A mióma természetes úton történő gyógyítása

Rólam

Cserháti Gabi:az én történetem

Fiatalkori előzmények

Az én történetem a 33 évvel ezelőtti időkre nyúlik vissza. Hat éves koromtól minden nap edzésre jártam, az egri főiskolai torna klubban szertornáztam. 18 éves koromban főiskolai testnevelés szakra készültem, ennek következtében (1985) 61 kg-ról 50 kilóra fogytam. A menstruációm félévre megszűnt. A nőgyógyászom fogamzásgátló tabletta szedését írta elő. A „tabletta szabályozza a menstruációs ciklust” gondolat jegyében 16 évig szedtem hormontartalmú készítményeket.
Mai tudásom szerint természetes élelmiszerekkel, egészséges táplálkozással, 5 kg hízással, kevesebb és lazább edzésekkel kellett volna helyre állítani a hormonháztartást és a menstruációs ciklust.

Mióma tünetek

16 év elteltével hagytam abba a tabletták fogyasztását. Két- három hónap elteltével éreztem hogy egyre rosszabb a közérzetem. A valódi menstruáció erős alhasi fájdalommal, görcsökkel, erős vérzéssel, rosszullétekkel jelentkezett. Fájdalomcsillapító gyógyszereket használtam.
Az az igazság hogy a munkám miatt évekig elhanyagoltam magam. Egész évben napfény nélküli zárt terekben, irodában, kiállításon dolgoztam. Elkövettem azt a hibát hogy a táplálkozásommal évekig nem foglalkoztam. Sok tejterméket fogyasztottam, rengeteg tejes kávét ittam, előfordult hogy napokig sós snacken, kávésüteményen, gyorskaján, műételeken „éltem”.

Gyermekvállalás mióma mellett

A sors iróniája hogy ebben az időszakban 36 évesen határoztuk el a párommal, hogy szeretnénk gyermeket.

Állapotomat látva a szakemberek a teherbeesésnek nem sok esélyt adtak. „Ha gyereket szeretne, keressen fel meddőségi klinikát!” hangzott a jó tanács. Nem érdekelt, mit mondanak az orvosok. A párom életerő vitaminokat vásárolt. Gőzerővel kezdtem el szedni a vitaminokat az ajánlott mennyiséget jócskán meghaladó adagban. A lakást tele raktuk Anyák lapjával, baba fényképekkel, BabaMama magazinokkal. Kisgyerekes párokkal szerveztünk programot, gyerekekre vigyáztam. Egy év TUDATI munka elteltével 41 éves koromban megfogant a fiúnk. 37 hét elteltével egészséges kisbabának adtam életet.

A császármetszés után tájékoztatott az orvosom, hogy a méhem tele van (8-10 db) babszem nagyságú miómával. A szülést követően egy év után jött meg a menzeszem.

Toaletthez kötve éltem az életet

A menstruációs ciklusom rövidült 28-ról 22-23 napra, a fájdalmaim erősödtek. Egyre gyakrabban, félóránként kellett pisilnem. Éjszaka legalább háromszor kellett a mosdót felkeresnem. Menzeszkor csirkemáj nagyságú alvadt vérdarabok jelentek meg. Egyre több tampont, egészségügyi betétet használtam. Betéttel és tamponnal együtt egy órát sem bírtam ki, így is sokszor „átáztam”. A WC-ket nem győztem takarítani magam után, a kiömlő vér mindent elborított. Utazni nem tudtam. A nőgyógyászom korai változókort, mióma-kat, méhpolipot állapított meg.

A mióma durva vérszegénységet okozott

A menstruációt már csak 2-3 nap ágyban fekvéssel bírtam ki. Állandóan rossz kedvem volt, dolgozni alig tudtam, állandóan mindenkivel veszekedtem, úgy éreztem szorít a torkom és már levegőt is alig kapok. A párom unszolására kerestem fel a háziorvost, aki falfehér arcomat látva azonnal vérvizsgálatra küldött. Súlyos vérszegénységet állapított meg. Hemoglobin 68 (a minimum érték fele) vas 3 (a minimum érték harmada) Azonnal kórházba küldtek, ahol vértranszfúzión estem át. Három zacskó vérplazmát, vitaminokat, infúziót kaptam.
Egy napig voltam infúzióra kötve: egy kicsit visszakaptam az életet! Hosszú idő után először halványan mosolyogni kezdtem.
A kórházban határoztam el hogy meggyógyulok!
Ki kell derítenem mi a bajom, mi okozza a rosszulléteket, az erős vérzést és a vérszegénységet? – gondoltam.

 

Diagnózis: mióma, adenomiózis

Négy szakorvost kerestem fel. A méhmióma egyértelmű volt, a javasolt kezelések különbözőek. Az orvosokat mindig megkérdeztem mi okozza a mióma-t, mi okozza az erős menstruációs vérzést, mi okozza a rövidülő menstruációs ciklust, mit tehetek én magam a panaszok csökkentése érdekében?
Az az igazság: választ nem kaptam.
Ekkor határoztam el, hogy magam keresem meg a választ a kérdésekre.
Ezért 2013-ban nőgyógyászati életmód blogot indítottam.
Közben eljutottam az ország egyik legnevesebb, jól felszerelt klinikájára. Itt állapították meg hogy miómák mellett méhmegnagyobbodásom, adenomiózisom van.

 

Szakorvosi segítség és életmódváltás a gyógyulás érdekében

Laparotómia műtéttel eltávolították a méh mióma, adenomiózisos beteg területet. Egy napig intenzív osztályon feküdtem. Négy nap elteltével hagyhattam el a kórházat, hat hétig voltam táppénzen. A műtét utáni hasi szúrást másfél évig éreztem, de a korábbi panaszok megszűntek.
Gyógyulásom idejét a mióma kialakulásának okával, a természetes gyógymódok tanulmányozásával, az életmódváltás terveivel töltöttem.
Ekkor láttam, hogy a műtét helyett alternatív megoldások is léteznek.

mioma.hu célja a tájékoztatás: tanuljatok más hibáiból!

Elhatároztam hogy weboldalt indítok és a mioma.hu-n összegyűjtött információkkal segítem a hozzám hasonló panaszokkal rendelkező hölgyeket.

Tájékoztatással szeretném elérni hogy a hölgyek ne kövessék el azokat a hibákat amelyeket én elkövettem.
Szeretném felhívni a figyelmet a mióma, hormonális problémák valódi okaira, arra hogy ismerjék fel a hölgyek a hormonműködés és menstruációs panaszok közötti összefüggéseket.

Szeretnék hozzájárulni a mióma, hormonális problémákkal, változókori panaszokkal küszködő hölgyek számának csökkenéséhez.

Célom hogy a 38+ korosztály életminősége, közérzete javuljon.

Álmom és célom hogy az oldalon található információkkal hozzájáruljak a nőgyógyászati daganatos betegségek és a drasztikus méheltávolító műtétek számának csökkenéséhez Magyarországon!

 

Népszerű bejegyzések

8+2 kérdés amely segít eldönteni erős-e a menstruációs vérzésed

Mióma, ösztrogéndominancia szakorvosi kezelés összefoglaló

Mióma menopauza összefüggések 9 pontban 

Meddig tart a nők termékeny kora?

Menstruációs panaszok, szelíd gyógymódok I. és II. rész

13 tipp mire ügyelj ha vasat szedsz

Menstruáció szabadon I. Menstruáció szabadon II.

 

Természetes gyógymódok: összegyűjtött információk

Mioma Organic Life 2.0

Hormondiéta

Női Egészségtorna

T. Kriszta a kitartásról és az életmód-változtatás hatásáról

48 éves vagyok. Pár éve nálam is megjelentek a mióma okozta szokásos kellemetlen tünetek: erős alvadékos menstruációs vérzés, hátfájás, ingerlékenység, kellemetlen alhasi fájdalom, vizelet-visszatartási problémák, anyagcsere gondok. Vékony alkatom ellenére a csípőm körül “úszógumi” kezdett kialakulni. Nem engedtem hogy megműtsenek, változtatásba kezdtem.
Nekem több dolog vált be. Elértem hogy a hasamban vannak ugyan a miómák de teljesen felpuhultak, alig érzem őket. A mióma tünetek teljesen megszűntek. (nincs erős vérzés, hátfájás….stb)
Azért is írom le mindezt mert olvastam hogy nagyon sokan feladják, inkább a műtét mellett döntenek.
Szerintem először saját egészségünket kell felmérni. Érdemes kísérletezni. Megtanultam egészségesebben élni, jobban odafigyelek testem jelzéseire.
Azt is megtanultam, nem azt kell nézni hogy az ultrahangon mit mér az orvos. A mióma ugyanis nem egy szabályos gömb, a mért eredmény teljesen orvosfüggő. Minden évben elmegyek rákszűrésre de már nem sokkolom magam hogy mekkorák a miómák, vajon mennyit zsugorodtak, vagy nőttek? Saját megérzéseimre hallgatok.
A torna, az életmód nagyon fontos. Ismét lapos a hasam, nem dudorodnak ki a miómák.
Szóval újra jól érzem magam.
T. Kriszta

 

mioma.hu
Elérhetőség: info kukac mioma pont hu
Mobil: 06 20 3305083
mioma.hu –  Szelíd nőgyógyászat 38+

 

Cserháti Gabi mioma.hu
25 hozzászólás
 1. Teca megjegyzése

  Sziasztok!
  Olvasgattam az oldalon és mivel én is ebben a cipőben járok szeretnék tanácsot kérni. Nekem 2 cm-es miómám van. Kb. 2 éve kezdődött a mióma story, amikor 6 év után állapotos lettem. Közölte velem az orvos a hírt, akkor a mióma 5,5 cm-es volt, ma már csak 2 cm.
  Sok problémám van. Nem jön meg a menstruációm normális úton, csak Norculuttal.
  Mindig fáj a hasam alja, vizelettartási problémám van, sokat fáj a derekam, fáradékonynak érzem magam.
  Két éve szedem a gyuladáscsökkentőket meg a Norculutot és már lassan arra se jön meg.
  Van orvosom, de úgy érzem mintha nem igazán tudna mit kezdeni velem. Többször is hangoztatta ezt. Ja és cisztám is van. Kérem aki tud segíteni az válaszoljon. Köszönöm.

 2. Beatrix megjegyzése

  Kedves Gabi!
  Tegnap beszéltük meg az orvosommal a januári műtétet. Az 50*55mm-es és a 3,5*3,5 mm-es miómámra. A nagyobbik a vastagbél irányába terjeszkedik, fájdalmat okozva a derekamban is. Olvastam a honlapodon (egyébként fantasztikus, gratulálok hozzá) a mióma lebontó enzimről, amit csak külföldön lehet beszerezni. Szeretném a pontos nevét elkérni ennek a biztonságos gyógyszernek. Természetesen a műtétig hátralévő időben a praktikumokat és a diétát is betartom.
  Köszönettel: K. Beatrix (44 év)

 3. csili megjegyzése

  Megnéztem a videót a bécsi beavatkozásról, és hirtelen én is megijedtem, hogy vajon kibírnám-e hason 4 órán át. Napon sem tudok annyit feküdni, megfájdul a gerincem -. Attól félek, járni sem tudnék utána. A másik, hogy ha jól értem, 10 centi fölött nem is csinálják? vajon csinálják-e nem osztrák biztosítottnak?
  Mindenesetre nagyon várom a részletes beszámolót…

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Ja, a 4 négy óra sok, félórát sem bírnék ki. Ezért adnak enyhe altatót és valami kábítószert, hogy lenyugtasson. Igen mióma esetében 10-12 cm a határ. Amúgy a Bécsi klinika eljárása nagyon új, állítólag havonta csak egy beavatkozást csinálnak. Augusztusban volt még csak a 20. ilyen műtét.

   1. D Emő megjegyzése

    Szia Gabi! Hetente csinálnak egyet:) Ha jól tudom.:) Üdv,Emő

 4. D. Emő megjegyzése

  Kedves Gabi!

  Először is köszönöm a sok segítséget, amit az oldaladon találtam.
  És most röviden leírom az én történetem.
  1,5 éve, 2013.májusában, rutin nőgyógyászati vizsgálaton állapította meg a nőgyógyász, hogy egy 4cm-es miómám van. Semmi gond, járjak kontrollra. Aznap hallottam először ezt a szót, este megismerkedtem az oldaladdal helyre rakott egy-két dolgot, ami az elmúlt évben a mióma miatt megváltozott, és egy hét múlva elkezdtem Avivázni. Semmi mást nem csináltam, tény. 8 hónap múlva, 2014. februárban történt kontrollon a mióma 6X7cm-es lett, tehát másfélszeresére nőtt. Akkor elhangzott a nőgyógyász szájából, hogy részleges méh eltávolításról lehet szó, ha tovább nő. Csak hebegni tudtam.
  3 gyermekem van, két császár után, tehát laporoszkópiával nem próbálná meg mondta ő. Az embolizációt megemlítette, de itt egy megyeszékhelyen, nincs ilyen lehetőség. Akkor már utána néztem, a Németországban MRgFuS, Ausztriában HiFU-nak hívott lehetőségnek. Megkédeztem az orvost erről a lehetőségről, mire azt mondta, hogy olyan nincs. Na ekkor döntöttem el, hogy ide többet nem jövök vissza:))
  Ebben az évben Ausztriában éltem, és utána néztem, és kiderült Bécsben van ilyen lehetőség, időpontot kértünk MRT-re, amire 4 hónapot kellett várni. Ezután megállapítják, hogy el lehet-e távolítani a miómát. Nekem szerencsém volt. Szeptember 16-án megtörtént. Amennyiben ez valakit érdekel nagyon szívesen leírom az egész folyamatot. Röviden: a beavatkozás előtt kaptam egy katétert, többen is többször megkérdezték, hogy minden világos-e, van-e kérdésem az eljárással kapcsolatban. A kezelés a képeken látott nagy, MRT “cső”, vízággyal, alulról UH. A kezelés eleje szintén MRT vizsgálattal kezdődik, harmadik pozícióm után kezdték a kezelést. Úgy kell elképzelni, hogy UH-gal lövik a miómát, ami valóban meleg és kb. 8mp-ig tart egy fókuszált UH( az utolsó 2-3mp azért kellemetlen, de nem kibírhatatlan. Ezután rögtön MRT, ellenőrzik a beavatkozást. Nevetséges, magamat átkoztam az elején, hogy a pozíció, amiben feküdni kell, nekem azt volt a legnehezebb ( hason, kezek a fej melett, test erősen lerögzítve, hogy ne mozogjak), annyit mozogtam, hogy kaptam vénásan fájdalomcsillapítót és nyugatót. A beavatkozás 4 órás volt ( egy fél órát tesz ki az elején a beállítás). Ha nagyon akar az ember hazamehet aznap, de amíg a szerek kiürülnek, én bent maradtam még egy éjszakát.
  A mióma a húgyhólyagra nagy nyomást gyakorolt, az UH is akörül hatott, ezt még 5 nap után is érzem.
  Ha valakinek tudok segíteni, nagyon szívesen adok még több információt.
  Amikor kiderült, hogy miómám van megijedtem, aztán megnyugodtam, hogy lehet ezzel is élni, de mikor sok mindenben zavar, akkor minél hamarabb meg kell tőle szabadulni. Így utólag én is csak azt sajnálom, hogy nem hamarabb tettem meg ezt a lépést.
  Minden sorstársamnak azt kívánom, hogy szabaduljatok meg minél hamarabb tőle:)
  Üdv

  Emő

  1. Bea megjegyzése

   Kedves Emő,

   szeretnék információt kérni a fókuszált ultrahangról. Email címet tudnál küldeni? 06309139062
   Köszi
   Bea

  2. csili megjegyzése

   Kedves Emő,

   ez engem is nagyon érdekelne. Ha meg tudnád itt adni a kórház honlapjának címét és hogy mennyibe kerül egy ilyen beavatkozás? Miért tartott 4 órán át? és ha alig lehetett érezni valamit, csak a végén, akkor miért volt szükséges adni nyugtatót és fájdalomcsillapítót? a kórházi éjszaka nem került plusz pénzbe? mennyi mellékhatása volt a beavatkozásnak, a kis melegen kívül mit éreztél? Utána egyszerűen eltűnt a mióma?!
   Minden más lehetőség annyival rosszabb, hogy én azonnal elmennék Bécsbe…
   Üdv
   csili

   1. Cserháti Gabi megjegyzése

    Emő írt egy hosszú ismertetőt a műtétről, amelyet megformázok és hamarosan felteszem teljes terjedelmében az oldalra. Abban minden pontosan le lesz írva. Addig is a bécsi klinika linkje. http://www.barmherzige-brueder.at/pages/myomzentrum/video/article/28290.html. Emő -mivel a férje révén biztosított Ausztriában- minimális díjért vehette igénybe az eljárást. Figyeld az oldalt, egy kis munka még és fent lesz.:)))) CSGabi

  3. Tünde megjegyzése

   Kedves Emő,
   szeretnék tőled privát e-mail címemen keresztül információt kérni, ha lehet.
   Köszönöm szépen, Tü

  4. Toth Ramona megjegyzése

   40 éves vagyok van ket lányom szeretnénk meg egy babát. Tavaly volt egy vetélésem azóta kezdődtek a gondok! Jobban lettem zsugorodott a miómam de a baba áldás sajnos nem érkezik! Trimesztert 1 szedek témákat iszom es elkezdtem most mozogni! Nincs fájdalom es múlt hónapig rendes menstruáció is volt. De kimaradt 54 napig nem volt, azt hittük végre baba de a tesztek nem igazoltak es az orvos sem. Esmyat javasoltak de mivel babát szeretnénk félek a hormonoktol és hosszú kúrát mondott az orvos és hogy mondjak le a barbárol!!! Kerlek ha Tud valaki segíteni nagyon hálás lennék! Jelenleg egy 27,9 mm myoma göb látható az URH on! Köszönöm előre is Ramóna

   1. Cserháti Gabi megjegyzése

    Ramóna, a mióma önmagában nem biztos hogy akadálya a teherbeesésnek. Olvass erről többet itt:http://mioma.hu/mioma-terhesseg/ A mióma elhelyezkedésétől is függhet:
    http://mioma.hu/a-miomak-elhelyezkedese/ A hormondiéta, az ösztrogénhatású vegyületek kiiktatása, az ösztrogéntúlsúly és progeszteronhiány megszüntetése, a fitoterápia, és a kismedencei szerveket megmozgató torna segíteni fog a teherbeesésben. Olvass többet itt:http://mioma.hu/teljes-archivum/

   2. Ági megjegyzése

    49 éves vagyok ,tavaly májusban volt rendes menszesz aztán 3 hónapig semmi . Október elején újból jelentkezett ami azóta is tart pár napos szünetekkel ,egyszer volt 1 hét .Írországban dolgozom, itt mentem először orvoshoz. Vérvételre küldött, megállapították: premenopause.
    November közepén otthon az egy hetes vérzés szünet alatt el tudtam menni nőgyógyászati vizsgálatra, ultrahang, rákszűrés, és mindent rendben találtak . Akkor mondta az otthoni orvos ha megint előfordul a többhónapos vérzés, kellene egy gyogykaparas.
    Itt viszont azt mondjak nem kell beavatkozás ha nincs más probléma.
    Mint laikus én is így gondolom hogy a hormonproblémát egy kuret nem oldja meg. Nem bőséges vérzés inkább darabos szivárgás. Probaltam Ergam cseppet meg itt is adtak verzescsillapitot , de abbahagyas után 2 napig nagyon sok volt . Tehát a csepp semmit nem ért csak ártott.
    Elmentem kínai akupunktúra gyogyaszhoz aki adott egy kezelést és különböző növényekből fozetet ami 5 napra elegendő . Ezután újból ezt.Akkor 3 napra megszűnt de újból visszajött . Kaptam újból teát már kezelést nem . Febr 11 -én kezdtem a terápiát . Azt mondtak 1 hónap biztos kell hogy beálljon a hormon.
    A kérdésem jól döntők ha nem megyek el kuretre és a gyógynövények helyre hozzák-e a problémát? Vagy milyen természetes megoldások léteznek erre ?
    Köszönöm előre is.

    1. Cserháti Gabi megjegyzése

     Hasonlóan gondolkodunk, én sem mentem el küretre. Ezzel nem szeretném másoknak azt sugallni hogy ők se menjenek el. Minden eset és minden ember más.
     Úgy tapasztalom a nőgyógyászati küret a legtöbb hölgynek csupán átmenetileg nyújt megoldást és átmenetileg csillapítja a vérzést.
     Itt olvashatsz róla: https://mioma.hu/a-nogyogyaszati-kuret/
     Magam és a mioma.hu olvasói a természetes megoldások hívei vagyunk. Számos történet bizonyítja az étrendváltás, gyógynövények, fényterápia, kismedencei torna kedvező hatását. Viszont az egyéni érzékenységet figyelembe kell venni. A https://mioma.hu/?s=t%C3%B6rt%C3%A9netekközött sokféle esetet olvashatsz.
     Olvasói tapasztalatokkal kiegészített gyüjteményem a Mioma Organic Life 2.0, a Hormondiéta és a kismedencei energiaáramlást serkentő mozgássor a Női Egészségtorna. Sajnos a premenopauza kellemetlenségeit teljesen elkerülni nem lehet, de a vérzéses problémák enyhítése, a mióma növekedésének megállítása, egyes esetekben zsugorítása lehetséges.

 5. Ivanics Liliána megjegyzése

  Szia Gabi!

  Szeretnék tőled segítséget kérni. Most diagnosztizáltak nálam 6 db miómát 8mm-28mm-es nagysággal. Nagyon megijedtem a mióma hírtől. Vérszegény vagyok, és nagyon kevés a vasam. Szeretném megtudni milyen módon csökkenthetem a mióma nagyságát, vagy akár teljesen fel is szívódnak a miómák? A tejfölre, tejszínre, mandulára, mogyoróra allergiás vagyok. Nagyon sok jég salátát, karalábét, uborkát, jégcsap retket eszem. Kávét napi egyet fogyasztok. Nem dohányzom, nem iszom. Viszont édesanyámtól Hepatitis b vírust kaptam születéskor. Tünetem nincsen, hordozó vagyok. Milyen étrendet javasolsz, s milyen étrend kiegészítőket , mozgás formát. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszod. v-lili@freemail.hu Lili

 6. Piri megjegyzése

  Szia!
  37 éves vagyok és 3 éve diagnosztizáltak nálam 1 kis miómát. Nem tudom mit csináltam eddig rosszul, de gyakorlatilag mindent kipróbáltam a homeopátia, aviva torma, talpmasszázs, akupuntura, étrendváltoztatás, és mozgás, agykontroll. De az elmúlt 3 évben több egyre nagyobb mióma nőtt bennem. Mostanra már ott artok, hogy a szeptemberi műtéten vagy megmarad a méh vagy nem, mert alig van egészséges méhfal. Még van pár hetem lehet még valami tenni? Még nem szültem, és nem szeretném elveszteni a lehetőséget.

  1. Gabi megjegyzése

   Szia,

   attól még születhet kisbabád, nekem is ilyen volt a méhem mint a Tiéd, mégis született egy fiam. Ne add fel!

   Minél többet foglalkozom a mióma kérdéssel annál inkább látom hogy nagyon összetett a kialakulás oka.

   Mivel egyszerűen majdnem lehetetlen a kiváltó tényezőket megszüntetni (pl,a műanyagot, a műanyagpalackokat, parabent, vegyszereket, mesterséges úton előállított élelmiszereket, növényvédő szereket). Az ösztrogéndominancia csökkentésénél az ösztrogén metabolizáció kerül egyre inkább előtérbe.
   Az az a lebontása, ettől függ kigyógyul meg és ki nem. Olvasd el a mai és a következő cikket. Erről fogok írni. Valamint előkészítés alatt van német szakirodalmon és német gyakorlati tapasztalatokon nyugvó még Magyaro-n nem ismert módszer kidolgozása.
   Figyeld a mioma.hu-t. A műtét után is célszerű a kiújulást megelőzni.
   Én a fiam megszületése előtt méregtelenítettem, lefogytam és természetes hidegen sajtolt olajokat és nagy dózisú magnéziumot ettem. Nekem ez bevált.

 7. nomka megjegyzése

  Szia! Köszi a választ, igaz az aviva tornás bejegyzésnél kerestem. nekem csak a göböt távolították el, mire a műtőasztalra értem a szelíd gyógymódoktól, de kisebb lett. Ha tudom a műtétet sem engedem, de nem csináltak a műtét előtt közvetlen uh-t. Most homeopátiás orvoshoz járok, másképp étkezem, mozgok, stb.. igazából megbízható holisztikus nőgyógyászt is keresek, de olyat még nem tudott ajánlani nekem senki. Ha van ezzel kapcsolatban konkrét tapasztalatod, tudomásod, azt szívesen fogadom, e-mailben is.

  1. Gabi megjegyzése

   Szia,

   a barátnőm Pusztai doktorhoz járt és nagyon meg volt elégedve. Én őt ajánlom.

   Holisztikus Nőgyógyász:
   Dr. Pusztai Zoltán
   http://www.nogyogyaszat.5mp.eu
   +36 70 / 23 89 689 (minden nap 8-18 óráig hívható, sürgős esetben 20 óráig.
   A rendelés helyszíne:
   GOLD Irodaház, II. emelet. 1139 Budapest, Forgách u. 19.

   Gyógyulj meg! Gabi

 8. Nomka megjegyzése

  Kedves Gabi!
  Végülis milyen műtéted volt? Mit távolítottak el és végül mitől gyógyultál meg végérvényesen?

  Szia,
  a barátnőm 39 éves. Két éve kezdte az Avivát, de ő teljes mértékben betartotta az előírásokat és áttért a makrobiotikus táplálkozásra is.
  A nőgyógyászoknál nálam is ugyanez volt a helyzet, egyik sem hívta fel a figyelmemet hogy el kellene mennem endokrinológiára. Erre is magamtól kellett rájönni, pedig privát orvosokhoz járok 15 éve. Pre-menst (barátcserje) szedettek velem, ami az én állapotomban nem sokat ért. Hallottam a holisztikus nőgyógyászatról, ezt ismered?
  Nekem adenomyosisom volt. Ez a mióma és endometriózis keveréke.
  Az egész méhfal egy megvastagodott daganat, miómás szigetekkel beszűrve. Ezerszer jobb lett a közérzetem a műtét után.
  Sokat töröm a fejem azon, ha időben elkezdtem volna komolyan alkalmazni az alternatív gyógymódokat, elejét tudtam volna venni a műtétnek.
  Ezért kötelességemnek érzem, hogy a nők figyelmét felhívjam a szelíd gyógymódok alkalmazására, mert igenis SEGÍTENEK!!!!

 9. Dr. Hips Frigyes Zsolt megjegyzése

  Köszönöm, hogy eljöttél az előadásomra és szívesen válaszolok a további kérdéseidre is.

 10. Dr. Hips Frigyes Zsolt megjegyzése

  Kedves Gabi!

  Te egy igazi nő vagy! Gratulálok a honlapodhoz. Nagyon sok nőnek el kellene olvasnia és elgondolkoznia azon, amiket írtál. A saját példád okán bátorítasz minden nőt, hogy sportoljon, járjon a természetbe sétálni, napozni és fogyasszon egészséges ételeket és italokat. Gratulálok és sok sikert kívánok munkádhoz.
  Azonban kiegészítendő mégis engedj meg néhány gondolatot.
  Sajnos a vashiány oka abban keresendő, hogy vastalanítják a csapvizet!!!! Sok ásványvíz sem tartalmaz vasat, mert akkor sárgás színe és rozsdás íze lenne. Jól lehet a magas vastartalom lenne a kívánatos, mégis kiveszik az ivóvízből. A húsban és a májban valóban magas a vas, de a vas felszívódását a B12 és a C vitamin segíti elő. A réz és a cink hasonlóképpen szükséges az egészséges oxigénfelhasználáshoz. Gondoljuk át együtt: a légkör oxigén szintje 21% és az emberi szervezet egy percig sem bírja oxigén nélkül. Belátható tehát, hogy a vörösvértest (amely az oxigén sejtekhez szállításában játszik fontos szerepet) és a hemoglobin egységekből áll össze a közepén vas van. Ha tehát nincs elegendő vas a vérben, akkor nincs elegendő hemoglobin és nincs megfelelő mennyiségű vörösvérsejt sem. A kávé ivása ezen még csak tovább ront, mert azt a kényszer képzetet kelti, hogy ne aggódj, van oxigén, mert becsapja a szervezetet azáltal, hogy megnöveli a pulzusszámot… Megnövekszik átmenetileg az agy oxigénellátása, mert nő a véráram, de hosszú távon ez becsapja a szervezetet, mert következményként csökken a vas igény. Ez a becsapás nem jó hosszútávon. A vashiány az oka mindennek. Elkezd hullani a haj és töredeznek a körmök. A mozgásra, terhelésre jelentkező fáradsági előjelek jelentkeznek. Ekkor már szinte biztos a vérszérumban lévő vas hiánya!
  Egyébként erről tartok előadást Egerben a Bartakovics Béla Művelődési házban 2013. május 22. szerda 18:00-kor kezdődően. Gyere el és hallgasd meg a gondolataimat.
  Talán a honlapodat kiegészítve ismét nagyon sok nőnek tudsz majd időben segíteni megérteni a problémáját és meggyógyítani Önmagát, hogy ismét anya lehessen. Egység Tudatos Élet. Üdv: Dr. Hips Frigyes Zsolt szakgyógyszerész

  1. Gabi megjegyzése

   Hozzászólásodnak örülök. Természetesen kiegészítem a honlap tartalmát az általad írtakkal. Magam mindig vashiányos vérszegénységben szenvedtem. Elhatároztam hogy a 1.5 éve kapott vért vissza fogom adni. Azon dolgozom hogy a vas és hemoglobin értékem lehetővé tegye ezt. Azonban a vértranszfúzió óta tele van ellenanyaggal a vérem, nem tudom ez lehetővé teszi-e hogy vért adjak?
   A hormonális problémával (90 %), pajzsmirigy problémával (30 %) küzdenek, a továbbiakban ezzel a témával is szeretnék komolyan foglalkozni.
   A kávé külön történet, a mióma esetén további problémát vet fel.
   Az előadásodra feltétlen elmegyek és szívesen beszélgetnék, tanácsot kérnék Tőled.

   Köszönöm,

   Gabi

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

19 − 2 =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás