A tehéntej gyulladást idézhet elő

egy svéd kutatás állításai a tehéntejről

A mióma diétában a tejfogyasztás nem javasolt.
0

Ha szereted a tehéntejet, egy picit el kell hogy keserítselek

A hagyományos nagyipari előállítású tehéntej hormonproblémákkal rendelkező hölgyeknél lehetséges hogy többet árt mint használ.

A mióma természetes kezelése, a hormonegyensúly helyreállítása érdekében függeszd fel a mióma növekedésében szerepet játszó gyulladáskeltő élelmiszerek fogyasztását. Egyikük a nagyipari tehéntej.

Miért állítom hogy a tehéntej ártalmas?

  • A nagyipari tehéntej nagy mennyiségben tartalmazhat méhgyulladást, fájdalmas menstruációt, miómát előidéző „ártalmas” arachidon savakat. Bővebben: Menstruációs panaszok, szelíd gyógymódok I. Menstruációs panaszok, szelíd gyógymódok II.
  • Rothadást és savas közeget idéz elő emésztési rendszerünkben, amely a daganatos betegségek (mióma) kialakulását hajlamosítja. (Saját tapasztalatom is ezt támasztja alá, hiszen korábban rengeteg tejet és kakaót ittam.)
  • A tehéntej nem alkalmas a csontritkulás megelőzésére.

Kapcsolódó bejegyzés:Mi okozza a hormonműködés zavarát?

Szervezetünk gyulladásos szintjét életben tartó tehéntej mennyiségét jobb minimálisra csökkenteni.  A mióma hajlamosító tényezői menüpontból tudjuk, hogy a mióma, de az adenomiózis is a méhet ért sérülés mentén is kialakulhat. Kapcsolódó bejegyzés: Mióma és kismedencei gyulladások

Tehéntejet csupán helyenként főzelékek, sütemények elkészítéséhez használj

Legjobb, ha ellenőrzött forrásból származó tehéntejet vásárolsz.

A tejfogyasztás nem javasolt
A mióma növekedésének megfékezése érdekében jobb mellőzni a tehéntejet.

Egy svéd egyetemi kutatásban 60.000 fő 39-74 év közötti hölgyett és 45.000 férfit vizsgáltak. Napi három pohárnál több tejet fogyasztó hölgyeknél a hormonális betegségek megduplázódtak azokhoz képest, akik csak napi egy pohár tejet ittak. Az egyetemi kutatásból az is kiderül, hogy a közhiedelemmel ellentétben a tejfogyasztás nem járul hozzá a csontok épségéhez. A tej magas gyulladáselőidéző laktóz és galaktóz tartalma miatt járul hozzá a krónikus betegségekhez.

 

 

 

Az Uppsalai Egyetem kutatási eredményeit a British Medical Journal tekintélyes orvosi szaklapban hozták nyilvánosságra (BMJ). A kutatásvezető Prof. Karl Michaelsson az Uppsalai Orvosi Egyetem professzora szerint a tejfogyasztás a hölgyek változókori problémáival kapcsolatban és a csontritkulás megelőzésével kapcsolatban is kérdéses.

A professzor kiemeli, a kutatás eredmények a tejfogyasztásra vonatkoznak, amelyek nem érintik a tejből készített fermentált termékek sajt, vaj, yoghurt körét. A tejtermékek ajánlása miatt további kutatások szükségesek.

A Német Táplálkozási Társaság (die Deutsche Gesellschaft für Ernährung (DGE)  felnőttek számára nem több mint napi 200-250 gramm tejtermék fogyasztását javasolja. Az ajánlott mennyiség gyerekek számára napi 350-400 gramm. Közép-Európában elterjedt szokás, hogy a kalciumszükséglet kielégítésére a tehéntejet tekintik megfelelő forrásnak.

Napi kalcium szükséglet

  • felnőttek                           1000 mg/nap
  • gyermekek                         600 mg/nap
  • serdülők                           1200 mg/nap

Mit igyunk tehéntej helyett?

  • rizstej
  • mandulatej
  • kókusztej
  • zabtej

Csontritkulás megelőzésre, kalciumpótlásra tehéntej helyett a  natur yoghurt, élőflórás kefir, kaukázusi kefír, gabona és diófélék, szezámmag, zabpehely, dió félék, mák és mákolaj alkalmasak.  Házi gabonatejek, ilyen egyszerű elkészetni otthon. Kapcsolódó bejegyzések:  Nyolc (8) féle házi gabonatej készítése otthon     Házi mandulatej    Zabtej a tökéletes magnéziumforrás

Forrás:

http://www.bild.de/ratgeber/gesundheit/milch/wie-gefaehrlich-ist-milch-wirklich-38341474.bild.html

http://www.bmj.com/

http://www.medicalnewstoday.com/articles/284530.php

http://www.medicalnewstoday.com/

http://www.bbc.com/news/health-29805374

http://katalog.uu.se/empinfo/?id=N96-3577

http://www.dge.de/

https://www.uu.se/en

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás