A mióma természetes úton történő gyógyítása

A forró (mióma) reggeli

A meleg makrobiotikus reggelivel ilyen kirobbanó formában kezdheted a napot.
1

A mióma természetes úton történő kezelése, a mióma tünetek enyhítése érdekében tett lépések egyike a “mióma tápláló” élelmiszerek elhagyása. Második a mióma zsugorításához vezető táplálkozási szokások bevezetése. Próbáld ki a “mióma zsugorító” téli reggelit!

A Hormondiéta alapja az ázsiai kultúrában gyökerező makrobiotikus étrend. Ezúttal a hagyományos magyar konyhától teljesen eltérő két forró reggeliről olvashatsz. Ugye Te már száműzted a konyhából a virsli, szalámi, édesített joghurtokat? Akkor jó! A hagyományoktól eltérő reggelivel energikus lehetsz egész nap. A melegítő reggeliket egy természetes “energiabombaként” működő speciális fűszerkeverék leírása követi. Ezt reggelik, köretek, saláták ízesítésére használhatod.

A hormonegyensúly táplálkozás nem csak mióma, más nőgyógyászati betegségeknél is (endometriózis) hasznos, enyhítheti a tüneteket. Kapcsolódó bejegyzések:Kik élték túl a hirosimai katasztrófát?  Reményt adó példák az életmódváltást követő gyógyulásra

Hormonegyensúly-teremtő melegítő reggeli

A hagyományos kínai gyógyítók ajánlása

A hagyományos kínai gyógyászat téli ajánlása: mióma esetén kezdd a napot meleg étkezéssel. Az emésztés könnyű lesz, hiszen nem kell az energiát a hideg étel felmelegítésére fordítani. A meleg reggeli energiával tölt  fel. A reggeli meleg start párolt gyümölcsös (alma, körte, szilva) főtt gabona-félékből is állhat. Ha bátor vagy és kísérletező kedvű próbáld ki ezt a két reggeli levest. Szezámsót vagy fekete szezámmag és gyömbérből készített gomaiso-t használj az ételekhez.

Forró árpagyöngyleves

Csupán 20 perccel korábban kell felkelni. Ébredés után azonnal tedd fel az előző este beáztatott árpagyöngyöt és felszeletelt gyömbért és zöldséglével együtt. Amíg öltözöl elkészül. Meglátod, sokkal jobban fogod érezni magad. Fáradékonyság esetén a forró leves indítás felpörgeti a napod. Próbálj áttérni erre a módszerre kávéfogyasztás helyett!

  • fél bögre árpagyöngy
  • zöldséglé (előző nap készíts 3 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 1 karalábéból, de lehet borsó, zöldbab vagy spárgából készített lé is)
  • 2 cm gyömbér
  • cayenne bors
  • friss gyógynövények

Az árpagyöngyöt egy éjszakára áztasd be. Reggel a vizet öntsd le, majd tégy az edénybe egy finomra aprított gyömbérgyökeret és cayenne borsot. Öntsd fel zöldséglével és tedd fel főni. A végén szórj bele friss fűszernövényeket. Biztosan tudod: a cayenne bors nem bors, hanem a csípős ízű chilipaprika fűszerként használt őrleménye.

 

Erősítő zabpehelyleves

A leves ideális télen, hideg, megfázásos, influenzás időszakban. A levest készítsd el este, reggel forrósítsd meg.

  • 1 teáskanál olivaolaj
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 1 hagyma vagy újhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 l zöldséglé
  • friss petrezselyem
  • paprika, szezámsó, bors

Melegítsd fel az olajat és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítsd meg. Tedd bele a zabpelyhet, a lereszelt sárgarépát és öntsd rá a zöldséglevet. Főzd öt percig, majd szórd rá az apróra vágott petrezselymet és fűszerezd. Reggel melegítsd tűzhelyen, ne mikroban.

 

Gomasio

A gomaiso egy kínai csodaszer. Erősíti, támogatja a máj és vese működését, energiával tölt fel. A gomaiso keverék a miómát előidéző kismedencei energiablokk oldását segít. A hagyományos kínai gyógyítók saláták, levesek egytálételek fűszerezésére ajánlják.

  • 2 cm friss gyömbér
  • 200 gr fekete szezámmag
  • 50 gramm durvaszemű tengeri só

A gyömbért hámozd, aprítsd, majd törd át. Keverd össze a fekete szezámmaggal és tengeri sóval. Ezt a keveréket olaj nélkül lassan pörköld meg egy vas edényben, amíg a szezámmag megpirul de nem ég meg. Várd meg míg picit kihűl. Mozsárban törd össze, addig amíg egy szürkés port kapsz.

Tedd bele egy csavaros üvegbe. Használd úgy ahogy a szezámsót ételek ízesítésére. Egy hónap a felhasználási idő.

Forrás:

Frühstücken nach der TCM von Beate Rossbach Naturmedizin Aktuell 2016/2017

http://www.ichkoche.at/tcm-rezepte/

 

1 hozzászólás
  1. Andrea megjegyzése

    Kedves Gabi!

    A Gomasio elkészítésénél írtad hogy a gyömbért aprítsuk és törjük át, de min? A nyers gyömbér levet ereszt és kemény, esetleg reszelve? Amikor összekeverem a fekete szezámmal majd összetörném mozsárban addigra elpárolog a gyömbér nedvessége, hogy a végeredmény por állagú lesz? kerámia edényben is pörkölhetek, nincsen vasból készült edényem.
    Köszönöm segítséged!
    üdvözlettel:
    Andrea

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

16 + 19 =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás