésében, hiszen a torna segítségével szervezetdből eltávolíthatod az ösztrogén hatású vegyületeket
 • segít a hagyományos kínai gyógyászat szerint a mióma kialakulásában szerepet játszó kismedencei energiablokk oldásában
 • serkenti a kismedencei energiaáramlást
 • elősegíti a petefészkek hormontermelését
 • serkenti a kismedencei szervek és a belső női nemi szervek vérkeringését
 • a medencealapi izmok erősítésével feszesíti a záróizmokat
 • segít a műtétre való felkészülésben
 • segíthet mióma, enodemtriózis, adenomiózis műtét után (hat hét elteltével kezdheted)
 • segíti a gyermekszülés utáni inkontinencia kezelést
 • segíti a változókori inkontinencia kezelést
 • megelőzhető vele a méhsüllyedés
 • élénkíti a salakanyagoktól megszabadító nyirokkeringést
 • serkenti az anyagcserét, megszűnik az emésztési probléma

Kismedencei Női Egészségtorna bemutató

Viki véleménye a Női Egészségtornáról

Nekem fárasztó a torna, mert eddig keveset mozogtam, de ezt viszont élvezem. Nekem nagyon nagyon tetszik, sokkal jobb, mint más tornák: könnyedebb, dinamikusabb. Van két gyakorlat, amit nem tudok csinálni, mert hát ugye van egy 20 centis gömb a hasamban 🙂 Nem akarok egy hétre sem torna nélkül maradni. Szeretettel ajánlom a Tornát a miómával küszködő sorstársaimnak! Kattints! Női Egészségtorna

Zsuzsa véleménye (2021)

Megrendeltem nálatok a női egészségtornát és nagyon szeretem! Időközben kiderült, hogy babát várok – Szeretnék tornázni  várandósan. Várandósság alatt végezhető-e a torna, vagy  csak bizonyos gyakorlatai az első trimeszterben?

Kedvezményes ajánlat

A Női Egészségtorna egy éves előfizetés ára 14.900.-Ft. Három az egyben közérzetjavító termékünk 2021-ben változatlan áron áll betegtársaim rendelkezésére amely 24.900.-Ft.  Itt fizetés után egy e-mailben kapod meg a letölthető Mioma Organic Life 3.0 életmód programot, a Hormondiéta receptgyűjteményt a Torna belépési adatokkal együtt.  Kattints a 3in1 közérzetjavító termékért!

Szakértői oldalak, ahol a testedzés mióma, endometriózis fájdalom csökkentő jótékony hatásáról olvashatsz: https://www.cureus.com/search?utf8=%E2%9C%93&q=myome&fbclid=IwAR0neVCtEvpL-1oaWBTYqwmOkcwywNYZ6KmQ8SA-mL6rCEk-Nk4vGbD_Qdo  https://www.cureus.com/
Egy magyar vonatkozású kutatás az endometriózis fájdalom sporttal történő kezeléséről, amelyben az ismert pécsi  Professzor Dr. Koppán Miklós főorvos részt vett. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20511133

Pelvic pain in endometriosis: painkillers or sport to alleviate symptoms?
Koppan A1, Hamori J, Vranics I, Garai J, Kriszbacher I, Bodis J, Rebek-Nagy G, Koppan M.
Author information: Institute of Nursing and Clinical Sciences, Faculty of Health Sciences, University of Pécs, Pécs, Hungary.  e-mail: akoppan@gmail.com

32 hozzászólás
 1. . megjegyzése

  Minden nap este későn érek haza, ezért érdekelne a Női EgészségTorna. Az a kérdésem, hogy hol lehet bővebben olvasni arról, hogy az itt forgalmazott tornának ki az atyja, mióta használják, mi a foglalkozása, végzettsége annak aki bemutatja, van e neve…? Biztos csak elnéztem a leírást. Illetve még egy kérdés, hogy ha van spirálom, mellette lehet-e végezni? Úgy hallottam egyes női vagy kismedencei tornákat nem lehet. Meg tudja valaki mondani mi az igazság? Tornáznék, de nem szeretnék ártani magamnak.

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Mivel a mióma okainak egyike a kismedencei energiablokk (elakadás), ezért a mioma.hu fejlesztése a Női Egészségtorna célja a kismedencei energiaáramlás serkentése, a méhszalagok, kismedencei izmok erősítése. Kezdőknél a csipőben izomlázat szokott okozni. Ezért célszerű a fokozatosság, majd pedig a heti három alkalom gyakorlás. https://mioma.hu/kezeles-termeszetes-modon/noi-egeszsegtorna/A gyakorlatokat Vadócz Bianka Aviva torna oktató mutatja be és vezeti végig a hölgyeket. Viszont azt jó tudni, hogy a Női Egészségtorna nem AVIVA torna, csak bizonyos részeken vannak helyettesítő gyakorlatok. Huszonhét perces, vannak lazább és erősebb szakaszok. Edzettségtől függően lehet végigcsinálni 10-15 perces részeket, pihenőt tartani, majd újra folytatni. Itt rendelhető meg: https://mioma.hu/kezeles-termeszetes-modon/noi-egeszsegtorna/ Vadócz Bianka fitness edző, AVIVA torna, női tréner oldala: https://www.facebook.com/liliomnyilas?locale=hu_HU Miómával csak a hormonos spirál javasolt, csökkentheti a vérzés mennyiségét. A többségnek pozitív a tapasztalata. Ismereteim szerint ugrálással, rázkódással járó tornák nem ajánlottak, de az álló, fekvő, ülő helyzetű vérkeringés serkentő, és erősítő tornák igen. Valamint kedvező hatású a kerékpározás, gyorsléptű gyaloglás és az úszás.

 2. Évi Koch Babits megjegyzése

  Szia Gabi! Nagyon köszi az utánajárást! Már sejtem, hol lehetett a gond! Én is telefonról intéztem a regisztrációt és a fizetést is, a telefonom pedig automatikusan kitöltötte az adataimat, a nevemet pedig felcserélte. Bocsánat, hogy ennyi bonyodalmat okoztam! A tornát elértem, izgatottan várom, hogy holnap elkezdjem.Megnéztem a Dr. Ács Nándorral készült interjúidat is ma. Jövő héten megyek hozzá, ami miatt egész eddig nagyon izgultam, mert bár sokan szívből ajánlották őt, mégis az interjúk megnézése után mondhatom azt, nagyon szimpatikus, így kevésbé izgulok már. Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra Gabi, így nem érzem annyira egyedül magam a problémámmal.
  Gratulálok hozzá ezúton is, profi, informatív és igazán nagy támasz minden érintettnek

 3. Tóth Barbara megjegyzése

  Kedves Gabriella! Két héttel ezelött megrendeltem a csomagot de nem tudtam átutalàssal fizetni màr kétszer visszadobta a Bank. Nem tudom hogy hol a Probléma. Szerintem mindent jol töltöttem ki. Németorszagbòl utalnék amivel eddig soha nem volt baj.

 4. Zsuzsa megjegyzése

  Kedves Gabi! Megrendeltem nálatok a női egészségtornát és nagyon szeretem! Időközben kiderült, hogy babát várok – kérdésem, hogy várandósság alatt végezhető a torna, vagy bizonyos gyakorlatai, még az első trimszterben?

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Kedves Zsuzsa! Sok szeretettel gratulálok a babaváráshoz! Ez egy csodálatos hír mára! Bianka 10 percenként iktatott be lazább gyakorlatokat azokat ajánlom. Ha jól emlékszem 15-20 perc körül vannak az intenzív és székes gyakorlatok, azokat ajánlatos kihagyni. Torna előtt és után szellőztess sokat és a kiadós séták is az egészségetekre válnak. Jó egészséget kívánok Neked és a Babának!

   1. Szilvia megjegyzése

    Üdv! Megvettem a kismedencei torna csomagot, regisztráltam az oldalra, meg is tudtam a videót nézni a gépemen nagyon jó! Probléma az, hogy próbáltam utána a telefonomról vissza lépni nem engedett, sőt kizárt a rendszer az oldalról!?
    Miért? Köszönöm a választ: Szilvia

    1. Erika megjegyzése

     Kedves Gabriella! Szombaton fizettem ki a tornát, de sajnos szeretnék a 8 napos elállási jogommal élni, mert műtötték a gerincem és nem tudom megcsinálni ezeket a gyakorlatokat.Nagyon köszönöm a segítségét és elnézését kérem, hogy ez most így alakult, de bármennyire szeretném nem tudom műtött gerinccel ezt a tornát elvégezni. A weboldalon fenn lévő infokért nagyon hálás vagyok, már 2016-ban megvásároltam az Organic Life 2-es verzióját. Bankszámlaszám: 10402506-85565050-57531018 Köszönettel Erika

     1. Cserháti Gabi megjegyzése

      Kedves Erika, természetesen visszautaljuk a Torna vételárat. A héten tudjuk utalni, remélem az megfelel. Kérem szíveskedj megadni a bankszámlaszámot. Jó egészséget kívánok!

 5. Balogh Lászlóné megjegyzése

  Kedves Gabi!

  Én 2 hete rendeltem meg a 3in 1 csomagodat, melyben a női kismedencei torna is szerepel. A tornát heti 3-szor végzem, nagyon tetszik. Azt szeretném kérdezni, hogy ezen kívül végezhető e pilates, body art, love your belly-s hasizomerősítő-gyakorlatok , plank, hastánc, melyekben nincs ugrálás, futás, rázkódás. (22×30 mm-es miómám van és szeretném zsugorítani, teljesen eltüntetni, csak elbizonytalanodtam, hogy nehogy kárt tegyek magamban, ezért kérdezlek, hogy ajánlod e a női torna kiegészítéseként a fenti mozgásformákat?)

  Segítségedet előre is köszönöm.

  Szép napot kívánok: Baloghné Timi

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Kedves Timi, nagyon szépen köszönöm visszajelzésedet, örülök hogy tetszik a Női Egészségtorna. Pontosan ahogy írod, mióma esetén minden kiegészítő mozgásforma ajánlott a hét többi napjára, amelyek a kismedencei vérkeringést serkentik, de nem járnak rázkódással. A „light” hasizomerősítő gyakorlatok, „light” hastánc tökéletesek. Javaslom még a Mioma Organic Life 2.0 életmód szerinti heti egy alkalom szaunát, egy óra úszást, vizigimnasztikát. A szauna és „vizes sportok” (nem klóros vízben), a bőrön át történő „méregtelenítésnek” köszönhetően segítenek az ösztrogén dominancia csökkentésben.

 6. Gyöngyi megjegyzése

  Sziasztok !
  Nemrég elkezdtem ujra futni, két évre a mioma mûtétem utan (1 db 11 cm-es és több kisebb )hasi vagassal törtent. A gondom, h. kényelmetlenül lebeg a hasam és mintha szurkalnanak késsel. El fog ez valaha mùlni Sportol valaki a mütet utan?

  1. Dóri megjegyzése

   Szia, én rendszeresen futok. Ha 2 év után is ezt érzed az fura. Nekem 1.5 éve volt a műtétem 18 cm vágással a hasamon, amiket leírtál az nálam az első fél évben volt aztán elmúlt. Fontos hogy a has izmaidat is erősítsd, tornáztasd rendszeresen. Biztos jobb lesz, kitartás!

   1. Kinga megjegyzése

    Fél évvel ezelőtt volt laparoszkópos mióma műtétem.
    Ekezdtem edzeni,teremben,szép lassan,hasizmokat terhelő gyakorlatoknál éreztem a szúrkálás,
    2-3hét alatt elmúlt. Nem lehet műtét utáni összenövésed?
    Csináld amí jól esik,erősítsd a hasfalad. A sport csak jót tesz, és valamelyest oldja az összenövéseket.
    Masszírozd azt a részt,ahol a szúrkálást érzed.

   2. Ildikó megjegyzése

    Sziasztok, én külföldön élek. Már tavaly is megrendeltem tornát és nagyon meg voltam vele elégedve. Most újra rendelem. Két hónap elteltével éreztem h. feszesebb a hasam, a záróizmokat is erősíti, mivel az inkontinenciám enyhült. Nem érzem azóta a korábbi sürgős vizelési ingert. Üdv, mindenkinek! Ildi

 7. Évi megjegyzése

  Pár napja kezdtem el a tornát. Első tapasztalataim jók, 27 perc alatt teljesen átmozgatom magam és érezhető a belső medence izmokra kifejtett hatás. Nagyon finom, ugyanakkor erő-kifejtő részek is vannak benne, jó, hogy ez váltakozik.
  A légzésre is figyelünk, és Bianca elmondja hogyan hajtsuk végre a gyakorlatot, milyen szögben legyen a hát, a lábak, stb.
  A legnehezebb az elején a székkel kezdődő és az ülésből felállás-leülés volt, de már egyre jobban megy, minden alkalommal egyre jobb.
  Alhasra fókuszáló mozdulatok és kifejezések is vannak a gyakorlatokban, ami elősegít egy öngyógyító hozzáállás kialakítását, a testünk szeretetét, a nőiségünk erősítését. Köszönöm Nektek,
  Üdv. Évi.

  1. Rita megjegyzése

   Sziasztok! Tegnap voltam kontrollon. Az orvosom jó fej volt, megerősített a mozgásban, szerinte a daganatos sejtek gyűlölik a sport által termelt hormonokat, az edzés a daganatos betegségekből gyógyulást felgyorsítja. Lányok, mozogjatok minden nap legalább félórát! Ha nincs kedved kimenni télen a hidegbe kocogni, tornázz otthon félórát! Engem nagyon lazít, felfrissít a Női Egészségtorna. A mioma nem nőtt féléve. Jól étzem magam.

   1. V.H. Judit megjegyzése

    Egy hét elteltével laptoprol sikerült bejutnom az oldalra, és végre megnéztem a Női Egészségtornát, nagggggggyon tetszik!
    Jártam anno Aviva tanfolyamra és órákra is, de ez itt jobban bejön. Nekem erőteljesebb mozgássor, fiatalosabb.
    Várom az estéket, hogy végig tornázzam!

    1. Éva Kelemen megjegyzése

     Szuper a torna, nagyon szép, jó volt Biankával együtt tornázni 🙂 Nagyon igényes a video, szép a hang, a környezet, nagyon tetszett.
     Rákerestem, hátha tart Budapesten órákat, de láttam, hogy Egerben..Viszont az egyik video alá az van írva, hogy „A torna menstruáció alatt és előtt 2-3 nappal nem ajánlott! ” (https://www.youtube.com/watch?v=4ysQdsTWbkY)
     Ez így van? A mióma.hu-n a tornát ne végezzem menstruációkor? Budapesten ha kipróbálnám nem online is, akkor Aviva az, ami jobb, vagy miómára az Arwen kellene?
     Online is jó, csak szívesen eljárnék valahova tornázni. Válaszodat előre is köszönöm!

     1. Cserháti Gabi megjegyzése

      Szia Éva, igen menzesz alatt a kímélő mozgás, mint walking (gyorsléptű gyaloglás) ajánlott: https://mioma.hu/6-megcafolhatatlan-erv-a-szelid-mozgasformak-mellett/ Budapesten Szabó Kitti hivatalos Aviva oktatót ajánlom. Kittihez itt jelentkezhetsz be. https://kittwell.com/ Remélem segítségdre lehetek.

     2. Andrea megjegyzése

      Kedves Gabi,
      2014 nyara óta követem írásaidat és vásárolt anyagaid alapján változtattam életemen,
      amiért ismét hálás köszönetem fejezem ki.
      Ugyanakkor hálám Istené is, mert az egészségem és női dolgaim mederbe terelődtek.
      Hullámzások vannak, de hát az élet is hullámzik körülöttünk.
      Legutóbb 2018 decemberben rendeltem meg női tornát tőled sajnos azonban olyan élethelyzetbe kerültem,
      hogy nem volt alkalmam talán pár alkalommal tornázni így a teljes előfizetésem lejárt.
      Látsz arra lehetőséget, hogy egy negyedévre szabaddá tudnátok tenni a videó elérhetőségét újra?
      Köszönöm az eddigi lehetőségeket és segítséget anyagaidon keresztül. Várom válaszod!

     3. Kati megjegyzése

      Szia Andrea, örülök megkeresésednek. Rendben kérésed szerint meghosszabbítjuk a tornát, illetve elérhetőséget biztosítunk.
      Kérlek pontosan írd meg (ezek az adatrok kellenek az előfizetés hosszabbításhoz) Várom válaszod!

     4. Kati megjegyzése

      Szia, februárban lesz bél érintettségu endometriozis műtétem.
      Amint felepultem, szeretnék elkezdeni mozogni. Ez a torna jó endometriozisra?
      Illetve tudnál nekem javasolni étrendet, hogy mit egyek, illetve ne/egyek… mint endo diéta..
      Nagyon szépen köszön előre is! Udv, Kati

     5. zsuzsi79 megjegyzése

      Sziasztok,
      39 leszek, három éve kettő kisebb intramurális miómát fedeztek fel nálam. Nem okoznak egyelőre különösebb panaszt.
      Félévente járok ellenőrzésre. Olvasgattam a neten a miómáról. Úgy gondolom jobb megelőzni azt hogy nagyobb legyen.
      Két éve elvégeztem az AVIVA tanfolyamot, de segítség nélkül nem tudtam otthon csinálni, gyakorló órákra pedig a munkabeosztásom miatt nem tudtam járni.
      Ezért fél éve vásároltam a laptopon nézhető Női Egészségtornát.
      Az benne a jó, hogy este munka után 7 órakor is elkezdhetem. Eleinte nem tudtam folyamatosan végigcsinálni: 3, 4 szünetet is tartottam.
      Egy hónap után már csak egy szünetet kellett tartanom. A kezdeti csipőtáji izomlázam megszünt.
      Hetente egyszer, kétszer már végigcsinálom. Január végén voltam orvosnál, a miómák nem nőttek, aminek rettentően örülök.
      Nekem ez a számítógépes torna megkönnyítette az életemet.

 8. Laki Anna megjegyzése

  Kedves Gabi, eloszor is Boldog Karacsonyt kivanok es elnezest amiert epp most irok, de valamiert most jott el az ideje ☺. Szeretnem megrendelni a noi egeszsegtornat, de elotte megkerdeznem, hogy vegezhetem e ha venas elegtelenseg van mindket labamban, allitolag rossz billentyuzarodas miatt. Debreceni nogyogyaszhoz jarok a miomas problemam miatt, o azt mondta, hogy nincs kozuk a miomaknak a venas elegtelenseghez, es szerinte nincs szukseg mutetre sem, pedig tobb mioma is van a mehemen, de mar a menopauza kuszoben allok, 47 eves vagyok. Szeretnem a tornat megrendelni meg ebben az evben, ha szerinted hasznalhatom.

  1. Laki Anna megjegyzése

   A Mioma Organic Life ot megrendeltem evekkel ezelott, hasznaltam es sokat is segitett, szeretnem a 2 est is, de most egyenlore csak az egeszsegtornat tudom megrendelni az anyagi lehetosegeim miatt. Koszonom szepen ha segitesz tanaccsal, minden jot es nagyon jo egeszseget kivanok!

   1. Cserháti Gabi megjegyzése

    Kedves Anna, örülök érdeklődésednek. Különösen jó érzés olvasni, hogy a weboldal információkat hasznosnak találod. Bár nem vagyok orvos, azt gondolom a Női Egészségtorna vénáselégtelenség esetén is segít, hiszen nagyon fontos a rendszeres, nem megerőltető testmozgás. Ez a torna főleg a kismedencei izmokat mozgatja át, előnye hogy a Torna közben tetszés szerint szüneteket tarthatsz. A szelíd mozgásformák -ismereteim szerint- vénás elégtelenség esetén is hasznosak lehetnek. A tornát nagyon jó lenne hetente kiegészíteni legalább egy alkalom egy óra úszással. Kérlek megrendeléskor hivatkozz a korábbi termékre. Kellemes ünnepeket kívánok!

    1. Lídia megjegyzése

     A Női Egészségtorna videót nagyon megszerettem, egy éven keresztül használtam, újbóli hozzáféréséről lehet szó?
     Mit kell tennem? Újra elő kell fizetnem? Üdv, Lídia

 9. Ildi megjegyzése

  Van köztetek olyan, akinek jóga- vagy tornagyakorlatokkal sikerült csökkentenie a mióma méretét?

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   csak tornával nem biztos hogy lehet. több területen kell támadni a miómát, kezelni a kialakulás okát! menzesz előtt két nappal, alatt a Torna nem ajánlott! sétálj, meditálj, relaxálj, hallgass zenét, tedd fel a lábad, gondolj boldogító célokra!

 10. Göröncséri hajnalka megjegyzése

  Kedves Szerkesztő!
  Hogyan tudom megrendelni a tornát?
  üdvözlettel:
  Göröncséri Hajnalka Szeged

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Kedves Hajnalka, örülök megkeresésednek. Katt a linkre: https://mioma.hu/kezeles-termeszetes-modon/noi-egeszsegtorna/ Görgess az oldal aljára! Ott kattints a legalsó piros gombra! Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged kérlek keress! Legyen szép napod! Cserháti Gabi

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás