A mióma természetes úton történő gyógyítása

A végtagi vízvisszatartás étrendi kezelése: két recept

1

Ezúttal a végtagi vízvisszatartás megszüntetésére alkalmas házi készítmények a petrezselyempesto és szezámsó elkészítéséről olvashatsz. A végtagi vízvisszatartás kezelése akkor lesz igazán eredményes, ha a vízvisszatartást előidéző élelmiszereket tiltólistára teszed.

3 pillér a végtagi vízvisszatartás megszüntetése érdekében

  • a “vizesedést” előidéző élelmiszerek mellőzése
  • a végtagi vízvisszatartást megszüntető növények napi fogyasztása
  • kálcium és magnézium pótlás

Kerüld a sót és az alkoholt!

A túlzó só és alkoholfogyasztás végtagi vízfelhalmozódáshoz és a fájdalomérzés fokozódásához vezet. Só helyett próbáld ki a hormonegyensúly helyreállítását támogató szezámsót. A szezámsó magasabb ásványi anyag tartalommal rendelkezik a hagyományos sóhoz képest..A petrezselyem az egyik leghatásosabb vízhajtó növényünk. Nyersen salátára, levesekbe szórva fogysztható, vagy készíthetsz nagyon finom krémes állagú petrezselyem pestot. A klorofillban gazdag zöld levelek minden formában segítenek a miómát kiváltó magas ösztrogén szint csökkentésében . Kapcsolódó bejegYzés:Mióma “gyógyító” étrend.

Ösztrogénfüggő vízvisszatartás esetén készíts szezámsót és petrezselyem pestot!

Szezámsó készítése

Só, szezámmag arány

1:10 arányban (10 dkg só : 100 dkg szezámmag)

1:16 tengeri só esetében (csak finomítatlan sót használj)
A szezámsó készítéshez mozsár szükséges.

1. Vásárolj fekete és fehér szezámmagot! A szezámmagot.mosd meg csöpögtesd le.
2. A szezámmagot előmelegített öntött vas edényben kevergetve aranysárgára hevíted. Vigyázz, a magok hamar megbarnulnak.  Akkor készült el, ha a mag ujjaid között szétnyomható.

3. Tedd mozsárba a pirított szezámmagot.
4. A sót addig melegítsd, amíg víztartalma elpárolog. A só felveszi a tűz energiáját, így könnyen összedolgozható a szezámmag olajával. Dörzsöléssel minden sórészecske szezámolajjal vonódik be.

Őrlésnél a következőkre figyelj:
  • Ne őrölj nagy nyomással.
  • Elég ha a szezámmagok 2-3 darabra törnek és csupán 80-90 százalék szétmorzsolt.
  • Őrölj lassan.
  • Az őrlést végezd ölben a mozsár aljáról indulva, oldalán spirálszerűen felfele haladva és vissza.

A jó szezámsó nem sós ízű. Zárható edényben (üveg, kerámia) egy hétig tárolható.

A szezámsó egészségünkre gyakorolt hatásai

  • Támogatja a hormontermelő mirigyek működését.
  • Kiegyenlíti a sejteken belüli kálium és a sejtközi nátrium egyensúlyt.
  • Kiváló kálciumforrás (csontritkulás).
  • Semlegesíti a szervezet savasságát.
  • Erősíti az idegrendszert.
  • Helyreállítja a szervezet jin-jang egyensúlyát.
  • Fertőzésgátló hatású.

Petrezselyem pesto

A petrezselyem pesto egy alaprecept. Zöldségkrémet akár sárgarépalevélből is készíthetsz. Használhatod szendvics, rizs vagy tésztafélékhez.

Hozzávalók
  • 30 dkg szárazott petrezselyemlevél
  • 2 marék dióbél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál hidegen sajtolt tökmagolaj
  • frissen őrölt bors

A megmosott és leszárított petrezselymet durvára vágod, turmixgépbe teszed. Hozzáadod a serpenyőben illatosra pirított dióbelet, a tisztított, szeletelt fokhagymát. Az egészet pépesíted, majd lassan hozzákevered az olívaolajat és tökmagolajat. Szezámsóval, őrölt borssal ízesíted. Kis üvegekbe öntöd, fedő alatt fóliával zárod. (A bontott pestot hűtőszekrényben tárolod.)

A petrzselyemlevélből vagy sérgarépalevélből készített pesto a magas ösztrogén szinttel összefüggő végtagi vízvisszatartás kezelésében nyújtanak étrendi segítséget. Fotó. ecofairy.com
Forrás:

https://www.ecofairy.org/blog/moehrengruen-pesto-vegan-paleo-ohne-nuesse

 

 

 

1 hozzászólás
  1. Andrea megjegyzése

    Kedves Gabi!

    a szezámsónál leírt arányokat nem igazán értem… hogyan mérjem ki az 1:10 és 1:16 ot? tudnál konkrét mennyiséget írni esetleg?
    köszönettel:

    Andrea

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

öt × 2 =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás